Ninh Binh

Halong Bay van het vasteland

Het wordt ook wel het Halong Bay van het binnenland genoemd: Ninh Binh en omgeving staat bekend om haar indrukwekkende landschappen van karstbergen, waterwegen en rijstvelden. Een plek die nog niet is ontdekt door de massa, maar die jij zeker niet mag overslaan.

Ninh Binh

Een van de mooiste plekjes van heel Vietnam ligt op zo’n twee uur rijden van de stad Hanoi. Ninh Binh is het centrum van een spectaculair natuurgebied met fantastische panorama’s en mysterieuze grotten.

Tam Coc

Een van de mooiste plekken van Vietnam is Tam Coc, een prachtig natuurgebied dat is gelegen op een paar kilometer ten zuiden van Ninh Binh. Dit wordt ook wel het Halong Bay op het vasteland genoemd, met als voordeel dat hier een stuk minder toeristen komen. Tam Coc bestaat uit een fascinerend landschap van karstbergen en waterwegen, een mysterieus plaatje waar je zelf met een bootje doorheen kan varen. Stap aan boord van een traditionele sampan voor een tocht over de Ngo Dong rivier. Onderweg kom je langs prachtige groene landschappen, rijstvelden, rotsformaties en grotten waar je onderweg een kijkje kunt nemen.

Vietnam, Ninh Binh

Vietnam, Ninh Binh

Trang An

De grotten van Trang An liggen op een klein stukje van Ninh Binh en de leukste manier om er te komen is op z'n Hollands, namelijk per fiets. Vrijwel alle guesthouses verhuren fietsen, die je eenmaal op de plek van bestemming kan omwisselen voor een plekje aan boord van een roeiboot. Klinkt dat bekend? De Trang An grotten en de omgeving zijn inderdaad minstens zo mooi als Tam Coc, maar er komen nog minder toeristen op af. Hier word je getrakteerd op felgroene bergtoppen en een grillig landschap van karstbergen dat wordt afgewisseld met felgroene rijstvelden. Tijdens het varen kom je langs ingenieuze grottenstelsels, vaak net breed genoeg om met een bootje te doorkruisen. Plan je bezoek aan het begin of eind van de dag, als de ergste hitte is verdwenen.

Hoa Lu

Hoa Lu was ten tijde van de Dinh en Le dynastieën de hoofdstad van Vietnam. In de tiende eeuw bestond het vrij grote complex uit prachtig versierde tempels en pagodes met waanzinnig uitzicht, maar helaas hebben niet alle bouwwerken de tand des tijds overleefd. Tegenwoordig staan nog twee tempels, een pagode en een tombe overeind, en kun je er genieten van sprookjesachtig mooie tafereeltjes. Op het complex zijn ook enkele grotten te bezoeken, al moeten die het qua schoonheid wel afleggen tegen de andere grotten in het gebied.

Vietnam, Ninh Binh

Vietnam, Ninh Binh, Pagode

Bich Dong

De Bich Dong pagode is een prachtige tempel in de omgeving van Tam Coc. Het bouwwerk bestaat uit drie verdiepingen en is gebouwd tegen een hoge bergwand. De onderste is gelegen aan de voet van de berg, de middelste halverwege en de bovenste bovenop de bergtop. Ondanks de leeftijd van de pagode is het heiligdom nog grotendeels intact, met veel prachtige versieringen en decoratieve beelden. De houten bouwwerken zijn alleen toegankelijk per steile trap, maar het is de moeite waard om naar boven de klimmen en op de top te genieten van het uitzicht over de schitterende omgeving.

Hang Mua

De Hang Mua tempel behoort zeker niet tot de mooiste bouwwerken in de omgeving van Ninh Binh, maar het uitzicht daarentegen wel. Aan het eind van een lange trap wacht een prachtig uitzicht over het met karstbergen bezaaide landschap, rijstvelden en enkele fotogenieke pagodes. Daar moet je overigens wel wat moeite voor doen: de klim naar het topje van de berg is flink, dus zorg dat je genoeg water meeneemt en het heetst van de dag zoveel mogelijk vermijdt.

Vietnam, Ninh Binh, hang mua

Vietnam, Ninh Binh, Van Long

Van Long

Heb je tijd over en krijg je geen genoeg van dat spectaculaire natuurlandschap van water, hoge pieken en rijstvelden? Bezoek dan ook het Van Long natuurreservaat dat een groot gebied van wetlands omvat. De prachtige panorama’s zijn een geliefd model voor schilders en kunstenaars, dus vergeet zeker niet om je camera erbij te pakken. Hier vind je zo’n 32 mooie grotten, waaronder eentje met een plafond vol stalactieten in de meest vreemde vormen. Daarnaast kun je hier vele plantensoorten, vogels en bijzondere diersoorten spotten, waaronder plompe lori’s en de Aziatische zwarte beer.

Ninh Binh — Hoe kom je er?

Ninh Binh ligt op grofweg 100 kilometer ten zuiden van de Vietnamese stad Hanoi. Om er te komen kun je zowel de bus als de trein pakken. Vanuit Hanoi vertrekt elk kwartier een bus naar Ninh Binh en de reis duurt zo’n 1,5 à 2,5 uur, afhankelijk van het verkeer. Vanwege de relatief korte afstand is het ook mogelijk om een dagtrip naar Ninh Binh te maken. Doe dat op eigen gelegenheid, of regel een excursie bij een bureautje in de stad.

Eenmaal in Ninh Binh is het dorpje zelf makkelijk te voet te bekijken, maar als je dingen in de omgeving wil zien dan is het handig om meteen een fiets of scooter te huren. Dat kan bij vrijwel alle guesthouses.

Ninh Binh ervaringen & beoordelingen

De Ninh Binh ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Ninh Binh ervaring.

Er zijn 0 Ninh Binh ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Vietnam

Baai van de neerdalende draak
De rijstschuur van Vietnam
De meest sfeervolle stad van Vietnam
Hét bounty eiland van Vietnam
De avontuurlijke hooglanden van Vietnam
Levendige cultuur hoofdstad van Vietnam
Bruisende miljoenenstad
Ontspannen kustplaatsje
Populaire badplaats in Vietnam
Keizerlijke hoofdstad van het oude Vietnam
Een fabelachtig mooi gebied
Charmant stadje in de heuvels
De mooiste rijstvelden van Vietnam
Ongerepte paradijselijke eilanden in Vietnam
De grootste grotten ter wereld
De derde stad van Vietnam
Dé uitvalsbasis in Ha Long Bay
Tropische parel voor de kust van Hoi An
In de voetstappen van de Vietcong
De grootste grot ter wereld
Een uniek tempelcomplex
Rustig grensplaatsje in Noord-Vietnam

Reizen naar Ninh Binh

17-daagse groepsrondreis Onvergetelijk Vietnam

17-daagse groepsrondreis Onvergetelijk Vietnam

Groepsrondreis
16 dagen

Ontdek Vietnam, van Hanoi in het noorden tot de Mekong Delta in het zuiden. Veel excursies zijn inbe...

vanaf
€ 1.405
Rotsen en rivieren van Ninh Binh

Rotsen en rivieren van Ninh Binh

Individuele rondreis
2 dagen

Laat je betoveren door het unieke landschap van Ninh Binh in het dorpje Tam Coc. Peddel door de kana...

vanaf
€ 188

Reizen naar Vietnam

Wil je meer weten over reizen naar Vietnam? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Vietnam