Pretoria

Imposante hoofdstad van Zuid-Afrika

Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika en een stad met vele mooie bezienswaardigheden.

Pretoria

Pretoria is een geweldige stad om tijdens een vakantie te bezoeken. Deze stad is te vinden in het oostelijke deel van Zuid-Afrika, in de provincie Gauteng. De stad staat niet alleen bekend als de administratieve hoofdstad, maar heeft vooral ook bekendheid gewonnen met de universiteit, welke het grootste van heel Zuid-Afrika is. Sinds 1931 is Pretoria de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse Unie.

Jacaranda’s

Duizenden toeristen hebben Pretoria al als hun favoriete vakantiebestemming bestempeld en keren er regelmatig terug. Dit is niet heel vreemd, want de stad is een prachtig, kleurrijk en zeer sfeervol plekje op aarde. Kleurrijk is nog wat zacht gezegd, want het is een regenboog die je overal om je heen ziet. Dit gaat op voor de bijzondere architectuur en voor de natuur. De stad is verdeeld in blokken, waardoor je niet heel ver zicht hebt. Hierdoor heb je steeds nieuwe verrassingen om elke hoek. Pretoria wordt ook wel de Stad van Jacaranda genoemd, omdat er duizenden Jacaranda’s te vinden zijn. Dit zijn prachtige planten die de sfeer helemaal af maken.

Jacaranda's in Pretoria

Pretoria

Church Street

Als je goed kennis wilt maken met de veelzijdigheid aan bezienswaardigheden in de stad, dan moet je echt aan Church Street zijn. Deze straat is het kloppend en bruisend hart van de straat, en dat niet alleen. Church Street is namelijk ook de langste straat die er in de hele wereld te vinden is. Het is dan ook niet heel vreemd dat hier de meeste bezienswaardigheden te vinden zijn. Je kunt hier een bezoek brengen aan De Munt en aan de diverse oude bouwwerken, waaronder die van enkele banken en het postkantoor. Daarnaast ligt ook het Paleis van Justitie aan Church Street en er zijn prachtige architectonische bouwwerken te vinden langs de straat. Een absolute topper onder de bezienswaardigheden van Church Street is wel de Anglicaanse kathedraal.

Bryntirion

Als je op zoek bent naar een mooi stukje rust en ontspanning in de stad, dan kun je een bezoek brengen aan Bryntirion. Dit is een park, het grootste park dat er in de stad te vinden is, waar je niet alleen kunt genieten van rust en een mooie omgeving, maar waar je ook nog enkele interessante gebouwen vindt. Hier kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de presidentiele residentie. Zo op het oog zou je niet denken dat het om een presidentiele residentie gaat, omdat het indrukwekkende bouwwerk eigenlijk meer de uitstraling van een groot paleis heeft.

Pretoria museum

Musea van Pretoria

Als je al een tocht langs Church Street hebt gemaakt, alle bezienswaardigheden hebt bezocht en een bezoek hebt gebracht aan het grootste park van de stad, dan ben je zeker nog niet klaar met bezichtigen. Er zijn namelijk ook enkele musea in de stad te vinden die absoluut de moeite waard zijn. Voor de echte kunstliefhebbers is er het Museum van Schone Kunsten. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan de Kunstgalerie en is het Museum van Kruger ook een echte aanrader. Als je meer wilt weten over de tijden van oorlog en een interesse in het leger hebt, dan kun je een bezoek brengen aan het Militair Museum.

Botanische tuin

Echte rust kun je vinden in de botanische tuin. Dit is een prachtig aangelegde tuin waar je echt helemaal tot jezelf kan komen in de drukte van de stad. De mooiste botanische tuin die in Zuid-Afrika te vinden is, is de Kaapstad Tuin. De botanische tuin van Pretoria doet zeker niet onder voor deze tuin. Er zijn tal van planten te vinden die zeer zeldzaam zijn. Overigens ligt in de buurt van deze botanische tuin ook een prachtig nationaal park, waar je niet alleen een indrukwekkende natuur kunt vinden, maar ook prachtige fonteinen en interessante standbeelden kunt bewonderen.

Pretoria garden

Oostelijk Pretoria

Een dagje lekker winkelen, een heerlijke maaltijd nuttigen in een specialiteitenrestaurant of een gezellig avondje uit? Dan kun je je het best naar het oostelijke deel van de stad bewegen. Hier vindt je een flinke verzameling leuke cafeetjes, goede restaurants, sfeervolle winkels en diverse gezellige uitgaansgelegenheden die lang open zijn. Oostelijk Pretoria bestaat veel uit nieuwe wijkjes en je zou dan ook denken dat dit deel van de stad minder aantrekkelijk is voor natuurliefhebbers, maar niets is minder waar. Ook in de nieuwste wijken van oostelijk Pretoria kun je prachtige lanen, grote parken en veel groen vinden. De hoge gebouwen die er in dit deel van de stad te vinden zijn, zijn vooral gemaakt uit een combinatie van glas en beton. Eenvoudig en zonder al te veel poespas, waardoor het toch nog altijd goed past bij de rustige, gemoedelijke en landelijke omgeving.

Reizen naar Pretoria — Hoe kom je er?

Als je in Amsterdam, op Schiphol, in het vliegtuig stapt, dan vlieg je naar Wonderboom Airport. Vanuit Nederland is het vrijwel niet mogelijk om een vlucht zonder tussenstops te nemen. Je moet dan ook rekening houden met minimaal één tussenlanding en vaak met meer tussenstops. Dit betekent dat je toch wel gemiddeld zo’n twintig uur onderweg bent naar Pretoria.

Beste reistijd Pretoria

De beste reistijd voor Pretoria is tussen juni en oktober. Dan is het weer het meest aangenaam.

Pretoria ervaringen & beoordelingen

De Pretoria ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Pretoria ervaring.

Er is 1 Pretoria ervaring geplaatst.

8
Totaalscore

1 beoordeling

8,0

7 dagen in Pretoria.

🇿🇦 Zuid-Afrika
09-02-2020

Het Kruger huis en een paar museums bezocht ook het Voortrekkers museum daar dicht bij ligt het Fort.

Gereisd met partner

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Dé Afrikaanse safari bestemming
Stad van de Tafelberg
Langs de schilderachtig mooie kust
Centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw
Spectaculaire kloof
Prachtige autoroute door Zuid-Afrika
Fraaie stad in Zuid-Afrika
Heftige stad in Zuid-Afrika
Iconische berg in Kaapstad
Schitterende trekpleister van Zuid-Afrika
Spectaculair berggebied
Indrukwekkend gevangeniseiland met een grimmige geschiedenis
De township van Johannesburg
Het startpunt van de Tuinroute
Roadtrippen door Zuid-Afrika
Alternatief voor het Kruger Park
Een cultureel stukje Zuid-Afrika
Olifanten spotten in Zuid-Afrika
Het Las Vegas van Zuid-Afrika
Gastronomische hoofdstad van Zuid-Afrika
Pinguïns spotten in Zuid-Afrika
Relaxt surfstadje bij Kaapstad
De strand hotspot van Kaapstad
Populaire halte langs de Tuinroute

Reizen naar Zuid-Afrika

Wil je meer weten over reizen naar Zuid-Afrika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Zuid-Afrika