Addo Elephant National Park

Olifanten spotten in Zuid-Afrika

Op ongeveer een uurtje rijden van de Zuid-Afrikaanse stad Port Elizabeth ligt een natuurpark dat goed valt te combineren met de Garden Route. Het Addo Elephant National Park is de uitgelezen bestemming om olifanten te spotten, maar je komt er ook andere leden van de Big Five tegen.

Addo Elephant National Park

Olifanten, zebra’s en leeuwen: je hebt zomaar kans dat ze de weg blokkeren tijdens een game drive door het Addo Elephant National Park. Het park staat bekend om haar grote populatie van olifanten en diverse vogelsoorten, maar je kunt er ook spectaculair mooi hiken maken en overnachten in de wildernis. 

Geschiedenis van het Addo Elephant National Park

Het Addo Elephant National Park is een van de mooiste wildparken van Zuid-Afrika en bestaat sinds 1931. Benieuwd waarom het park deze naam heeft gekregen? Addo werd opgericht nadat jagers vrijwel alle olifanten in het gebied hadden afgeschoten. De overgebleven olifanten werden in een beschermd gebied geplaatst en inmiddels is de populatie gegroeid tot enkele honderden olifanten. In geen enkel ander park in Zuid-Afrika vind je zoveel olifanten op één plek, maar er zijn ook vele andere wilde dieren die in het park leven.  

Addo Elephant National Park, Zuid-Afrika

Addo Elephant National Park, Zuid-Afrika

Wilde dieren spotten

Tijdens een rondreis naar Zuid-Afrika moet je natuurlijk de Big Five gespot hebben. En wat dat betreft zit je zeker goed in het Addo Elephant National Park. Hier heb je namelijk grote kans om olifanten, leeuwen en neushoorns tegen te komen, en sommige mensen hebben hier ook buffels en luipaarden gezien. Maar dat is niet het enige wild dat je kan spotten, want er wonen nog veel meer dieren in het park. Je vindt er ook een grote kudde zebra’s, zwijnen en antilopes, en die laten zich over het algemeen graag zien aan de bezoekers van het Addo Elephant National Park.

Paradijs voor vogelspotters

Fan van vogels? Ook dan moet je koers zetten naar het Addo Elephant National Park, want je vindt er tal van verschillende soorten. Dat heeft alles te maken met de gevarieerde landschappen, want hier wordt grasland afgewisseld door duinen en bos. Het is een aantrekkelijke plek voor tal van vogelsoorten, waaronder de Jan-van-Gent vogels. Addo is een belangrijke broedplek voor deze vogels, dus vergeet niet om je verrekijker in te pakken. 

Addo Elephant National Park, Zuid-Afrika

Addo Elephant National Park, Zuid-Afrika

Zelf door het park rijden

Er zijn verschillende manieren om een safari in het Addo Elephant National Park te maken en het leukst is om met je eigen auto op pad te gaan. Dat is best spannend, want je staat regelmatig oog-in-oog met een leeuw of olifant. De wegen in het park zijn grotendeels verhard en je kunt eenvoudig de uitgestippelde routes volgen. Als je vroeg in de ochtend gaat heb je de meeste kans om wilde dieren te spotten, want dan komen dieren uit hun schuilplaats om te badderen en te drinken. Tip: rijd langzaam en houd je camera in de aanslag, wilde dieren zijn vaak zo weer verdwenen.

Maak een game drive

Het is ook mogelijk om je door het park te laten rijden door een ervaren ranger. Dat heeft zo zijn voordelen, want je hoeft zelf niet op de weg of route te letten. Je kunt je daarom volledig focussen op de bosjes waar dieren verscholen zitten. Tegelijkertijd heb je een hoop kennis binnen handbereik, want rangers kunnen je een hoop vertellen over het park en haar bewoners. Tot slot weten zij daarnaast precies waar je de meeste kans hebt om een dier te spotten, en heb je op die manier de grootste kans om bijvoorbeeld een luipaard of neushoorn te spotten.

Addo Elephant National Park, Zuid-Afrika

Addo Elephant National Park, Zuid-Afrika

Hiken in het Addo Elephant National Park

Het park bekijken vanuit je auto is lekker veilig en comfortabel, maar je kunt ook de benenwagen nemen. Er zijn verschillende wandelroutes in het park uitgestippeld, die een dagdeel of zelfs meerdere dagen in beslag nemen. Mocht je niet vies zijn van een uitdaging, dan is het een aanrader om de Alexandria Hiking Trail te volgen. Deze route is 36 kilometer lang en brengt je in twee dagen langs de hoogtepunten in het park. Je mag deze wandeling gewoon op eigen gelegenheid doen en je slaapt ’s nachts in een kamp in het park. 

Reizen naar het Addo Elephant National Park — Hoe kom je er?

Het Addo Elephant National Park ligt op steenworp afstand van Port Elizabeth en is een logische halte voor reizigers die de iconische Garden Route volgen. Het park ligt op ongeveer een uurtje rijden van Port Elizabeth, maar je kunt ook kiezen voor een overnachting in het park zelf. Dat is wel zo handig, want dan ben je ’s ochtends de eerste die de weg op gaat. 

Maak je een rondreis door Zuid-Afrika, dan is het een aanrader om dat met een huurauto te doen. Je kunt dan op eigen gelegenheid door de wildparken reizen.

Addo Elephant National Park ervaringen & beoordelingen

De Addo Elephant National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Addo Elephant National Park ervaring.

Er is 1 Addo Elephant National Park ervaring geplaatst.

9
Totaalscore

1 beoordeling

9,0

Dit was al de derde keer in het Addo park en het blijft gewoon een mooi park , je kunt er echt van genieten.

🇿🇦 Zuid-Afrika
Autorondreis
10-12-2021

Alles gezien en er van genoten.

Gereisd met vrienden

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Dé Afrikaanse safari bestemming
Stad van de Tafelberg
Langs de schilderachtig mooie kust
Centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw
Spectaculaire kloof
Imposante hoofdstad van Zuid-Afrika
Prachtige autoroute door Zuid-Afrika
Fraaie stad in Zuid-Afrika
Heftige stad in Zuid-Afrika
Iconische berg in Kaapstad
Schitterende trekpleister van Zuid-Afrika
Spectaculair berggebied
Indrukwekkend gevangeniseiland met een grimmige geschiedenis
De township van Johannesburg
Het startpunt van de Tuinroute
Roadtrippen door Zuid-Afrika
Alternatief voor het Kruger Park
Een cultureel stukje Zuid-Afrika
Het Las Vegas van Zuid-Afrika
Gastronomische hoofdstad van Zuid-Afrika
Pinguïns spotten in Zuid-Afrika
Relaxt surfstadje bij Kaapstad
De strand hotspot van Kaapstad
Populaire halte langs de Tuinroute

Reizen naar Zuid-Afrika

Wil je meer weten over reizen naar Zuid-Afrika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Zuid-Afrika