Mount Rainier National Park

Van bloemenweides tot vulkaankraters

Het Mount Rainier National Park is een van de oudste nationale parken in Amerika, en omvat het schitterende natuurgebied rondom Mount Rainier. Mount Rainier is een indrukwekkende stratovulkaan van ruim 4000 meter hoog en wordt omringd door oerbossen, watervallen, gletsjers en groene weides. Een geweldige plek voor mooie wandelingen, op slechts drie uur rijden van het centrum van Seattle.

Mount Rainier National Park

Als je ergens mooi kan wandelen, dan is het wel in het Mount Rainier National Park. Een schitterend natuurgebied dat is gelegen op de flanken van een grote vulkaan en met volop faciliteiten voor de echte natuurliefhebber. Je kunt er het jaar rond terecht voor wandelingen, fietstochten en wintersporten.

Longmire Area

Het Mount Rainier National Park wordt onderverdeeld in een vijftal verschillende area’s, die elk hun eigen voorzieningen hebben. Longmire Area omvat het oorspronkelijke hoofdkwartier van het park, en is gelegen in het zuidwestelijke puntje van het park. Je kunt er het hele jaar terecht voor mooie wandelingen en avonturen in de natuur, en vindt er onder andere een museum, informatiecentrum, camping en een hotel waar je comfortabel de nacht kan doorbrengen. Bezienswaardigheden in dit deel van het park zijn de Christine Falls, Glacier Bridge en de Ricksecker Point Road, vanwaar je schitterende uitzichten hebt over Mount Rainier.

Mount Rainier National Park

Mount Rainier National Park

Paradise Area

De Paradise Area wordt gedomineerd door uitgestrekte weides vol met bloemen. Vooral in het voorjaar, als alle planten in bloei staan, is dit een geweldige plek om te wandelen. Een ander goed moment om Paradise Area te bezoeken is midden in de winter, als hier een dik pak sneeuw ligt. Winterliefhebbers kunnen dan wandelingen maken met sneeuwschoenen en de speciale langlaufroutes volgen. In dit deel van het park vind je een bezoekerscentrum en een hotel, al kun je daar helaas niet terecht in de wintermaanden.

Sunrise Area

Zoals de naam al doet vermoeden is Sunrise Area dé plek om ’s morgens vroeg te bezoeken. Sunrise Area omvat het hoogst toegankelijke punt in het park en biedt geweldige uitzichten over Mount Rainier en het omliggende natuurschoon. Vanaf hier kun je in de verte gletsjers en weides vol veldbloemen zien liggen, een spectaculair mooi plaatje. De voorzieningen zijn hier minder uitgebreid dan elders in het park, maar je vindt er wel een mooie camping waar je je tent kan opzetten.

Mount Rainier National Park

Mount Rainier National Park

Ohanapecosh Area

De Ohanapecosh Area omvat een schitterend gebied met dichte bossen en torenhoge bomen. Je vindt er een bezoekerscentrum en een camping, en er zijn tal van mooie wandelroutes uitgestippeld. Noemenswaardige plekken in de Ohanapecosh Area zijn Box Canyon, Reflection Lakes en Inspiration Point. Let op: dit deel van het Mount Rainier National is in de wintermaanden gesloten.

Carbon River & Mowich Lake

De Carbon en Mowich Area is gelegen in het noordwestelijke deel van het park, en bestaat grotendeels uit regenwoud. Je kunt er dagenlang wandelen en schitterend mountainbiken, en ’s nachts blijven slapen op een van de twee campings. Als je de paden volgt kom je uit bij goed verstopte watervallen, uitgestrekte weides en spectaculaire bergmeren.

Mount Rainier National Park

Mount Rainier National Park

Wandelingen

Voor een stevige wandeling zit je zeker goed in het Mount Rainier National Park. Er liggen tientallen wandelroutes die geschikt zijn voor alle type wandelaars en in totaal heb je keus uit zo’n 260 mijl aan wandelpaden. Van korte hikes naar mooie watervallen en uitzichtpunten, tot uitdagende routes die dwars door de wildernis leiden. Populaire wandelingen zijn de Grove of the Patriarchs Trail, Trail of the Shadows en de Shadow Lakes Trail. Ben je van plan om een meerdaagse tocht te maken, dan moet je een speciale wilderness permit hebben. Deze kun je aanschaffen via de officiële website van de National Park Service.

Klimmen

Ben je een adrenaline junkie en gaat jouw hart sneller kloppen bij de aanblik van Mount Rainier? Er zijn elk jaar duizenden klimmers die het aandurven om naar de top te klimmen. Je moet daarvoor wel beschikken over een goede conditie en ervaring hebben met het beklimmen van gletsjers, want de omstandigheden zijn bar. Permits zijn eenvoudig verkrijgbaar bij de verschillende bezoekerscentra en het is aan te raden om van tevoren een kampeerplek te reserveren.

Mount Rainier National Park

Mount Rainier National Park

Reizen naar Mount Rainier National Park – Hoe kom je er?

Het Mount Rainier National Park ligt ten zuiden van de stad Seattle en het is ongeveer drie uur rijden naar het park. Eenmaal aangekomen in het park kun je eenvoudig van de ene bezienswaardigheid naar de ander rijden, maar houd rekening met het feit dat je hier niet al te hard mag rijden. Daarnaast is het verstandig om de drukke periode zoveel mogelijk te vermijden. Omdat het Mount Rainier National Park in de zomerperiode ontzettend populair is, plan je je bezoek daarom bij voorkeur doordeweeks. Op die manier ben je niet steeds onnodig veel tijd kwijt met het zoeken naar een parkeerplek.


Mount Rainier National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Mount Rainier National Park ervaringen & beoordelingen

De Mount Rainier National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Mount Rainier National Park ervaring.

Er zijn nog geen Mount Rainier National Park ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen