Home
Blog
Algemeen

Reisinspiratie

632 blogs in de rubriek Algemeen
· Redactie
VIDEO: New York in de sneeuw gefilmd vanaf een paraplu
Terwijl we in Nederland kunnen genieten van een eerste echte lente dag, kun je in deze video zien hoe New York erbij ligt als het ondergesneeuwd is, gefilmd vanaf een paraplu!
· Redactie
Enorm gebouw in de vorm van een lotusbloem in China
In het hart van de Chinese stad Wujin bevindt zich een bijzonder openbaar gebouw: het Lotus Building, met een opvallend design geïnspireerd door een bloeiende lotusbloem.
· Redactie
De diepste onderwater grot ter wereld: Dean’s Blue Hole
Het is de diepste onderwater grot ter wereld, Dean’s Blue Hole op de Bahama's. Meer dan 200 meter kun je hier afdalen de duisternis in.
· Redactie
De meest actieve vulkanen ter wereld
Reguliere bergen kunnen natuurlijk best indrukwekkend zijn met hun pieken en dalen, maar vulkanen zijn in veel gevallen nog een stuk indrukwekkender. Ze schieten vuur en gesmolten lava de lucht in, wat vaak gepaard gaat met flitsen en onweer. Toch zijn er nog steeds mensen die deze gevaarlijke plekken durven te verkennen. Hieronder vind je daarom een lijst met de tien meest actieve vulkanen ter wereld.
· Redactie
VIDEO: Vliegen door de Zwitserse Alpen in een wingsuit
Hoe graag de mens ook zou willen vliegen, zonder hulpmiddelen zal dit nooit lukken. Met een wingsuit aan kan dit gevoel van zweven door de lucht wel worden benaderd en in deze video zie je op spectaculaire wijze hoe zo'n vlucht eruit kan zien.
· Redactie
's Werelds beste stranden voor 2015
Ieder jaar stelt beoordelingswebsite TripAdvisor een lijst samen van de beste stranden op basis van miljoenen beoordelingen van zijn gebruikers. Bekijk hier de top 10 winnaars in de categorie 'beste stranden wereldwijd'.
· Redactie
Tempel van alle Religies in Rusland
In Rusland staat een bijzondere tempel die de religieuze architectuur van de grote religies van de wereld vertegenwoordigd: De Tempel van alle Religies.
· Redactie
Parkeren bij vliegvelden makkelijker dankzij Parkos
Het aanbod van parkeeraanbieders bij vliegvelden is afgelopen jaren flink gegroeid. ​Dit maakt het vinden van een geschikte parkeerplaats voor de consument er niet makkelijk op​. Parkos.com helpt hierbij door een vergelijking van de parkeeraanbieders te geven en het makkelijk te maken de parkeerplekken te boeken.
· Redactie
De 14 hoogst gelegen hotels ter wereld
Sommige uitzichten zijn zo mooi dat we ze 'adembenemend' noemen. Anderen nemen simpelweg echt je adem weg doordat je moet happen naar lucht, omdat je zo ontzettend hoog zit. Hier een opsomming van de 14 hoogst gelegen hotels ter wereld, die een beetje van beide zijn.
· Redactie
WIN: Een Arke Reischeque t.w.v. € 450
Van Arke mogen wij een Reischeque ter waarde van € 450 weggeven! De Reischeque is helemaal vrij te besteden. Bijvoorbeeld voor een stedentrip, zonvakantie of losse vliegtickets. Doe mee!
· Redactie
VIDEO: Cambodja vanuit de lucht
Tijdens het schieten van een documentaire in Cambodja maakte filmmaker Roberto Serrini prachtige luchtbeelden met behulp van een DJI Phantom drone en een GoPro camera.
· Redactie
De mooiste bruggen ter wereld
Al eeuwen lang worden er bruggen gebouwd om het transport te vergemakkelijken en steden met elkaar te verbinden. Maar sommige bruggen zijn meer dan alleen een manier om van punt A naar punt B te komen; deze iconische bouwwerken stijgen naar het niveau van kunst en zijn uitgegroeid tot een vast onderdeel van het landschap. Wij houden van bruggen en hieronder delen we daarom graag enkele van de mooiste bruggen ter wereld!
· Redactie
De top 10 steden voor street food
Tijdens het reizen vinden we het heerlijk om de lokale keuken te proberen en vaak wordt het lekkerste eten gewoon verkocht op straat. VirtualTourist vroeg haar leden naar hun favoriete street food en er zitten toch en paar verrassingen in de top tien. Bekijk de uitslag hieronder en pas op: je gaat hier honger van krijgen.
· Redactie
Nieuw bij Sawadee reizen: Fietsvakanties
Sinds kort heeft reisorganisatie Sawadee haar reisaanbod uitgebreid met fietsvakanties. De fietsreizen zijn er in verschillende soorten en maten en gaan naar bestemmingen zowel binnen als buiten Europa.
· Redactie
VIDEO: Schitterende Time-lapse van West-Amerika
Als het gaat om de mooiste landschappen ter wereld, staat West-Amerika bij ons hoog in de lijst. Wij kunnen dan ook geen genoeg krijgen van videobeelden en time-lapses van dit deel van Amerika, en Brad Goldpaint deed de afgelopen drie jaar niets anders dan dit vastleggen op camera.
· Redactie
De 10 gaafste metrostations ter wereld
In steden als New York of Londen is de metro een erg handig vervoersmiddel om de stad te gaan verkennen. Hoewel de metrostations in deze steden een mooie urban sfeer hebben, zijn er elders ter wereld metrostations die qua esthetiek fraaier zijn. Bekijk hieronder de 10 gaafste metrostations ter wereld.
· Redactie
VIDEO: 10 nachten onder het Noorderlicht
Als het gaat om onze bucketlist, dan is het het zien van het Noorderlicht een van de dingen die hoog op ons lijstje staat. Timelapse filmmaker Joel Schat had het geluk om dit natuur fenomeen tien nachten te mogen aanschouwen en maakte er een gave video van.
· Redactie
Lichtgevende plankton verlichten de wateren voor de kust van Hong Kong
Terwijl wij gisteren hier even ijs op het water hadden en vandaag een beetje sneeuw kregen, werden de wateren voor de kust van Hong Kong afgelopen week verlicht door lichtgevende plankton.
· Redactie
's Werelds mooiste hotel zwembaden
Tropische infinity pools, een duik nemen bovenop een rooftop of snorkelen in lagune aquaria. Dit zijn enkele van de mooiste zwembaden ter wereld om van te dromen!

Archief

>