Sequoia National Park

Oog in oog met reusachtige bomen

In het Sequoia National Park word je omringd door hoge bomen met brede stammen. Bomen die lijken te reiken tot in de hemel en met stammen waar een compleet voetbalteam zonder problemen voor zou kunnen poseren. In dit bijzondere park in de Amerikaanse staat Californië vind je de hoogste bomen ter wereld, een duizelingwekkende aanblik waarbij je je even heel erg klein voelt.

Sequoia National Park

Het Sequoia National Park is beroemd om haar bossen met de reusachtige mammoetbomen, maar is ook erg geliefd om haar topografische diversiteit en de aanwezigheid van vele dieren en vogels. Een prachtig park die je tijdens een rondreis langs de westkust van de Verenigde Staten niet mag overslaan.

Giant Forest

Het Sequoia National Park heeft zijn naam te danken aan de reusachtige mammoetbomen die hier groeien. Deze Sequoia’s zijn veelal duizenden jaren oud en kunnen bijna 100 meter hoog worden. Het Giant Forest is een van de plekken in het park waar je tussen deze giganten kan wandelen. Dit deel van het park is voorzien van wandelpaden en afrastering om de natuur te beschermen. Je vindt er een aantal van de hoogste bomen ter wereld en met stammen van soms wel tientallen meters omtrek.

Het letterlijke hoogtepunt van Giant Forest is de General Sherman Tree: de allerhoogste boom ter wereld. Deze indrukwekkende boom is zo’n 83 meter hoog en de stam heeft een omtrek van 31,27 meter. Groot genoeg om je even Klein Duimpje te voelen.

Sequoia National Park

Sequoia National Park

Sequoia National Park

General Sherman, Sequoia National Park

Tunnel Log, Sequoia National Park

Tunnel Log

Een van de meest iconische plekken binnen het Sequoia National Park is Tunnel Log. Als je de Crescent Meadow Road door het Giant Forest volgt, dan kom je vanzelf op het punt waar een omgevallen Sequoia over de weg ligt. Maar geen paniek, er is een tunnel uit de boom gezaagd, waardoor je er zonder problemen met je auto onderdoor kan rijden. Het gat meet 5,2 bij 2,4 meter, dus als het niet gaat passen zul je een stukje moeten omrijden.

Moro Rock

Na General Sherman is de bekendste natuurlijke landmark van het Sequoia National Park de Moro Rock. Een reusachtige rots die hoog boven het landschap uitsteekt. Deze zogenoemde granietkoepel is ligt op zo’n 2500 meter boven zeeniveau en vanaf de top heb je een spectaculair uitzicht over de omgeving. Om daar te komen moet je wel even een steile trap beklimmen. Klim skills hoef je dus niet te hebben, maar overweeg om beneden te blijven als je last hebt van hoogtevrees. De trap is erg smal en de afgrond nabij, je bent gewaarschuwd..

Moro Rock, Sequoia National Park

Moro Rock, Sequoia National Park

Tokopah Falls, Sequoia National Park

Tokopah Falls

Houd je van wandelen en mooie natuurgezichten, dan zit je absoluut goed in het Sequoia National Park. Er zijn ontzettend veel wandelroutes die langs de mooiste plekjes in het park lopen, maar een van de meest populaire is de wandeling naar Tokopah Falls. Deze hike begint naast de Lodgepole kampeerplaats en gaat over een goed onderhouden pad. De wandeling komt door een prachtig landschap van bossen en rivieren, en eindigt vervolgens bij de indrukwekkende waterval. De Tokopah Falls Trail is een rondje van ongeveer 6,7 kilometer en ook zeker geschikt voor de minder geoefende hiker.

Grant Grove

Giant Forest is zonder twijfel het bekendste bos van Sequoia National Park vanwege General Sherman, maar ook Grant Grove is een bezoekje waard. Ook hier wandel je ovr goed onderhouden paden tussen de reusachtige sequoia bomen. Houd je ogen open voor General Grant, die na General Sherman op de wereldranglijst van grootste bomen staat.

Grant Grove, Sequoia National Park

Grant Grove, Sequoia National Park

Grant Grove, Sequoia National Park

Kings Canyon, USA

Kings Canyon

Sequoia National Park wordt vaak in één adem genoemd met Kings Canyon National Park. Sterker nog, ze worden samen ook wel aangeduid als ’SeKi’. De parken liggen tegen elkaar aan en zijn als één nationaal park in beheer. Een bezoek aan Sequoia National Park is dan ook uitstekend te combineren met een bezoek aan Kings Canyon, want het is slechts vijf minuten rijden vanaf Grant Grove. Kings Canyon is geliefd om het ruige, bergachtige landschap en omvat een prachtig stuk van de Sierra Nevada Mountains. Het grillige landschap wordt in tweeën gespleten door een brede kloof en de uitzichten zijn fenomenaal mooi. Daarnaast heb je hier grote kans om wilde dieren te spotten, dus wees niet verrast als er plotseling een beer voor je auto staat.

Reizen naar Sequoia National Park — Hoe kom je er?

Het Sequoia National Park is gelegen in de Amerikaanse staat California en alleen vanuit het westen bereikbaar. Kom je vanuit Los Angeles, dan moet je rekening houden met ruim 4 uur rijden, de rit vanuit San Francisco duurt ruim 4,5 uur.

Het is het handigst om met een eigen huurauto het park te bezoeken, want dan kun je volledig je eigen plan trekken. Route 198 is de hoofdweg, route 180 brengt je ook naar Kings Canyon National Park. Zijwegen leiden naar de mooie uitzichtpunten en bijzondere bezienswaardigheden.

Heb je geen eigen vervoer? Er rijdt in de zomermaanden eventueel ook een shuttlebus vanuit de stad Visalia. In het park zelf kun je vervolgens gebruik maken twee gratis shuttlebussen die de groene en grijze route volgen.


Sequoia National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Dallas

Phoenix

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Sequoia National Park ervaringen & beoordelingen

De Sequoia National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Sequoia National Park ervaring.

Er zijn nog geen Sequoia National Park ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen