Cat Ba

Dé uitvalsbasis in Ha Long Bay

Het is het mooiste stukje van Vietnam: het overweldigende Ha Long Bay. Dit indrukwekkende landschap van zee en karstbergen ken je ongetwijfeld uit de reisgidsen, en is een van de meest bezochte plekjes in het land. Een goede uitvalsbasis om dit bijzondere stukje natuur te bezoeken is Cat Ba, het grootste eiland in de baai.

Cat Ba

Cat Ba is een populaire bestemming onder backpackers. Het is namelijk stukken goedkoper om op het eiland te logeren dan dat je een cruise maakt over het water. De ervaring is echter nagenoeg hetzelfde: je hebt er volop mooie uitzichten en kunt eenvoudig uitstapjes maken in de omgeving.

Ha Long Bay

Ha Long Bay is verreweg de bekendste attractie in het noorden van Vietnam. Dit schitterende landschap bestaat uit diepblauw water en torenhoge karstbergen die her en der uit het water rijzen. Het is een van de mooiste plekken in heel Azië en een bezoek aan deze regio mag niet ontbreken tijdens je rondreis door Vietnam. Cat Ba is de uitgelezen plek om uitstapjes te maken naar de mooiste bezienswaardigheden van Ha Long Bay, maar je kunt er ook voor kiezen om een cruise te maken door het gebied.

Cat Ba, Vietnam

Cat Ba, Vietnam

Cat Ba Town

Het kloppend hart van Cat Ba is het bruisende Cat Ba Town. Hier vind je een ruime keus aan (goedkope) guesthouses en tal van restaurants en barretjes. Veel slaapplekken hebben uitzicht over het water en er is altijd wel ergens happy hour. Een van de leukste bezienswaardigheden in Cat Ba Town is de lokale markt, die is gelegen in het noordwesten van het dorp. Je kunt er wandelen langs stalletjes vol kleurrijke groenten, fruit en verse vis, en het is er een komen en gaan van vrouwtjes in traditionele klederdracht.

Cat Ba National Park

Voor je broodnodige portie natuur hoef je niet ver te reizen, want een groot deel van het eiland bestaat uit beschermd natuurgebied. Het Cat Ba National Park omvat een groen natuurgebied met dichte jungle, watervallen en uitzichtpunten. Je kunt er mooi wandelen en bijvoorbeeld het 18 kilometer lange wandelpad volgen dat dwars door het park loopt naar een van de mooiste uitzichtpunten. Een uitdagende wandeling over een glibberig pad, maar eenmaal op de top van de berg word je beloond met schitterende vergezichten.

Cat Ba, Vietnam

Cat Ba, Vietnam

Grotten

Op Cat Ba kun je verschillende grotten bekijken. Dat kan alleen, of tijdens een rondleiding met een lokale gids. Een van de bekendste grotten op Cat Ba is Hospital Cave, dat werd gebruikt als ziekenhuis ten tijde van de Vietnamoorlog. Met behulp van de Chinezen werd een grote bunker gebouwd in de grot en bleef men beschermd tegen bomaanvallen. Het is een bijzonder gezicht om door het complex van ruimtes en kamers te dwalen, zo’n 17 in totaal. Let ook op de grote open ruimte die werd gebruikt als bioscoop. Je vindt de grot op de weg naar het Cat Ba National Park.

Lan Ha Bay

Op een plek die zo bekend is, is het soms lang zoeken naar een ongerept paradijsje. Op Cat Ba moet je daarvoor in de baai zijn die ten zuidoosten ligt van Cat Ba Town: Lan Ha Bay. Je vindt er parelwitte zandstranden en schitterende uitzichten over de zee en de omliggende karstbergen. Het aantal boten dat hier aanlegt is gering, en dat maakt het een geweldige plek om even te ontsnappen aan de grote mensenmassa’s. In Cat Ba Town vind je genoeg bureautjes die een excursie naar Lan Ha Bay voor je kunnen regelen.

Cat Ba, Vietnam

Cat Ba, Vietnam

Stranden op Cat Ba

Aan mooie stranden geen gebrek in Vietnam en ook in dit deel van het land heb je een ruime keus aan fijne zandstanden. Bij het bovengenoemde Lan Ha Bay vind je mooie stranden, maar je kunt ook afzakken naar de stranden in zuidwesten van het eiland. Hier wordt het uitzicht bepaald door parelwitte zandstranden en een kalme zee, ideaal als je een middagje wil luieren. Het strand Cat Co 3 ligt relatief dicht bij Cat Ba Town en is daarom behoorlijk populair. Ben je op zoek naar een paradijselijk plekje dat je maar met weinig andere mensen hoeft te delen, zet dan koers naar het strand Cat Co 2.

Reizen naar Cat Ba — Hoe kom je er?

Cat Ba is het grootste eiland in Ha Long Bay, de bekende attractie in het noorden van Vietnam. Het eiland is eenvoudig te bereiken met de ferry, die meerdere keren per dag vanuit het stadje Ha Long vertrekt. De reis duurt ongeveer drie kwartier en je vaart door een geweldig landschap van karstbergen.

Eenmaal aangekomen in Cat Ba is het aan te raden om een fiets of scooter te huren en daarmee het eiland te ontdekken. Het eiland is namelijk vrij uitgestrekt en de afstanden groot. Je kunt ook met de bus gaan, maar het is leuker om je eigen plan te trekken.

Cat Ba ervaringen & beoordelingen

De Cat Ba ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Cat Ba ervaring.

Er zijn 0 Cat Ba ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Vietnam

Baai van de neerdalende draak
De rijstschuur van Vietnam
De meest sfeervolle stad van Vietnam
Hét bounty eiland van Vietnam
De avontuurlijke hooglanden van Vietnam
Levendige cultuur hoofdstad van Vietnam
Bruisende miljoenenstad
Ontspannen kustplaatsje
Populaire badplaats in Vietnam
Keizerlijke hoofdstad van het oude Vietnam
Een fabelachtig mooi gebied
Charmant stadje in de heuvels
Halong Bay van het vasteland
De mooiste rijstvelden van Vietnam
Ongerepte paradijselijke eilanden in Vietnam
De grootste grotten ter wereld
De derde stad van Vietnam
Tropische parel voor de kust van Hoi An
In de voetstappen van de Vietcong
De grootste grot ter wereld
Een uniek tempelcomplex
Rustig grensplaatsje in Noord-Vietnam

Reizen naar Vietnam

Wil je meer weten over reizen naar Vietnam? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Vietnam