Kansas City

De grootste stad van Missouri

Kansas City is de grootste stad van de Amerikaanse staat Missouri en ligt op de grens met Kansas. Een moderne miljoenenstad waar alle Amerikaanse iconen aan bod komen, en daarom ook zeker de moeite waard om tijdens je rondreis door Amerika te bezoeken.

Kansas City

Wist je dat Kansas City meer boulevards heeft dan Parijs en meer fonteinen dan Rome? Het is eigenlijk best een mooie stad, maar veel andere toeristen kom je er verrassend genoeg niet tegen. Wat je zoal kan doen tijdens een bezoek aan Kansas City? Dat lees je hieronder.

Power and Light Building

Een van de bekendste gebouwen in Kansas City is het Power and Light Building, dat met haar Art Deco architectuur een prominente plek inneemt in de skyline van de stad. Het gebouw was lange tijd het grootste bouwwerk aan deze kant van de Mississippi, en geldt nog steeds als het icoon van Kansas City. Het beste uitzicht over het gebouw heb je natuurlijk vanaf een afstandje, bijvoorbeeld vanaf de top van de Liberty Memorial Tower.

Kansas City, Verenigde Staten

Kansas City, Verenigde Staten

Crown Center

Crown Center vormt het entertainmenthart van Kansas City, een groot complex dat onderdak biedt aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Een plek waar ontzettend veel te doen valt voor zowel jong als oud, en de ideale uitvalsbasis op een regenachtige dag. Er worden het gehele jaar events georganiseerd: zo ligt er in de wintermaanden een ijsbaan en staan er regelmatig optredens en musicals op het programma. De ideale plek in Kansas City om goed te winkelen en lekker te eten, want met ruim 20 restaurants zit je nooit om een goede maaltijd verlegen.

Nelson-Atkins Museum of Art

Aan interessante musea geen gebrek in Kansas City en je kunt er tientallen bezoeken. Een van de beste musea van de stad is het Nelson-Atkins Museum of Art, dat zich heeft gericht op kunst uit alle windstreken. Het gratis toegankelijke museum heeft exposities met kunstwerken uit Europa, Azië en Afrika, maar ook een bijzondere collectie van kunstwerken uit de Amerikaans-Indiaanse cultuur. Tijdens je bezoek aan het museum moet je ook zeker op de bijzondere architectuur letten. Andere leuke musea in Kansas City zijn het American Royal Museum en het National Airline Museum.

Kansas City, Verenigde Staten

Kansas City, Verenigde Staten

Central Library

De Kansas City Central Library is een van de coolste en opvallendste gebouwen van de stad. De gevel van de parkeergarage van de bibliotheek is namelijk geïnspireerd op een boekenplank en bestaat uit 22 reusachtige boekruggen van wel 25 meter hoog. Grappig feitje: lokale bewoners mochten stemmen over welke boeken precies zouden worden gebruikt. Zo kun je hier onder andere het boek The Lord of The Rings van J.R.R. Tolkien ontdekken. De bibliotheek zelf is overigens ook zeker een kijkje waard, want deze bevindt zich in een voormalig bankgebouw. Binnen worden boekenplanken afgewisseld met indrukwekkende kluisdeuren.

Swope Park

Als je dacht dat Central Park groot was, dan ben je overduidelijk nog nooit in Kansas City geweest. Het uitgestrekte Swope Park is namelijk meer dan twee keer zo groot als het park in New York. Een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de hectiek van de grote stad, en behalve picknicken, wandelen en sporten in de buitenlucht valt hier aardig wat te doen en te ondernemen. Zo vind je er een groot openluchttheater, meerdere sportcomplexen, een dierentuin en een natuurcentrum.

Kansas City, Verenigde Staten

Kansas City, Verenigde Staten

Liberty Memorial Tower

De Liberty Memorial Tower is een gedenkplek voor Amerikaanse slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog. Met een hoogte van ruim 66 meter is het een opvallend en indrukwekkend monument, maar met name in de avonduren is het van mijlenver te zien tijdens de dagelijkse lichtshow. Het is zeker een aanrader om het monument te bezoeken én te beklimmen. Vanaf het observatieplatform heb je namelijk een geweldig mooi uitzicht over de skyline van de stad Kansas City.

World of Fun

Houd je van attractieparken? Zet dan koers naar World of Fun, het bekendste pretpark van de stad. Hier heb je keus uit meer dan 30 soorten attracties en kun je je opperbest vermaken. Onderdeel van het pretpark is ook het waterpark Oceans of Fun, dat bestaat uit tal van zwembaden en hoge glijbanen.

Kansas City, Verenigde Staten

Kansas City, Verenigde Staten

Reizen naar Kansas City — Hoe kom je er?

Kansas City is gelegen op de grens tussen Kansas en Missouri, en het internationale vliegveld ligt op ongeveer 20 mijl ten noorden van het centrum. Vanuit Nederland gaan geen directe vluchten, maar met een overstap in Atlanta of Detroit kom je er ook. Kansas City is daarnaast ook uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken, want het ligt op de treinroute die de steden Chicago en Los Angeles met elkaar verbindt.

Eenmaal aangekomen in Kansas City zul je al snel merken hoe uitgestrekt alles is. Om van A naar B te komen kun je gebruik maken van het busnetwerk of een taxi aanhouden.


Kansas City op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Kansas City ervaringen & beoordelingen

De Kansas City ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Kansas City ervaring.

Er zijn nog geen Kansas City ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen