Lang Son

Rustig grensplaatsje in Noord-Vietnam

Het Vietnamese stadje Lang Son ligt in het noorden van Vietnam, op steenworp afstand van de grens met China. Het is voor veel reizigers die beide landen combineren een logische halte, en het is zeker de moeite waard om er een kijkje je te nemen.

Lang Son

Lang Son is een typisch Noord-Vietnamees dorp. Het is een aangename mengelmoes van Vietnamese en Chinese invloeden, je bevindt je temidden van bijzondere berglandschappen en kunt bergstammen bezoeken die nog volledig volgens oude tradities leven.

Ky Lua Night Market

Lang Son is in de jaren 70 bijna compleet verwoest bij een bombardement door de Chinezen, maar het stadje werd verrassend genoeg weer helemaal opgebouwd in de kenmerkende Chinees-Vietnemese bouwstijl. In de zijstraatjes kom je af en toe zelfs nog een origineel gebouw tegen uit de koloniale tijd. Een van de bekendste bezienswaardigheden in het centrum van Lang Son is de gezellige Ky Lua Night Market. Deze grote markt strekt zich uit over drie huizenblokken en is vooral het bezoeken waard in de ochtend en in de avond. ’s Ochtends zie je hoe lokale huisvrouwen hier hun inkopen doen, ’s kun je er zelf voor een prikkie eten en genieten van de lekkerste Vietnamese gerechten.

Lang Son, Vietnam

Lang Son, Vietnam

Grotten van Lang Son

Het landschap rondom Lang Son wordt gekenmerkt door indrukwekkende karstbergen en het zal je dan ook niet verbazen dat je hier een aantal interessante tempels kunt bezoeken. Een van de bekendste grotten in de omgeving van Lang Son is de reusachtige Tam Thanh Cave. De grot is een labyrint van druipstenen en rotsformaties, en er valt een heleboel te zien. Er is een wandelpad aangelegd en de indrukwekkende rotsformaties worden in de schijnwerpers gezet door kleurrijke lichteffecten. Naast de Tam Thanh Cave kun je ook een bezoekje brengen aan de nabijgelegen Nhi Thanh Cave.

Den Ky Cung Tempel

Uiteraard moet je ook in Lang Son een tempel hebben bezocht. De bekendste is de Den Ky Cung Tempel, die bestaat uit rijkversierde gebouwen en pleinen en is gelegen aan de rivier. De tempel is dagelijks geopend en gratis te bezoeken, maar verwacht er niet heel veel van. De Den Ky Cung Tempel is vooral geliefd onder lokale gelovigen en je zult zeker mooiere tempels tegenkomen tijdens je reis door Vietnam.

Lang Son, Vietnam

Lang Son, Vietnam

Phai Ve Berg

Blikvanger en de opvallendste bezienswaardigheid in Lang Son is de Phai Ve Berg, die statig vanuit het centrum van de stad omhoog reist. De berg ligt midden in de stad en is vanuit de weide omgeving te zien, zeker wanneer in de avonduren de lampjes worden ontstoken. Een bijzonder gezicht, maar het is nog veel leuker om naar de top te klimmen. Deze wordt gemarkeerd door een hoge vlaggenmast en er is een trap die helemaal naar boven leidt. Klim omhoog en geniet van een ongehinderd uitzicht over de stad en het schitterende landschap van karstbergen in de verte.

Dong Dang

Als je Lang Son in je reisschema opneemt, dan ga je ook zeker een bezoek brengen aan het nabijgelegen dorpje Dong Dang. Dit grensplaatsje ligt pal tegen de Chinese grens en is een van de populairste grensovergangen in het gebied. Het dorp kent een lange oorlogsgeschiedenis, maar de verhoudingen zijn tegenwoordig gelukkig iets beter. Het dorp wordt ook wel The Gateway of Friendship genoemd, en dat zegt natuurlijk genoeg. In Dong Dang kun je een tempel bezoeken en relatief eenvoudig de grens oversteken.

Mau Son

Lang Son, Vietnam

Mau Son

Het hoogste punt in de omgeving van Lang Son wordt gemarkeerd door Mau Son, een berg van 1600 meter hoog. Het is de moeite waard om de weg naar boven te volgen en te genieten van de schitterende uitzichten die je onderweg tegenkomt.

Bac Son Vallei

In de omgeving van Lang Son vind je schitterende landschappen waarbij rijstvelden en karstbergen elkaar afwisselen. Op ongeveer 70 kilometer buiten Lang Son ligt de Bac Son Vallei, een van de mooiste plekken in de omgeving. De met rijstvelden en boerendorpjes bezaaide vallei wordt omringd door puntige karstbergen en de uitzichten zijn fantastisch. Hier kun je bovendien kennismaken met de cultuur van bergstammen zoals de Tay, een van de grootste etnische volkeren van Vietnam.

Lang Son, Vietnam

Lang Son, Vietnam

Reizen naar Lang Son — Hoe kom je er?

Lang Son ligt in het noorden van Vietnam, nabij de grens met China. Het stadje ligt op een kleine drie uur rijden van Hanoi en op ongeveer een half uur rijden van de grens met China bij Dong Dang. In theorie zou je dus binnen een dag op Chinese bodem kunnen staan, maar het is de moeite waard om een nachtje in Lang Son te blijven slapen.

De snelste manier om in Lang Son te komen is per minivan en een ritje is eenvoudig te regelen in het centrum van Hanoi. Voor de terugreis geldt hetzelfde, overal in Lang Son worden ritjes naar de grote stad aangeboden.

Lang Son ervaringen & beoordelingen

De Lang Son ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Lang Son ervaring.

Er zijn 0 Lang Son ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Vietnam

Baai van de neerdalende draak
De rijstschuur van Vietnam
De meest sfeervolle stad van Vietnam
Hét bounty eiland van Vietnam
De avontuurlijke hooglanden van Vietnam
Levendige cultuur hoofdstad van Vietnam
Bruisende miljoenenstad
Ontspannen kustplaatsje
Populaire badplaats in Vietnam
Keizerlijke hoofdstad van het oude Vietnam
Een fabelachtig mooi gebied
Charmant stadje in de heuvels
Halong Bay van het vasteland
De mooiste rijstvelden van Vietnam
Ongerepte paradijselijke eilanden in Vietnam
De grootste grotten ter wereld
De derde stad van Vietnam
Dé uitvalsbasis in Ha Long Bay
Tropische parel voor de kust van Hoi An
In de voetstappen van de Vietcong
De grootste grot ter wereld
Een uniek tempelcomplex

Reizen naar Vietnam

Wil je meer weten over reizen naar Vietnam? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Vietnam