Home
Blog
Algemeen

Reisinspiratie

632 blogs in de rubriek Algemeen
· Redactie
95 jaar KLM: KLM door de jaren heen
Afgelopen dinsdag vierde de KLM haar 95e verjaardag. Op dinsdag 7 oktober 1919 werd de KLM opgericht en op 17 mei 1920 werd de eerste commerciële vlucht uitgevoerd. In dit artikel een overzicht van KLM door de jaren heen.
· Redactie
FOTOSERIE: Beren en hun jonge welpen
Moeder beren zijn zeer toegewijd en de momenten waarop ze in het voorjaar kunnen genieten van hun jonge welpen zijn kostbaar. Hier een verzameling schattige foto's van beren en hun ouderlijke momenten met hun jongen.
· Laurens Taekema
Outdoor adventure travelblogs uit Nederland
Reisblogs die écht gericht zijn op actie, avontuur, sport, outdoor en het ondernemen van spannende dingen. Die bestaan! Bekijk hier ons overzicht.
· Redactie
FOTOSERIE: 25 schitterende vuurtorens
Vuurtorens staan wereldwijd symbool voor veiligheid en vormen herkenningspunten langs kusten. Hun ligging aan het water zorgt vaak voor mooie plaatjes, en daarom in deze post 25 schitterende foto's van vuurtorens.
· Redactie
Tshechu's: De bijzondere festivals in Bhutan
In het kleine koninkrijk Bhutan, ingeklemd tussen India en China, vormen de religieuze Tshechu festivals voor velen het hoogtepunt van het jaar. Maak je een reis naar het 'Land van de Donderende Draak' dan is het de moeite meer dan waard om het rond een Tshechu festival te plannen.
· Redactie
5 eilanden waar je ze niet verwacht
Parijs, Venetië en Rome zijn allemaal beroemde toeristische trekpleisters en hebben iets bijzonders gemeen: ze hebben allemaal verborgen eilanden in de stad.
· Redactie
Heftig: Beelden van uitbarsting Japanse vulkaan Ontake
Afgelopen zaterdag werden honderden mensen verrast door de uitbarsting van de 3067 meter hoge Ontake vulkaan in Japan, die as en stenen uitspuwde. Bekijk hier beelden.
· Redactie
VIDEO: Amerika vanuit de lucht
Met de komst van drones is het vrij eenvoudig en betaalbaar geworden om beelden vanuit de lucht te schieten. In Amerika is het echter sinds kort verboden om drones te gebruiken in nationale parken, tenzij specifiek toestemming wordt verleend.
· Redactie
17 prachtige paden waar je wilt wandelen
Er gaat niets boven een wandeling langs een prachtig pad om even je hoofd leeg te maken, of om op ideeën te komen. Onze literatuur, poëzie, kunst en muziek zitten vol met verwijzingen naar wegen en paden en ook fotografen kunnen hun ogen (en lensen) er niet vanaf houden. Daarom hieronder een serie van prachtige foto's van paden waar wij graag zouden willen wandelen.
· Redactie
De 3 meest avontuurlijke rondreizen
In de wereld zijn genoeg bestemmingen te vinden waar avontuurlijke rondreizen kunnen worden gemaakt. Het kiezen van een avontuurlijke rondreis is niet gemakkelijk, daarom hebben wij een drietal reizen voor jou op een rijtje gezet. Kijk bijvoorbeeld naar de volgende rondreizen en ga een unieke reiservaring tegemoet.
· Redactie
Miami krijgt eigen 'Eiffeltoren'
Onlangs stemden kiezers in met de plannen voor SkyRise Miami, een 305 meter hoge wolkenkrabber die 430 miljoen dollar gaat kosten en ingeluid werd als 'Miami's Eiffeltoren'.
· Redactie
7 van 's werelds mooiste veerboot tochten
Het maken van een veerboot tocht tijdens je reis is vaak een bijzondere ervaring. Vanaf het dek kun je genieten van de frisse lucht, het prachtige uitzicht op de stad en kun je je even een local voelen.
· Redactie
Don Juanmeer: het zoutste meer ter wereld
Het Don Juanmeer is een klein, ondiep meer in een van de Droge Valleien van McMurd van Antarctica, en met een zoutgehalte van boven de 40%, het zoutste meer ter wereld.
· Redactie
10 bizarre rotsformaties in Amerika
Amerika is een gigantisch groot land, boordevol mooie en bizarre plekken. Vooral in West-Amerika heeft de natuur door miljoenen jaren heen bijzondere rotsformaties gevormd. Hier zijn enkele van de meest ontzagwekkende rotsformaties in Amerika:
· Redactie
Canada's best bewaarde geheim
Het is misschien wel een van de mooiste meren ter wereld en ligt verstopt in de Canadese provincie British Columbia: Lake Garibaldi.
· Redactie
De goedkoopste landen om in te vliegen
De vluchten zijn meestal de grootste kosten als het gaat om je vakantie uitgaven. Het is dan wel zo prettig als je hier op kunt besparen. In dit bericht lees je in welke landen je het goedkoopste vliegt!
· Redactie
Europa's beste eiland bestemming: Madeira
Onlangs werd Madeira voor het tweede jaar op rij benoemd tot Europa's Beste Eiland Bestemming bij de World Travel Awards. Hoewel het misschien niet de meest voor de handliggende bestemming is, vertellen wij je waarom je hier naartoe zou moeten gaan.
· Redactie
9 geweldige rooftop bars
Een van de pluspunten van de obsessie van de mens om hoge gebouwen te bouwen is dat er ook steeds meer rooftop bars bijkomen. En wat is er nou beter dan een geweldig uitzicht onder het genot van een drankje?
· Redactie
VIDEO: Azië in slow motion met een iPhone 5s
Dat mobiele telefoons tegenwoordig ook in staat zijn om prachtige video's op te nemen bewijst deze video! In de 120 fps beelden zien we verschillende landen in Azië voorbijkomen.

Archief

>