Phong Nha-ke Bang National Park

De grootste grotten ter wereld

Nergens ter wereld vind je zoveel natuurspektakel als in het Phong Nha-ke Bang National Park. Grotten zo groot dat er een compleet huizenblok in zou passen en een landschap vol kerstbergen waar je U tegen zegt.

Phong Nha-ke Bang National Park

Vergeet Ha Long Bay, de Mekongdelta en Ninh Binh, want echt mooie natuur in Vietnam vind je in het Phong Nha-ke Bang National Park. Dit bijzondere natuurpark herbergt de grootste grotten ter wereld, waar je tijdens een meerdaagse trekking zelfs een nachtje in kan blijven slapen.

Hang Son Doong

Het Phong Nha-ke Bang National Park bestaat uit een aaneenschakeling van mooie en indrukwekkende grotten, maar het hoogtepunt werd pas begin jaren-90 ontdekt. De Hang Son Doong werd in 2009 officieel benoemd tot de grootste grot ter wereld en tot voor kort wist zelfs niemand van het bestaan af. Deze grot is vijf kilometer lang en zo groot dat er een wolkenkrabber in zou passen. Sinds 2014 is de grot opengesteld voor bezoekers, maar helaas is dit slechts aan een klein groepje mazzelaars voorbehouden. Het seizoen loopt van februari tot augustus en er mogen slechts 10 toeristen per week naar binnen.

Phong Nha, Vietnam

Phong Nha, Vietnam

Hang En

Hoewel officieel niet de grootste ter wereld, is de Hang En grot een uitstekend alternatief voor de Hang Son Doong grot. Tijdens een trekking door deze op twee na grootste grot op aarde maak je een prachtige hike door de jungle en kom je langs kleine afgelegen dorpjes waar etnische minderheden wonen. ’s Nachts slaap je op een prachtige locatie in de grot zelf: het kamp bevindt zich naast een ondergrondse rivier en je valt er in slaap met ruisend water op de achtergrond.

Nuoc Mooc Eco Trail

De Nuoc Mooc Eco Trail bestaat uit houten wandelpaden en bruggen die door de jungle en over de rivier leiden. Het pad is een kilometer lang en laat je in korte tijd de schoonheid van de omgeving zien. Neem de tijd om uitgebreid stil te staan bij het indrukwekkende landschap van karstbergen en spendeer een hele middag aan de waterkant. In de omgeving kun je kajakken en een simpele lunch bestellen in een van de kleine paviljoens.

Phong Nha, Vietnam

Phong Nha, Vietnam

Hang Toi

Hang Toi betekent letterlijk donkere grot, en daarmee is geen woord teveel gezegd. Deze grot wordt niet kunstmatig verlicht, dus het is er pikkedonker. Tijdens een excursie kun je met hoofdlampen op expeditie. Je kunt naar binnen via een tokkelbaan, waarna je via een enorme modderpoel de grot betreedt. Op de terugweg kun je kajakken en met behulp van de tokkelbaan een duik nemen in het koele water om alle modder weg te spoelen.

 

Jungle Trekking

Hoewel het Phong Nha-ke Bang National Park bekend staat om de talloze grotten is er ook bovengronds een heleboel te zien. Tijdens een jungle trekking kun je prachtig wandelen in het landschap van karstbergen en heb je onderweg kans om vele wilde dieren te spotten. Het nationale park is het leefgebied van onder andere olifanten, apen, tijgers en meer dan 300 vogelsoorten. Helaas mag je niet op eigen gelegenheid het park in vanwege de vele onontplofte bommen die nog in het gebied zijn te vinden. Als je eropuit wil, dan kun je via je guesthouse een tour boeken met een officiële gids.

Phong Nha, Vietnam

Phong Nha, Vietnam

Hang Thien Duong

De Thien Duong grot omvat een sfeervol verlicht grottenstelsel dat bestaat uit indrukwekkende ondergrondse rotsformaties. Volgens velen is dit de mooiste grot ter wereld en dat verklaart meteen de naam, die letterlijk Paradijsgrot betekent. Hier volg je een houten wandelpad van ongeveer een kilometer lang, dat je langs prachtige stalactieten en stalagmieten leidt. De ingang van de grot ligt aan het eind van een trap met 500 treden, maar het is de klim omhoog moeite absoluut waard.

Tu Lan Cave System

Op ongeveer veertig kilometer buiten het nationale park ligt het Tu Lan Cave Systeem. Een van de meest onverdorven plekjes van heel Vietnam. Niet alleen vind je er mooie grotten, vooral de prachtige setting van de kleine dorpjes die zijn gelegen in de jungle is onvoorstelbaar mooi. Dit uitstapje begint met een trekking over het platteland, waarna je de nacht doorbrengt in een hangmat in de Hang Ken grot. De volgende dag zul je de grotten gaan verkennen en al wandelend en zwemmend de tocht vervolgen.

Phong Nha, Vietnam

Phong Nha, Vietnam

Phong Nha-ke Bang National Park — Hoe kom je er?

Het Phong Nha-ke Bang National Park is gelegen in de Vietnamese provincie Quang Binh en de toegangspoort tot het park is het plaatsje Dong Hoi. Hier kun je komen met zowel het vliegtuig en de trein, waarna je het laatste stukje naar het nationale park met de bus, taxi of motor kan afleggen. Rondom het park vind je vele guesthouses en hostels waar je tours en excursies kan boeken naar het park. Het dorpje Son Trach is een goede uitvalsbasis en ligt op 45 kilometer van Dong Hoi.

Phong Nha-ke Bang National Park ervaringen & beoordelingen

De Phong Nha-ke Bang National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Phong Nha-ke Bang National Park ervaring.

Er zijn 0 Phong Nha-ke Bang National Park ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Vietnam

Baai van de neerdalende draak
De rijstschuur van Vietnam
De meest sfeervolle stad van Vietnam
Hét bounty eiland van Vietnam
De avontuurlijke hooglanden van Vietnam
Levendige cultuur hoofdstad van Vietnam
Bruisende miljoenenstad
Ontspannen kustplaatsje
Populaire badplaats in Vietnam
Keizerlijke hoofdstad van het oude Vietnam
Een fabelachtig mooi gebied
Charmant stadje in de heuvels
Halong Bay van het vasteland
De mooiste rijstvelden van Vietnam
Ongerepte paradijselijke eilanden in Vietnam
De derde stad van Vietnam
Dé uitvalsbasis in Ha Long Bay
Tropische parel voor de kust van Hoi An
In de voetstappen van de Vietcong
De grootste grot ter wereld
Een uniek tempelcomplex
Rustig grensplaatsje in Noord-Vietnam

Reizen naar Vietnam

Wil je meer weten over reizen naar Vietnam? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Vietnam