Rocky Mountain National Park

Ongerepte wildernis van Colorado

Het Rocky Mountain National Park is gelegen in de Amerikaanse staat Colorado en een schitterend natuurpark met mooie meren, wandelpaden en uitzichtpunten. Een waar paradijs voor de echte outdoorliefhebber, maar eigenlijk moet iedereen deze bestemming een keer bezocht hebben.

Rocky Mountain National Park

Wandelen, paardrijden en kamperen: tegen de achtergrond van het Rocky Mountain National Park is dat net wat interessanter dan thuis. Hier wordt het uitzicht gedomineerd door grillige bergtoppen en glasheldere meren, en kun je schitterende paden volgen die je naar de mooiste uitzichtpunten brengen.

Activiteiten in het Rocky Mountain National Park

In het Rocky Mountain National Park beleef je de ultieme outdoor-vakantie. Het park kenmerkt zich door zijn grillige landschappen, hoge bergtoppen en felblauwe meren, en je kunt er schitterend wandelen, paardrijden en kamperen. Je kunt er dagen zoet zijn met wandelen, marshmallows roosteren boven een kampvuurtje en ’s avonds kamperen in de wildernis, dus plan genoeg tijd om het park in al zijn facetten te leren kennen. Een bezoek aan het Rocky Mountain National Park staat namelijk garant voor een geweldig avontuur.

Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park

Trail Ridge Road

Zoals in vrijwel alle nationale parken in Amerika is er één hoofdweg die langs enkele van de mooiste bezienswaardigheden leidt. Als je niet zoveel tijd hebt, maar wel een goede indruk wil krijgen van al het natuurschoon, dan is het slim om met de auto de Trail Ridge Road te volgen. Dit is de hoogstgelegen autoweg in de Verenigde Staten en je moet de tijd nemen om alle schoonheid van deze route in je op te nemen. Trek zeker een halve dag uit om de weg te volgen en zet regelmatig de auto langs de kant voor mooie uitzichtpunten, wandelroutes en picknickspots. Let op: de Trail Ridge Road is alleen in de zomer open.

Bear Lake

Bear Lake is een populaire bestemming, mede vanwege de eenvoudige wandeling die je langs de oevers kan maken. Het meer is schitterend gelegen tussen de naaldbomen en in de verte zie je de grillige pieken van de omliggende bergen. De wandeling om het meer is met 1,6 kilometer relatief kort, maar de uitzichten zijn fenomenaal mooi. Kom op tijd om de grootste groepen mensen voor te zijn.

Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park

Emerald Lake

Een van de mooiste wandelingen die je kan maken is de hike naar Emerald Lake. Deze route is 2,9 kilometer land en begint bij de Bear Lake Trailhead. Onderweg kom je langs drie andere meren, maar eenmaal met Emerald Lake in zicht verbleekt alles wat je eerder hebt gezien. Het meer is schitterend gelegen tussen de besneeuwde bergtoppen en de omgeving wordt perfect weerspiegeld in het kristalheldere water. Vergeet dus niet om je camera mee te nemen, want dit natuurschoon wil je vastleggen.

Bierstadt Lake

De Bierstadt Lake Trail is een afwisselende wandeling met volop mooie plekken onderweg. Het is een van de makkelijkere wandelingen in het Rocky Mountains National Park, maar een beetje conditie is geen overbodige luxe. Het uitzicht over het spiegelende meer en de bergen in de verte is echter een ware beloning voor het hoogteverschil dat je moet overbruggen. Je kunt verschillende paden volgen, die allemaal uitkomen bij de parkeerplaats voor de shuttlebussen. Bierstadt Lake is het mooist in de vroege ochtend.

Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park

Mummy Kill Hike

Alleen de goed geoefende wandelaars durven zich te wagen aan de Mummy Kill Hike, een loodzware tocht over de Mummy Range in het noorden van het park. Deze wandeltocht is maar liefst 32 kilometer lang en loodst je over hoge bergtoppen en steile hellingen. In totaal moet je een hoogteverschil van ruim 1700 meter overbruggen en daar moet je niet te licht over denken. De Mummy Kill Hike is alleen aan te raden voor de ervaren wandelaar.

Holzwarth Historic Site

Hoewel de meeste mensen komen voor de ongerepte natuur en uitdagende wandelingen, is het ook de moeite waard om even kort te stoppen bij de Holzwarth Historic Site. Deze plek bestaat uit een oude ranch waar vroeger het gezin Holzwarth woonde. Je kunt er een rondleiding volgen en luisteren naar verhalen van vroeger.

Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park

Reizen naar het Rocky Mountain National Park — Hoe kom je er?

Het Rocky Mountain National Park is gelegen in de Amerikaanse staat Colorado. Toegangspoort is Denver International Airport, dat op anderhalf uur rijden van het park ligt. Hier kun je een auto huren om op eigen gelegenheid naar het park te reizen, want er is geen openbaar vervoer dat je die kant op kan brengen. Eenmaal in het park zelf kun je met de shuttlebussen van A naar B reizen, maar het is ook een aanrader om de schitterende Trail Ridge Road of de onverharde Old Fall River Road te volgen. Reis je in de winter naar het Rocky Mountain National Park? Controleer dan wel even van tevoren of alle wegen open zijn. In de winter en als er sneeuw is gevallen zijn sommige bergpassen onbegaanbaar.


Rocky Mountain National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Rocky Mountain National Park ervaringen & beoordelingen

De Rocky Mountain National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Rocky Mountain National Park ervaring.

Er zijn nog geen Rocky Mountain National Park ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen