Bloemfontein

Een cultureel stukje Zuid-Afrika

Bloemfontein is een van de drie hoofdsteden van Zuid Afrika en een interessante bestemming om te bezoeken. Je komt er niet vanwege de typisch Zuid-Afrikaanse iconen, maar des te meer om cultuur te snuiven.

Bloemfontein

Een bezoek aan de Zuid-Afrikaanse stad Bloemfontein is een leuke afwisseling op de safari’s en het natuurschoon. Hier kun je tal van interessante musea bezoeken en duiken in de geschiedenis van Zuid-Afrika.

National Museum

Een van de interessantste musea in Bloemfontein is het National Museum, dat zich volledig heeft toegespitst op de geschiedenis van de stad. Je krijgt een kijkje in het vroegere Bloemfontein en er staan bijzondere stukken tentoongesteld. Van archeologische vondsten en oude schedels, tot memorabilia uit recentere geschiedenis. Breng je een bezoek aan Bloemfontein, dan is het zeker een aanrader om een paar uur uit te trekken voor dit interessante museum.

Bloemfontein, Zuid-Afrika

Bloemfontein, Zuid-Afrika

Anglo-Boer War Museum

Als je meer wilt weten over de oorlog tussen de Britten en de Boeren, dan moet je koers zetten naar het Anglo-Boer War Museum. Dit museum heeft een aantal interessante tentoonstellingen die gaan over de Tweede Boerenoorlog die tussen 1899 en 1902 werd gevoerd. Een oorlog die duizenden slachtoffers heeft geëist, onder zowel de witte als zwarte bevolkingsgroepen. Door middel van foto’s, oude wapens en andere voorwerpen wordt de geschiedenis tot leven gebracht. Als bezoeker word je langs verschillende stadia van de oorlog geloodst en krijg je meer informatie over het ontstaan van het conflict. Een must visit als je in Bloemfontein bent.

Nasionale Vrouemonument

Onderdeel van het Anglo-Boer War Museum zijn een aantal monumenten die zijn opgedragen aan slachtoffers van de Tweede Boerenoorlog. Een van de bekendste monumenten is het Nasionale Vrouemonument, te ere van de gevallen vrouwen en kinderen. Tijdens de oorlog zijn namelijk maar liefst 27.000 Boerenvrouwen en -kinderen gestorven in de Britse concentratiekampen. Op deze plek vind je ook het graf van Emily Hobhouse, een Britse mensenrechtenactiviste die vocht voor betere omstandigheden binnen de concentratiekampen.

Bloemfontein, Zuid-Afrika

Bloemfontein, Zuid-Afrika

Oliewenhuis Art Museum

Een museum met een iets gezelliger onderwerp is het Oliewen Art House Museum, dat verrassend Nederlands aandoet. Achter de spierwitte klokgevels bevinden zich een aantal indrukwekkende kunstwerken van lokale artiesten. Het zijn werken van zowel hedendaagse kunstenaars als gevestigde namen, en een aantal van Zuid-Afrika’s beste artiesten is er vertegenwoordigd. Op de bovenste verdieping vind je veel traditionele kunst, terwijl je beneden meer moderne stukken kunt bewonderen. Het complex wordt omringd door een mooie tuin, dus het is ook zeker een aanrader om daar een rondje te lopen.

Planetarium van Bloemfontein

Het Naval Hill Planetarium is een digitaal planetarium waar je de sterrenhemel van dichtbij kunt bekijken. In de grote koepel is een theater gemaakt waar je verschillende soorten voorstellingen kunt bekijken. Van sterren tot klimaatverandering, in het Planetarium komen eigenlijk alle thema’s die te maken hebben met onze planeet en het sterrenstelsel aan bod. Elke voorstelling duurt ongeveer een uurtje, maar je mag gerust blijven zitten voor een volgende vertoning.

Bloemfontein, Zuid-Afrika

Bloemfontein, Zuid-Afrika

Botanische tuin van Bloemfontein

De Free State National Botanical Garden biedt 70 hectare aan natuurschoon en is gelegen in een mooie vallei. De botanische tuin is gelegen aan de rand van Bloemfontein en je kunt er meer dan 400 soorten planten en bloemen bewonderen. Verreweg de meesten komen uit de omgeving van Bloemfontein en Lesotho, en het gros daarvan staat in de maanden november-maart in bloei. Behalve flora kun je hier ook de nodige fauna tegenkomen. Zo wonen maar liefst 50 soorten zoogdieren, 124 vogelsoorten en 54 soorten reptielen in het park.

Cheetah Experience

In Bloemfontein kom je vooral voor de cultuur en interessante musea, maar ook op het gebied van wildlife heeft de stad het een en ander te bieden. De Cheetah Experience is een project dat aandacht wil geven aan bedreigde diersoorten en zich met name richt op het voortbestaan van de cheetah. Ze werken veel met vrijwilligers, maar je kunt het project ook bezoeken tijdens een dagtrip. Tijdens een tour leer je meer over de dieren en hoe de soort in stand wordt gehouden, en krijg je de kans om verschillende katachtigen van dichtbij te bewonderen.

Bloemfontein, Zuid-Afrika

Bloemfontein, Zuid-Afrika

Reizen naar Bloemfontein — Hoe kom je er?

De stad Bloemfontein is gelegen in het hart van Zuid-Afrika, op een klein stukje rijden van de grens met Lesotho. De stad heeft een eigen vliegveld dat rechtstreekse verbindingen met Kaapstad en andere grote Zuid-Afrikaanse steden heeft. Het is echter ook mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen, want Bloemfontein is een belangrijk knooppunt binnen het Zuid-Afrikaanse spoornetwerk. Vanaf hier kun je bijvoorbeeld rechtstreeks naar Port Elizabeth en Johannesburg reizen.

De meeste reizigers zullen Bloemfontein met hun huurauto bezoeken en combineren met een bezoek aan Lesotho. Nog een reden om met de auto te komen: het is het ideale vervoersmiddel om Bloemfontein en omgeving te bekijken.


Bloemfontein op de kaart

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Krugerpark

Kaapstad

Tuinroute

Stellenbosch

Blyde River Canyon

Pretoria

Panorama Route

Durban

Johannesburg

Tafelberg

Kaap de Goede Hoop

Drakensbergen

Robbeneiland

Soweto

Port Elizabeth

Route 62

Pilanesberg National Park

Bloemfontein

Addo Elephant National Park

Sun City

Franschhoek

Boulders Beach

Reizen naar Zuid-Afrika

Wil je meer weten over reizen naar Zuid-Afrika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Zuid-Afrika

Bloemfontein ervaringen & beoordelingen

De Bloemfontein ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Bloemfontein ervaring.

Er zijn nog geen Bloemfontein ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen