Home
Blog
Algemeen

Reisinspiratie

632 blogs in de rubriek Algemeen
· Redactie
Quito: oud vs. nieuw
De hoofdstad van Ecuador is een stad met twee gezichten: het historische hart van de stad versus het moderne nieuwe gedeelte.
· Redactie
Bijagos Islands: onbekend paradijs
In de categorie onbekende paradijsjes op aarde: de Bijagos Islands, een archipel van dik 80 bewoonde en onbewoonde tropische eilanden nabij de kust van Guinea-Bissau, een evenzo onbekend land onder Senegal en Gambia.
· Redactie
Brazilië wordt peperduur
Wie volgend jaar naar Brazilië wil reizen voor het WK voetbal, kan beter een forse portemonnee hebben. De prijzen van hotelkamers in de speelsteden zijn tot 600 procent hoger dan normaal!
· Redactie
Arabische souks: rondstruinen en shoppen!
Onmisbaar in iedere middelgrote of grote Arabische stad: de souks. De Arabische variant van onze overdekte winkelcentra is een wereld op zich.
· Redactie
De steden van Rajasthan
De meest exotische en betoverende deelstaat van India? Rajasthan! Een mengelmoes van weelderige paleizen, machtige forten, droge woestijnen, kleurrijke markten en schitterend geklede mensen met grote tulbanden of sierlijke sari’s. En: prachtige steden!
· Redactie
Slapen als een koning in Marokkaanse riads
Wie naar Marokko reist, moét een keer slapen in een riad. Dit zijn typisch Marokkaanse bed & breakfasts met vaak slechts enkele kamers, maar gesitueerd in de fraaiste authentieke panden, prachtig gerestaureerd met binnentuin en mozaïeken.
· Redactie
VIDEO: time lapse Moskou
De Russische hoofdstad Moskou is een fascinerende mix van rijk en arm, oud en nieuw, duur en goedkoop, smaakvol en kitsch. Een mega-etalage van de nieuwe Russische elite, maar ook een thuis voor miljoenen 'gewone' Russen. Check deze fantástische beelden van een wereldstad.
· Redactie
De Swahili: hakuna matata!
Een van de vriendelijkste en meest relaxte volkeren op aarde: de Swahili. Levend langs de oostkust van Afrika tussen zuidelijk Somalië en noordelijk Mozambique en bekend van de uitspraak 'hakuna matata'.
· Redactie
De 3 hoogste bergen ter wereld
Ze zijn geliefd en gevreesd tegelijk: ’s werelds hoogste bergen boezemen angst in, maar ook bewondering. Wat een ongelooflijke schepsels der natuur!
· Redactie
Reisorganisaties stoppen met olifantenritjes
Vijftien grote Nederlandse reisorganisaties gaan olifantenritjes schrappen uit hun reisaanbod of hebben dit al gedaan, op verzoek van dierenwelzijnsorganisatie WSPA.
· Redactie
VIDEO: de pracht van Peru
Mocht iemand een reis naar Peru overwegen, maar nog niet helemaal overtuigd zijn: check deze fantastische high res-beelden en je wilt meteen boeken!
· Redactie
Het Noorderlicht door je plafond
Het Noorderlicht: een ongekend natuurfenomeen dat iedereen eigenlijk ooit eens in zijn leven moet zien. En waar kan dat het beste? Door het plafond van je eigen iglo!
· Redactie
KLM cancelt vluchten naar Kenia
Er vliegen woensdag en donderdagochtend geen vliegtuigen tussen Nairobi en Amsterdam. KLM heeft zowel heen- als terugvluchten geannuleerd wegens brand op de luchthaven van de Keniaanse hoofdstad.
· Redactie
VIDEOTIP: Anthony Bourdain
Wie van reizen én lekker eten houdt, en andere culturen benadert met open vizier en nuchtere blik, zal fan zijn van de series van Anthony Bourdain.
· Redactie
Megamuseum aanstaande in Hongkong
Aziatische steden staan over het algemeen niet bekend om hun musea en kunstschatten. Hongkong heeft echter grote plannen met zijn nieuwe ‘M+’-museum voor moderne kunst.
· Redactie
‘Russen irritantste toeristen’
Russen zijn volgers Europese vakantiegangers de meest irritante toeristen. Dit is de conclusie van een onderzoek uitgevoerd door reviewsite Zoover.
· Redactie
De 3 grootste steden ter wereld
Overal in de wereld lijkt urbanisatie de trend. Mensen trekken naar de grote steden, waar het werk en geld te vinden is. We zetten de 3 grootste steden van dit moment op een rij.
· Redactie
Tropische stranden in hartje Afrika
Azuurblauw water vol felgekleurde visjes, zandstranden met verdwaalde palmbomen, slaperige vissersplaatjes en een laidback atmosfeer. Hebben het over Thailand? De Cariben? Nee! Hartje Afrika: het Malawimeer.
· Redactie
Drukste dag Schiphol verloopt prima
Vandaag, vrijdag 26 juli, is Schiphols drukste dag van het jaar. In totaal verwacht het vliegveld deze dag zo’n 178.000 passagiers te verwerken.

Archief

>