Vietnam ervaringen

De Vietnam ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Vietnam.

Er zijn 52 Vietnam ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
8,4
Totaalscore
52 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
9,7

Een geweldige ervaring

Ik ben weinig avontuurlijk en zag erg op tegen deze reis. Het was in één woord geweldig. De reisleiding, de groep waarmee we optrokken, de hotels waar we verbleven, de bus die we gedurende de hele reis tot onze beschikking hadden. Zo'n luxe. En dan alle indrukken. Wat een mooi land, en wat geweldig om te zien hoe zoveel anders het leven kan zijn. Ik heb ontzettend veel foto's gemaakt, heel veel geleerd van onze enthousiaste gidsen, enorm genoten en ik was ook nog eens volkomen uitgerust en ontspannen toen ik weer ik thuis kwam.

Gereisd met partner in oktober 2017
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,0

Een onvergetelijke rondreis door vietnam en cambodja

wij vonden heel de reis mooi maar vooral indrukwekkend omdat er van de oorlog bij zit zoals de chu-chi tunnels- killing fields kippenvel momenten ook de ankor watt was schitterend en halong bay voor mij was dit echt de meest onvergetelijke reis.

Gereisd met partner in november 2010
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,7

Veelzijdige rondreis.

  • Vietnam
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 11 February 2017

We hebben alle highlights van Vietnam gezien. Twee binnenlandse vluchten maakte dat we dit in 17 dagen konden doen. 3 Fietstochtjes, zodat je heel dicht bij de bevolking komt. Vele boottochtjes en de steden zijn Hanoi en Ho Chi MinCity zijn een belevenis.

Gereisd met partner in maart 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,7

Hoogepunten van Vietnam

  • Vietnam
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met NRV Holiday
  • 10 February 2017

Eerste keer met Kras, 17 jaar geleden. Erg goed bevallen alleen Kras ging niet met de feestdagen in december naar Vietnam vandaar NRC. Schitterend land en lieve mensen.

Gereisd met partner in december 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,8

Super rondreis door Vietnam

  • Vietnam
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 10 February 2017

De rondreis door Vietnam metr Kras was echt een fantastische ervaring! We hebben veel leuke activiteiten gedaan zoals boottochten over mooie rivieren, bananenplantages en door grotten, en fietstochtjes door rijstvelden en dorpjes. Echt een leuke manier om het landschap ter verkennen. Hoi An was echt een aanrader, daar zaten we in een mooi hotel dichtbij het mooie oude centrum. Ook het Vietnamese eten is een pluspunt. Maar wat ik ook heel mooi vond en wat niet veel organisaties doen is naar Sa Pa in de noordelijke bergstreek. Met de nachttrein heen, en dan prachtige wandelingen maken door de rijstvelden en bergen. Onvergetelijk! Ik vond het persoonlijk ook een aanrader om de reis van Zuid naar Noord te doen: eerst rustig aan beginnen in Ho Chi Minh, daarna steeds drukker en cultureler met als eindpunt het knotsgekke Hanoi!

Gereisd met partner in mei 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
7,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

10,0

Rondreis Highlights van Vietnam

  • Vietnam
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met NRV Holiday
  • 08 February 2017

Heel veel mooie tempels en pagodes gezien. Ook veel tijd voor ons zelf gehad en ZAAAAAALIG gegeten, zowel in de restaurants als op straat bij de locals.

Gereisd met partner in mei 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,0

Van noord naar zuid geweest,zéér prachtig,véél afwisseling,wel lange afstanden

ésther was een hele knappe gids,wist alles over viétnam,tijdens de reis véél boottochten gemaakt en méér dan 3000km gedaan in 3 weken met de bus

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
6,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

6,8

Heel mooi land , regenachtig in het late najaar

  • Vietnam
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 21 January 2017

Het noorden met het Karstgebergte is indrukwekkend en moet nog mooier zijn als de rijstvelden in volle groei zijn. Hoi An is een prachtig stadje, de omgeving leuk om per fiets te doen maar de regen kan hier wel erg tegenvallen als je bedenkt dat een dag na ons bezoek er door de straten diende geroeid te worden wegens overstroming. Ho CHI Min city is wel erg druk en werd naar onze mening iets te lang in het programma opgenomen. We waren met z'n allen bijzonder tevreden over de schitterende uitleg van onze nederlandse gids Niels die je over alles kon aanspreken en die met plezier uitleg deed over het land waar hij de laatste 5 jaar zelf woonachtig is. Een reis om van te snoepen. Kan het nog beter? Zeker, want je kan niet voor elke persoon in een groep goed doen omdat interesses nu eenmaal verschillen.

Gereisd met partner in november 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,0

Een onvergetelijke reis door Vietnam

  • Vietnam
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 21 January 2017

Wat heb je niet gedaan? Van het uiterste Noorden tot in het diepe Zuiden.
De natuur is gewoon schitterend, de steden net name Ho Chi Min City, overweldigend,
de vele vele scootertjes, kamikaze met oversteken en toch heelhuids aan de overkant komen.
De indrukwekkende tunnels.
En........ vooral de vriendelijke en behulpzame bevolking, overal werd je gastvrij ontvangen.
Ben er nu 2x geweest en zou zo weer terug willen.

Alleen gereisd in maart 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

En ontwapenende rondreis door gastvrij Vietnam.

  • Vietnam
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 16 January 2017

Een prachtige rondreis gemaakt, met een geweldige reisleider Nils Sengers. Alle Highlights van Vietnam gezien, met als hoogtepunt Sapa. Dat moet je gezien hebben, Daar had ik nog wel meer tochten willen lopen.
Het is een erg gastvrij land, met lieve mensen, prachtige natuur. En ze hebben veel te vertellen over hun luisterrijke verleden.
Zeer zeker een aanrader, en alles was erg goed verzorgd door Kras reizen.
Dit jaar ook graag weer met Kras op reis, jet liefst naar Peru.

Alleen gereisd in juni 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
6,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,7

Een prachtige reis met zeer deskundige reisleiders

  • Vietnam
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 16 January 2017

Veel cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden

Gereisd met gezin in juli 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Vietnam een ontdekking

  • Vietnam
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 16 January 2017

wij hebben een groepsreis gedaan geweldig. Mooie steden, Vietcong gezien een stuk verleden met grote gevolgen. Super mooie grotten. Leuke boottochten.

Gereisd met partner in oktober 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,8

Genieten in Vietnam

  • Vietnam
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 16 January 2017

Een rondreis door Vietnam is voor iedereen een aanrader. Vooral een trekking door de bergen van Sapa is een must tijdens je vakantie. Zelf een route uitstippelen is heel handig, en het netwerk van bussen is heel goed.

Alleen gereisd in juni 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,7

Gooodmorning Viet Nam, backpack trip!

In Vietnam ben ik heerlijk 'frank en vrij' gaan reizen. Juist naar plekken waar de 'gewone' toerist nog niet veel of wat minder komt. Daarom de Tip om 2 of 3 nachten minimaal naar Cần Thơ te gaan en daar de Mekong te bezichtigen. Cần Thơ is de hoofdstad van de Mekong Delta. Daarna per bus naar Rạch Giá en daar eens gewone leven van de Vietnamees voor 1 dag en nacht te bekijken. De volgende ochtend neem je de ferry naar Phú Quốc island. Daar kun je met gemak een weekje bijkomen van alle Vietnamese indrukken die je tot nu toe hebt gemaakt. Chill time dus!
Je kunt hier genoeg bekijken. Huur een paar dagen een brommer en verken alle hoeken van dit real life eiland voordat het helemaal is dicht gebouwd door grote en chique resorts. Over een paar jaar is het hier namelijk niet meer te betalen of wil je er niet meer gezien worden omdat het een 2e Phuket is geworden.
Als je nog tijd hebt dan vlieg je terug naar Saigon of als het mogelijk is direct doorvliegen naar Đà Lạt. Dit is de honeymoon stad voor de Vietnamezen. Hier hebben ze het niet nodig van de westerse toeristen. Ze hebben genoeg aan Vietnamese toeristen. Đà Lạt is een zeer bijzonder plaats. De Fransen hebben 100 jaar geleden dit kleine paradijsje in Vietnam ontdekt. De Temperatuur is er overdag bijna altijd ideaal, zo rond de 25 graden en in de avond/nacht koelt het meer af. Door deze ideale temperaturen groeit hier van alles wordt hier dus ook van alles geteeld. Van een krop sla tot trossen bananen en van koffie en thee plantages tot druiven om wijn van te maken. In Vietnam maken ze dus hun eigen wijn. Het doet zich aan als een Frans bergstadje in de laag gebergten van Vietnam. De sfeer is er gewoon relaxt. Zoek naar een easy rider en bekijk vanaf achterop de motor de prachtige landschappen en omgeving van Dalat.
Vlieg dan door naar Đà Nẵng en ga gelijk door naar Hội An . Dit is een zeer authentiek stadje met een prachtig autovrij historisch centrum met sterke Franse/Chinese invloeden. Als je nog een maatpak nodig hebt dan is dit de plek om een betaalbare kleermaker te vinden. In Hội An worden ook de authentieke lampion lampen gemaakt. Prachtig om eens een kijkje te nemen hoe deze gemaakt worden.
Vervolg je reis naar Hanoi. Persoonlijk voelde ik hier de oud communistische Vietnamese cultuur het meest. Dit heb ik niet als vervelend ervaren maar meer als een constatering. De sfeer is er gemoedelijk en zéér authentisch. In Hanoi is ontzettend veel cultuur te vinden. Na 3 dagen neuzen gelijk door met de nachttrein naar Lào Cai vanwaar je gelijk bij aankomst de bus naar de hoge bergen van Sapa gaat. Sapa is de ingang tot de waanzinnige rijstvelden. De locals proberen je van alles te verkopen waarvan ze pretenderen dat ze het zelf gemaakt hebben, maar ze zijn zeer authentisch en zeer vriendelijk. Een 2 of 3 daagse bergwandeling is een must.
Mocht je nog steeds tijd over hebben dan adviseer ik je één van de meest bijzondere busreis van heel Azië te maken namelijk de busreis van Sapa naar Điện Biên Phủ te maken. Watervallen lijken uit de rotsen te komen. De natuur is adembenemend. Een paar jaar geleden moest je nog een paar keer overstappen en was ik de enige toerist die deze reis deed. Ik gun jou hetzelfde fantastische avontuur. Van daaruit ben ik weer een prachtige busreis gaan doen. De grens van Laos over en daar heb ik in een dorpje in de middle of nowhere een hotel genomen. Er was alleen tussen 18:00 uur en 22:00 uur stroom.
Zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit is wel genoeg voor nu.
Groet Detlef

Alleen gereisd in maart 2006
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

8,0

Prachtige Vietnamese natuur

  • Vietnam
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met 333travel
  • 13 January 2017

Wij reisden naar Hanoi, Mai Chau, Ninh Binh, Halong Bay, Hue, Hoi An, Mekong Delta en Hoi Chi Minh. Vooral Mai Chau is een echte aanrader. Verblijf in een homestay en ervaar de prachtige natuur. In Ninh Binh helaas niks kunnen doen vanwege het slechte weer. Trek genoeg tijd uit voor Hoi Chi Minh City.

Gereisd met partner in augustus 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

4,3

Exotische bestemming met vrolijke inwoners

Gevaren, stranden bezocht, van zandduinen afgesleed. Voortreffelijk gegeten tijdens een rondvaart door Ho chi mingcity en inheemse ambachten bewonderd zoals zijdeschilderingen en houtlakvoorwerpen.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
3,0
Stranden
5,0
Steden
4,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
4,0
Reiziger icon

5,7

Prachtig autentiek land

  • Vietnam
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 09 January 2017

Rondreis langs de highlights..bv ha long bay..zo afwisselend..gevaren..gefietst
.trein..gevlogen..gewandeld..per bus..Geweldige reisleider en perfect geregeld door kras..

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
6,0
Stranden
4,0
Steden
6,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

10,0

Prachtig land heerlijk eten

  • Vietnam
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met 333travel
  • 22 January 2016

Heerlijk land om te reizen, mensen zijn vriendelijk, leven os niet duur. Aanrader is Ninh Bihn laat je rondvaren door de grotten! Heel indrukwekkend. Hoi Ann is een gezellige mooie stad!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,3

Geweldige cultuur en natuur. Een totaal andere wereld!

  • Vietnam
  • 22 January 2016

We hebben met het hele gezin een rondreis gemaakt. Voor mijn broertje en mij was het de eerste keer in Azie. Wat een diepe indruk heeft het op ons gemaakt! Ik zou dolgraag nog eens gaan!

Gereisd met gezin in april 2010
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,8

Backpacken door Vietnam

  • Vietnam
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 22 January 2016

Ik ben begonnen in Hanoi, daar heb ik eerst een paar weken gewoond om vrijwilligerswerk te doen. Na die periode heb ik van noord-Vietnam naar zuid-Vietnam gereisd, het was ontzettend gaaf. Ik ben begonnen in Hue, daarna met de scooter doorgegaan naar Hoi An. Vanuit Hoi An ben ik met de trein en bus naar Dalat gegaan, en vanuit daar ben ik met een easy rider naar Mui Ne gereden. Vanuit Mui Ne ben ik met de bus naar Hoi Chi Minh gegaan, om vanuit daar een tour door de Mekong Delta te maken. Als laatste ben ik nog op Phu Quoc eiland geweest, en nog een paar dagen in Ho Chi Minh. Het was een ontzettend gave reis, veel afwisseling en een mooi land en lieve mensen.

Alleen gereisd in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

5,2

Rondreis Vietnam

  • Vietnam
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 22 January 2016

Vietnam is een heel leuk land om rond te reizen. Ontzettend aardige mensen, veel variatie aan mogelijkheden en landschappen. Van lekker luieren aan het strand in nha trang, krokodillen bekijken in de Cocos provincies Ben Tre, trekken in de noordelijke rijstvelden van Sapa of genieten van het adembenemende uitzicht bij Halong Bay. Zeker de moeite waard!

Gereisd met vrienden in april 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
6,0
Stranden
4,0
Steden
5,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

6,0

Een droom is uitgekomen

20 jaar bovenaan wensenlijst gestaan. Van Hanoi naar Saigon, van Nrd naar Zuid, veel gedaan en gezien. Kleine impressie: foodsafari Hanoi, fietsen Hoian, snorkelen en duiken Whale Island, slangenwijn drinken in de Mekong Delta, de tunnels bij Saigon en relaxen op Phu Coc. SUPERreis gemaakt, kijk er met heel veel plezier op terug. Lieve mensen, lekker eten, mooie natuur, hectische maar geweldige steden en ga zo maar door. Had het voor geen goud willen missen en als ik morgen terug kan.....

Gereisd met partner in maart 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
6,0
Stranden
6,0
Steden
6,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

9,0

Minivakantie in een grote vakantie in Vietnam

  • Vietnam
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 20 January 2016

Ik ben van Noord- naar Zuid-Vietnam gereisd. Dit heb ik per trein, bus, boot en vliegtuig gedaan. Iedere plek was anders. Het magische Ha Long Bay, de unieke omgeving die leek op een filmset in SaPa, de levendige stad Ho Chi Minh, het was ongelofelijk. Alles leeft en doet op straat, de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Het verkeer lijkt een grote chaos, maar zodra je er middenin begeeft, loopt alles soepeltjes in elkaar over. Dit land kan ik aan iedereen aanraden!

Gereisd met gezin in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,7

Vietnam van Noord naar Zuid

Een echte aanrader! Begonnen in Hanoi waar we het prachtige Halong Bay en Tan Coc hebben bezocht. Hanoi zelf een fantastische stad met heerlijk eten en veel bezienswaardigheden als tempels, musea en een gevangenis. hue bezocht met prachtige tempels, Hoi An een liefelijk stadje en Mui ne, heerlijk eten daar! De Fairy stream is ook echt een bezoek waard. Ook nog een motor tocht gemaakt in Da Lat door de bergen. Achterop bij de easy riders, ze brengen je naar alle leuke pekjes. vanuit Saigon naar de tunnels geweest, je kunt je niet voorstellen dat mensen daar geleefd hebben, erg indrukwekkend!

Gereisd met partner in oktober 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,5

Wauw een geweldige rondreis!!

  • Vietnam
  • Familiereis Familiereis
  • 19 January 2016

Vietnam was echt geweldig! We hebben met t hele gezin een rondreis gemaakt. We zijn in Hanoi begonnen, en prachtige stad en de halong bay was een geweldige excursie! Prachtige natuur met leuke activiteiten. Vervolgens met de nacht trein naar da nang wat een mooie reis is, vooral t laatste langs de kust! Vervolgens met de taxi naar hoi an, een auto vrije stad! Hier kan je kleding, tassen, schoenen enz allemaal op maat en naar eigen wens laten maken! De hoi van pas is ook een aanrader met de scooter! Dmv een binnenlandse vlucht naar Dakat gereist waar we een gave motor rit door het binnen land hebben gemaakt!! Echt stoer! Daarna weer een binnenlandse vlucht naar ho chi min, een grote stad waar van alles te doen en beleven is! De mekong delta is een aanrader als excursie! Hier vind de handel plaats!

Vietnam heeft een mooie natuur en er zijn vriendelijke mensen! Ze spreken goed Engels en de toerisme is in opkomst!

Gereisd met gezin in januari 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Fantastische reis naar en door Vietnam

  • Vietnam
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TravelBird
  • 18 January 2016

Met verbazing gekeken naar het scootergeweld in Hanoi, met verstilling genoten van de Halongbay,
op onderzoek uit naar de delicatesses van het land en met veel mensen gepraat die net als wij druk doende zijn hun kostje bij elkaar te werken om hun gezin te onderhouden
Een fijn, vriendelijk en vooruitstrevend land
Complimenten aan reisorganisatie Travelbird, onze taak was genieten, zij deden de rest.
Perfect geregeld

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,7

Vietnam maakt je hongerig naar meer Azië

  • Vietnam
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 16 January 2016

Naast de vliegtickets (aankomst Hanoi en vertrek Ho Chi Minh City) en een hotel voor de eerste twee nachten, zijn wij zonder praktisch enige voorbereiding naar Vietnam vertrokken. Reden hiervoor was dat we geen slaaf wilden worden van onze eigen planning, en dat we ter plekke met de Lonely Planet onze reis wilden bepalen.

We zijn gestart in Hanoi en hebben hier twee dagen de stad lopend verkend. Tip: loop 's ochtends rond 05.00 uur rond het meer en verbaas je over alle activiteiten en sportende mensen. Tweede tip: Ga rond de spits in een restaurant/bar boven de grote rotonde zitten. Bizar om de verkeersdrukte te zien, en horen! Vervolgens zijn we met de nachttrein naar Sapa vertrokken. Dit was al een belevenis op zich. In Sapa hebben we prachtige wandelingen gemaakt onder begeleiding van een gids en verschillende dames uit het dorp die slechts een paar woorden Engels spraken en ons tijdens de lunch van alles probeerden aan te smeren. Daar waren die mandjes op hun rug dus voor... We hebben de nacht doorgebracht in een homestay wat een fantastische ervaring was. Het was wel erg koud, twee dagen voor onze aankomst had het zelfs nog gesneeuwd!

Na Sapa zijn we via Hanoi naar Halong Bay gegaan. Wederom fantastisch mooi. Omdat we niet eerst weer terug wilden naar Hanoi zijn we met de lokale bus doorgereisd naar Ninh Binh. Een angstaanjagende rit die we met samengeknepen billen zijn ondergaan. Aangekomen in Ninh Binh wilden we eigenlijk niks doen maar we hebben ons hier toch over laten halen om met een gids een scootertocht door het gebied te maken inclusief overnachting in een Homestay. Hier hebben we geen moment spijt van gehad. We kwamen door gebieden waar weinig toeristen kwamen en waar de mensen aan de kant van de weg naar je staan te zwaaien.

Vanuit Ninh Binh zijn met de slaapbus doorgereisd naar Hue. Niet een hoogtepunt maar op zich een leuk stadje. Hoi An daarentegen was een verademing. In het centrum mogen geen scooters komen dus hier hoor je niet om de 3 seconden een claxon. Hier hebben we kleren, schoenen en tassen laten maken en ons verbaasd over hoe snel dit alles klaar was! Tevens een trip gemaakt naar My Son. Hier waren we 's ochtends als eerste en dit is zeker een aanrader.

Na Hoi An zijn we, wederom met de slaapbus, doorgereisd naar Mui Ne. Hier hadden we eindelijk mooi weer en konden de fleecevesten omgeruild worden voor korte broeken en zomerjurkjes. Het strand viel ons tegen maar de strandduinen, en het ritje hierheen op de scooter, waren prachtig. We waren hier met oud & nieuw maar dat stelde niks voor. Na drie dagen weer op de slaapbus gestapt en naar Ho Chi Minh City gegaan. Vanuit hier hebben we een dagtrip naar Cu Chi tunnels gemaakt, maar dit is ons erg tegengevallen. We hadden inmiddels bedacht dat we nog naar de Mekong Delta wilden, maar dit hebben we overgeslagen. We waren toe aan een paar dagen strand en aangezien we toch nog terug willen naar Azië voor o.a. een bezoek aan Cambodja, hebben we besloten dat we de Mekong Delta dan altijd nog kunnen bezoeken. We hebben het vliegtuig genomen naar Phu Quoc Island. Werkelijk prachtig! We hadden een hutje direct aan het strand en het eiland is fantastisch mooi. We hebben rondgereden op een scooter, heerlijk op het strand gelegen en gewoon genoten van een paar dagen niks doen. Wel was duidelijk zichtbaar dat dit eiland volop in ontwikkeling is en er werd dan ook hard gewerkt aan de opbouw van resorts. Dit eiland zal één groot toeristisch gebied zijn over een paar jaar.

Na een paar dagen relaxen zijn we geëindigd in Ho Chi Minh City dit was helaas het einde van onze reis...

Gereisd met partner in december 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,5

Incredible Vietnam

Vietnam, wat een prachtland en wat heeft het veel te bieden! Mijn absolute hoogtepunt was het noorden. Hier verbleef ik 2 nachten in Sapa, een leuk stadje, maar naar mijn mening erg toeristisch. Vervolgens ben ik 3 nachten bij een lokale community verbleven in Ban Ho village. Wat een ervaring om deel uit te mogen maken van de lokale familie, ik werd totaal opgenomen in het gezin. Alles is nog erg authentiek en je dompelt volledig onder in de cultuur! Deze ervaring zal ik nooit meer vergeten en ik raad iedereen dan ook aan om naast het populaire Sapa juist ook de locale communities te bezoeken, het is het meer dan waard!

Alleen gereisd in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,2

Backpacken in Vietnam!

Mijn vriendin Cecile Simons gaat een jaar rondreizen door zuid-oost Azië. Ik wou heel graag mee, maar ik moet dit jaar mijn studie afronden. Het zou fantastisch zijn om haar te kunnen opzoeken en een tijdje mee te reizen!
Gewoon lekker met de backpack 2/3 weekjes!

Alleen gereisd in april 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,7

Schitterend land om in rond te reizen

Van alles en nog wat vele steden bezocht, rijstvelden, tempels in één woord geweldig!

Gereisd met partner in maart 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Super rondreis!

  • Vietnam
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 12 January 2016

In 7 maanden tijd heb ik 7 landen bezocht: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, China, indoenesie en Maleisië. Ik heb 50 plekken bezocht en stuk voor stuk waren ze super!! Mooir natuur, cultuur, relaxen, activiteiten en heerlijk eten.

Gereisd met vrienden in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Beste vakantie ooit

  • Vietnam
  • Familiereis Familiereis
  • 09 January 2016

We hebben een rondreis door Vietnam gedaan. We hebben de grootste steden zoals Hoi An en Ho Chi Minh city bezocht, en natuurlijk nog veel meer. We hebben genoten van een zon vakantie, en ook wat familie bezocht. Ook wat mee gepakt van de geschiedenis en van de geweldige cultuur. Het was in 1 woord: GEWELDIG

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,7

Zoveel variatie in 1 land!

  • Vietnam
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met Mambo
  • 08 January 2016

Ik ben van zuid naar noord gereisd in 4 weken en heb zoveel heerlijke dingen gezien, gedaan en geproefd! De steden in het zuiden zijn druk en chaotisch, maar in het binnenland zo rustgevend en knus. Het hoogtepunt was toch wel Sapa... wauw wat een natuur en cultuur! Genieten genieten genieten deze reis!

Alleen gereisd in september 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
6,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,7

Veelzijdig Vietnam!

  • Vietnam
  • Familiereis Familiereis met Shoestring
  • 07 January 2016

Afgelopen zomer ben ik samen met mijn moeder naar Vietnam geweest! De natuur in Vietnam is prachtig! We zijn bij de tunnels waar vroeger de guerilla oorlog van de Vietnam oorlog was, daar kon je zelf de tunnels in en als je zin had mocht je ook met een échte M16 schieten! (Wat ik met heel veel plezier natuurlijk heb gedaan). Ook de Mekong Delta Tour was heel gaaf, je vaart dan met een klein bootje over de Mekong Delta en gaat dan van eilandje naar eilandje. Aan het begin stonk het er wel een beetje omdat er in de buurt een vis bedrijf zat. Op de eilandjes kon je verschillende soorten fruit proeven, en per eilandje was er weer wat anders te doen, heel leuk! Ook hebben we het ingebalsemde lijf van Ho Chi Minh mogen aanschouwen, de wachtrij was lang maar het ging gelukkig snel, het mausoleum was heel indrukwekkend om te zien! Ook hebben we een fiets tocht gemaakt over het Vietnamese platteland, en kregen we een kookcursus om echt Vietnamees te leren koken! Al om al, een geweldige vakantie waarin we veel hebben gedaan en gezien! Vietnam is zeker weten een aanrader! Let er wel op in welke maand je gaat, wij gingen in Juni en de temperaturen liepen op tot maar liefst 45 graden, dat was het enige minpuntje.

Gereisd met gezin in juni 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

10,0

Backpacken door Vietnam

  • Vietnam
  • 07 January 2016

Backpacken/rondreizen door Vietnam is echt een must-do! Wat een geweldig land is Vietnam, zoveel verschillende kanten heeft dit land. Begonnen in Hanoi, wat een gave stad! Alle hectiek en verkeerschaos is hilarisch. Eten wordt op straat klaar gemaakt, de kapper heeft gewoon een stoel buiten staan, werkelijk alles gebeurd op straat. 's avonds grote markten op straat en veel namaak spullen te koop, afdingen een must! Eet bij de kraampjes op straat voor een paar cent, ook met een zwakke maag kan dit prima! Een uitstapje naar Halong Bay is zeker de moeite waard, wel erg toeristisch maar onwijs bijzonder om te zien. Ga daar kayakken en voel je klein tussen het natuur wonder. Danang is een grote stad, met een mooi strand! Maar relatief duur met andere plekken in Vietnam. Neem vanaf Danang de trein naar Hue, een prachtige route. Wij zaten tussen de locals en dan kijk je je ogen uit! Wel is het iets minder comfortabel zitten, maar dat was de ervaring zeker waard! Ook voor de locals waren wij een ervaring met onze telefoons en camera. In Hue is zoveel te doen, plan voldoende tijd! Wij hebben de graftombes achter op de scooter bezocht, geweldig! Dan voel je je echt 1 met het verkeer en zie je mooie plekjes waar je met de taxi niet komt. Ook het keizerrijk is een bezoek waard. HCMC is ook fantastisch, zoveel te zien en te beleven. Bezoek ook zeker de chu chi tunnels, ook erg toeristisch maar zeker een hoogtepunt. De Mekong Delta viel voor ons wat tegen, gidsen die om meer fooi vragen (terwijl wij ruim geven) en overspoeld door andere toeristen. Ik zou volgende keer 1 of 2 nachten daar overnachten, zodat je dieper het gebied in kan gaan en misschien dat je dan wat meer authenticiteit krijgt. Maar Vietnam is een land dat iets achter laat in je hart! Zelf rondreizen is prima te doen en het openbaar vervoer is prima, al hebben wij hier en daar wel een kakkerlakje in de bus gehad!

Gereisd met partner in augustus 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,0

Een indrukwekkende rondreis door Zuid en Noord Vietnam

We hebben de Mekong bevaren, Halong Bay. We hebben de ondergrondslegerplaats bezocht en alle steden die je tegenkomt als je reist van Zuid naar Noord. Bergdorpen bezocht, aardewerkfabriek. Toen wij deze reis maakte stond Vietnam nog niet zolang open voor het Toerisme. We hadden een gids die vooraf alle restaurants, die we aandeden, bezocht. We heerlijke maaltijden gehad en vriendelijke enthousiaste mensen ontmoet. Halong Bay is mijn favoriete streek. Ik heb al verschillende keren deze reis aanbevolen.

Gereisd met gezin in september 1999
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

Vietnam, prachtige natuur, prachtige cultuur & prachtige mensen.

  • Vietnam
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 06 January 2016

Wij zijn begonnen in Hanoi en verbleven in het Old Quarter. Het gezelligste en authentieke gedeelte van de stad. Daarna zijn we naar Sapa gegaan (ligt tegen de Chinese grens aan) en hebben hier genoten van de prachtige rijstvelden, bergen en watervallen. We hebben overnacht bij iemand van de Black Hmnong-stam (homestay).
Via Hanoi zijn we naar Ninh Binh (Tam Coc) geweest. Veel minder bekend, maar het wordt Halong Bay on land genoemd. Grote karstbergen, rijstvelden en smalle riviertjes. Echt adembenemend mooi en veel minder toeristisch dan Halong Bay.
Vervolgens zijn we naar Phong Nha gegaan, bekend van de vele grotten in de omgeving. Prachtige omgeving, met jungles, hoge bergen en woeste rivieren. Vanaf Phong Nha zijn we richting Hoi An gegaan. Het oude stadsgedeelte is super leuk, maar wel heel erg toeristisch. Wij zijn er 2 dagen gebleven, lang zat. Het strand van Hoi An is prima, niet spectaculair, maar er is zee, strand en vaak lekker weer, dus wat wil je nog meer? Vanuit Hoi An richting Nha Trang om met de Easy Riders naar Dalat te gaan achterop de motor. Nha trang is ontzettend bekend bij Russen en Chinezen, ondanks de stranden, geen plek om te verblijven. In 2 dagen zijn we naar Dalat gereden en hebben nog meer natuur van Vietnam mogen zien. Wat een prachtig land is het! Vooral de omgeving rond Dalat is prachtig, er zijn vele watervallen om te bezoeken.
Onze laatste bestemming was Ho Chi Minh city (Saigon). Een bruisende stad, veel moderner dan Hanoi. Hogere gebouwen, winkels etc. Wij zijn onze weg vervolgd via de Mekong Delta naar Phnomh Penh (hoofdstad Cambodja). Ook de Mekong Delta is zeer de moeite waard. Kortom, Vietnam is fantastisch!!

Gereisd met vrienden in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

5,0

Geweldig land

Vietnam vond ik geweldig. De steden zoals saigon en hanoi vond ik te druk. Maar bijvoorbeeld Hoi An vond ik geweldig een soort klein dorpje en een strand. Waardoor je beide hebt. Hier kan je ook goedkoop kleding laten maken. Voor natuur moet je echt naar Sapa wauw wat mooi. Pittige wandeling daar gemaakt maar zeker de moeite waard. En als je in Vietnam bent moet je ook zeker naar Halong Bay hier 1 nacht op een eiland geslapen en 1 nacht op een boot. En prachtige omgeving! Ik heb alles zelf geregeld en heb veel met de bus gereisd. Soms best pittige afstanden. Van hoi an naar hue ben ik achterop bij de easyriders geweest. Dit is ook een ervaring wat ik nooit meer vergeet. Je rijdt door de bergen en ziet zoveel meer van Vietnam. Prachtige natuur maar ook mensen die vrolijk zijn en oprecht naar je zwaaien en je begroeten. Hue vond ik niet heel bijzonder. Mui ne is een heerlijk plaatsje om even te genieten van het strand. Hier ben heb ik de zandduinen bekeken erg leuk dagtrip. Vietnam bied echt verschillende dingen je hebt mooie natuur mooie stranden en heerlijk eten.

Gereisd met vrienden in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
5,0
Stranden
5,0
Steden
5,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

8,8

Een fantastische rondreis in Vietnam

  • Vietnam
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 04 January 2016

In mijn rondreis door Vietnam ben ik helemaal verliefd geworden op de cultuur, natuur en de afwisseling in rust en hectiek. Nadat ik mijn rondreis in Hanoi ben begonnen ben ik via Sapa, Catba Island langs de kust naar beneden gezakt. Zo ook het plaatsje Mui Ne. Van relaxte stranddagen en luieren aan het zwembad tot heerlijk rondlopen in het dorp.
Aan het einde van mijn reis heb ik besloten om in de laatste paar dagen nogmaals naar Mui Ne te gaan om daar te genieten van de laatste dagen zon, zee, strand en de heerlijke Vietnameese keuken en massages en mooie natuurtochten. Een echte aanrader!

Gereisd met vrienden in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
7,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,8

Het land van je dromen

  • Vietnam
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 04 January 2016

Van noord naar zuid reizen met een scooter. Het kan en super toegankelijk. Hanoi is fantastisch, meest indrukwekkende stad waar ik ooit ben geweest en ik heb er aardig wat gezien. Watersporter in kite surf walhalla Mui Ne. Ook savonds meer dan genoeg te doen. Wat een land

Gereisd met vrienden in november 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,2

Super veelzijdige reis. Cultuur, geschiedenis, historie.

Hanoi ontdekt, rondvaart Halond bay, enkele dagen waren gelinkt aan de oorlog die ik als puber heb gezien op tv en kranten, Woodstock... Tet- festival meegemaakt. En zeer bijzonder.. Ik kan als mens met een glutenvrijdieet bijna alles eten!!

Gereisd met partner in februari 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,5

FANTASTISCH

  • Vietnam
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Stip Reizen
  • 24 November 2015

Samen met mijn zus een fantastische rondreis genaakt van Zuid naar Noord Vietnam. Dit was in 2012 en ben er nog steeds van onder de indruk. Het is zeker weten mijn meest bijzondere reis ooit.
De natuur is ongerept en kleurrijk, de bevolking in de dorpen zijn authentiek en ontzettend gastvrij en vriendelijk. Het eten is finger licking good (vooral voor de vis eters onder ons). De verschillende bezienswaardigheden zijn stuk voor stuk bijzonder.
Al met al raad ik echt iedereen aan om te gaan!!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
5,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,7

Rondreis zuid naar noord

  • Vietnam
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 22 November 2015

Het hele land gezien en ervaren. Prachtige landschappen en gastvrije mensen. Indrukwekkend ook met de Vietnamoorlog in het achterhoofd. Verder mooie tempels en paleizen. De reis was 1 hoogtepunt. Verder zijn Sapa, Bay Tu Long (ipv Ha Long Bay) en de Mekong delta aan te raden. Maar het beste was toch het lekkere vietnamese eten!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,5

Magische ontdekking van Vietnam

  • Vietnam
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 19 November 2015

Vietnam, het land waar ik ben begonnen met reizen. Mijn aankomst in Hanoi was geweldig. Stel het je voor je hebt 26 uur in een vliegtuig gezeten. Na nog eens een ritje in de bus kom je aan op de plek der bestemming. Een overvolle straat, waar het lijkt dat de nevel naar beneden valt, het zweet druipt inmiddels van je neus, je hart bonst. Je weet dat het nu gaat beginnen. Dit moment zal mij altijd bijblijven het is een simpele gedachten, maar wel een gedachten die ik iedereen zou willen schenken.

Ga naar Vietnam om:
- De gebergtes en het volk in Sapa te zien;
- de zonsopgang in Ha Long Bai mee te maken;
- met je ogen dicht over te steken over de straten van Hanoi;
- de monumenten van Hue te zien, pak er ook een voetbalwedstrijd mee;
- een motor te huren van Hue naar Hoi an;
- even te feesten in Hoi an, te genieten van de stranden en je eigen kostuum of gala jurk te laten maken;
; te duiken in Nha trang
- te genieten van het 'crazy house' in Da lat;
- de rode stranden van Mui ne te zien;
- om de historie van Ho Chi Min (saigon) te genieten
- en uiteraard met de boot door de Mekon delta te varen.

Ondanks deze mooie steden, mag je zeker niet vergeten te genieten van het heerlijke eten, te genieten van het fijne gezelschap en de aangeboden cultuur.

Mijn meest merkwaardige moment/gesprek was in Ho Chi Min;
- Al wetende sprak ik al een half uur met een doofstomme prostituee. Waarna iemand uit mijn gezelschap aangeeft. Dat ik het gesprek moet afkappen omdat dit een prostituee zou zijn. Het gesprek dat ik met deze vrouw heb gehad zal mij altijd bijblijven. Zo geweldig als ze was en zo raar als het eigenlijk klinkt om een goed gesprek te hebben met een doofstomme vrouw die een totaal andere taal spreekt.

De mogelijkheden zijn immens. Aan jou de taak om ze op te zoeken!

Have fun!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,0

Mooie badplaats Nha Trang en het vrije zuiden

  • Vietnam
  • Familiereis Familiereis
  • 20 September 2015

Ik ben vaker in Vietnam geweest. Voor strandliefhebbers: ga naar Nha Trang (Khanh Hoa district, vlakbij airport Cam Ranh). De hoofdstraat is Tran Phu boulevard, je kan dat echt niet missen. Tjokvol horecagelegenheden, mijn favoriete is Paramount Cafe. Probeer de typische ijskoffie, ga lekker zomnebaden en zwemmen. Je ziet Vin Pearl attractiepark op Hon Do eiland. Verder biedt deze stad een bruisend nachtleven, lokale eetkraampjes en de bekende Sailing Club, sugarcane juice , eten en nog eens eten!

in juli 2011
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Hanoi

  • Vietnam
  • 22 February 2015

Vanuit Singapore een weekendje naar Hanoi voor de bruiloft van een collega. Bijzondere ervaring en een heerlijke bruisende stad!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Land om rond te reizen

  • Vietnam
  • 20 February 2015

Van noord naar zuid gereisd, wat zeker goed te doen is met de trein, slaapbus en easyriders. Elke plek heeft zn charmes...strandjes bij hoi an, de natuur van sape, de ruige omgeving en gave activiteiten bij dalat en noem maar op. Ook goed te doen als meisje alleen.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
6,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,3

Mooiste plek op aarde (m.n. het Noorden!)

  • Vietnam
  • 20 February 2015

Vooral Sapa niet vergeten

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,2

Mooie rondreis van boven naar beneden

  • Vietnam
  • 17 February 2015

We zijn van Hanoi, via Sa Pa en Ha Long Bay naar beneden afgereisd tot Phu Quoc. Vooral Sa Pa vond ik erg indrukwekkend. De racende 'motobikes' vind je in elke drukke stad. Hoi An staat natuurlijk bekend om zn kleermakers, erg leuk en origineel souvenir.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
6,0
Steden
7,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,2

Waanzinnig en prachtig Vietnam!

  • Vietnam
  • 17 February 2015

Twee keer in dit schitterend land geweest en van noord naar zuid-Vietnam gereisd met de trein, bus, auto met privechauffeur en met het vliegtuig. Het wirwar van straatjes in Hanoi met overal oneindig veel brommers. En het waanzinnig mooie Halong Bay met alle karstbergen en eindeloos veel grotten waar we op een boot de nacht door hebben gebracht in een schitterende baai. En Mai Chau met mooie rijstvelden en de vriendelijke bevolking. Hue met de mystieke verboden stad en Hoi An is voor mij nummer 1.
Mooi en een heel knus dorpje/stadje waar s'avonds de lampionnen overal hangen in dit pittoreske plaatsje. Vanuit Hoi An kun je ook op de fiets naar het schitterende witte zandstrand waar bijna niemand is. En HCMC is een wat modernere stad maar nog vele indrukwekkende bezienswaardigheden net als het War Museum. De Mekong delta en de Chu Chi tunnels zijn ook een must om te zien. Kortom echt een fantastisch land met aardige, behulpzame mensen en een schitterende natuur en fantastisch eten.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,5

Rondreis door Vietnam

  • Vietnam
  • 17 February 2015

Van Noord tot Zuid zijn we door vietnam getrokken. Van het Prachtige Halon bay, waar je tussen de duizenden kleine eilandjes vaart, met de motor dwars door de jungle de Ho Chi Minh trail af, naar Saigon de stad waar alles kan en mag.

Een tip voor uedereen die van cultuur houd. Mooie jleding laten maken in Hoi an. De chaos proeven in Hanoi. De wateren verkennen op de mekong delta.

Een land waar je alles kan vinden wat je nodig hebt om het westerse ideaal van druk, tijd en verplichtingen even kwijt te raken.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
6,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Het verrassend mooie Vietnam

  • Vietnam
  • 17 February 2015

Vietnam was voor mij één van de aangenaamste verrassingen die ik tegenkwam tijdens mijn backpacken in Azië. Een zeer mooi land met alle aspecten van mooie natuur; van prachtige stranden tot aan prachtige rijstveld-valleien en ruig oerwoud, Vietnam heeft het allemaal. De mooiste plekjes? Halong Bay, Sapa Valley, Mekong Delta. Maar de enorme steden Hanoi en Ho Chi Minh zijn zeker zo indrukwekkend. De beste manier om deze metropolen te verkennen is simpel: verdwaal. Ontdek de eindeloze straatjes met souvenirs, heerlijk streetfood, fantastische koffie, en de bijzondere sfeer die de bewoners uitstralen met zijn allen zittend op een minikrukje op de stoep de afwas doen, aan één van de duizenden brommertjes sleutelen, of onbekommerd hun kom noedels nuttigen. Aan het einde van de dag vind je je ho(s)tel weer terug door met handen en voeten duidelijk te maken aan je tuk-tuk chauffeur dat je toch ècht al in dat ene ho(s)tel slaapt en (nog) niet wilt verplaatsen naar dat ene leuke cheap cheap ho(s)tel van één van hun familieleden.

Boek een dagtour bij één van de honderden travelagency's en bezoek de belangrijke aspecten van de oorlogen die het land gekend heeft; de Cu Chi Tunnels en het War Remnants Museum zijn slechts enkele voorbeelden.

Verplaats je van A naar B door middel van een 'sleeperbus', een bus met ingebouwde bedjes gevuld met mede-backpackers die s'nachts rijdt zodat je geen dag hoeft te missen in dit bijzondere land.

Conclusie: dit land is bijzonder en de mensen, cultuur, en natuur zijn de moeite van het ontdekken waard! Ik ga er zeker nog eens heen!

Angelique

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Vietnam gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Vietnam ervaring, reistips of reisverhalen.