Olympic National Park

Ongerepte wildernis nabij Seattle

Vanuit Seattle is het maar een klein stukje rijden naar het Olympic National Park, een schitterend natuurpark waar je je direct in de wildernis bevindt. Je kunt er mooi wandelen tijdens een dagtrip, maar het is ook zeker de moeite waard om wat langer de tijd te nemen en ’s nachts te blijven kamperen.

Olympic National Park

Het Olympic National Park bestaat uit bergen, bossen en stranden, en is daarmee een divers natuurpark dat vele natuurliefhebbers aanspreekt. Een ongerepte wildernis met volop mooie wandelroutes en kampeerplekken in de natuur.

Hoh Rain Forest

Het Hoh Rain Forest is een dik woud met hoge boomtoppen, mossige boomstammen en ongerepte natuur. Het bos strekt zich uit van de voet van Mount Olympus tot aan de kust, en werd gevormd door gletsjers. Het uitzicht wordt er gedomineerd door kleine beekjes en meren, maar vooral de reusachtige bomen die compleet zijn bedekt met mos zijn indrukwekkend. Met name in de zomer, als er veel regen valt en het mos felgroen kleurt, levert dat mooie plaatjes op. Er zijn een aantal interessante wandelroutes uitgestippeld die dwars door de wildernis leiden.

Olympic National Park, Verenigde Staten

Olympic National Park, Verenigde Staten

Hall of Mosses Trail

Een van de leukste wandelingen in het Hoh Rain Forest is de Hall of Mosses Trail. Tijdens deze wandeling maak je een rondje van ongeveer 1,5 kilometer en kom je langs verschillende soorten bomen. Het pad loopt langs een smal beekje en onderweg valt genoeg te zien. Sparren, ceders, eikenbomen en zogenoemde Epifyten, dat zijn planten die op andere bomen bomen groeien.De Hall of Mosses Trail is behoorlijk populair, dus zorg dat je ruim op tijd bent als je de paden voor jezelf wilt.

Hurricane Ridge

In het bergachtige Olympic National Park is Hurricane Ridge het best begaanbare berggebied. Je vindt er een aantal mooie wandelingen en kan lopen naar schitterende uitzichtpunten, fotogenieke valleien en blauwe meertjes. In het gebied zijn een aantal campings en picknickplaatsen waar je de wilde natuur kan ervaren. Ook als er sneeuw ligt kun je koers zetten naar Hurricane Ridge, want er zijn volop mogelijkheden om te wintersporten. Skiën en snowboarden, maar ook wandelen met sneeuwschoenen, sleeën en langlaufen zijn een uitstekende manier om een winters Olympic National Park te beleven.

Olympic National Park, Verenigde Staten

Olympic National Park, Verenigde Staten

Lake Crescent

Lake Crescent is een diep gletsjermeer met een felblauwe kleur. Het water is glashelder en vanaf de weg die langs het water loopt krijg je al een goed beeld van deze mooie omgeving. Rondom het meer liggen vele wandelroutes, maar de leukste manier om dit plekje te ervaren is met een kajak. Aan de oevers van het meer kun je kajaks huren en op je gemak peddelen over het spiegelgladde oppervlak.

Stranden in het Olympic National Park

Het Olympic National Park ligt deels aan de kust en dat betekent dat je hier een aantal stranden hebt die zich uitstekend lenen voor een mooie wandeling. De bekendsten zijn Kalaloch Beach en Ruby Beach. Kalaloch Beach is de perfecte plek om vogels te spotten en je kunt er in het zand kamperen. Ruby Beach heeft een verrassend ruige kustlijn en is ideaal om lekker uit te waaien en te wandelen.

Olympic National Park, Verenigde Staten

Olympic National Park, Verenigde Staten

Elwha Valley

De Elwha Valley is gelegen in het noorden van het park en concentreert zich rondom de Elwha River. Een gebied met een turbulente historie. Met de komst van twee grote dammen, zo’n 100 jaar geleden, werd het ecosysteem flink in de war geschopt. In 2014 werden beide dammen afgebroken en sindsdien krijgt de natuur opnieuw de kans om zich te ontwikkelen. Tijdens je bezoek aan de vallei heb je keus uit verschillende wandelingen die leiden door dichte bossen en langs mooie uitzichtpunten. Kijk voor je bezoek aan het park of de vallei toegankelijk is, want het gebied heeft regelmatig te kampen met overstromingen.

Bezoekerscentra

In het Olympic National Park vind je maar liefst 5 bezoekerscentra. Het zijn de uitgelezen plekken om je bezoek te starten, want je krijgt er een hoop informatie over het park, de wandelpaden en campings. Je kunt er terecht met vragen, maar er zijn ook kleine tentoonstellingen met wetenswaardigheden over het park.

Olympic National Park, Verenigde Staten

Olympic National Park, Verenigde Staten

Reizen naar Olympic National Park – Hoe kom je er?

Het Olympic National Park is gelegen nabij Seattle, in het noordwestelijke puntje van de Verenigde Staten. Het park kun je uitstekend bezoeken tijdens een dagtrip vanuit de grote stad, maar als je van de natuur houdt kun je ook eenvoudig langer blijven en een paar nachtjes op de camping slapen. Vanuit Seattle is het logisch om met de auto naar het park te gaan. Je kunt er over de snelweg geraken, maar voor de echte Seattle-beleving neem je natuurlijk de ferry naar de overkant.

Eenmaal aangekomen in het park kun je via Route 101 een groot rondje maken in de buitenste ring van het park, maar de echte wildernis is alleen te voet te bereiken.


Olympic National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Olympic National Park ervaringen & beoordelingen

De Olympic National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Olympic National Park ervaring.

Er zijn nog geen Olympic National Park ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen