Kenai Fjords National Park

Gletsjers en wildernis

De kans is groot dat je nog nooit van het Kenai Fjords National Park in de Verenigde Staten hebt gehoord, want dit park ligt helemaal in Alaska. Ben je echter in de buurt, dan wil je dit prachtige natuurgebied niet overslaan.

Kenai Fjords National Park

Het Kenai Fjords National Park is een uitgestrekte wildernis en bestrijkt een gigantische ijsmassa ten zuiden van de hoofdstad Anchorage. Een spectaculair mooi natuurgebied waar je je even aan het einde van de wereld waant.

Exit Glacier

Het Kenai Fjords National Park omvat de grootste massieve ijsmassa van Noord-Amerika, een gebied van zo’n 800 vierkante kilometer met daarin 35 gletsjers. De meest toegankelijke gletsjer is de Exit Glacier en dat is direct een van de meest gefotografeerde plekjes in het hele park. Je kunt hier vrij eenvoudig met de auto naartoe rijden en in de omgeving kun je ontzettend mooi wandelen. Het is een aanrader om hier je bezoek aan het park te beginnen, want de gletsjer is in de vroege ochtend op zijn mooist als de zon er recht boven staat.

Maak een boottocht

Verreweg het grootste deel van het park bestaat uit water, dus maak in ieder geval een boottochtje door het gebied. Er zijn verschillende aanbieders die dagtours aanbieden, maar kies niet meteen voor de goedkoopste optie. Het is namelijk wel degelijk een aanrader als er ook een gids aan boord is. Zo’n ranger kan je tijdens deze urenlange tocht namelijk alles vertellen over de natuur, het ontstaan van het park en de biodiversiteit. Hij is bovendien een kei in het spotten van wilde dieren, dus alleen daarom al het geld waard. Zo laten zich regelmatig zeeleeuwen zien en kun je met een beetje geluk zelfs een walvis spotten in de verte.

Kajakken

Zit je liever zelf aan het roer, dan is het ook een aanrader om een tocht te maken in een kajak. Kajakken kan je hier als de beste en hoe kun je het park nou beter beleven dan wanneer je zelf over het water peddelt? Absolute beginners wordt afgeraden om een kajak te pakken, maar als je een beetje ervaring hebt kun je aansluiten bij een georganiseerde tour door het park. Mooie plekken om zelf een beetje te peddelen zijn Bear Glacier Lagoon, Aialik Bay en Resurrection Bay.

Hiken

Wandelen kun je in het Kenai Fjords National Park als de beste en overal in het park zijn uitdagende routes en trails uitgezet. Rondom de Exit Glacier kun je bijvoorbeeld de vrij ruige Edge of the Glacier Trail lopen, maar dit is ook de plek waar de Harding Icefield Trail begint. Voor deze wandeling mag je zeker de hele dag uittrekken en een flinke conditie hebben, maar de beeldschone uitzichten maken deze wandeling absoluut de moeite waard. Volgens veel rangers is dit zelfs de mooiste korte wandeltocht in heel Alaska. De totale wandeling is ruim 13 kilometer lang en onderweg zul je hoogteverschillen van zo’n 300 meter overbruggen.

Papegaaiduikers

Er zijn maar weinig plekken op aarde waar je papegaaiduikers kan spotten, maar in het Kenai Fjords National Park heb je grote kans om ze tegen te komen. De grappige zwart-witte beestjes met hun opvallende oranje snavel worden hier regelmatig gespot.

Wilde dieren spotten

Welke wilde dieren je nog meer tegenkomt tijdens een bezoek aan het Kenai Fjords National Park? In het park leven vooral veel vogels en zeedieren, waaronder zeehonden, zeeleeuwen, otters, orka’s en zelfs verschillende soorten walvissen. Het vasteland is het domein van onder andere elanden, beren, wolven en lynxen, maar die zullen in de praktijk niet vaak je pad kruisen als je aan het wandelen bent.

Bekijk het park vanuit de lucht

Mocht je nog wat ruimte hebben in je reisbudget, dan is het een absolute aanrader om het park vanuit de lucht te bekijken. Want alleen dan krijg je echt een goed beeld van de uitgestrektheid en enorme ijsmassa. Er zijn verschillende bedrijven in de regio die vluchten over het gebied uitvoeren en de tours zijn bijna allemaal hetzelfde: de rondvlucht duurt ongeveer een uurtje en onderweg heb je ongehinderd uitzicht op de ongerepte natuur van het Kenai Fjords National Park.

Reizen naar het Kenai Fjords National Park — Hoe kom je er?

Toegangspoort tot het Kenai Fjords National Park is het stadje Seward, dat op ruim 200 kilometer ten zuiden van de stad Anchorage ligt. Je moet ongeveer een halve dag uittrekken om het stuk af te leggen en in de wintermaanden zijn bovendien niet alle stukken even goed begaanbaar. Vanuit Seward kun je vervolgens eenvoudig met de auto naar de Exit Glacier rijden, maar de rest van het park is redelijk onbereikbaar over de weg. Als je nog meer wilt zien dan ben je aangewezen op een van de boottours die in het gebied worden aangeboden.

Kenai Fjords National Park ervaringen & beoordelingen

De Kenai Fjords National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Kenai Fjords National Park ervaring.

Er zijn 0 Kenai Fjords National Park ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Amerika

Één van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld
Verbluffend mooi natuurgebied
Bruisende stad vol glitter en glamour
Granieten rotswanden en watervallen
's Werelds beroemdste themapark
Unieke geologische rotsformaties
The city that never sleeps
Bruisende stad met vele highlights
Vibrerende hoofdstad van Florida met Latijnse vibe
Stad van de sterren
Prachtige tropische eilandengroep
Roadtrip paradijs in Californië
Statige hoofdstad van Amerika
Het klassieke Wilde Westen landschap
Buitengewoon gebied vol extremen
Legendarische route door Amerika
Spectaculair berglandschap
De grootste subtropische wildernis van de VS
Robuust natuurpark in Utah
Spectaculair park in de Rockies
Prachtige bezienswaardigheid in Arizona
Ontdek de 'Windy City'
Unieke mix van culturen
Prachtig park in Californië
Paradijselijk USA
Spectaculaire rotsen in Utah
Oog in oog met reusachtige bomen
De wieg van de Verenigde Staten
De outdoor bestemming van Amerika
Indrukwekkende watervallen op de grens bij Canada
Haarspeldbocht in de Colorado-rivier
Een monument van formaat
De pretpark-hoofdstad van Amerika
De rode rotsen van Arizona
Een en al bezienswaardigheden
De Motor City van Amerika
Het einde van de wereld
Zandstenen rotsformaties en diepe ravijnen
Onherbergzaam en fotogeniek natuurgebied
Prachtige vakantiebestemming nabij Page
Ongerepte wildernis van Colorado
Ongerepte wildernis nabij Seattle
Van bloemenweides tot vulkaankraters
De omweg waard
De achtertuin van Cleveland
Buitenaardse landschappen vol rotsformaties
Het groene stadshart van Manhattan
Films en sterren in Los Angeles
Hoofdstad van de countrymuziek
Het hipste stadsdeel van New York
Stedentrip in de hoofdstad van Texas
De grootste stad van Missouri
Bakermat van de soul muziek
Toegangspoort tot Texas én de Grand Canyon
Musea en natuurparken
Enorm groot, maar nog nauwelijks ontdekt
De ultieme wildernis
Imposante sequoiabossen

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika