Orlando

De pretpark-hoofdstad van Amerika

Orlando is de onbetwiste pretpark-hoofdstad van Amerika. Hier in het hart van Florida heb je keus uit vele attractieparken, de een nog groter en indrukwekkender dan ander. Een geweldige bestemming voor jong en oud, en een waardige toevoeging aan je bezoek aan de Sunshine State.

Orlando

Orlando is uitstekend te combineren met een afwisselende road trip door Florida, want het ligt zeer gunstig ten opzichte van enkele hoogtepunten. Sluit je vakantie aan het strand af met een ontspannen bezoek aan enkele van de grootste attractieparken te wereld. Er is volop keus en altijd genoeg te doen.

Walt Disney World

Het grootste attractiepark ter wereld staat in Orlando: Walt Disney World omvat vier verschillende pretparken, twee waterparken, hotels en een winkeldistrict met restaurants. Je kunt je hier dagen vermaken met het bezoeken van shows en attracties, en je maakt er kennis met de vele creaties van Disney. De klassieke Disneyfilms en -attracties zijn vertegenwoordigd in pretpark Magic Kingdom, en biedt onderdak aan attracties als Big Thunder Mountain en Space Mountain, maar ook Hollywood Studios, Epcot en Animal Kingdom zijn de moeite waard.

Orlando, Disney

Orlando, Sea World

Sea World Orlando

In Sea World Orlando maak je kennis met de bewoners van de zeebodem. Dit familiepark biedt onderdak aan enkele spectaculaire waterattracties, maar je kunt er ook zeedieren van dichtbij bekijken, waaronder orka’s dolfijnen, pinguïns en haaien. In het park vind je duizelingwekkende wildwaterbanen en achtbanen, aquariums en bassins vol dieren, maar je kunt er ook plaatsnemen op de tribune voor een spetterende watershow. Een bezoek aan Sea World is niet zonder controverse, bedenk goed of je dit attractiepark wel echt wil bezoeken. 

Universal Orlando Resort

Universal Studios is een spectaculair pretpark dat grotendeels draait om de televisiewereld. Niet alleen kun je hier in attracties stappen die te maken hebben met films als ET, The Simpsons en Men in Black, je kan ook een kijkje nemen achter de schermen en in het publiek zitten van spectaculaire shows. Zo kun je zien hoe een film wordt opgenomen en mag je gluren in de tekenkamer. Hoogtepunten van het park zijn The Wizarding World of Harry Potter en Jurassic Park.

Universal, Orlando

Gatorland, Orlando

Gatorland

Maak je een reis door Florida, dan ontkom je niet aan de bijtgrage krokodillen en alligators. Mocht je ze in het Everglades National Park niet hebben gezien, dan kun je dat in Gatorland goedmaken. In dit avontuurlijke attractiepark sta je oog in oog met alligators en krokodillen, en kun je ziplinen door het groene bladerdak. Niet geschikt voor reizigers die bang zijn aangelegd, want je kan griezelig dichtbij de dieren komen.

WonderWorks

WonderWorks is een opvallende attractie, te herkennen aan het gebouw dat op zijn kop ligt. Volgens de ’legende’ was het pand ooit een geheim onderzoekslaboratorium op een afgelegen eiland in de Bermuda Driehoek, maar tijdens een mislukt experiment werd het gebouw door een tornado opgetild en kwam het duizenden kilometers verderop op z’n kop terecht. Toegegeven, het doet wel iets met je verbeelding. WonderWorks is een combinatie van een wetenschapsmuseum en attractiepark, en bestaat uit verschillende zones waar je wetenschappelijke proefjes kan doen en bijzondere natuurverschijnselen kan bekijken. Tot de attracties behoren een indoor touwenparcours, een 4D simulator en een laser arena.

WonderWorks, Orlando

Legoland, Florida

Legoland Florida

Legoland kennen we natuurlijk in Europa uit Kopenhagen, maar ook het park in Florida is het bezoeken waard. Gelegen op ongeveer drie kwartier rijden van Orlando is het een prima bestemming voor een dagtrip, maar je kunt desgewenst ook een nachtje blijven slapen in een van de hotels. Het park bestaat uit verschillende attracties en biedt daarnaast onderdak aan een groot waterpark met glijbanen en zwembaden. Op het programma staan shows en voor de allerkleinste bezoekers is er een speciale Duplo-afdeling. Uiteraard mag het speelgoed zelf ook niet ontbreken en kun je hier poppetjes ruilen en je eigen creaties met legosteentjes bouwen.

International Drive

International Drive, ook wel i-Drive genoemd, is de belangrijkste straat van Orlando en vormt het kloppend hart van de stad. Langs deze verkeersader vind je vrijwel alle attractieparken, grote hotelketens, vestigingen van fastfood restaurants, conferentiecentra en tevens het uitgaansgebied van Orlando. Maar het draait hier niet alleen om de grote namen, ook minder bekende attractieparken en bijvoorbeeld het reuzenrad van Orlando kun je hier bezoeken. Daarnaast kun je op International Drive uitstekend winkelen, want je hebt er twee reusachtige outlet malls waar je merkkleding voor een prikkie kan kopen.

International Drive, Orlando

Orlando, florida

Reizen naar Orlando — Hoe kom je er?

Orlando is gelegen in de Amerikaanse staat Florida, ongeveer halverwege de steden Jacksonville en Miami. De stad is erg goed te bereiken via Interstate 4 en de meest efficiënte manier van vervoer is dan ook per huurauto. Een huurauto kun je overal in Florida regelen, maar het is aan te raden om deze meteen bij aankomst op Miami International Airport op te halen. Orlando ligt op ongeveer 3,5 uur rijden van Miami, op anderhalf uur rijden van Tampa en op 2,5 uur rijden van Jacksonville. In de stad zelf kun je gebruik maken van het openbaar vervoer, maar elk attractiepark beschikt over een grote parkeerplaats waar je makkelijk je voertuig kwijt kan.


Orlando op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Dallas

Phoenix

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Orlando ervaringen & beoordelingen

De Orlando ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Orlando ervaring.

Er zijn nog geen Orlando ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen