Philadelphia

De wieg van de Verenigde Staten

Philadelphia is een relaxte stad en gelegen aan de Amerikaanse oostkust. Een metropool die barst van de culturele initiatieven, boeiende musea, goede restaurants en historische bezienswaardigheden. Een stad waar je - in tegenstelling tot New York of Los Angeles - kennismaakt met het échte Amerika.

Philadelphia

Philadelphia was ooit de hoofdstad van de Verenigde Staten en geschiedkundig gezien een heel interessante plek. Hier werden de handtekeningen gezet onder de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring en de vele klassieke gebouwen herinneren aan een tijd van nieuwe hoop en welvaart.

Independence Hall

Philadelphia speelde een grote rol in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Hier werd op 4 juli 1776 de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring aangenomen. De precieze plek was Independence Hall, dat getuige was van nog veel meer historische gebeurtenissen. Zo werd hier de Amerikaanse Grondwet opgesteld en George Washington verkozen tot bevelhebber van het Amerikaanse leger. Je kan gratis naar binnen om een kijkje te nemen op deze historische plek. Het pand is van binnen en van buiten in18de eeuwse stijl gerestaureerd,

Amerika, Philadelphia, Independence Hal

Amerika, Philadelphia, Independence Hal

Amerika, Philadelphia, Liberty Bell

Liberty Bell

Behalve Independence Hall is ook Liberty Bell een belangrijke landmark in Philadelphia en bovendien het symbool van de Amerikaanse onafhankelijkheid. Deze luidklok werd in 1776 gebruikt om de burgers bijeen te roepen voor het voorlezen van de Onafhankelijkheidsverklaring. Je kunt Liberty Bell vinden in het Liberty Bell Center, gelegen tegenover Independence Hall. Hier staat de klok tentoongesteld en kun je gratis een kijkje nemen. Er wordt een videopresentatie vertoond en er zijn regelmatig tentoonstellingen over maatschappelijke onderwerpen.

Eastern State Penitentiary

Eastern State Penitentiary was de eerste moderne gevangenis en stond model voor vele strafinrichtingen wereldwijd. Het bouwwerk was van 1829 tot 1971 in gebruik als gevangenis en onder andere maffiabaas Al Capone moest er zijn straf uitzitten. Tegenwoordig is het historische gebouw een museum waar je rondleidingen kan krijgen door de voormalige celblokken en verhalen te horen krijgt over het gevangenisleven door de jaren heen. Acteur Steve Buscemi heeft de audiotour ingesproken, maar je kunt ook aansluiten bij een echte rondleiding.

Amerika, Philadelphia, Eastern State Penitentiary

Amerika, Philadelphia, Eastern State Penitentiary

Amerika, Philadelphia, park

Fairmount Park

Aan groen geen gebrek in Philadelphia, want Fairmount Park is het grootste stadspark ter wereld. Je vindt er de Philadelphia Zoo en het toonaangevende Philadelhia Museum of Art, maar ook wandelpaden, fietspaden en zelfs ruiterpaden. Fairmount Park biedt onderdak aan enkele openbare kunstwerken, waaronder een groot standbeeld van Jeanne d’Arc, maar echt bijzonder is de zogenoemde Whispering Bench. Deze lange bank is zo gemaakt dat je elkaar aan de andere kant kan horen fluisteren. Honger gekregen van al het wandelen? In het park zelf vind je enkele eetgelegenheden, maar leuker is het om af te slaan naar Fairmount Avenue voor internationale restaurants en hippe koffietentjes.

Philadelphia’s Magic Gardens

Philadelphia’s Magic Gardens is een openbaar kunstproject dat volledig bestaat uit mozaïek. Het project omvat een half blok en bestaat uit een enorm labyrint en verschillende galeries. De muren zijn bedekt met hele afwisselende materialen, zoals glazen flessen, fietswielen en gevonden voorwerpen die werden aangeleverd door buurtbewoners. Je kunt er rondleidingen krijgen, workshops volgen en tentoonstellingen bekijken. Een bezoekje waard.

Amerika, Philadelphia, magic gardens

Amerika, Philadelphia, reading terminal market

Amerika, Philadelphia, Philly Cheese Steak

Reading Terminal Market

Het bekendste gerecht uit de lokale keuken van Philadelphia is de Philly Cheese Steak. Een klef broodje met dungesneden biefstuk en gesmolten kaas. De originele proef je bij Pat’s King of Steaks, maar deze sandwich staat in de hele stad op het menu. Bijvoorbeeld op de Reading Terminal Market. Deze overdekte markthal mag niet ontbreken tijdens je bezoekje aan Philadelphia, want hier vind je meer dan 100 kramen die groente, vleeswaren, kaas, bloemen en specialiteiten verkopen. Je maakt er onder andere kennis met lokale smaken en culinaire tradities van de Pennsylvania Dutch.

Wedstrijd van de Philadelphia Phillies

Honkbal is ontzettend populair in Philadelphia, en als het lokale team - de Philadelphia Phillies - een wedstrijd spelen dan zul je dat weten. Mocht je het geluk hebben dat ze tijdens je bezoek een thuiswedstrijd spelen, dan is het zeker aan te raden om kaartjes te kopen. Want alleen al voor de sfeer moet je een keer getuige zijn van zo’n Amerikaanse sportwedstrijd. Het stadion Citizens Bank Park is goed te bereiken met de metro en je hebt al voor minder dan 20 dollar een toegangskaartje.

Amerika, Philadelphia, Phillies

Amerika, Philadelphia

Philadelphia – Hoe kom je er?

Philadelphia ligt op ongeveer een uurtje rijden ten zuiden van New York en wordt bediend door Philadelphia International Airport. Met American Airlines vlieg je in negen uurtjes direct naar Philadelphia en de prijs voor een retourtje begint bij € 530. Vlieg je liever via New York, dan kun je met United Airlines naar Newark Liberty International Airport reizen en de trein nemen naar Philadelphia. Die zet je in een uurtje af in het centrum van de stad.

Ben je eenmaal in Philadelphia, dan kun je gebruik maken van het uitgebreide netwerk van openbaar vervoer. Daarnaast staat Philadelphia bekend als een echte wandelstad en wordt de fiets ook steeds populairder. Met mooi weer kun je de stad dus ook prima bovengronds ontdekken.


Philadelphia op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Dallas

Phoenix

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Philadelphia ervaringen & beoordelingen

De Philadelphia ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Philadelphia ervaring.

Er zijn nog geen Philadelphia ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen