Washington D.C.

Statige hoofdstad van Amerika

Washington D.C. is de stad van iconen als het Witte Huis en het Capitool. Het is de stad waar je kennismaakt met het roemruchte verleden van Amerika, en van de zeventiende eeuw naar het Amerika van het heden reist.

Washington D.C.

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten en je vindt er een aantal van de belangrijkste monumenten van het land. Je kan er de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring bewonderen, presidentiële gedenkplekken bezoeken en een kijkje nemen in de gebouwen waar het land wordt bestuurd.

De "D.C.", die je vaak achter Washington ziet staan, staat overigens voor "District of Columbia". Dit is het federale district waarin de hoofdstad valt. Het District of Columbia is vernoemd naar een oude naam voor de VS: Columbia (dat weer is afgeleid van Columbus).

Witte Huis

Wie kent het Witte Huis nou niet? Een van de beroemdste gebouwen ter wereld staat in Washington D.C., en daar kun je dan ook niet aan voorbij gaan tijdens een bezoek aan de stad. De riante ambtswoning van de president bestaat uit 132 kamers, die zijn verspreid over 6 verdiepingen. Behalve werkkamers en woonvertrekken is er ook een filmzaal, een zwembad en een basketbalveld, en het complex wordt omringd door een enorme tuin. Je vind het spierwitte optrekje aan Pennsylvania Avenue, maar het is helaas niet mogelijk om er heel dichtbij te komen. Gelukkig is het uitzicht vanaf de toegangspoort indrukwekkend genoeg.

Witte Huis, Washington

Capitool, Washington

US Capitol, Washington

US Capitol

Vlakbij het Witte Huis ligt nog zo’n ander Amerikaans icoon: US Capitol, ofwel het Capitool. In dit reusachtige bouwwerk, voorzien van een prachtige, witte koepel, is de plek waar de Amerikaanse wetgevende macht zetelt. Via het ondergrondse bezoekerscentrum kun je het gebouw betreden, en de enorme koepel van de binnenkant bekijken. Het gevaarte heeft een doorsnede van maar liefst 30 meter, en is versierd met een fresco waarop onder meer de presidenten Abraham Lincoln en Ulysses S. Grant te zien zijn.

Washington Monument

Pal tegenover het Capitool staat het Washington Monument. Deze gigantische obelisk meet 169 meter en is daarmee de hoogste obelisk ter wereld. Het monument is gemaakt van marmer, graniet en zandsteen, en werd gebouwd ter ere van de allereerste president van de Verenigde Staten: George Washington. Wie het leuk vindt kan het monument betreden, en zich met de lift naar het topje laten brengen. Aan alle vier de zijden vind je een raam vanwaar je een bijzonder uitzicht hebt over de stad en omgeving. Een stukje verderop vind je trouwens ook het Lincoln Memorial, de gedenkplek voor president Abraham Lincoln.

Washington Monument

National Mall, Washington

National Mall

National Mall is de naam van het park dat tussen het Capitool en het Washington Monument ligt. Het is een langwerpig, groen park, vol bomen, bloemperkjes, fonteinen en tuinen. Er worden regelmatig manifestaties gehouden, het is de plek waar de president wordt geïnaugureerd en op warme dagen is het een heerlijke festivallocatie. Rondom het park liggen een aantal van Washington’s bekendste bezienswaardigheden en musea, dus een bezoek aan het park is makkelijk te combineren met een rondje langs Washington’s hoogtepunten.

National Museum of Natural History

Aan de rand van National Mall liggen tal van bekende musea, en één daarvan is het natuurkundig museum van Washington. Tot de collectie van het National Museum of Natural History behoren meer dan 125 miljoen specimen van planten, dieren en mineralen, waaronder eeuwenoude fossiele en vrijwel complete dinosaurus-skeletten. Het museum is onderdeel van het Smithsonian Institute en behoort tot de meest toonaangevende natuurkundemusea ter wereld. Wil je de dieren liever in levenden lijve zien? De prachtige National Zoo, de dierentuin in het noordoosten van de stad, is ook onderdeel van het Smithsonian.

National Museum of Natural History, Washington

Arlington National Cemetry, Washington

Arlington National Cemetry

Niet zo gezellig, wel heel erg indrukwekkend: de militaire begraafplaats Arlington National Cemetry.  Deze uitgestrekte begraafplaats met zijn duizenden witte grafmonumenten is ontstaan ten tijde van de bloedige Amerikaanse Burgeroorlog, maar inmiddels is het de laatste rustplaats van meer dan 400.000 militairen die zijn gevallen in verschillende oorlogen. Je vindt hier ondermeer het graf van John F. Kennedy - te herkennen aan de eeuwig brandende vlam - en zijn vrouw Jacky.

National Archives

Wie een beetje geïnteresseerd is in de Amerikaanse geschiedenis moet een bezoek brengen aan de National Archives. Hier liggen een aantal documenten van grote historische waarde opgeslagen. Zo vind je hier de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring, de Bill of Rights en vier kopieën van de Magna Carta, waarin is vastgelegd op welke wijze de macht van de koning wordt beperkt. Een deel van het archief is ingericht als museum, waar je zelf deze beroemde documenten kan bewonderen

National Archives, Washington

Washington D.C.

Reizen naar Washington D.C. — Hoe kom je er?

Washington D.C. ligt aan de oostkust van Amerika en vanuit Nederland duurt de vlucht ongeveer 9 uur. De prijs voor een direct retourtje met KLM begint bij € 800, maar als je ergens onderweg overstapt kan het een paar honderd euro goedkoper. Ondermeer WOW air (via Reykjavik) en Aer Lingus (via Dublin) vliegen al vanaf € 400 op en neer, maar dan ben je wel meer tijd kwijt aan reizen.

Washington heeft twee internationale vliegvelden, die beide op 45 minuten rijden van het centrum liggen. Er rijden bussen heen en weer die je voor een paar dollar bij stations in de stad afzetten. Eenmaal in de stad kun je je over de lange afstanden het best met de metro verplaatsen: er zijn zes metrolijnen die elke tien minuten rijden. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen echter vrij dicht bij elkaar, en te voet kom je een heel eind.

Beste reistijd Washington D.C.

De beste reistijd voor Washington D.C. is van september tot november en van maart tot mei. In het najaar is de zinderende zomer voorbij en loopt de drukte van het hoogseizoen ook op zijn eind. Wat overblijft is een mooi fris briesje en de altijd veranderende bladeren. En die herfstkleuren zien er ook nog eens fantastisch uit bij al die monumenten in Washington. Als tweede optie is de lente ook een prima periode om Washington D.C. te bezoeken. Het Cherry Blossoms Festival eind maart en begin april is dan erg leuk om mee te maken. Hou er wel rekening mee dat het dan wel behoorlijk druk kan zijn in Washington. De zomer is warm en plakkerig in Washington en de winter is juist weer erg koud.

Washington D.C. ervaringen & beoordelingen

De Washington D.C. ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Washington D.C. ervaring.

Er zijn 2 Washington D.C. ervaringen geplaatst.

9
Totaalscore

2 beoordelingen

9,0

Niet alleen het Witte Huis

🇺🇸 Amerika
22-01-2017

Natuurlijk is het heel erg leuk om het Witte Huis in het echt te zien, maar er is nog veel meer. Vergeet niet om ool de (GRATIS) musea te bezoeken.

* National Gallery of Art: kunst snuiven. Een hele afdeling met NLse meesters. Je kan in de 'kelder' lekker eten.

* Holocaust Museum: een erg interessant museum over de geschiedenis van de oorlog. Veel persoonlijke verhalen.

* National Museum of Natural History: In de verschillende zalen zie je ontzettend veel van de dieren die er op deze planeet zijn. Zeker een aanrader voor kids.

Gereisd met partner
9,0

Trip naar usa

🇺🇸 Amerika
12-10-2016

hoop gezien wat de moeite waard is het captioo; van binnen gezien moet je wel reseveren broodjes gekocht in supermarktt en dan rustig in het park op eten en genieten van al het mooies

Bezienswaardigheden Amerika

Één van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld
Verbluffend mooi natuurgebied
Bruisende stad vol glitter en glamour
Granieten rotswanden en watervallen
's Werelds beroemdste themapark
Unieke geologische rotsformaties
The city that never sleeps
Bruisende stad met vele highlights
Vibrerende hoofdstad van Florida met Latijnse vibe
Stad van de sterren
Prachtige tropische eilandengroep
Roadtrip paradijs in Californië
Het klassieke Wilde Westen landschap
Buitengewoon gebied vol extremen
Legendarische route door Amerika
Spectaculair berglandschap
De grootste subtropische wildernis van de VS
Robuust natuurpark in Utah
Spectaculair park in de Rockies
Prachtige bezienswaardigheid in Arizona
Ontdek de 'Windy City'
Unieke mix van culturen
Prachtig park in Californië
Paradijselijk USA
Spectaculaire rotsen in Utah
Oog in oog met reusachtige bomen
De wieg van de Verenigde Staten
De outdoor bestemming van Amerika
Indrukwekkende watervallen op de grens bij Canada
Haarspeldbocht in de Colorado-rivier
Een monument van formaat
De pretpark-hoofdstad van Amerika
De rode rotsen van Arizona
Een en al bezienswaardigheden
De Motor City van Amerika
Het einde van de wereld
Zandstenen rotsformaties en diepe ravijnen
Onherbergzaam en fotogeniek natuurgebied
Prachtige vakantiebestemming nabij Page
Ongerepte wildernis van Colorado
Ongerepte wildernis nabij Seattle
Van bloemenweides tot vulkaankraters
De omweg waard
De achtertuin van Cleveland
Buitenaardse landschappen vol rotsformaties
Het groene stadshart van Manhattan
Films en sterren in Los Angeles
Hoofdstad van de countrymuziek
Het hipste stadsdeel van New York
Stedentrip in de hoofdstad van Texas
De grootste stad van Missouri
Bakermat van de soul muziek
Toegangspoort tot Texas én de Grand Canyon
Musea en natuurparken
Gletsjers en wildernis
Enorm groot, maar nog nauwelijks ontdekt
De ultieme wildernis
Imposante sequoiabossen

Reizen naar Washington D.C.

Groepsrondreis Verenigde Staten Noordoost - Hotelreis

Groepsrondreis Verenigde Staten Noordoost - Hotelreis

Groepsrondreis
11 dagen

Tijdens deze rondreis door het noordoosten van de Verenigde Staten reizen we langs alle hoogtepunten...

vanaf
€ 2.139

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika