Kaap de Goede Hoop

Schitterende trekpleister van Zuid-Afrika

Het is de plek waar menig schip ten onder ging, waar de Vliegende Hollander spookt en waar de basis voor Kaapstad werd gelegd. Kaap de Goede Hoop en het bijbehorende Kaapse Schiereiland is een wondermooi stukje natuur in Zuid-Afrika en een geweldige dagtrip vanuit Kaapstad.

Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop markeert het zuidelijkste puntje van het Kaapse Schiereiland, een bergachtig schiereiland ten zuiden van Kaapstad. Deze plek wordt door zeevaarders gezien als de overgang tussen de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan, en was de plek waar de VOC in de 17e eeuw een verversingspost vestigde. Deze plek groeide later uit tot het huidige Kaapstad.

Kaap de Goede Hoop wandelpad

Het Kaap de Goede Hoop Wandelpad, ofwel Cape of Good Hope Trail, is een van de mooiste wandeltochten in de omgeving van Kaapstad. Het totale rondje is 33,8 kilometer lang en je doet er twee dagen over. De wandeling start en eindigt bij de toegangspoort van Kaap de Goede Hoop en zal de eerste dag in het teken staan van spectaculaire uitzichten en dramatische rotsklippen. Na een overnachting in een comfortabele cottage vervolg je de tweede dag je weg en wandel je langs de Atlantische kustlijn, door geurend fynbos en over verlaten stranden. Heb je meer tijd over of ben je een fervent wandelaar? Dan kun je ook de vijf dagen durende Hoerikwaggo Trail lopen.

Cape Point trail

Kaap de Goede Hoop

Cape Point

Op 40 minuten wandelen van Kaap de Goede Hoop vind je Kaappunt (Cape Point). Een prachtig stukje kustlijn met ruige kliffen van meer dan 200 meter hoog. Je vindt er een restaurantje en wat souvenirwinkels, maar ook prachtige wandelpaden en spectaculaire uitzichtpunten. Een goede reden om na je bezoek aan Kaap de Goede Hoop nog even te blijven hangen in dit bijzondere natuurgebied.

Vuurtoren

Het hoogste punt van Kaappunt wordt gemarkeerd door de oude vuurtoren. Het blauw met witte bouwwerk dateert uit het jaar 1859 en torent 238 meter boven de zee uit. Een smal pad brengt je omhoog naar de vuurtoren, vanwaar je geweldige uitzichten hebt over de oceaan. Op een heldere dag kun je mijlenver kijken, een geweldig gezicht. Vanaf dit punt kun je ook verder wandelen naar de nieuwere vuurtoren, ongeveer een kilometer verderop en een stuk lager gelegen.

Vuurtoren Cape Point

Flying Dutchman

Wie slecht ter been is, of gewoon geen zin heeft om te klimmen kan de oude vuurtoren ook bereiken met de kabelbaan Flying Dutchman. De legende van de ’Vliegende Hollander’ vertelt het verhaal van kapitein Hendrik van der Decken, die in 1641 met zijn schip in de problemen raakt ter hoogte van Kaap de Goede Hoop. Volgens de vertellingen is het de duivel die ervoor zorgde dat het schip en zijn bemanning eeuwig bleven rondvaren op zee. Een verhaal om over na te denken als je in het bakje omhoog zit. De kabelbaan loopt van de parkeerplaats naar de vuurtoren en en je zal niet de eerste bezoeker zijn die geconcentreerd naar de horizon tuurt, op zoek naar een teken van het schip.

Walvissen spotten

Ben je tussen juni en oktober in Zuid-Afrika, dan kan het geen kwaad om een verrekijker in te pakken tijdens je bezoekje aan Kaap de Goede Hoop. Verkeerde seizoen? De natuur hier heeft ook genoeg ander moois te bieden. Zo vind je hier maar liefst 1100 plantensoorten die nergens anders ter wereld bloeien, zo’n 250 verschillende vogelsoorten en dieren zoals de Kaapse bergzebra, de eland en ’s werelds grootste antilope.

Walvis in Zuid-Afrika

Scheepswrakken

De oorspronkelijke naam van Kaap de Goede Hoop was Stormkaap, vanwege de zware stormen en ruige zee waar scheepslui mee te maken kregen. De vele scheepswrakken die her en der in het gebied zijn te vinden, herinneren aan slechtere tijden. Een speciaal wrakkenpad neemt je mee langs de 26 vergane schepen van soms enkele honderden jaren oud.

Stranden

Het Kaapse Schiereiland is gezegend met enkele prachtige stranden. De ongerepte stukken worden omringd door spectaculaire rotsen en liggen veelal verborgen voor de grotere hordes toeristen. Een van de populairdere stranden is Buffels Beach, een geliefde picknickplek met plekken voor braai. Ook leuk om te bezoeken is het indrukwekkende Diaz Beach. Je kunt het strand zien liggen vanaf de vuurtoren, maar het is ook zeker de moeite waard om de afdaling te maken en een wandeling te maken tussen de steile rotsklippen. Platboom Beach is tenslotte het meest ongerepte strand van de hele regio. Hier kun je in alle rust genieten van de overweldigende natuur, zonder ook maar iemand tegen te komen.

Buffels Bay Beach

Kaap de Goede Hoop

Reizen naar Kaap de Goede Hoop — Hoe kom je er?

Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gelegen ten zuiden van Kaapstad en niet met het openbaar vervoer te bereiken. Je zult dus een huurauto moeten hebben of je bij een tour aansluiten om deze plekken te bezoeken. Via een prachtige route door het Tafelberg National Park is het vanuit Kaapstad ruim een uur rijden naar de ingang. Het gebied is vrij uitgestrekt maar goed te bewandelen voor iedereen met een normale conditie.

Kaap de Goede Hoop ervaringen & beoordelingen

De Kaap de Goede Hoop ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Kaap de Goede Hoop ervaring.

Er zijn 2 Kaap de Goede Hoop ervaringen geplaatst.

9
Totaalscore

2 beoordelingen

9,0

17 daagse Low Budget rondreis Zuid-Afrika Najaar 2015

🇿🇦 Zuid-Afrika
17-10-2018

Naast Swaziland en Krugerpark gedaan te hebben, dan in Kaapstad te eindigen met o.a. bezoek aan de Kaap Goede Hoop!

9,0

Maar één woord nodig: WAUW!

🇿🇦 Zuid-Afrika
28-01-2017

Kaap de Goede Hoop en Cape Point. Twee punten waar je echt moet stoppen tijdens de rondrit over het Kaaps Schiereiland. Wat is het hier ontzettend mooi. De moeite meer dan waard!

Gereisd met partner

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Dé Afrikaanse safari bestemming
Stad van de Tafelberg
Langs de schilderachtig mooie kust
Centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw
Spectaculaire kloof
Imposante hoofdstad van Zuid-Afrika
Prachtige autoroute door Zuid-Afrika
Fraaie stad in Zuid-Afrika
Heftige stad in Zuid-Afrika
Iconische berg in Kaapstad
Spectaculair berggebied
Indrukwekkend gevangeniseiland met een grimmige geschiedenis
De township van Johannesburg
Het startpunt van de Tuinroute
Roadtrippen door Zuid-Afrika
Alternatief voor het Kruger Park
Een cultureel stukje Zuid-Afrika
Olifanten spotten in Zuid-Afrika
Het Las Vegas van Zuid-Afrika
Gastronomische hoofdstad van Zuid-Afrika
Pinguïns spotten in Zuid-Afrika
Relaxt surfstadje bij Kaapstad
De strand hotspot van Kaapstad
Populaire halte langs de Tuinroute

Reizen naar Kaap de Goede Hoop

22-35ers reis Zuid-Afrika

22-35ers reis Zuid-Afrika

Reis mee met onze gave overland truck langs spectaculaire uitzichtpunten, indrukwekkende wereldstede...

vanaf
€ 2.269
Rondreis Zuid-Afrika, 15 dagen

Rondreis Zuid-Afrika, 15 dagen

Groepsrondreis
15 dagen

Bezoek aan Kaapstad en Kaap de Goede Hoop Op safari in het Krugerpark & Addo Proef de Kaaps-H...

vanaf
€ 1.995
Groepsreis Zuid-Afrika Hoogtepunten - 15 dagen; Van Kaapstad naar Kruger

Groepsreis Zuid-Afrika Hoogtepunten - 15 dagen; Van Kaapstad naar Kruger

Groepsrondreis
15 dagen

Tijdens deze afwisselende hotelreis bezoek je de bekendste hoogtepunten van Zuid-Afrika. Met bruisen...

vanaf
€ 2.049
South-Africa experience

South-Africa experience

Individuele rondreizen
21 dagen

Wil je op avontuur en het beste van Zuid-Afrika in één rondreis zien? Deze rondreis is de favoriet v...

vanaf
€ 1.825

Reizen naar Zuid-Afrika

Wil je meer weten over reizen naar Zuid-Afrika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Zuid-Afrika

Blogs over Kaap de Goede Hoop