Home
Blog
Algemeen

Reisinspiratie

632 blogs in de rubriek Algemeen
· Redactie
De mooiste boomhutten ter wereld
Wie heeft er als kind niet van gedroomd om een boomhut te hebben? Sommigen hebben deze droom nooit verloren laten gaan en hebben deze als volwassenen uit laten komen.
· Redactie
's Werelds helderste wateren
De oppervlakte van onze aardbol bestaat voor 70,9 % uit water dat vloeit in onder andere oceanen, zeeën, meren en rivieren. Hier 19 van de helderste wateren in de wereld!
· Redactie
VIDEO: Mountainbiken in het San Juan gebergte
In het zuiden van de Amerikaanse staat Colorado liggen de San Juan bergen, onderdeel van de Rocky Mountains. Een schitterend gebied om te mountainbiken!
· Redactie
's Werelds minst bezochte landen
Voor wie altijd op zoek is naar nieuwe onontdekte bestemmingen heeft de World Tourism Organization onlangs een interessant rapport uitgebracht met daarin de minst bezochte landen van vorig jaar.
· Redactie
De coolste boekenwinkels ter wereld
Sinds de opkomst van internet hebben steeds meer boekenwinkels hun deuren moeten sluiten. Toch blijven er boekhandels bestaan die op hun eigen manier overeind blijven in deze tijd van het online shoppen.
· Redactie
's Werelds meest bezochte landen
Onlangs heeft de World Tourism Organization een rapport uitgebracht met daarin de top toeristische bestemmingen van onze planeet, op basis van het aantal bezoekers van vorig jaar. De resultaten zul je misschien niet direct verwachten.
· Redactie
Rondreis langs culturele geneugten des levens
Op reis probeer je natuurlijk ook de lokale (sterke) drank. Wij zetten een aantal sterke lokale dranken op een rij!
· Redactie
Peru, land van uitersten
Op zoek naar een uitgebreide Peru reis met meer dan alleen de hoogtepunten? Reis dan af naar de uithoeken van Peru en ontdek de uitersten die dit land te bieden heeft. We beschrijven er drie; de droge woestijnachtige kustlijn, de koude noordelijke hooglanden en het warme tropische Amazone gebied.
· Redactie
VIDEO: Zonnewende in Alaska
In deze video bijzondere beelden vanuit de lucht over het landschap van Alaska tijdens de middernachtzon van de zonnewende.
· Redactie
De 10 beste eiland stranden
In Nederland lijkt het even over te zijn met de zomer, maar gelukkig zijn er in de rest van de wereld nog prachtige stranden waar je wel van de zon kunt genieten. Hier geven we je een lijst met de 10 beste eiland stranden!
· Redactie
De mooiste metrostations van Europa
In 1863 werd in Londen het eerste metrostelsel ter wereld geopend. Andere Europese steden als Parijs, Madrid, Berlijn en Milaan volgden al snel aan het begin van de 20e eeuw en tegenwoordig heeft bijna iedere Europese stad van formaat wel een metro. Hieronder hebben we de mooiste metrostations van Europa op een rij gezet.
· Redactie
De 10 drukste stranden van Europa
Zo! Het is vandaag zelfs in Nederland tropisch warm en op zo'n dag is het natuurlijk heerlijk om op het strand te liggen. Helaas denken veel mensen zo en kan het erg druk worden. Lees hieronder welke tien drukste stranden in Europa je misschien beter kunt mijden.
· Laurens Taekema
8 x Dubai: Een wonderlijke stad
Dubai is een wonderlijke stad. Dat merk je al bij het turen uit je vliegtuigraampje. Vanuit de woestijn doemt er een oase van enorme wolkenkrabbers en bizarre bouwprojecten op.
· Redactie
New York's nieuwe attracties
Van 's werelds grootste reuzenrad tot een stadsstrand, New York heeft veel plannen om de stad nog aantrekkelijker te maken. Hier enkele attracties die je in de nabije toekomst zou kunnen bezoeken.
· Redactie
's Werelds diepste grot: de Voronjagrot
In de onafhankelijke Georgische autonome republiek Abchazië bevindt zich de diepste grot ter wereld, de Voronjagrot. Het is de enige grot op aarde die dieper is dan 2000 meter.
· Redactie
Dubai gaat grootste onderwater park ter wereld bouwen
Waarom zou je nog in de rij gaan staan voor een thema park, als je diep kunt duiken in een onderwater pretpark? Dat behoort binnenkort tot de mogelijkheden in Dubai!
· Redactie
FOTOSERIE: 15 beeldschone landschappen
Van weelderige tropische stranden op de Seychellen tot de meedogenloze Bryce Canyon in Utah en de betoverende fjorden van Noorwegen: in deze serie 15 beelden die laten zien hoe mooi onze planeet is!
· Redactie
De 10 mooiste infinity pools ter Wereld
Infinity pools behoren tot de mooiste zwembaden die door mensen zijn gemaakt en zijn meestal gelegen in een prachtig decor. Ze geven de illusie dat ze in de horizon opgaan en geen einde hebben. We stelden een lijst samen van de 10 mooiste infinity pools ter wereld!
· Redactie
De 15 meest hilarische dieren photobombs ooit
Wij houden van dieren, vooral als ze iets grappigs doen. Zoals poseren voor een selfie bijvoorbeeld. Waar dieren misschien nog wel beter in zijn is photobomben.

Archief

>