Boulders Beach

Pinguïns spotten in Zuid-Afrika

Het blijft een vreemd gezicht: duizenden zwart-witte pinguïns op een tropisch strand in Zuid-Afrika. In Boulders Beach ten zuiden van Kaapstad is dit echter heel normaal en het is zeker een aanrader om een dagtrip te maken naar de bijzondere pinguïnkolonie.

Boulders Beach

Tijdens een stedentrip Kaapstad moet je niet alleen de Tafelberg en Kaap de Goede Hoop bezoeken, maar ook een korte tussenstop maken bij Boulders Beach in Simon’s Town. Hier sta je namelijk oog in oog met zo’n 3000 pinguïns die onverstoord tussen de toeristen doorlopen.

Pinguïns

Als je een reis aan het plannen bent naar Zuid-Afrika, dan zullen de foto’s van Boulders Beach je vast niet zijn ontgaan. Dit is een van de bekendste plekken in de omgeving van Kaapstad, want hier vind je een kolonie van zo’n 3000 Afrikaanse pinguïns. De dieren zijn beschermd en het resultaat van een succesvol broedprogramma: 35 jaar geleden was de populatie namelijk nog op één hand te tellen. Anno nu zitten de kleine beestjes werkelijk overal. Ze hebben lak aan hekken en barrières, en je ziet ze op het zand, tussen de rotsen en soms zelfs rondwaggelen door het nabijgelegen dorpje. Een bijzonder gezicht.

Boulders Beach, Zuid-Afrika

Boulders Beach, Zuid-Afrika

Boulders Visitor Center

De officiële plek om de pinguïns te spotten is in het Boulders Visitor Center. Je betaalt een klein bedrag aan entree en kunt via aangelegde wandelpaden naar de dieren gluren. De meningen over dit centrum zijn verdeeld. Je kunt de dieren van dichtbij observeren, maar het voelt soms een beetje als een dierentuin. Als je de pinguïns wilt spotten ben je echter niet verplicht om dat via het bezoekerscentrum te doen. Op het strand naast het bezoekerscentrum lopen ze ook vrij rond en kun je een stuk dichterbij komen. Je hoeft er dan bovendien niet voor te betalen.

Zwemmen met pinguïns

Breng je een bezoek aan Boulders Beach, vergeet dan niet om je zwemkleding en een droge handdoek mee te nemen. Bovengenoemd strand hoort gewoon bij het dorp en is vrij toegankelijk voor zwemmers en zonaanbidders. Een paradijselijke plek met wit zand, een blauwe oceaan en een fijne plek om te zwemmen. Ook hier zitten veel pinguïns en je kunt er in theorie je handdoekje uitrollen tussen de zwart-witte beestjes. Laat je echter niet te veel misleiden door het schattige uiterlijk van de pinguïns en houd een beetje afstand. Ze hebben scherpe tanden en kunnen gemeen bijten als je ze probeert te aaien.

Boulders Beach, Zuid-Afrika

Boulders Beach, Zuid-Afrika

Het beste moment om Boulders Beach te bezoeken

Het zal je vast niet verbazen dat Boulders Beach een van de populairste attracties in heel Kaapstad is. Veel mensen nemen de moeite om een dagje naar het Kaapse Schiereiland te gaan en dat betekent dat het hier doorgaans vrij druk is met toeristen. Het is slim om je bezoek zo vroeg mogelijk op de dag te plannen. Zet de wekker en rijd meteen na het ontbijt naar Boulders Beach. Ben je niet zo’n ochtendmens? Je kunt er ook voor kiezen om Boulders Beach aan het eind van de dag te bezoeken.

Simon’s Town

Boulders Beach hoort bij Simon’s Town en in het dorpje zelf valt ook het een en ander te bezichtigen. Behalve de nodige restaurants en hotels en vind je hier namelijk ook een aantal interessante bezienswaardigheden. Zo kun je een bezoek brengen aan een van de vier musea. In het Simon’s Town Museum leer je bijvoorbeeld meer over de geschiedenis van het dorp, dat ooit in handen was van de VOC. De plaatselijke VVV organiseert ook stadswandelingen die je naar de bekendste plekken in Simon’s Town brengen.

Boulders Beach, Zuid-Afrika

Boulders Beach, Zuid-Afrika

Combineer het met Kaap de Goede Hoop

Een bezoek aan Boulders Beach wordt door veel mensen gecombineerd met een uitstapje naar Kaap de Goede Hoop. Beide bezienswaardigheden liggen op het schiereiland ten zuiden van Kaapstad en je kunt ze prima in één dag bezichtigen. Vanuit Boulders Beach is het nog ongeveer een half uur naar Kaap de Goede Hoop, dus het is zeker een aanrader om na je bezoek aan de pinguïns nog een stukje verder te rijden. Op Kaap de Goede Hoop kun je prachtige wandelingen maken langs de grillige rotskust en met een beetje geluk zelfs walvissen spotten.

Reizen naar Boulders Beach — Hoe kom je er?

Boulders Beach ligt op het Kaapse Schiereiland, op ongeveer een uurtje rijden vanuit het centrum van Kaapstad. Een huurauto is wel zo praktisch als je een bezoekje brengt aan de pinguïns, omdat je dan ook eenvoudig verder kan rijden naar Kaap de Goede Hoop. Het is echter ook mogelijk om met de trein naar Simon’s Town te reizen en er worden in Kaapstad zelf volop dagtours naar het schiereiland georganiseerd.

Boulders Beach ervaringen & beoordelingen

De Boulders Beach ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Boulders Beach ervaring.

Er zijn 0 Boulders Beach ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Dé Afrikaanse safari bestemming
Stad van de Tafelberg
Langs de schilderachtig mooie kust
Centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw
Spectaculaire kloof
Imposante hoofdstad van Zuid-Afrika
Prachtige autoroute door Zuid-Afrika
Fraaie stad in Zuid-Afrika
Heftige stad in Zuid-Afrika
Iconische berg in Kaapstad
Schitterende trekpleister van Zuid-Afrika
Spectaculair berggebied
Indrukwekkend gevangeniseiland met een grimmige geschiedenis
De township van Johannesburg
Het startpunt van de Tuinroute
Roadtrippen door Zuid-Afrika
Alternatief voor het Kruger Park
Een cultureel stukje Zuid-Afrika
Olifanten spotten in Zuid-Afrika
Het Las Vegas van Zuid-Afrika
Gastronomische hoofdstad van Zuid-Afrika
Relaxt surfstadje bij Kaapstad
De strand hotspot van Kaapstad
Populaire halte langs de Tuinroute

Reizen naar Boulders Beach

Familiereis Zuid-Afrika Tuinroute/Kruger

Familiereis Zuid-Afrika Tuinroute/Kruger

Familiereis
17 dagen

Tijdens deze familiereis rijden we via de Tuinroute, de mooiste route van Zuid-Afrika, langs alle ho...

vanaf
€ 2.199

Reizen naar Zuid-Afrika

Wil je meer weten over reizen naar Zuid-Afrika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Zuid-Afrika

Blogs over Boulders Beach