Tam Coc

Een fabelachtig mooi gebied

Het prachtige Tam Coc is een absolute must see tijdens je reis door Vietnam. Hier sta je versteld van de prachtige natuur en kun je optimaal genieten van de serene omgeving. Je maakt er de mooiste fietstochten en spectaculaire boottripjes, Tam Coc is een bestemming die je bij zal blijven.

Tam Coc

Komen de karstbergen, het diepgroene water en de fantastische vergezichten je bekend voor? Dat kan kloppen, want het wondere Tam Coc wordt ook wel het Ha Long Bay van het Vietnamese binnenland genoemd. De bergen worden hier niet omringd door zeewater, maar door groene rijstvelden en woeste natuur. Een geweldige regio om per boot of fiets te ontdekken.

Maak een boottrip

Verreweg de leukste activiteit die je in Tam Coc kan ondernemen, is het maken van een boottochtje. Stap aan boord van een roeibootje en laat je door de lokale bevolking door het groene gebied varen. Karstbergen, grotten en prachtige uitzichten trekken aan je voorbij, en in pakweg 2 uur zul je deze streek in je hart sluiten. Omdat het op het water nogal druk kan worden met tourgroepen, kun je het best in de vroege ochtend of namiddag te gaan varen. Het licht is dan op z’n mooist en je hebt het water ook nog eens voor jezelf.

Tam Coc met de boot

Tam Coc, Vietnam

Tam Coc op de fiets

Maak een fietstocht

Reis je op eigen gelegenheid naar Tam Coc, dan is het aan te raden om een fiets te huren. Er valt een hoop te zien in de omgeving en met de fiets kun je de bezienswaardigheden in je eigen tempo afgaan. De afstanden zijn klein, maar je betaalt relatief veel voor een taxi. Al trappend rij je van uitzichtpunt naar uitzichtpunt, en van tempel naar tempel. Over smalle zandweggetjes en door de rijstvelden. En vergeet onderweg niet te stoppen in de kleine charmante dorpjes die her en der over het gebied zijn verspreid. Hier krijg je een onverdorven kijkje in het dagelijks leven van de locals, want andere toeristen kom je er (bijna) niet tegen.

Hang Mua Peak

Het met karstbergen bezaaide landschap is geweldig om te zien, en de Hang Mua Peak is één van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in de buurt van Tam Coc. Deze berg ligt vijf kilometer verderop, en op het topje ligt een pagode én een geweldig uitkijkpunt. Om er te komen moet je wel even aan het werk, want het is 450 treden naar de top. Maar als je na een flinke klim eindelijk boven bent, en oog in oog staat met dat panoramische uitzicht over de hele omgeving, dan is die inspannende tocht snel vergeten.

Hang Mua Peak, Tam Coc

Bich Dong Pagode, Tam Coc

Bich Dong Pagode

Als je de weg richting Tam Coc helemaal blijft volgen, dan kom je vanzelf bij de prachtige Bich Dong Pagode uit. Dit religieuze bouwwerk ligt drie kilometer buiten Tam Coc, en dateert uit het jaar 1428. De serene tempel is deels in een rots gebouwd en bestaat uit drie verdiepingen. Het onderste deel ligt op straatniveau, maar voor de bovenste verdiepingen moet je flink wat trappen bestijgen. Eenmaal boven word je gelukkig getrakteerd op een prachtig uitzicht én kun je een kijkje nemen in de bewierookte grotten vol gouden ornamenten en boeddhabeelden.

Thai Vi Tempel

Ook de Tai Vi Tempel ligt op fietsafstand van Tam Coc. De kleine tempel werd in de eerste helft van de 14e eeuw gebouwd en is versierd met subtiele details. De plek wordt omgeven door een prachtig landschap, en eromheen liggen verschillende wandelroutes. Hier kun je uren dwalen langs de rijstvelden waar lokale boeren aan het werk zijn, langs ondiepe watertjes en eenzaam dobberende vissersbootjes.

Tam Coc tempel

Tam Coc homestay

Overnachten in Tam Coc

Veel reizigers blijven tijdens een bezoek aan Tam Coc slapen in het nabijgelegen stadje Ninh Binh. Dat klinkt logisch, want er zit een treinstation, wat restaurants en toeristenbureautjes. Maar écht leuk is dit sfeerloze plattelandsplaatsje niet. Er is werkelijk niets te zien, en daarom is het veel specialer om iets verderop in het kleine Tam Coc te overnachten. Hier vind je namelijk tal van knusse home stays, eco lodges en mooie hotels. Je wordt wakker in een prachtige omgeving en zit temidden van alle bezienswaardigheden. Wat wil je no meer?

Reizen naar Tam Coc — Hoe kom je er?

Tam Coc ligt op 100 kilometer ten zuiden van de stad Hanoi, en valt op verschillende manieren te bereiken.

Vanaf het busstation in Hanoi vertrekken elk kwartier bussen naar Tam Coc, die je doorgaans binnen drie uur op je bestemming afzetten. Je kunt ook met de trein reizen. Er gaan elke dag 5 treinen van Hanoi naar het station in Ninh Binh, en vanaf daar kun je met de taxi of fiets het laatste stuk naar je hotel afleggen. Ten slotte is het ook mogelijk om een auto met chauffeur te regelen in bijvoorbeeld Hanoi of Ha Long Bay. Een stukje duurder, maar als je de auto kan delen met andere reizigers is het wel een stukje comfortabeler.

Eenmaal in Tam Coc is het leuk om een scooter of fiets te huren. Het landschap is zo plat als een pannenkoek, dus ideaal om op eigen gelegenheid te ontdekken.

Tam Coc

Beste reistijd Tam Coc

De beste reistijd voor Tam Coc is van mei tot juni. De eindeloze rijstvelden langs de Ngo Dong rivier zijn dan echt op hun allermooist. Dit is het moment wanneer de kleur van groen naar geel verandert. Een prachtig gezicht! De gemiddelde temperatuur is ongeveer 24 graden Celsius en het droogseizoen loopt van november tot april.

Tam Coc ervaringen & beoordelingen

De Tam Coc ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Tam Coc ervaring.

Er zijn 2 Tam Coc ervaringen geplaatst.

9
Totaalscore

2 beoordelingen

9,0

The Lost World, naast de Bich Dong Pagode.

🇻🇳 Vietnam
10-11-2017

Tam Coc is inderdaad wonderlijk mooi. Ga héél vroeg in de ochtend, dan is het erg minder druk.

Maar als je écht iets moois wil zien, bezoek dan de Bich Dong pagode. Doe de moeite om rechtsom, voorbij de lotusvijver, te wandelen en het pad omhoog te nemen. Na een kleine inspanning kom je boven en daar wacht je een prachtig zicht op een vergeten valleitje. Het komt zo uit 'The Lost World'. Met een beetje fantasie zie je zomaar een dinosaurus lopen :-)

Gereisd met partner
9,0

Onwerkelijk mooi

🇻🇳 Vietnam
13-12-2016

Tam Coc is wonderbaarlijk mooi wij reizen al dertien jaar naar verschillende landen in Azie maar Vietnam is het mooiste land.

Met name helemaal in het noorden beginnen bij de bergstammen en dan plaats voor plaats afzakken naar Hue wij vinden dit het mooiste gedeelte van Vietnam.

Gereisd met partner

Bezienswaardigheden Vietnam

Baai van de neerdalende draak
De rijstschuur van Vietnam
De meest sfeervolle stad van Vietnam
Hét bounty eiland van Vietnam
De avontuurlijke hooglanden van Vietnam
Levendige cultuur hoofdstad van Vietnam
Bruisende miljoenenstad
Ontspannen kustplaatsje
Populaire badplaats in Vietnam
Keizerlijke hoofdstad van het oude Vietnam
Charmant stadje in de heuvels
Halong Bay van het vasteland
De mooiste rijstvelden van Vietnam
Ongerepte paradijselijke eilanden in Vietnam
De grootste grotten ter wereld
De derde stad van Vietnam
Dé uitvalsbasis in Ha Long Bay
Tropische parel voor de kust van Hoi An
In de voetstappen van de Vietcong
De grootste grot ter wereld
Een uniek tempelcomplex
Rustig grensplaatsje in Noord-Vietnam

Reizen naar Tam Coc

Rotsen en rivieren van Ninh Binh

Rotsen en rivieren van Ninh Binh

Individuele rondreis
2 dagen

Laat je betoveren door het unieke landschap van Ninh Binh in het dorpje Tam Coc. Peddel door de kana...

vanaf
€ 188

Reizen naar Vietnam

Wil je meer weten over reizen naar Vietnam? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Vietnam