Redwood National Park

Imposante sequoiabossen

In de Amerikaanse staat Californië is er geen gebrek aan mooie natuurparken. Toch zijn er relatief weinig toeristen die een bezoek aan het indrukwekkende Redwood National Park in hun reisplanning opnemen en dat is best jammer. Het park is groot en met name de torenhoge sequoiabomen zijn hier de belangrijkste bezienswaardigheid.

Redwood National Park

Het Redwood National Park is een langgerekt park dat pal aan de Californische kust ligt. Officieel bestaat het uit verschillende aaneengesloten natuurparken, die gezamenlijk ook wel bekend staan als Redwood National Park.

Flora en fauna

Het belangrijkste bestaansrecht van het Redwood National Park is de aanwezigheid van enkele van de oudste bomen ter wereld. In deze omgeving groeit namelijk de sequoia, oftewel de mammoetboom. Deze bomen zijn al honderden jaren oud en kunnen een hoogte van maar liefst 100 meter bereiken. Als je een wandeling door het park maakt, dan zul je ook je hoofd in je nek moeten leggen om de toppen te kunnen zien. Behalve hele bijzondere bomen kun je in het Redwood National Park ook veel verschillende vogels tegenkomen. Met name langs de rotsachtige kustlijn zijn veel watervogels te zien.

Wandelroutes

Wandelen kun je als de beste in Redwood National Park, want er zijn hier tientallen mooie wandelingen uitgestippeld. In vrijwel elk deel van het park heb je keus uit verschillende routes die variëren van een korte wandeling tot uitdagende daghike. In het noorden van het park kun je bijvoorbeeld de 16 kilometer lange Little Bald Hills Trail volgen en voor deze wandeling moet je de hele dag uittrekken. Een stuk korter is bijvoorbeeld de Stout Grove Trail, maar je kunt ook de Yurok Loop Trail lopen. Maar welke wandeling je ook kiest, onderweg kom je altijd een aantal mooie uitzichtpunten en fijne picknickplaatsen tegen.

Walvissen spotten

Wist je dat je in het Redwood National Park walvissen kunt spotten? In december, januari, maart en april kun je ze met een beetje geluk voor de kust zien zwemmen. Ze zijn dan op doorreis naar Mexico of Alaska en als je goed oplet zie je in de verte misschien wel een exemplaar zwemmen. De beste plekken om walvissen in Redwood National Park te spotten zijn Crescent Beach Overlook en Klamath Overlook.

Stranden

Het Redwood National Park is de ideale plek om lekker uit te waaien. Je kunt namelijk niet alleen de wandelpaden door het bos volgen, maar ook kiezen om lekker naar het strand te gaan. De stranden worden gekenmerkt door een woeste branding en zijn niet echt geschikt om lekker te luieren, maar voor een strandwandeling ben je hier wel degelijk aan het juiste adres.

Howland Hill Road Scenic Drive

Ook met de auto valt een hoop te zien in het Redwood National Park en er zijn een aantal mooie autoroutes die je langs de fotogeniekste plekjes sturen. Zorg dat je in ieder geval de Howland Hill Road Scenic Drive volgt, waarbij je een route dwars door het bos volgt. Onderweg heb je regelmatig de neiging om de auto langs de kant te zetten, want het is een bijzondere ervaring om tussen die hoge bomen te rijden. Leuk feitje: vele tientallen jaren geleden werd deze weg al door postkoetsen op weg naar Oregon gebruikt en als je de auto’s wegdenkt is er al die tijd maar weinig veranderd.

Coastal Drive Scenic Road

Terwijl Howland Hill Road je voornamelijk door het bos stuurt, rijd je via de Coastal Drive Scenic Road juist langs de kust. Een geweldig mooi stukje van het park, want vanwege de hoogteverschillen heb je regelmatig een prachtig uitzicht over de oceaan. Neem de tijd om vaak te stoppen, want in dit deel van het park worden soms walvissen voor de kust gesignaleerd.

Paardrijden

Een van de leukste manieren om het park te verkennen is vanaf de rug van een paard. Paardrijden is hier razend populair en er ligt een handjevol ruiterpaden die je op je gemak kunt volgen. Sjok stapvoets door het groene decor en snuif de pure buitenlucht op. Rondom het park liggen verschillende maneges die georganiseerde paardrijtochten door het nationale park aanbieden. Deze duren doorgaans twee tot vier uur en zijn onder begeleiding van een gids die de omgeving op zijn duimpje kent. Onderweg is dus ook volop gelegenheid om stil te staan bij bijzondere bomen, planten en dieren.

Reizen naar Redwood National Park — Hoe kom je er?

Redwood National Park is gelegen aan de noordkust van Californië, vlak bij de grens met Oregon. Er zijn drie bezoekerscentra en een vijftal campings, maar het is ook mogelijk om net buiten het park te slapen in bijvoorbeeld Crescent City, Klamath en Orick. Deze drie steden zijn tevens de toegangspoort tot het park en vanaf hier is het maar een klein stukje rijden naar een van de ingangen.

Redwood National Park ervaringen & beoordelingen

De Redwood National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Redwood National Park ervaring.

Er zijn 0 Redwood National Park ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Amerika

Één van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld
Verbluffend mooi natuurgebied
Bruisende stad vol glitter en glamour
Granieten rotswanden en watervallen
's Werelds beroemdste themapark
Unieke geologische rotsformaties
The city that never sleeps
Bruisende stad met vele highlights
Vibrerende hoofdstad van Florida met Latijnse vibe
Stad van de sterren
Prachtige tropische eilandengroep
Roadtrip paradijs in Californië
Statige hoofdstad van Amerika
Het klassieke Wilde Westen landschap
Buitengewoon gebied vol extremen
Legendarische route door Amerika
Spectaculair berglandschap
De grootste subtropische wildernis van de VS
Robuust natuurpark in Utah
Spectaculair park in de Rockies
Prachtige bezienswaardigheid in Arizona
Ontdek de 'Windy City'
Unieke mix van culturen
Prachtig park in Californië
Paradijselijk USA
Spectaculaire rotsen in Utah
Oog in oog met reusachtige bomen
De wieg van de Verenigde Staten
De outdoor bestemming van Amerika
Indrukwekkende watervallen op de grens bij Canada
Haarspeldbocht in de Colorado-rivier
Een monument van formaat
De pretpark-hoofdstad van Amerika
De rode rotsen van Arizona
Een en al bezienswaardigheden
De Motor City van Amerika
Het einde van de wereld
Zandstenen rotsformaties en diepe ravijnen
Onherbergzaam en fotogeniek natuurgebied
Prachtige vakantiebestemming nabij Page
Ongerepte wildernis van Colorado
Ongerepte wildernis nabij Seattle
Van bloemenweides tot vulkaankraters
De omweg waard
De achtertuin van Cleveland
Buitenaardse landschappen vol rotsformaties
Het groene stadshart van Manhattan
Films en sterren in Los Angeles
Hoofdstad van de countrymuziek
Het hipste stadsdeel van New York
Stedentrip in de hoofdstad van Texas
De grootste stad van Missouri
Bakermat van de soul muziek
Toegangspoort tot Texas én de Grand Canyon
Musea en natuurparken
Gletsjers en wildernis
Enorm groot, maar nog nauwelijks ontdekt
De ultieme wildernis

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika