Vietnam ervaringen

De Vietnam ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Vietnam.

Er zijn 52 Vietnam ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
8,4
Totaalscore

52 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
9,7

Een geweldige ervaring

Vietnam
Groepsrondreis met FOX Vakanties
13-04-2018

Ik ben weinig avontuurlijk en zag erg op tegen deze reis. Het was in één woord geweldig. De reisleiding, de groep waarmee we optrokken, de hotels waar we verbleven, de bus die we gedurende de hele reis tot onze beschikking hadden. Zo'n luxe. En dan alle indrukken. Wat een mooi land, en wat geweldig om te zien hoe zoveel anders het leven kan zijn. Ik heb ontzettend veel foto's gemaakt, heel veel geleerd van onze enthousiaste gidsen, enorm genoten en ik was ook nog eens volkomen uitgerust en ontspannen toen ik weer ik thuis kwam.

Gereisd met partner in oktober 2017
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
8,0

Een onvergetelijke rondreis door vietnam en cambodja

Vietnam
Groepsrondreis met FOX Vakanties
11-02-2017

wij vonden heel de reis mooi maar vooral indrukwekkend omdat er van de oorlog bij zit zoals de chu-chi tunnels- killing fields kippenvel momenten ook de ankor watt was schitterend en halong bay voor mij was dit echt de meest onvergetelijke reis.

Gereisd met partner in november 2010
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
9,7

Veelzijdige rondreis.

Vietnam
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-02-2017

We hebben alle highlights van Vietnam gezien. Twee binnenlandse vluchten maakte dat we dit in 17 dagen konden doen. 3 Fietstochtjes, zodat je heel dicht bij de bevolking komt. Vele boottochtjes en de steden zijn Hanoi en Ho Chi MinCity zijn een belevenis.

Gereisd met partner in maart 2016
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
9,7

Hoogepunten van Vietnam

Vietnam
Groepsrondreis met NRV Holiday
10-02-2017

Eerste keer met Kras, 17 jaar geleden. Erg goed bevallen alleen Kras ging niet met de feestdagen in december naar Vietnam vandaar NRC. Schitterend land en lieve mensen.

Gereisd met partner in december 2016
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
8,8

Super rondreis door Vietnam

Vietnam
Groepsrondreis met Kras Reizen
10-02-2017

De rondreis door Vietnam metr Kras was echt een fantastische ervaring! We hebben veel leuke activiteiten gedaan zoals boottochten over mooie rivieren, bananenplantages en door grotten, en fietstochtjes door rijstvelden en dorpjes. Echt een leuke manier om het landschap ter verkennen. Hoi An was echt een aanrader, daar zaten we in een mooi hotel dichtbij het mooie oude centrum. Ook het Vietnamese eten is een pluspunt. Maar wat ik ook heel mooi vond en wat niet veel organisaties doen is naar Sa Pa in de noordelijke bergstreek. Met de nachttrein heen, en dan prachtige wandelingen maken door de rijstvelden en bergen. Onvergetelijk! Ik vond het persoonlijk ook een aanrader om de reis van Zuid naar Noord te doen: eerst rustig aan beginnen in Ho Chi Minh, daarna steeds drukker en cultureler met als eindpunt het knotsgekke Hanoi!

Gereisd met partner in mei 2015
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
10

Rondreis Highlights van Vietnam

Vietnam
Groepsrondreis met NRV Holiday
08-02-2017

Heel veel mooie tempels en pagodes gezien. Ook veel tijd voor ons zelf gehad en ZAAAAAALIG gegeten, zowel in de restaurants als op straat bij de locals.

Gereisd met partner in mei 2016
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
7,0

Van noord naar zuid geweest,zéér prachtig,véél afwisseling,wel lange afstanden

Vietnam
Groepsrondreis met FOX Vakanties
01-02-2017

ésther was een hele knappe gids,wist alles over viétnam,tijdens de reis véél boottochten gemaakt en méér dan 3000km gedaan in 3 weken met de bus

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
6,8

Heel mooi land , regenachtig in het late najaar

Vietnam
Groepsrondreis met Kras Reizen
21-01-2017

Het noorden met het Karstgebergte is indrukwekkend en moet nog mooier zijn als de rijstvelden in volle groei zijn. Hoi An is een prachtig stadje, de omgeving leuk om per fiets te doen maar de regen kan hier wel erg tegenvallen als je bedenkt dat een dag na ons bezoek er door de straten diende geroeid te worden wegens overstroming. Ho CHI Min city is wel erg druk en werd naar onze mening iets te lang in het programma opgenomen. We waren met z'n allen bijzonder tevreden over de schitterende uitleg van onze nederlandse gids Niels die je over alles kon aanspreken en die met plezier uitleg deed over het land waar hij de laatste 5 jaar zelf woonachtig is. Een reis om van te snoepen. Kan het nog beter? Zeker, want je kan niet voor elke persoon in een groep goed doen omdat interesses nu eenmaal verschillen.

Gereisd met partner in november 2016
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
9,0

Een onvergetelijke reis door Vietnam

Vietnam
Groepsrondreis met Kras Reizen
21-01-2017

Wat heb je niet gedaan? Van het uiterste Noorden tot in het diepe Zuiden.
De natuur is gewoon schitterend, de steden net name Ho Chi Min City, overweldigend,
de vele vele scootertjes, kamikaze met oversteken en toch heelhuids aan de overkant komen.
De indrukwekkende tunnels.
En........ vooral de vriendelijke en behulpzame bevolking, overal werd je gastvrij ontvangen.
Ben er nu 2x geweest en zou zo weer terug willen.

Alleen gereisd in maart 2016
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
8,7

En ontwapenende rondreis door gastvrij Vietnam.

Vietnam
Groepsrondreis met Kras Reizen
16-01-2017

Een prachtige rondreis gemaakt, met een geweldige reisleider Nils Sengers. Alle Highlights van Vietnam gezien, met als hoogtepunt Sapa. Dat moet je gezien hebben, Daar had ik nog wel meer tochten willen lopen.
Het is een erg gastvrij land, met lieve mensen, prachtige natuur. En ze hebben veel te vertellen over hun luisterrijke verleden.
Zeer zeker een aanrader, en alles was erg goed verzorgd door Kras reizen.
Dit jaar ook graag weer met Kras op reis, jet liefst naar Peru.

Alleen gereisd in juni 2016
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
8,7

Een prachtige reis met zeer deskundige reisleiders

Vietnam
Groepsrondreis met Kras Reizen
16-01-2017

Veel cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden

Gereisd met gezin in juli 2016
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
8,0

Vietnam een ontdekking

Vietnam
Groepsrondreis met Kras Reizen
16-01-2017

wij hebben een groepsreis gedaan geweldig. Mooie steden, Vietcong gezien een stuk verleden met grote gevolgen. Super mooie grotten. Leuke boottochten.

Gereisd met partner in oktober 2016
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
7,8

Genieten in Vietnam

Vietnam
Individuele rondreis
16-01-2017

Een rondreis door Vietnam is voor iedereen een aanrader. Vooral een trekking door de bergen van Sapa is een must tijdens je vakantie. Zelf een route uitstippelen is heel handig, en het netwerk van bussen is heel goed.

Alleen gereisd in juni 2016
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
7,7

Gooodmorning Viet Nam, backpack trip!

Vietnam
Individuele rondreis met WTC.nl Verre reizen
13-01-2017

In Vietnam ben ik heerlijk 'frank en vrij' gaan reizen. Juist naar plekken waar de 'gewone' toerist nog niet veel of wat minder komt. Daarom de Tip om 2 of 3 nachten minimaal naar Cần Thơ te gaan en daar de Mekong te bezichtigen. Cần Thơ is de hoofdstad van de Mekong Delta. Daarna per bus naar Rạch Giá en daar eens gewone leven van de Vietnamees voor 1 dag en nacht te bekijken. De volgende ochtend neem je de ferry naar Phú Quốc island. Daar kun je met gemak een weekje bijkomen van alle Vietnamese indrukken die je tot nu toe hebt gemaakt. Chill time dus!
Je kunt hier genoeg bekijken. Huur een paar dagen een brommer en verken alle hoeken van dit real life eiland voordat het helemaal is dicht gebouwd door grote en chique resorts. Over een paar jaar is het hier namelijk niet meer te betalen of wil je er niet meer gezien worden omdat het een 2e Phuket is geworden.
Als je nog tijd hebt dan vlieg je terug naar Saigon of als het mogelijk is direct doorvliegen naar Đà Lạt. Dit is de honeymoon stad voor de Vietnamezen. Hier hebben ze het niet nodig van de westerse toeristen. Ze hebben genoeg aan Vietnamese toeristen. Đà Lạt is een zeer bijzonder plaats. De Fransen hebben 100 jaar geleden dit kleine paradijsje in Vietnam ontdekt. De Temperatuur is er overdag bijna altijd ideaal, zo rond de 25 graden en in de avond/nacht koelt het meer af. Door deze ideale temperaturen groeit hier van alles wordt hier dus ook van alles geteeld. Van een krop sla tot trossen bananen en van koffie en thee plantages tot druiven om wijn van te maken. In Vietnam maken ze dus hun eigen wijn. Het doet zich aan als een Frans bergstadje in de laag gebergten van Vietnam. De sfeer is er gewoon relaxt. Zoek naar een easy rider en bekijk vanaf achterop de motor de prachtige landschappen en omgeving van Dalat.
Vlieg dan door naar Đà Nẵng en ga gelijk door naar Hội An . Dit is een zeer authentiek stadje met een prachtig autovrij historisch centrum met sterke Franse/Chinese invloeden. Als je nog een maatpak nodig hebt dan is dit de plek om een betaalbare kleermaker te vinden. In Hội An worden ook de authentieke lampion lampen gemaakt. Prachtig om eens een kijkje te nemen hoe deze gemaakt worden.
Vervolg je reis naar Hanoi. Persoonlijk voelde ik hier de oud communistische Vietnamese cultuur het meest. Dit heb ik niet als vervelend ervaren maar meer als een constatering. De sfeer is er gemoedelijk en zéér authentisch. In Hanoi is ontzettend veel cultuur te vinden. Na 3 dagen neuzen gelijk door met de nachttrein naar Lào Cai vanwaar je gelijk bij aankomst de bus naar de hoge bergen van Sapa gaat. Sapa is de ingang tot de waanzinnige rijstvelden. De locals proberen je van alles te verkopen waarvan ze pretenderen dat ze het zelf gemaakt hebben, maar ze zijn zeer authentisch en zeer vriendelijk. Een 2 of 3 daagse bergwandeling is een must.
Mocht je nog steeds tijd over hebben dan adviseer ik je één van de meest bijzondere busreis van heel Azië te maken namelijk de busreis van Sapa naar Điện Biên Phủ te maken. Watervallen lijken uit de rotsen te komen. De natuur is adembenemend. Een paar jaar geleden moest je nog een paar keer overstappen en was ik de enige toerist die deze reis deed. Ik gun jou hetzelfde fantastische avontuur. Van daaruit ben ik weer een prachtige busreis gaan doen. De grens van Laos over en daar heb ik in een dorpje in de middle of nowhere een hotel genomen. Er was alleen tussen 18:00 uur en 22:00 uur stroom.
Zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit is wel genoeg voor nu.
Groet Detlef

Alleen gereisd in maart 2006
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
8,0

Prachtige Vietnamese natuur

Vietnam
Individuele rondreis met 333travel
13-01-2017

Wij reisden naar Hanoi, Mai Chau, Ninh Binh, Halong Bay, Hue, Hoi An, Mekong Delta en Hoi Chi Minh. Vooral Mai Chau is een echte aanrader. Verblijf in een homestay en ervaar de prachtige natuur. In Ninh Binh helaas niks kunnen doen vanwege het slechte weer. Trek genoeg tijd uit voor Hoi Chi Minh City.

Gereisd met partner in augustus 2016
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
4,3

Exotische bestemming met vrolijke inwoners

Vietnam
Groepsrondreis met FOX Vakanties
13-01-2017

Gevaren, stranden bezocht, van zandduinen afgesleed. Voortreffelijk gegeten tijdens een rondvaart door Ho chi mingcity en inheemse ambachten bewonderd zoals zijdeschilderingen en houtlakvoorwerpen.

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
5,7

Prachtig autentiek land

Vietnam
Groepsrondreis met Kras Reizen
09-01-2017

Rondreis langs de highlights..bv ha long bay..zo afwisselend..gevaren..gefietst
.trein..gevlogen..gewandeld..per bus..Geweldige reisleider en perfect geregeld door kras..

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
10

Prachtig land heerlijk eten

Vietnam
Individuele rondreis met 333travel
22-01-2016

Heerlijk land om te reizen, mensen zijn vriendelijk, leven os niet duur. Aanrader is Ninh Bihn laat je rondvaren door de grotten! Heel indrukwekkend. Hoi Ann is een gezellige mooie stad!

Gereisd met vrienden
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
9,3

Geweldige cultuur en natuur. Een totaal andere wereld!

Vietnam
22-01-2016

We hebben met het hele gezin een rondreis gemaakt. Voor mijn broertje en mij was het de eerste keer in Azie. Wat een diepe indruk heeft het op ons gemaakt! Ik zou dolgraag nog eens gaan!

Gereisd met gezin in april 2010
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
8,8

Backpacken door Vietnam

Vietnam
Individuele rondreis
22-01-2016

Ik ben begonnen in Hanoi, daar heb ik eerst een paar weken gewoond om vrijwilligerswerk te doen. Na die periode heb ik van noord-Vietnam naar zuid-Vietnam gereisd, het was ontzettend gaaf. Ik ben begonnen in Hue, daarna met de scooter doorgegaan naar Hoi An. Vanuit Hoi An ben ik met de trein en bus naar Dalat gegaan, en vanuit daar ben ik met een easy rider naar Mui Ne gereden. Vanuit Mui Ne ben ik met de bus naar Hoi Chi Minh gegaan, om vanuit daar een tour door de Mekong Delta te maken. Als laatste ben ik nog op Phu Quoc eiland geweest, en nog een paar dagen in Ho Chi Minh. Het was een ontzettend gave reis, veel afwisseling en een mooi land en lieve mensen.

Alleen gereisd in november 2015
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
5,2

Rondreis Vietnam

Vietnam
Individuele rondreis
22-01-2016

Vietnam is een heel leuk land om rond te reizen. Ontzettend aardige mensen, veel variatie aan mogelijkheden en landschappen. Van lekker luieren aan het strand in nha trang, krokodillen bekijken in de Cocos provincies Ben Tre, trekken in de noordelijke rijstvelden van Sapa of genieten van het adembenemende uitzicht bij Halong Bay. Zeker de moeite waard!

Gereisd met vrienden in april 2014
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
6,0

Een droom is uitgekomen

Vietnam
Individuele rondreis met Riksja Travel
22-01-2016

20 jaar bovenaan wensenlijst gestaan. Van Hanoi naar Saigon, van Nrd naar Zuid, veel gedaan en gezien. Kleine impressie: foodsafari Hanoi, fietsen Hoian, snorkelen en duiken Whale Island, slangenwijn drinken in de Mekong Delta, de tunnels bij Saigon en relaxen op Phu Coc. SUPERreis gemaakt, kijk er met heel veel plezier op terug. Lieve mensen, lekker eten, mooie natuur, hectische maar geweldige steden en ga zo maar door. Had het voor geen goud willen missen en als ik morgen terug kan.....

Gereisd met partner in maart 2015
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
9,0

Minivakantie in een grote vakantie in Vietnam

Vietnam
Individuele rondreis met TUI
20-01-2016

Ik ben van Noord- naar Zuid-Vietnam gereisd. Dit heb ik per trein, bus, boot en vliegtuig gedaan. Iedere plek was anders. Het magische Ha Long Bay, de unieke omgeving die leek op een filmset in SaPa, de levendige stad Ho Chi Minh, het was ongelofelijk. Alles leeft en doet op straat, de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Het verkeer lijkt een grote chaos, maar zodra je er middenin begeeft, loopt alles soepeltjes in elkaar over. Dit land kan ik aan iedereen aanraden!

Gereisd met gezin in juli 2015
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
9,7

Vietnam van Noord naar Zuid

Vietnam
Individuele rondreis met FOX Vakanties
20-01-2016

Een echte aanrader! Begonnen in Hanoi waar we het prachtige Halong Bay en Tan Coc hebben bezocht. Hanoi zelf een fantastische stad met heerlijk eten en veel bezienswaardigheden als tempels, musea en een gevangenis. hue bezocht met prachtige tempels, Hoi An een liefelijk stadje en Mui ne, heerlijk eten daar! De Fairy stream is ook echt een bezoek waard. Ook nog een motor tocht gemaakt in Da Lat door de bergen. Achterop bij de easy riders, ze brengen je naar alle leuke pekjes. vanuit Saigon naar de tunnels geweest, je kunt je niet voorstellen dat mensen daar geleefd hebben, erg indrukwekkend!

Gereisd met partner in oktober 2013
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5
8,5

Wauw een geweldige rondreis!!

Vietnam
Familiereis
19-01-2016

Vietnam was echt geweldig! We hebben met t hele gezin een rondreis gemaakt. We zijn in Hanoi begonnen, en prachtige stad en de halong bay was een geweldige excursie! Prachtige natuur met leuke activiteiten. Vervolgens met de nacht trein naar da nang wat een mooie reis is, vooral t laatste langs de kust! Vervolgens met de taxi naar hoi an, een auto vrije stad! Hier kan je kleding, tassen, schoenen enz allemaal op maat en naar eigen wens laten maken! De hoi van pas is ook een aanrader met de scooter! Dmv een binnenlandse vlucht naar Dakat gereist waar we een gave motor rit door het binnen land hebben gemaakt!! Echt stoer! Daarna weer een binnenlandse vlucht naar ho chi min, een grote stad waar van alles te doen en beleven is! De mekong delta is een aanrader als excursie! Hier vind de handel plaats!

Vietnam heeft een mooie natuur en er zijn vriendelijke mensen! Ze spreken goed Engels en de toerisme is in opkomst!

Gereisd met gezin in januari 2016
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,8
Stranden
7,6
Steden
8,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,5

Heb jij een rondreis door Vietnam gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Vietnam ervaring, reistips of reisverhalen.