Seattle

Een en al bezienswaardigheden

Musea, natuur, architectuur en cultuur: de Amerikaanse stad Seattle heeft het allemaal. Deze levendige stad is gelegen in het noordwesten van de Verenigde Staten en vormt de perfecte uitvalsbasis voor een combinatie van stad en natuur. 

Seattle

Seattle is gelegen op enkele kilometers van de Canadese grens en wordt omringd door een prachtig natuurgebied. Het is een uitstekende bestemming voor een afwisselende stedentrip, maar als je het echt goed wil doen combineer je het met een bezoekje aan het nabijgelegen Vancouver en Vancouver Island, net over de grens.

Space Needle

Het symbool van Seattle is natuurlijk de Space Needle, de 184 meter hoge toren die met zijn futuristische vormen de skyline van de stad domineert. De Space Needle werd in de jaren zestig van de vorige eeuw gebouwd ter ere van de wereldtentoonstelling en herbergt een restaurant plus een observatieplatform op 160 meter hoogte. Met de lift reis je in 43 seconden naar de top en vanaf daar heb je een geweldig mooi uitzicht over de stad Seattle.

Space Needle, Seattle

Market, Seattle

Market, Seattle

Pike Place Market

Pike Place Market is niet zomaar een markt. Ten eerst is het de oudste boerenmarkt van heel Amerika, ten tweede werd hier in 1971 de allereerste vestiging van Starbucks geopend. Wat begon als een klein koffiewinkeltje groeide uit tot een van de bekendste ketens wereldwijd. Je kan er nog steeds een kijkje nemen en een kopje koffie drinken, maar neem daar wel de tijd voor: je kan steevast rekenen op een flinke rij. De rest van de markt bestaat uit meerdere verdiepingen vol kramen en eettentjes.

Seattle Central Library

Een klein stukje Hollandse glorie in het centrum van Seattle: de Seattle Central Library is gevestigd in een gebouw van de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Het bouwwerk is volledig gemaakt van glas en staal en vormt een opvallende verschijning in het straatbeeld van de stad. Overigens is de bibliotheek niet alleen van buiten mooi om te zien, binnen vind je leeszalen met veel daglicht en genoeg plekjes waar je je met een boek even kan terugtrekken.

Seattle Library

EMP, Seattle

EMP Museum

Seattle heeft een aantal vooraanstaande musea met verrassende tentoonstellingen en exposities. Neem bijvoorbeeld Chihuly Garden and Glass, dat is gewijd aan het werk van glaskunstenaar Dale Chihuly, het Science Fiction Museum en het Seattle Art Museum. Onze favoriet is echter het EMP (Experience Music Project) Museum. Dit interactieve museum draait om Amerikaanse popmuziek en heeft onder andere een tentoonstelling over de legendarische Jimi Hendrix, die werd geboren in Seattle.

Pioneer Square

Pioneer Square vormt al vele tientallen jaren het hart van Seattle en is de plek waar in 1852 de stad werd gesticht. In de omgeving vind je veel historische gebouwen en karakteristieke architectuur uit het eind van de negentiende eeuw, al is er van de oorspronkelijke bebouwing nog weinig te zien: veel huizen uit die tijd werden gemaakt van hout en zijn in 1889 door een grote stadsbrand verloren gegaan. Pioneer Square is een levendige plek met veel cafés, bars en winkels.

Pioneer Square, Seattle

Seattle

Underground Tours

Een van de boeiendste dingen die je in Seattle kan doen is een zogenoemde Underground Tour. Na de reusachtige brand in 1889 werd de stad opnieuw opgebouwd en de straten verhoogd. De oorspronkelijke begane grond kwam daarom onder het straatniveau te liggen en tijdens een rondleiding kun je een kijkje nemen onder de grond. Een bijzondere ontmoeting met het verleden van de stad.

Boeing Field

Op zo’n 25 mijl ten noorden van Seattle ligt de fabriek van vliegtuigbouwer Boeing. Hier komen de 747, 767, 777 en 787 Dreamliner van de band gerold en als je een beetje interesse hebt in techniek en luchtvaart dan is het de moeite waard om er naartoe te gaan. Tijdens een rondleiding krijg je een kijkje achter de schermen en kun je zowel de geschiedenis als de toekomst van de luchtvaart bekijken. De rondleiding bestaat uit diverse interactieve onderdelen, want je kan onder andere meedenken over de toekomst van het vliegen.

Boeing Field

Seattle, Boeing Field

Seattle, Discovery Park

Discovery Park

Het groene Discovery Park is gelegen in het noordwestelijke puntje van Seattle en biedt een heerlijk sereen toevluchtsoord in de vorm van natuur. Het lommerrijke park bestaat uit groene gazons, duinen en strand, en er zijn een aantal prachtige wandelingen uitgestippeld. De perfecte plek om even te ontsnappen aan het drukke stadsleven.

Reizen naar Seattle — Hoe kom je er?

Vanuit Nederland gaan meerdere keren per dag vluchten naar Seattle Tacoma International Airport en de reis duurt ongeveer 10 uur. KLM en Delta Airlines vliegen rechtstreeks op en neer, en de prijs voor een retourtje begint bij € 650.

Aangekomen op het vliegveld kun je gebruik maken van de Link Light Rail, die je rechtstreeks in het centrum van de stad afzet. Seattle zelf is prima te bekijken met het openbaar vervoer, al wint de fiets ook steeds meer terrein. Overal in de stad vind je fietspaden en -stroken, en er zijn in het centrum tal van plekken waar je tweewieler kan huren.


Seattle op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Phoenix

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Seattle ervaringen & beoordelingen

De Seattle ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Seattle ervaring.

Er zijn nog geen Seattle ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen