New York

The city that never sleeps

New York is de stad van de hoogste wolkenkrabbers, de grootste winkels, de beste musea en de hipste restaurants. New York overtreft alles, en daarom moet je deze geweldige stad minstens één keer in je leven gezien hebben.

New York

New York is een overweldigende metropool waar op elke hoek van de straat wel iets valt te beleven. Neem de lift naar het topje van het Empire State Building, bekijk een voorstelling op Broadway, ga winkelen in het Meatpacking District en neem een kleine pauze in Central Park. Wat je ook doet, in New York kun je je makkelijk een paar weken vermaken met shoppen en sightseeing.

Empire State Building

Eén van de meest herkenbare gebouwen van New York is het enorme Empire State Building. Met zijn 381 meter torent hij hoog boven de andere wolkenkrabbers uit. Het pand uit 1931 was zelfs lange tijd het hoogste gebouw ter wereld! Als je in de buurt bent dan moet je echt even omhoog naar een van de twee observatieplatforms op de 86e en 102e verdieping. Vanaf hier heb je een werkelijk fantastisch uitzicht over de skyline van de stad.

Vind je de wachttijd te lang? Een alternatief is de bovenste verdieping van het Rockefeller Center. De rijen zijn hier niet alleen korter, je hebt ook nog eens een perfect uitzicht op het Empire State Building zelf én je kan ongehinderd over Central Park kijken.

Central Park

Central Park is misschien wel het beroemdste park ter wereld. Elk jaar komen hier maar liefst vijf keer meer bezoekers dan bij de Grand Canyon. Het park meet 1 bij 4 kilometer en vormt een enorme groene zone temidden van de wolkenkrabbers en stedelijke bebouwing van Manhattan.

Je hebt er kilometerslange fiets- en wandelpaden, groene ligweides, prachtige vijvers en overal springen eekhoorntjes in het rond. Langs de rand van het park vind je een aantal interessante musea, en in het park zelf is een dierentuin, een schaatsbaan en zelfs een kasteel. In het weekend en met mooi weer trekken New Yorkers in groten getale naar het park om er te sporten of te luieren, en je kunt maar beter een voorbeeld aan ze nemen. Geniet van alle rust en waan je even in de vrije natuur.

Central Park, New York

Times Square, New York

Times Square

Times Square is een bezienswaardigheid op zich. Het wereldberoemde plein wordt gedomineerd door enorme billboards, wolkenkrabbers, knipperende neonverlichting en voorbijrazende gele taxi’s. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat is het hier een en al bedrijvigheid. Het plein wordt omringd door winkels van bekende modeketens, bioscopen, theaters en een heleboel hotels. Loop zeker even een rondje en vergaap je aan alle lichtjes en hectiek op het meest bekende stukje van New York.

Sportwedstrijd

Een Amerikaanse sportwedstrijd is niet te vergelijken met een Nederlandse. Hier wordt niet alleen een sportieve pot basketbal of honkbal gespeeld, er is ook een compleet spektakel eromheen. Denk aan cheerleaders die voor, tijdens en na de wedstrijd het publiek opzwepen, een malle mascotte en een flamboyante presentator die de wedstrijd aan elkaar praat. Ook het publiek krijgt de aandacht, en dat maakt de wedstrijd ook een feestje voor wie niet per sé van sport houdt.

Koop kaartjes voor bijvoorbeeld een honkbal, basketbal of American football wedstrijd en moedig vanaf de kant de mannen van de beroemde Yankees, Knicks of Giants aan.

Yankees, New York

Macy's, New York

Shoppen in New York

New York is een modestad pur sang en een waar paradijs op het gebied van winkelen. Je vindt hier niet alleen duizenden winkels, de prijzen zijn ook nog eens een stuk lager dan in Nederland. Van kleding tot keukenaccessoires, en van de nieuwste gadgets tot boeken of kunst, in New York ga je ongetwijfeld wat moois vinden. Waar je precies moet zijn? De bekende ketens hebben vrijwel allemaal een winkel op Broadway, voor de chique modehuizen moet je op Fifth Avenue zijn, in Soho, NoLita en het Meatpacking district vind je de leukste boetieks, en Williamsburg is dé plek voor unieke tweedehands kleding.

Broadway

De plek waar de straat Broadway kruist met Times Square is het epicentrum van de Amerikaanse theaterwereld. Hier vind je enorme schouwburgen, theaterzalen en kleine podia waar avond aan avond bekende toneelstukken en musicals worden opgevoerd. Voor menig acteur is een rol in één van die producties het hoogst haalbare binnen zijn carrière, en dus zul je hier bekende gezichten tegenkomen. Geniet van klassiekers als Les Miserables of The Phantom of the Opera, bekijk de toneeluitvoeringen van Disney's Aladdin en The Lion King, of ga op de voorste rij zitten bij een klein opgezette Off-Broadway voorstelling.

Broadway, New York

One World Trade Center, New York

One World Trade Center

Na de aanslag op de Twin Towers zat er jarenlang een pijnlijk gat in de skyline van New York. Hoewel dat gat nooit helemaal kan worden gedicht, wordt de skyline sinds enkele jaren toch weer als vanouds gedomineerd door het World Trade Center-complex. De gloednieuwe Freedom Tower (officieel: One World Trade Center) is 546 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw van New York. Net als in de Twin Towers is er een observatorium op 387 meter hoogte. De snelste liften van Amerika nemen je in minder dan 60 seconden mee naar de honderdste verdieping, vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt over de stad.

9/11 memorial

De datum 11 september 2001 staat in ieders geheugen gegrift, en op verschillende plekken in de stad wordt wordt nog steeds even stilgestaan bij deze rampzalige dag. Het 9/11 memorial is de indrukwekkende gedenkplek voor de slachtoffers. Op de plaats waar ooit de Twin Towers stonden, zijn nu twee enorme waterbakken met rondom de namen alle 2700 slachtoffers. Het onder de grond gelegen museum moet de herinnering aan de ramp levend houden. In de verschillende ruimtes vindt je foto's, voicemails, wrakstukken van de vliegtuigen en bezittingen van slachtoffers.

Bezoek trouwens ook St. Paul's Chapel, vlakbij het memorial. Hier werden in de dagen na de aanslag uitgeputte brandweermannen opgevangen en verzorgd. In de kerk staan nog een paar veldbedden en zijn foto's en dankbrieven opgehangen. Een indrukwekkend eerbetoon.

Vrijheidsbeeld

Een bezoekje aan New York is natuurlijk niet compleet zonder een blik te hebben geworpen op het iconische Vrijheidsbeeld op Liberty Island. Niet alleen het symbool van New York, maar van heel de Verenigde Staten. Het nabijgelegen Ellis Island was in de 19e en 20e eeuw de toegangspoort tot Amerika, en het Vrijheidsbeeld was vrijwel het eerste dat migranten van het land te zien kregen.

Voor een bezoek aan het Vrijheidsbeeld moet je de ferry vanaf Lower Manhattan nemen. Het is aan te raden om vooraf kaartjes te kopen wanneer je ook daadwerkelijk het monument wilt betreden, ze zijn namelijk vaak uitverkocht. Geen zin, tijd of geld voor een uitgebreide tour? De ferry naar Staten Island is gratis en vaart er praktisch langs. Vanaf de boot heb je een mooi uitzicht op Liberty Island en de skyline van Manhattan. Heen en terug duurt ongeveer anderhalf uur.

Vrijheidsbeeld, New York

Williamsburg, New York

Williamsburg

De laatste jaren is het hippe Williamsburg in Brooklyn een onmisbare halte geworden op een reis langs New York's leukste buurten. In deze bruisende wijk struikel je over de koffiebarretjes, kringloopwinkels en kleine cafeetjes. In het weekend kun je - samen met de rest van hip New York - op zoek naar vintage vondsten op de Brooklyn Flea, en proef je de experimentele creaties van lokale chefs op de nabijgelegen markt Smorgasburg. Ook leuk: Een rondleiding krijgen door de Brooklyn Brewery, Brooklyn's lokale bierbrouwerij.

Musea

In New York vind je honderden musea en culturele instituten. Enkele van de meest toonaangevende musea ter wereld bevinden zich in Manhattan, en daar moet je er zeker ééntje van hebben gezien. Wie van kunst houdt mag in ieder geval het Metropolitan Museum of Art niet overslaan. Hier vind je meer dan twee miljoen verschillende werken, waaronder schilderijen van Rembrand en Vermeer. Ook in het Museum of Modern Art en in het Guggenheim Museum is op kunstgebied genoeg te zien, al ligt hier meer de nadruk op de moderne en hedendaagse kunst. Ook leuk: Het American Museum of Natural History heeft een aantal fantastische tentoonstellingen over de prehistorie en het ontstaan van de aarde: je kunt er skeletten van dinosaurussen bekijken, de levensechte poppen van uitgestorven dieren bewonderen en het beroemde Hayden planetarium bezoeken.

