Zion National Park

Robuust natuurpark in Utah

Het Zion National Park is een prachtig park in de Amerikaanse staat Utah. Het park bestaat uit indrukwekkende rotsformaties en is de perfecte locatie om onvergetelijke wandeltochten te maken, te paardrijden en te klimmen.

Zion National Park

Het Zion National Park is een paradijs voor outdoor-liefhebbers, want hier liggen een aantal spectaculaire wandelroutes. Hier waad je door smalle riviertjes, vergaap je je aan enorme rotswanden en klim je op eigen kracht naar de allermooiste uitzichtpunten.

Zion Canyon

Als je het Zion National Park bezoekt, dan zal de Zion Canyon je niet ontgaan. Deze enorme kloof is 24 kilometer lang en wel 800 meter diep. Het ravijn is door de eeuwen heen uitgesleten door de Virgin River, en is het huis van talloze vogelsoorten en zoogdieren. Vanaf het uitzichtpunt Angels Landing heb je het allermooiste uitzicht over de kloof.

Zion National Park

The Narrows, Zion National Park

The Narrows, Zion National Park

The Narrows

The Narrows is het smalste deel van de Zion Canyon. Het is één van de populairste stukken van het park, en dat is niet voor niets. Hier kun je een prachtige wandeling maken door de smalle kloof die slechts een paar meter breed is, maar wordt geflankeerd door een rotswand van ruim 600 meter hoogte. De wandeling gaat dwars door de ondiepe Virgin River, en dat vraagt om een gedegen voorbereiding. De bodem is onregelmatig en de rotsen glibberig, trek dus stevige wandelschoenen aan en leen een wandelstok in het park. Afhankelijk van je conditie en het weer kun je helemaal tot Big Spring wandelen, een paar kilometer verderop, maar je kunt altijd halverwege weer omkeren.

Angels Landing

Angels Landing is de naam van een bijzondere rotsformatie in het Zion National Park. De berg is 454 meter hoog en vanaf de top heb je een spectaculair overzicht over de Zion Canyon. Maar: dan moet je wel eerst naar boven lopen. De Angels Landing Trail is een loodzware wandelroute die je in ruim twee uur naar de top loodst. De weg is vier kilometer lang en loopt deels over verharde paden, maar bij het bovenste deel moet je een flink stuk klauteren over smalle rotsen. Deze wandeling is daarom niet geschikt voor kleine kinderen en mensen met hoogtevrees, want je staat regelmatig op slechts enkele centimeters van de rand. Maar wie het uiteindelijk lukt om boven te komen wordt beloond met een adembenemend mooi uitzicht.

Angels Landing, Zion National Park

Hike in Zion National Park

Scenic Drive, Zion National Park

Scenic Drive, Zion National Park

Canyon Scenic Drive

De meeste bezoekers van het Zion National Park zullen de Canyon Scenic Drive rijden. Deze prachtige autoroute komt langs de mooiste plekjes van het park, en onderweg wordt je na elke bocht getrakteerd op geweldige uitzichten. Vanwege de drukte is het niet toegestaan om in het hoogseizoen - van half maart tot eind oktober - met je eigen auto deze route af te leggen. Je bent dan aangewezen op de gratis shuttlebussen. Deze bussen rijden de hele dag en stoppen op verschillende plekken in het park, vanwaar je op eigen gelegenheid de bezienswaardigheden kan bekijken.

Kolob Canyons

In het noordwesten van het Zion National Park vind je Kolob Canyons, een gebied dat doorgaans een stuk rustiger is dan de rest van het park. Via de bochtige Kolob Canyons Road rijd je 9 kilometer lang door een prachtig natuurgebied waarbij je wordt omringd door enorme roestbruine rotsformaties. Ook hier liggen diverse wandelroutes die de moeite waard zijn, maar je kunt ook gewoon doorrijden naar het eind van de route en je vergapen bij het Kolob Canyons Viewpoint.

Kolob Canyons, Zion National Park

Emerald Pools, Zion N.P.

Waterval bij de Emerald Pools, Zion National Park

Emerald Pools

Een mooie en afwisselende wandeling maak je naar de Emerald Pools. Deze route bestaat uit drie delen, de Lower, Middle en Upper Emerald Pool. De wandeling naar de Lower Emerald Pool is het eenvoudigst. Het pad is verhard en stijgt minimaal. De weg naar de Middle Emerald Pool is een stukje steiler, en onderweg kom je al regelmatig langs mooie uitzichtpunten. Heb je een goede conditie én draag je stevige wandelschoenen? Loop dan ook zeker het laatste stuk omhoog om bij de Upper Emerald Pool te komen. Houd wel rekening met een fikse klim, want je moet veel klauteren over rotsblokken en er is maar weinig schaduw.

Reizen naar Zion National Park — Hoe kom je er?

Het Zion National Park ligt in het zuiden van de Amerikaanse staat Utah, op drie uur rijden van het vliegveld in Las Vegas. De meeste reizigers huren een auto om dit deel van de Verenigde Staten te ontdekken, maar het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen vanuit bijvoorbeeld Las Vegas en Salt Lake City.

In het hoogseizoen moet je de auto achterlaten aan het begin van het park, en met de shuttlebus verder. Deze bussen zijn gratis, rijden de hele dag en je kunt zo vaak op- en uitstappen als je wilt.

Als je sportief bent aangelegd kun je het park ook met de fiets verkennen. Je kunt de Canyon Scenic Drive per mountainbike volgen, en her en der liggen een aantal fietsroutes. Houd echter wel rekening met andere automobilisten, want ook zij kunnen snel worden afgeleid door de prachtige uitzichten.

Zion National Park entree

Beste reistijd Zion National Park

De beste periode om het Zion National Park te bezoeken is tijdens de maanden april tot oktober. Vooral in de lente is het ideaal, omdat het dan nog niet zo druk is in het park. Tijdens de zomermaanden juni tot augustus reizen de meeste mensen naar Zion National Park.


Zion National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Phoenix

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Zion National Park ervaringen & beoordelingen

De Zion National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Zion National Park ervaring.

Er zijn 2 Zion National Park ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
10,0
Totaalscore
2 beoordelingen
10,0

Spijtig: 1-daagse doortocht

  • Amerika
  • Zion National Park
  • 20 October 2016

Ik had helaas een drukke agenda toen ik in september 2013 in Zion NP aankwam, ik had een reis uitgestippeld van zo'n 13.000 km op 3 weken tussen Los Angeles en El Paso en dan nog eens terug naar Phoenix, ik wist toen nog niet dat Zion NP zo'n wondermooi park was, die rotsformaties , die bergen, die tunnels en al die kleuren, te mooi om waar te zijn, overwegend wit en groen met tussen in paars tot zwart en geel, ongelooflijk, ik heb geluk : ik ga in 2017 terug op een reis tussen Jasper in Canada en Dallas Texas en alles wat er tussen in ligt en deze keer blijf ik zeker 3 of 4 dagen in Zion, zeker weten, yesss ;-)

Gereisd met gezin
Reiziger icon

10,0

Paradise

  • Amerika
  • Zion National Park
  • 16 October 2016

Zion was ons 1e National Park en we werden op slag verliefd! Het was er begin mei prachtig groen langs de Virgin River en de watervallen bij langs bv de Emerald Pools Trail (die is prima te doen met kids) stroomden rijkelijk. Wandelen in de summersnow van de grote katoenbook bij Zion Lodge. Op tijd melden bij de campground (first come, first serve) voor een plekje in het park zelf en je bent helemaal spekkoper! De herten lopen gewoon tussen de tentjes door, heaven! http://www.padennaf.nl/zion/

Gereisd met gezin
Reiziger icon