Drakensbergen

Spectaculair berggebied

De Zuid-Afrikaanse Drakensbergen is een indrukwekkende bergketen in het oosten van het land. Verreweg een van de mooiste bestemmingen voor wie van rauwe natuur, indrukwekkende bergen en eindeloze vergezichten houdt. Hier word je overrompeld door de vele spectaculaire hoogtepunten.

Drakensbergen

De Drakensbergen bergketen meet 3475 meter op z’n hoogst en omvat een gebied van zo’n 1125 kilometer dat parallel loopt aan de Zuid-Afrikaanse kust. Een reusachtig gebied en de beste manier om dit stukje Zuid-Afrika te ontdekken is met een huurauto. Reis van Johannesburg naar het zuiden en beding op eigen tempo de kronkelige bergpassen.

Royal Natal National Park

Het Royal Natal National Park is geliefd om haar ruige landschappen met hoge pieken en diepe dalen. De uitdagende bergtoppen zijn perfect voor bergbeklimmers, maar ook minder ervaren wandelaars kunnen hier prima uit de voeten. Er lopen verschillende wandelpaden, variërend van kort tot lang, maar je kunt er ook paardrijden of vissen. Wil je langer blijven in het Royal Natal National Park, dan kun je logeren in een aantal chalets of je tent opzetten op een van de campings.

Drakensbergen

 Royal Natal National Park, Zuid-Afrika

Golden Gate Highlands National Park

Golden Gate Highlands National Park

Ook het Golden Gate Highlands National Park is onderdeel van de Drakensbergen. Dit nationale park is vernoemd naar de goudkleurige rotspartijen en vormt het thuis van onder andere zebra’s, gnoes en jakhalzen. Het grillige landschap leent zich uitstekend voor mooie wandeltochten en je kunt er ook goed paardrijden. Daarnaast zijn er talloze grotten in het park te bezoeken en is het een paradijs voor vogelspotters. Vlak na zonsopgang en even voor zonsondergang is het park op zijn mooist, als het gouden zonlicht de rotsen in vuur en vlam lijkt te zetten.

Amphitheater en de Tugela Falls

Het hoogtepunt van het Royal Natal National Park is het Amphitheater, een natuurlijk gevormd amphitheater in het noorden van Drakensbergen. Met een steile rotswand van ruim 1200 meter hoog en vijf kilometer breed is het op z’n zachtst gezegd een indrukwekkend natuurverschijnsel. Neem de tijd om zijn grootsheid in je op te nemen voordat je op zoek gaat naar de op één na hoogste waterval ter wereld: de Tugela Falls stort zich vanaf een hoogte van 948 meter in vijf stappen naar beneden en je kan de waterval zowel vanaf de top als de basis bekijken. Wil je een zo compleet mogelijk beeld van het Amphitheater? Loop dan een stukje langs de Tugela Rivier het dal in, voor een prachtig overzicht over de steile rotsklippen.

Amphitheater, Drakensberg

Waterval, Drakensbergen

Drakensbergen

Amphitheater beklimmen

Het beklimmen van het Amphitheater behoort tot een van de gaafste outdoor-activiteiten in de Drakensbergen. De top ligt op 3121 meter boven het zeeniveau en de klim omhoog is niet bepaald geschikt voor de beginnende hiker. De tocht naar boven is steil en op deze hoogte is de lucht ijler dan op de grond. Je zal met handen en voeten moeten klauteren over rotsblokken en stenen, maar als je dan eenmaal bovenop staat, dan is beloning groot: het uitzicht over de Drakensbergen is fenomenaal mooi en op een heldere dag kun je kilometers ver kijken. Vanaf hier kun je ook via de bovenkant van het plateau naar de oorsprong van de Tugela Falls lopen en door middel van vervaarlijk slingerende ladders weer afdalen.

Sani Pass

De Sani Pass is de hoogste bergpas van het land en verbindt Zuid-Afrika met Lesotho. Het is de enige manier om via het oosten naar Lesotho te rijden en je mag je onderweg verheugen op spectaculair bochtenwerk en waanzinnige vergezichten. De route staat bekend om haar natuurschoon en onderweg kom je langs dorpjes die volledig zijn afgesloten van de bewoonde wereld. Wil je via deze bergpas rijden, dan heb je wel een 4x4 nodig en je moet ook zeker je paspoort niet vergeten. Bovenop de berg, net voorbij de grenspost van Lesotho, vind je een restaurant waar je een kop koffie drinkt met uitzicht over beide landen.

Sani Pass, Drakensbergen

Sani Pass

Blyde river Canyon

Panorama Route

Het noordelijk deel van de Drakensbergen wordt doorkruist door de spectaculair mooie Panorama Route. De prachtige autoroute leidt je langs talloze natuurlijke hoogtepunten, waaronder het uitkijkpunt God’s Window en Bourke’s Potholes. Verreweg het mooiste stukje langs de Panorama Route is de imposante Blyde River Canyon. Deze reusachtige kloof meet 26 kilometer lang en is 800 meter diep. In de omgeving kun je prachtig wandelen en paardrijden, maar ook vanuit de auto kom je langs mooie uitzichtpunten, watervallen en rotsformaties.

Reizen naar Drakensbergen — Hoe kom je er?

Drakensbergen is een uitgestrekte bergketen van meer dan 1000 kilometer lang en parallel gelegen aan de oostkust van Zuid-Afrika. Een bezoek aan een van de highlights in Drakensbergen is dan ook uitstekend te combineren met een rondreis waarbij je van Johannesburg afzakt naar Port Elizabeth in het zuiden van het land.

Vanaf Johannesburg is het ongeveer een halve dag rijden naar het Royal Natal National Park of het Golden Gate Highlands National Park. Wil je de Sani Pass volgen en koffie drinken in Lesotho, dan ben je vanaf Johannes minstens een dag onderweg.

Drakensbergen ervaringen & beoordelingen

De Drakensbergen ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Drakensbergen ervaring.

Er zijn 4 Drakensbergen ervaringen geplaatst.

8.8
Totaalscore

4 beoordelingen

10

Geweldig

🇿🇦 Zuid-Afrika
28-01-2021

We zijn daar 2 nachten geweest , en zijn met de helikopter over het gebied gevlogen geweldig in 1 woord.

Gereisd met partner
9,0

Mooie herinnering

🇿🇦 Zuid-Afrika
31-12-2019

Mooie foto's van een gebied dat wij eerder hebben bezocht. Bijzonder mooi gebied waar met name de tocht over de Sani Pass nog vers in de herinnering ligt.

8,0

Foutieve informatie betreft panoramaroute

🇿🇦 Zuid-Afrika
18-07-2018

panorama route ligt tussen Hoedspruit en Nelspruit,naast het Krugerpark . Ik begrijp werkelijk niet hoe jullie aan deze rare informatie komen

Gereisd met partner
8,0

Via een groepsreis hier geweest.

🇿🇦 Zuid-Afrika
09-02-2017

Wij zijn hier met een groepsreis geweest. Wat een schitterend gebied. Zijn ook richting de watervallen geweest. Daar kun je kiezen uit twee route's.

Heb je zelf Drakensbergen bezocht?

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Dé Afrikaanse safari bestemming
Stad van de Tafelberg
Langs de schilderachtig mooie kust
Centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw
Spectaculaire kloof
Imposante hoofdstad van Zuid-Afrika
Prachtige autoroute door Zuid-Afrika
Fraaie stad in Zuid-Afrika
Heftige stad in Zuid-Afrika
Iconische berg in Kaapstad
Schitterende trekpleister van Zuid-Afrika
Indrukwekkend gevangeniseiland met een grimmige geschiedenis
De township van Johannesburg
Het startpunt van de Tuinroute
Roadtrippen door Zuid-Afrika
Alternatief voor het Kruger Park
Een cultureel stukje Zuid-Afrika
Olifanten spotten in Zuid-Afrika
Het Las Vegas van Zuid-Afrika
Gastronomische hoofdstad van Zuid-Afrika
Pinguïns spotten in Zuid-Afrika
Relaxt surfstadje bij Kaapstad
De strand hotspot van Kaapstad
Populaire halte langs de Tuinroute

Reizen naar Drakensbergen

Groepsrondreis Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho

Groepsrondreis Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho ontdek je een ongeëvenaar...

vanaf
€ 2.479
Groepsreis Zuid-Afrika, eSwatini & Lesotho; Cultuur en Natuur

Groepsreis Zuid-Afrika, eSwatini & Lesotho; Cultuur en Natuur

Zuid-Afrika en de koninkrijken eSwatini en Lesotho beleef je op hun mooist tijdens deze avontuurlijk...

vanaf
€ 2.499
22-daagse single groepsreis Zuid-Afrika, Swaziland & Lesotho

22-daagse single groepsreis Zuid-Afrika, Swaziland & Lesotho

Singlereis
22 dagen

Altijd al op wereldreis gewild, maar niet de tijd ervoor? Boek dan nu deze reis naar Zuid-Afrika, Sw...

vanaf
€ 2.303
Best Deal Zuid-Afrikaanse Pracht

Best Deal Zuid-Afrikaanse Pracht

Individuele rondreis
16 dagen

Zuid-Afrika wordt ook wel de wereld in één land genoemd. De combinatie van een fascinerend dierenrij...

vanaf
€ 1.658

Reizen naar Zuid-Afrika

Wil je meer weten over reizen naar Zuid-Afrika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Zuid-Afrika