Monument Valley

Het klassieke Wilde Westen landschap

Monument Valley, met haar uitgestrekte woestijnlandschap en piekerige roestbruine rotsen, behoort tot de meest iconische plaatjes van heel Amerika. Laat je hier rondleiden door de Navajo Indianen en luister naar de verhalen van vroeger. Monument Valley is geweldige plek die niet op je lijstje mag ontbreken.

Monument Valley

De spectaculaire rotsformaties van Monument Valley schitterden in vele films en reclames. Het is het ultieme decor van de verhalen uit het Wilde Westen, en reken maar dat je fantasie hier op de vrije loop gaat. Huur een auto met vierwielaandrijving en rijd door het bijzondere landschap. Een avontuur om nooit te vergeten.

Visitor Centre

Een bezoek aan Monument Valley begint bij het Visitor Centre, aan het begin van het park. Behalve een souvenirshop en een cafetaria vind je hier ook een expositie over de geologische geschiedenis van Monument Valley en geschiedenis van haar bewoners, de Navajo Indianen. Op dit punt heb je bovendien al een ontzettend mooi uitzicht over de vallei.

Monument Valley visitor center

Monument Valley drive

Monument Valley drive

Valley Drive

Hoewel de uitzichten vanaf het Visitor Centre al ontzettend mooi zijn, is het zeker de moeite waard om ook de auto te pakken en de Valley Drive af te rijden. Deze onverharde weg kronkelt door het desolate landschap en over een lengte van 17 mijl krijg je een goede indruk van dit bijzondere gebied. Onderweg wordt je regelmatig getrakteerd op fenomenaal mooie uitzichten, dus houd je camera in de aanslag.

Houd er echter wel rekening mee dat de weg zeer moeilijk begaanbaar is voor een auto zonder vierwielaandrijving, en dat je huurauto niet verzekerd is op een onverharde weg. Er zijn maar weinig toeristen die zich daardoor laten tegenhouden, maar als je liever geen risico loopt, dan kun je misschien beter met een georganiseerde tour het gebied verkennen.

Rotsformaties

Monument Valley staat bekend om haar vlakke, uitgestrekte landschap, dat wordt onderbroken door de metershoge rotsformaties. De vallei is gevuld met tientallen zandstenen mesas en buttes, hoge rotsen die zijn ontstaan door een erosieproces dat al miljoenen jaren aan de gang is.

Het resultaat is een spectaculair gezicht, maar de meest in het oog springende formaties zijn West Mitten, East Mitten en Merrick Butte, die alledrie maar liefst 300 meter hoog zijn. De eerste twee hebben de vorm van een hand, de derde is vernoemd naar de man die zilver in het gebied vond. Als je met de auto over Valley Drive rijdt, dan heb je aan het begin van de route een geweldig mooi overzicht over deze drie bekendste rotsen. Plan je ritje aan het eind van de middag, want als de zon langzaam achter de horizon verdwijnt kleurt Monument Valley van bruin naar goud, naar rood. Geweldig mooi om te zien!

Monument Valley rotsen

Monument Valley, Three sisters

Monument Valley

Monument Valley Navajo

Navajo-tour

Heb je niet de juiste auto, of durf je het niet aan om zelf de Valley Drive te rijden? Dan kun je ook met een Navajo indiaan op stap. Kies bijvoorbeeld voor een rondleiding per Jeep, te voet, of op de rug van een paard, en maak op een unieke manier kennis met Monument Valley. Het is een best prijzig om met een dergelijke tour mee te gaan, maar daar staat wel tegenover dat je op veel verlaten en verstopte plekken komt, die niet toegankelijk zijn zonder gids. De tour wordt daarnaast opgesierd met verhalen over de tradities en geschiedenis van de Navajo, waardoor de historie van het Wilde Westen even tot leven lijkt te komen.

Wildcat Trail

Het is niet toegestaan om op eigen houtje door Monument Valley te dwalen, maar er is één wandelpad dat je zonder gids mag bewandelen. De Wildcat Trail is een rondje van 3,2 mijl en leidt je in twee uur langs de West Mitten rotsformatie. Het is een vrij makkelijke route, maar goede schoenen en genoeg water zijn wel van belang. Je kan deze tocht het best ’s ochtends vroeg of in de namiddag maken. In de ochtend heb je de plek voor jezelf, maar aan het eind van de middag is de omgeving in het licht van de ondergaande zon nog veel mooier. De Wildcat Trail begint bij de picknickplaats ten noorden van het bezoekerscentrum.

Wildcat Trail, Monument Valley

Wildcat Trail, Monument Valley

Reizen naar Monument Valley — Hoe kom je er?

Monument Valley ligt op de grens van de Amerikaanse staten Arizona en Utah. Om er te komen kun je vanuit Nederland vliegen op de steden Phoenix (op 5 uur rijden van Monument Valley) of Las Vegas (op 6 uur rijden). Als je niet gebonden bent aan bepaalde dagen, dan zou je met een beetje puzzelen voor minder dan € 700 een retourticket moeten kunnen vinden. Er gaan echter geen rechtstreekse vluchten naar beide steden, en ergens onderweg moet je dus een keer overstappen. Houd in ieder geval rekening met een minimale vliegtijd van 14 uur.

Eenmaal in The States kun je per huurauto de rest van de route afleggen. Huur een auto op het vliegveld en binnen een halve dag sta je tussen de rotsformaties. En bereid je voor op een spectaculair mooie rit, want vanaf Highway 163 zie je de grillige rotsen al van ver liggen.

Monument Valley

Monument Valley


Monument Valley op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Phoenix

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Monument Valley ervaringen & beoordelingen

De Monument Valley ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Monument Valley ervaring.

Er zijn 11 Monument Valley ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
9,4
Totaalscore
11 beoordelingen
9,0

Mooi gebied

 • Amerika
 • Monument Valley
 • 09 August 2019

Wij hebben de tour gereden met onze huurauto. De weg is niet netjes vlak, maar dat hoort bij de sfeer vind ik. Je hebt genoeg plekken langs de weg waar je kunt stoppen om foto's te nemen. Een adembenemend landschap!

Gereisd met partner
Reiziger icon

8,0

Gaaf

 • Amerika
 • Monument Valley
 • 02 February 2017

Gaaf om hier door heen te rijden. De weg is niet zo goed dus houd hier wel rekening mee. De Indianen zijn niet zo vriendelijk.

Gereisd met partner
Reiziger icon

8,0

Money money

 • Amerika
 • Monument Valley
 • 16 October 2016

Tja, natuurlijk moet je dit park gezien hebben. Maar wij waren wel een beetje teleurgesteld: met een camper mag je niet het park in, dus moet je voor 80 euro pp met een busje. De parkenpas geldt hier niet dus betalen (met een waarschuwing dat je een bewijsje moet hebben van betaling, anders loop je het risico dat een andere medewerker opnieuw geld eist en ze vertrouwen elkaar niet, huh?). De winkel was extreem duur met Navajo-spullen 'Made in Peru'... En ik ben geen zunige stinkerd. Maar hee, anderen hadden er wel de tijd van hun leven ;-)

Gereisd met gezin
Reiziger icon

10,0

Jeep Safari

 • Amerika
 • Monument Valley
 • 21 July 2016

Aanrader is zeker om een (dure) jeep safari te doen. Het is al het geld meer dan waard! Je komt op plekken waar je met je eigen auto niet mag komen en je krijgt uitleg van een Navajo Indiaan die ook nog de mooiste fotoplaatsen laat zien, met mooie doorkijkjes. Daar kan je zelf niet komen. Dit was één van de hoogtepunten van onze Wild West Amerika reis van juni 2016.

Gereisd met partner
Reiziger icon

10,0

2 dagen in hotel "The View"

 • Amerika
 • Monument Valley
 • 20 July 2016

Als je dan toch ergens moet slapen dan in hotel "The View" met het meest spectaculaire uitzicht dat ik heb meegemaakt

Gereisd met vrienden
Reiziger icon

10,0

Mijn favoriet

 • Amerika
 • Monument Valley
 • 20 July 2016

Prachtig, viel in het geheel niet tegen in het echt en we hebben genoten van het uitzicht vanuit het hotel. De weg naar beneden is helaas behoorlijk slecht maar dat neem je graag voor lief.

Gereisd met partner
Reiziger icon


Lees meer Monument Valley ervaringen »


Heb je zelf Monument Valley bezocht?