Guggenheim, New York

High Line, New York

The High Line

Ten westen van het hippe Meatpacking District begint The High Line. Dit park is aangelegd op een voormalig treinviaduct en bevindt zich tien meter boven de grond. Het park loopt van Gansevoort Street tot West 34th Street, en is een heerlijke plek om op warme dagen te wandelen. In het zuiden zit je vlakbij het gezellige Chelsea Market. In deze voormalige koekjesfabriek zijn nu allemaal kleine, hippe restaurantjes gevestigd, en is dus een uitstekende plek om bij te tanken na de wandeling.

China Town

In Chinatown waan je je even in een willekeurig achterafbuurtje in Shanghai. Bejaarde Chinese mannetjes spelen buiten op straat Mahjong en het straatbeeld wordt gedomineerd door knusse eethuisjes en winkeltjes vol oosterse producten. Een bijzondere gewaarwording, en des te leuker is het om hier een rondje te lopen en een hapje te eten. Maar pas op, je kunt zomaar thuiskomen met een blikje Chinese thee of een immer zwaaiende gelukskat.

New York City

Reizen naar New York — Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam Schiphol is het ruim acht uur vliegen naar New York. Vliegmaatschappijen KLM, Delta Airlines en United Airlines hebben een directe verbinding met de Big Apple en de prijs voor een rechtstreeks retourtje begint bij € 500.

New York heeft drie internationale vliegvelden: Newark, John F. Kennedy en La Guardia. Allen liggen best een eindje buiten Manhattan, maar gelukkig rijden er pendelbussen en taxi’s vanaf Newark en La Guardia, en kun je vanaf JFK ook de airtrain nemen.

Eenmaal in Manhattan reis je het snelst met de metro. Het ondergrondse netwerk zit goed in elkaar, en hoewel de afstanden groot zijn, ben je relatief snel op je bestemming. Aan taxi’s natuurlijk ook geen gebrek in New York. Het enige wat je hoeft te doen is je hand op te steken voor een ritje in de bekende gele taxi’s.

ESTA

Tegenwoordig dien je in het bezit te zijn van een ESTA als je naar Amerika wilt reizen. Dit is een elektronische reistoestemming die gekoppeld wordt aan je paspoort(nummer). Een ESTA is twee jaar geldig, tenzij je paspoort vervalt in deze periode. Hiermee mag je 90 dagen achtereen verblijven, mits je kunt aantonen dat je Amerika weer gaat verlaten. Ook wanneer je alleen een tussenstop in Amerika hebt moet je (online) een ESTA aanvragen. Een ESTA vraag je tenminste 72 uur van te voren aan, gezien de Amerikaanse overheid zo lang kan doen over de beoordeling van je aanvraag. Het is aangeraden om het ESTA aan te vragen alvorens er een reis wordt geboekt. Mocht de aanvraag onverhoopt afgewezen worden, dan is het mogelijk om via de Amerikaanse ambassade een visum aanvragen. Houd er dan wel rekening mee dat hier enkele weken overheen gaan.

New York ervaringen & beoordelingen

De New York ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun New York ervaring.

Er zijn 23 New York ervaringen geplaatst.

9.4
Totaalscore

23 beoordelingen

10

Mooi geweldig fantastich

🇺🇸 Amerika
04-05-2020

te veel om op te noemen hecjwiddddddddcsa fwf wnwfnw zcwjfnw smcse ssn wsmc sneo wd cmeoe icwn iw sjwd qfwo ds w wfhe dsc dvjcs jcjs coscs oj wfj csj cscj c sjwo wcjs cos cjcoj cjsocscmxlpaiqueropif c orh qw woeur owjeo pwesr

Gereisd met vrienden
10

New York gewoon doen!!!

🇺🇸 Amerika
19-09-2018

Metro pasje kopen voor een week , de kabellift, Coney island met je metropas klein uurtje, rooftop bar de rommelmarktjes enz enz

Gereisd met partner
8,0

The city that never sleeps

🇺🇸 Amerika
02-02-2017

Top of the rock, central park, times square, brooklyn bridge allemaal aanraders. Gaaf om het in het echt te zien

Gereisd met partner
7,0

Stedentrip New York

🇺🇸 Amerika
31-01-2017

New York is een stad die je gezien moet hebben, je kunt hier makkelijk een week verblijven. Wees wel voorbereid op het drukke en chaotische Manhattan. Brooklyn is ook erg leuk en mag je eigenlijk niet overslaan. Als je de Statue of Liberty wilt zien hoef je hier niet per sé een boottocht te maken, je kunt hem ook vanaf de kant zien en leuk langs het water lopen.

Top of the rock is ook een aanrader, wat een uitzicht!

Gereisd met partner
10

Verveelt nooit!

🇺🇸 Amerika
22-01-2017

Er is zoveel te zien en te doen dat het nooit verveelt in deze stad. We zijn het meest op Manhattan geweest. Maar ook even Brooklyn en Staten Island (gratis ferry!) aangedaan. Ook als je er kort op doorreis bent is het heel makkelijk om veel te zien, klein beetje planning thuis starten. Gebruik ook zeker de metro, scheelt een hoop lopen.

Gereisd met partner

Heb je zelf New York bezocht?

Bezienswaardigheden Amerika

Één van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld
Verbluffend mooi natuurgebied
Bruisende stad vol glitter en glamour
Granieten rotswanden en watervallen
's Werelds beroemdste themapark
Unieke geologische rotsformaties
Bruisende stad met vele highlights
Vibrerende hoofdstad van Florida met Latijnse vibe
Stad van de sterren
Prachtige tropische eilandengroep
Roadtrip paradijs in Californië
Statige hoofdstad van Amerika
Het klassieke Wilde Westen landschap
Buitengewoon gebied vol extremen
Legendarische route door Amerika
Spectaculair berglandschap
De grootste subtropische wildernis van de VS
Robuust natuurpark in Utah
Spectaculair park in de Rockies
Prachtige bezienswaardigheid in Arizona
Ontdek de 'Windy City'
Unieke mix van culturen
Prachtig park in Californië
Paradijselijk USA
Spectaculaire rotsen in Utah
Oog in oog met reusachtige bomen
De wieg van de Verenigde Staten
De outdoor bestemming van Amerika
Indrukwekkende watervallen op de grens bij Canada
Haarspeldbocht in de Colorado-rivier
Een monument van formaat
De pretpark-hoofdstad van Amerika
De rode rotsen van Arizona
Een en al bezienswaardigheden
De Motor City van Amerika
Het einde van de wereld
Zandstenen rotsformaties en diepe ravijnen
Onherbergzaam en fotogeniek natuurgebied
Prachtige vakantiebestemming nabij Page
Ongerepte wildernis van Colorado
Ongerepte wildernis nabij Seattle
Van bloemenweides tot vulkaankraters
De omweg waard
De achtertuin van Cleveland
Buitenaardse landschappen vol rotsformaties
Het groene stadshart van Manhattan
Films en sterren in Los Angeles
Hoofdstad van de countrymuziek
Het hipste stadsdeel van New York
Stedentrip in de hoofdstad van Texas
De grootste stad van Missouri
Bakermat van de soul muziek
Toegangspoort tot Texas én de Grand Canyon
Musea en natuurparken
Gletsjers en wildernis
Enorm groot, maar nog nauwelijks ontdekt
De ultieme wildernis
Imposante sequoiabossen

Reizen naar New York

Groepsrondreis Verenigde Staten, het Zuiden en Oosten - Hotelreis

Groepsrondreis Verenigde Staten, het Zuiden en Oosten - Hotelreis

Groepsrondreis
18 dagen

Een reis door het zuiden en oosten van de Verenigde Staten is een feest voor alle zintuigen. Tijdens...

vanaf
€ 3.049
16-daagse rondreis East-Canada & USA Highlights

16-daagse rondreis East-Canada & USA Highlights

Groepsrondreis
16 dagen

Dé hoogtepunten van Oost-Canada en de Verenigde Staten in één reis. Start- en eindpunt is de bruisen...

vanaf
€ 2.081
Van New Orleans naar New York, 18 dagen

Van New Orleans naar New York, 18 dagen

Groepsrondreis
18 dagen

Bezoek tijdens deze reis de volgende unieke zeven staten: Louisiana, Mississippi, Tennessee, North C...

vanaf
€ 2.895
12-daagse privé rondreis Bruisend New York & Exotisch Curaçao

12-daagse privé rondreis Bruisend New York & Exotisch Curaçao

Individuele rondreis
12 dagen

De Amerikaanse metropool New York City is trendy, altijd in beweging en heeft op bijna iedereen een...

vanaf
€ 1.862

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika