Home
Blog
Algemeen

Reisinspiratie

632 blogs in de rubriek Algemeen
· Redactie
De 10 meest betaalbare Caribische bestemmingen
De Caraïben, wie zou er niet een weekje op vakantie willen? Maar wat kost zo'n vakantie op één van de vele eilanden in de Caraïbische Zee? Dit onderzocht TripAdvisor onlangs in hun TripIndex van de Caraïben.
· Redactie
FOTOSERIE: De Canarische Eilanden
Ondanks dat de Canarische Eilanden behoren tot één van de toeristische topbestemmingen van Europa, laten de foto's in deze serie zien waarom een bezoek aan de Canarische eilanden zeker de moeite is.
· Redactie
10 van 's werelds coolste ijsbanen
In de maand februari konden we in het Olympisch Stadion in Amsterdam genieten van 'De Coolste Baan van Nederland'. Wij waren benieuwd naar andere coole ijsbanen op de wereld.
· Redactie
FOTOSERIE: De kathedraal van het Carrera meer in Chili
Op de grens tussen Chili en Argentinië ligt het Carrera meer, wat zichzelf al een spektakel is vanwege het extreem blauwe water. Nog spectaculairder is echter de kathedraal die je hier midden op het meer kunt vinden.
· Redactie
10 spannende kijkplatforms
Wat is er nou mooier dan te genieten van een uitzicht op grote hoogte? Wij kunnen uren turen naar berglandschappen, fjorden, skylines of diepe kloven. In dit artikel hebben we tien andere kijkplatforms voor je op een rij gezet.
· Redactie
7 mysterieuze stenen gezichten
In vrijwel alle uithoeken van de wereld zijn er door de eeuwen heen gezichten uit stenen of rotsen gebeeldhouwd. Bekijk in dit artikel 7 mysterieuze stenen gezichten
· Redactie
De beste bestemmingen voor een huwelijksreis?
Wat zijn nou de beste bestemmingen voor het maken van een romantische huwelijksreis? Uit een recent onderzoek van Agoda.com kwamen de Malediven als de nummer één bestemming uit de bus.
· Redactie
8 coole nieuwe toeristische attracties
Toerisme is voor veel steden een belangrijke bron van inkomsten en steden doen er dan ook van alles aan om toeristen naar hun stad te trekken. In dit artikel hebben we acht coole nieuwe toeristische attracties voor je op een rij gezet.
· Redactie
Bekijk de Japanse kersenbloesem
De kersenbloesem (Sakura) is de nationale bloem van Japan en is altijd een symbool geweest van de vergankelijke schoonheid in Japan. Het seizoen van deze roze bloemen in Japan begint doorgaans eind maart.
· Redactie
FOTOSERIE: 18 prachtige ijsformaties
Omdat we deze winter weinig winterse taferelen hebben meegemaakt in Nederland, hebben we in deze serie 18 prachtige ijsformaties op een rij gezet.
· Redactie
's Werelds mooiste kastelen
Kastelen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar dragen vaak ook interessante verhalen of legendes die je kunt ontrafelen. In dit artikel hebben we een aantal van 's werelds mooiste kastelen op een rijtje gezet.
· Redactie
10 coole tunnels om te verkennen
We vinden het altijd spannend om door een tunnel te gaan. Vaak weten we niet wat we aan de andere kant van de tunnel zullen aantreffen. Van IJsland tot aan China, check hier 10 coole tunnels om te verkennen tijdens één van je rondreizen.
· Redactie
Wordt dit de toekomst van vliegen?
Als je een ontwerper en luchtvaart fanaat wat tijd en een potlood geeft kan er zo maar iets bijzonders ontstaan. Dit bewijst de Spaanse ontwerper Oscar Viñals met zijn ontwerp van de 'Sky Whale'
· Redactie
's Werelds beste hotels van 2014
Ieder jaar doorgrond beoordeelwebsite TripAdvisor miljoenen beoordelingen om een lijst van de meest favoriete hotels van zijn gebruikers samen te stellen. Bekijk hier de top 10 winnaars in de categorie 'beste hotels wereldwijd'.
· Redactie
Tijdens je tussenjaar op educatieve rondreis
Als je een jaar naar het buitenland wil vertrekken heb je verschillende opties. Een Gap Year kan een zeer leerzame ervaring zijn, tijdens dit jaar kan je goed nadenken over je studiekeuze of welke kant je op wilt na je bachelor. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat studenten die een tussenjaar hebben gedaan minder vaak stoppen met hun studie en over het algemeen tevredener zijn met hun studiekeuze.
· Laurens Taekema
Nieuwe reisaanbieder Travel Smart: verre reizen slim geregeld
Sinds vandaag heeft Nederland er een nieuwe reisorganisatie bij: Travel Smart. Deze reisorganisatie biedt individuele rondreizen aan voor een betaalbare prijs. Naar eigen zeggen biedt Travel Smart een betaalbaar alternatief voor het avonden lang online zoeken en puzzelen. Travel Smart biedt avontuurlijke waarbij je meer ontdekt dan alleen de belangrijkste bezienswaardigheden.
· Redactie
VIDEO: Het Noorderlicht in Noorwegen
Foto's van het Noorderlicht vinden we al prachtig om te zien, maar de prachtige bewegende beelden in deze video laten pas echt goed zien hoe spectaculair dit wereldvreemde effect van de natuur eruit ziet.
· Redactie
Is dit 's werelds lelijkste vliegtuig?
Maak kennis met de Airbus Beluga, één van 's werelds lelijkste vliegtuigen. Officieel wordt dit vliegtuig de A300-600ST genoemd, maar vanwege zijn gelijkenis met de witte walvis draagt het de bijnaam 'Beluga'.
· Redactie
Gigantische vallei ontdekt onder het ijs van Antarctica
In een gebergte onder het ijs van Antarctica hebben wetenschappers een gigantische vallei ontdekt. De vallei ligt in het westelijke deel van Antarctica en is maar lieft 3 kilometer diep en 300 kilometer lang, met een doorsnee van ongeveer 25 kilometer.

Archief

>