New Orleans

Unieke mix van culturen

New Orleans is het swingende centrum van de zuidelijke Verenigde Staten. Maak kennis met de lokale cultuur en unieke gebruiken, en verwonder je over de grote verschillen met de rest van het land. In deze bruisende stad ben je getuige van een uniek stukje Amerika.

New Orleans

New Orleans werd in 2005 verwoest door de orkaan Katrina, met duizenden slachtoffers als gevolg. Maar ruim 10 jaar later bloeit het toerisme er weer als nooit tevoren. Breng een bezoek aan het legendarische French Quarter, en geef je over aan de vele verleidingen van de stad. In New Orleans draait het om muziek, lekker eten en genieten van het leven.

French Quarter

Een bezoek aan New Orleans is niet compleet zonder een kijkje te hebben genomen in het French Quarter, het oudste district van de stad. Een wijk die ontzettend fotogeniek is vanwege de prachtige, koloniale architectuur en Franse invloeden, en het is er daarom ook altijd gezellig druk. Verken de wijk te voet, of laat je rondrijden door een ouderwetse ezel met wagen. Plekken die je in het French Quarter gezien moet hebben zijn het levendige Bourbon Street, Jackson Square en Royal Street.

French Quarter, New Orleans

French Quarter, New Orleans

Bourbon street, New Orleans

Bourbon Street

De bekendste straat van het French Quarter is Bourbon Street. Een kleurrijke straat waar je - ondanks zijn twijfelachtige reputatie - je ogen uitkijkt. Hier vind je talloze restaurants, bars en clubs, en maak je kennis met alle verleidingen van New Orleans. Hier klinkt uit elke kroeg live-muziek, worden optredens gegeven door straatartiesten en ruikt het op straat naar versgebakken vis. Ga hier zeker een avondje eten en proef de creoolse smaken, bezoek een jazz café, of gun jezelf een ochtendje uitslapen en ontdek het zinderende nachtleven van New Orleans. 

National World War II Museum

Het National World War II Museum is één van de besten in zijn soort, en belicht de Amerikaanse kant van de Tweede Wereldoorlog. Het is een ruim opgezet museum, met veel aandacht voor film en geluid, interactieve tentoonstellingen en 4D theater. Er valt genoeg te zien, en je kunt hier makkelijk een hele middag rondlopen. Trek dus genoeg tijd uit voor je bezoek aan dit museum.

National World War II Museum, New Orleans

Bezoek een begraafplaats

New Orleans ademt muziek, en ook een begrafenis is in deze contreien geen treurige bedoening. Hier wordt een begrafenis gezien als een viering van het leven en dat gaat gepaard met een parade van muziek en dans. Een bezoek aan een van de historische begraafplaatsen van New Orleans is dan ook zeker de moeite waard. Lafayette Cemetery #1 is één van de bekendsten. Hier vind je zo’n 1000 graftombes, waar in totaal ruim 7000 mensen liggen begraven. Een andere optie is St. Louis Cemetery #1, dat vlakbij het French Quarter is gelegen.

City Park

De perfecte plek om de hectiek van de stad achter je te laten is in het New Orleans City Park. Een enorm stadspark, en qua oppervlakte zelfs de helft groter dan Central Park in New York. Je vindt er talloze attracties en bezienswaardigheden, eeuwenoude bomen en kunt er uitstekend fietsen of een bootje huren. Hoogtepunten zijn de botanische tuin en het New Orleans Museum of Art.

Park in New Orleans

Cruise over de Mississippi

Cruise over de Mississippi

New Orleans staat bekend om haar jazz muziek, de creoolse keuken, én de Mississippi. De wereldberoemde rivier kronkelt als een slagader door de stad, en de leukste manier om alledrie deze hoogtepunten te ervaren is tijdens een cruise. Cruises over de Misssissippi komen in allerlei vormen en maten: van een meerdaagse cruise naar andere steden tot een avondvullend verblijf op het water. Stap aan boord van een ouderwetse stoomboot, en geniet onderweg van de muziek en het eten.

Mardi Gras

Het bekendste festival van New Orleans is Mardi Gras, en als het even kan, plan je je bezoek tijdens deze feestelijke gebeurtenis. Mardi Grass wordt gevierd in februari of maart, en markeert de laatste avond van het Carnavalsfeest. Het hoogtepunt zijn de kleurrijke parades: terwijl de prachtige wagens door de straten trekken, danst het uitgedoste publiek op de muziek. Net als in carnaval in Nederland is het gebruikelijk om tijdens het Mardi Gras een kostuum te dragen.

Mardi Gras, New Orleans

New Orleans

New Orleans

Reizen naar New Orleans — Hoe kom je er?

New Orleans ligt in het zuiden van de Verenigde Staten. Er gaan géén directe vluchten, en dus moet je wel een beetje moeite doen om er te komen. De snelste manier is door te vliegen via een Canadese of andere Amerikaanse stad. Als je goed plant kun je met een overstap in New York of Toronto binnen 15 uur in New Orleans zijn. Dat is meteen de goedkoopste optie, want zowel Lufthansa als Air Canada vliegen vanaf € 650 op en neer.

Mocht je nou echt de tijd nemen en hebben: maak een road trip! Huur een auto in Miami en rijd via de zuidkust van de Verenigde Staten tot aan New Orleans. Volg vervolgens de Mississippirivier nog een stuk in noordelijke richting voordat je weer terug rijdt naar je beginpunt.


New Orleans op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Dallas

Phoenix

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

New Orleans ervaringen & beoordelingen

De New Orleans ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun New Orleans ervaring.

Er zijn nog geen New Orleans ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen