Krugerpark

Dé Afrikaanse safari bestemming

Er wonen olifanten, leeuwen en hyena's, er groeien bomen met namen als Paddaboom en Appelblaar, en je kunt er slapen onder een heldere sterrenhemel. Voor een bijzonder avontuur tussen de wilde dieren en in de uitgestrekte natuur moet je in het Zuid-Afrikaanse Krugerpark zijn.

Krugerpark

Het Kruger National Park is misschien wel het beroemdste wildpark ter wereld. Met zijn bijzondere bomen en planten, vruchtbare valleien en subtropische vegetatie is het de ideale woonplaats van maar liefst 148 zoogdieren en heel veel soorten vogels. Behalve de 'Big Five' heb je hier zomaar kans om giraffes, cheeta's, zebra's, wrattenzwijnen en hyena's tegen te komen, en dat maakt het Krugerpark een onmisbare halte tijdens een rondreis door Zuid-Afrika.

Safari

Je kan met een ranger het park in, maar de meeste toeristen gaan op eigen gelegenheid met een (huur)auto op pad. Houd je in dat geval wel aan de regels. Steekt er een kudde olifanten over? Blijf altijd op gepaste afstand. Je mag niet harder dan 50 kilometer per uur rijden en uitstappen is op de meeste plekken streng verboden. De wegen zijn grotendeels geasfalteerd, dus is een 4x4 is niet per sé noodzakelijk. Toch is het voor het spotten van dieren wel leuker, want hoe hoger de auto, hoe meer je natuurlijk ziet.

Elke dag wordt in alle kampen bijgehouden welke dieren waar zijn gespot. Op die manier krijg je een redelijk beeld van waar zich bepaalde diersoorten bevinden. Daar kun je rekening mee houden als je weer op pad gaat, maar het is natuurlijk geen garantie dat je ze ook echt te zien krijgt.

De beste tijd om dieren te spotten is in de vroege morgen en in de late middag. Je hebt dan de meeste kans dat de dieren actief zijn, want op het heetst van de dag zullen ze zich minder laten zien. Volg hun voorbeeld en gebruik de warme middagen om even bij te komen. 

Big Five

Het Krugerpark is de uitgelezen bestemming om de Big Five in het wild te aanschouwen. Buffels, olifanten, luipaarden, leeuwen en nijlpaarden leven in alle vrijheid op de uitgestrekte savannen en in de dichte bossen. Met een kleine 12.000 olifanten is het Krugerpark zelfs de plek waar de meeste Afrikaanse olifanten leven.

De grootste kans om ze alle vijf te spotten heb je in de privéreservaten aan de rand van het park. De rangers die je hier begeleiden kennen het gebied op hun duimpje en weten feilloos de sporen van de dieren te herkennen. Doordat je hier off road mag rijden kun je bovendien veel dichter bij het wild komen.

Krugerpark wildlife

Nachtsafari

Blijf je een paar nachten in het park, boek dan zeker een nachtsafari. Zodra de zon onder gaat, rijd je onder begeleiding van een ranger het park in. Zet al je zintuigen op scherp en aanschouw hoe leeuwen en luipaarden door het donker sluipen. Luister naar het geritsel van de struiken en probeer de jagende hyena's te ontdekken. Vergeet trouwens ook niet een keer omhoog te kijken en de heldere sterrenhemel te bestuderen. De sterren zijn hier namelijk een stuk beter te zien dan in de kampen.

Restcamps en privéreservaten

In het zuidelijk deel van het Krugerpark heb je de grootste kans om wilde dieren tegen te komen en daarom liggen de meeste accommodaties in het zuiden. Als je gaat overnachten heb je twee opties: Je verblijft in één van de 23 omheinde restcamps in het park zelf, of je boekt een accommodatie in een privéreservaat aan de rand van het park.

Vanuit het restcamp kun je er met je huurauto op uit, in de privéreservaten ga je altijd met een ervaren ranger het park in. De restcamps zijn vrij groot: je kunt er bungalows huren of kamperen en vaak vind je hier een restaurant, supermarkt en pinautomaat. Een privéreservaat is kleiner opgezet en de accommodatie is een stuk luxer. Dat zie je natuurlijk terug in de prijs, maar in een privéreservaat heb je wel weer een veel grotere kans om wilde dieren te zien dan in de rest van het park.

Beste reistijd

Het Krugerpark kent regenachtige zomers (van oktober tot maart) en droge winters (van april tot september) met warme dagen en koude nachten. In het regenseizoen zullen de dieren meer verspreid zijn over het park, en laten ze zich een stuk minder zien bij de aangelegde waterpunten aan de kant van de weg. De beste tijd om ze te spotten is dus in de winter.

Kruger nationaal park

Reizen naar het Krugerpark — Hoe kom je er?

Het Krugerpark ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika en vanuit Nederland is het daarom het handigst om op Johannesburg te vliegen. De prijs voor een rechtstreeks retourtje met KLM begint bij 750 euro, British Airways vliegt via Londen voor 500 euro op en neer.

Vanuit Johannesburg kun je vervolgens weer een binnenlandse vlucht naar het Kruger Park Gateway Airport nemen of op het vliegveld een auto huren. Dat kan bij de balies in de aankomsthal. Het is handig om voor vertrek de auto via internet te regelen. Vanaf de luchthaven van Johannesburg is het nog een halve dag rijden naar de toegangspoorten van het park.


Krugerpark op de kaart

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Krugerpark

Kaapstad

Tuinroute

Stellenbosch

Blyde River Canyon

Pretoria

Panorama Route

Durban

Johannesburg

Tafelberg

Kaap de Goede Hoop

Drakensbergen

Robbeneiland

Reizen naar Zuid-Afrika

Wil je meer weten over reizen naar Zuid-Afrika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Zuid-Afrika

Krugerpark ervaringen & beoordelingen

De Krugerpark ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Krugerpark ervaring.

Er zijn 6 Krugerpark ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
7,8
Totaalscore
6 beoordelingen
2,0

Safari Krugerpark

 • Zuid-Afrika
 • Krugerpark
 • 20 March 2017

We zouden met een jeep het Krugerpark gaan bezoeken het werd een tegenvaller,we reden over de asfaltwegen
en ginger er niet van af hebben nauwelijks wat gezien buiten een paar antilopen. Men vroeg of er nog kans was om de big 5 te zien.De mensen vertelden waaronder reisleiders dat m.n de neushoorns bijna niet meer voorkwamen
in het Krugerpark door het stropen en ook dat de leiding van het park daarin meewerkt. We zijn daarna verder gegaan naar Hluhluwe en hebben daar een safari gedaan ,vele malen mooier dan het Krugerpark en hebben
bijna alles gezien behalve de leeuw

Gereisd met partner
Reiziger icon

9,0

Op safari door het Krugerpark: wat een ervaring!

 • Zuid-Afrika
 • Krugerpark
 • 28 January 2017

Twee keer zijn we op safari geweest door het Krugerpark. De eerste keer was met een gids wat echt fantastisch is bevallen. Hij wist alle dieren te vinden. We hebben de super 7 zelfs gespot. Hierdoor waren we zo enthousiast geworden dat we nog een keer op eigen gelegenheid zijn gegaan met onze huurauto. Dit was echt heel erg gaaf.
Mocht je naar het Krugerpark gaan raad ik aan om een keer met gids en daarna nog een keer zonder gids te gaan. Het is beide heel anders, maar geweldig en het vult elkaar perfect aan!

Gereisd met partner
Reiziger icon

10,0

Real wildlife!

 • Zuid-Afrika
 • Krugerpark
 • 18 January 2017

In een van mijn eerste dagen in Afrika heb ik Kruger Park bezocht en wat een indruk heeft dat achter gelaten. De impala's die je als eerste ziet zijn ontzettend indrukwekkend. Die je overigens na 3 dagen in kruger vrij 'normaal' gaat vinden.
Ik was met Nomad in een adventure truck, in een grote 'bus' de eerste dag het park rond was waanzinnig, maar de tweede dag in een kleinere, snellere 4X4 was nog waanzinniger. De drivers die onderling contact hebben, waardoor ze van elkaar weten waar de mooie dieren te zien zijn. Dit zorgt er soms voor dat je met 20 auto's naar een leeuw zit te kijken. Maar als je daar door heen kijkt is het erg bijzonder!!

Ook zonder de bijzondere dieren in het park is het al indrukwekkend, de eindeloze vlaktes die je aan de Lion King doen denken zijn zo mooi!! De hele big five gezien, wat je dan maar weer kan afvinken of je bucketlist!
Het overnachten in het Kruger park vond ik ook erg bijzonder. Waar je in de dierentuin de dieren in een hokje/kooi stopt, gebeurd het in kruger andersom. Daar gaan de mensen 's avonds achter slot en grendel op de campsites. Toch gek dat je daar in de tentje ligt, maar geeft een bijzonder sfeertje!
Ook zo grappig, op de camping in het krugerpark, kon ik gewoon in bad! In een hokje, net zoals de douches! Kom je ook niet vaak tegen. Onder het genot van alle dierengeluiden even relaxt bijkomen van een bijzondere dag!!

Alleen gereisd
Reiziger icon

7,0

Big 4 gezien

 • Zuid-Afrika
 • Krugerpark
 • 29 November 2016

Een week in het Kruger ...maar het luipaard ontbreekt nog. Mooi park in juli, met veel zicht door de struiken heen. St. Lucia met Cape Vidal is voor ons favoriet!

Gereisd met gezin
Reiziger icon

10,0

Ieder haar weer verrassend

 • Zuid-Afrika
 • Krugerpark
 • 29 November 2016

Altijd de big five gezien . in alle 9 jaren.
Rondom Satara zijn veel dieren te spotten.
Vooral in hun wintertijd.

Het olifanten museum in restcamp Letaba is een echte aanrader. Toegang is gratis masr je kunt altijd een vrije gift geven.

Vanaf Johannesburg kan je heel goed met de auto naar het Krugerpark rijden. DE wegen zijn prima.

Koop bij de ingang van het Krugerpark een map . Daar staan alle wegen in het park op en ook de noodnummers

Gereisd met partner
Reiziger icon

9,0

Groen park metveel wild

 • Zuid-Afrika
 • Krugerpark
 • 20 January 2016

Hele dagen rond gereden in een jeep om wild te spotten. Natuurlijk de big 5 gezien, heel mooi! Mooi park ook, veel groen soms wel erg druk!

Gereisd met partner
Reiziger icon


Heb je zelf Krugerpark bezocht?