Shoestring

Hoe ver kun je gaan?

Shoestring is één van de meest populaire reisorganisaties van Nederland. Niet gek, want Shoestring heeft een ruim aanbod van avontuurlijke groepsreizen voor een scherpe prijs. Ook voor single reizen en individuele rondreizen zit je bij Shoestring goed!

Meer over Shoestring
Shoestring
Accomodatie
7,3
Vervoer
7,5
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,2
7,8
27 beoordelingen
Shoestring is aangesloten bij:
ANVR Calamiteitenfonds SGR

Bestemmingen van Shoestring

Alles
Afrika
Azië
Midden-Amerika
Europa
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Zuid-Amerika

Afgelopen zomervakantie ben ik naar Jordanië geweest o.l.v. Shoestring reizen. Het was mijn eerste zogenaamde "groepsrondreis" en ik moet zeggen dat dit zeer goed is bevallen. Alles wordt voor je geregeld en zelf hoef je alleen maar te genieten, i

- Stephanie

Populaire Shoestring reizen

Groepsreis Japan 'on a Shoestring'; Yokoso: Welkom in Japan

Groepsreis Japan 'on a Shoestring'; Yokoso: Welkom in Japan

Groepsrondreis
22 dagen

Met deze drieweekse Japan rondreis profileert Shoestring zich verder als Japanspecialist op de Neder...

vanaf
€ 3.099
Groepsreis Japan Hoogtepunten; Hypermodern en traditioneel

Groepsreis Japan Hoogtepunten; Hypermodern en traditioneel

Groepsrondreis
10 dagen

Op deze rondreis Japan bezoek je niet alleen steden als Osaka en Tokyo, maar maak je ook kennis met...

vanaf
€ 1.899
Groepsreis Zuidelijk Afrika in 3 weken; Kamperen tussen de nijlpaarden

Groepsreis Zuidelijk Afrika in 3 weken; Kamperen tussen de nijlpaarden

Deze avontuurlijke kampeerreis naar Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe is er een van superla...

vanaf
€ 2.649
Groepsreis Egypte: Cultuur & Strand; Mummies, piramides en Rode Zee

Groepsreis Egypte: Cultuur & Strand; Mummies, piramides en Rode Zee

Groepsrondreis
9 dagen

Wil je de mooiste bezienswaardigheden van Egypte zien, maar daarnaast lekker ontspannen aan het stra...

vanaf
€ 899
Groepsreis Cuba: Cultuur & Strand; Een swingend volk in de tropen

Groepsreis Cuba: Cultuur & Strand; Een swingend volk in de tropen

Groepsrondreis
14 dagen

Wie wil er niet naar het swingendste land in de Caribische Zee? Als je aan Cuba denkt, dan denk je a...

vanaf
€ 1.599

Shoestring ervaringen & beoordelingen

De beoordelingen van Shoestring zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen met Shoestring.

Er zijn 27 ervaringen met Shoestring geplaatst.

Accomodatie
7.3
Vervoer
7.5
Reisleiding
8
Prijs / Kwaliteit
8
Algemeen
8.2
7.8
Totaalscore

27 beoordelingen

2,4

SUPER SLECHT GEREGELDE REIS! ook klacht werd laconiek over gedaan en niet serieus genomen. Fout op fout!

🇪🇹 Ethiopië
Groepsrondreis
11-03-2020

Super slecht geregelde reis. Ging van alles fout tijdens de reis. 's nachts 1,5 in de kou staan wachten op iemand die ons ophaalde, de 1e dag geen enkele info over de stad waar we verbleven wat we konden doen, volgende dag moesten weer spullen pakken verkeerde hotel hadden ze ons gebracht(ook slechter dan het hotel wat we zouden krijgen), sommige hadden heel de middag zitten wachten tot ze werden opgehaald. Wij zaten in een stad zonder begeleiding of info over de stad terwijl het er echt gevaarlijk was om alleen rond te lopen, super slechte tenten op een super onhygiënische camping, waarbij we 2 nachten op natte matjes sliepen, matjes die je in een stoel legt, geen slaapmatjes, veel hotels met koud water of te weinig handdoeken, overboeking bij een hotel waarbij je na een lange tocht 3,5 uur moet gaan zitten wachten tot je in je kamer kunt, overboeking bij een hotel en dan wordt je in een "achterkamertje" gestopt zodat je toch maar kunt slapen, een fooienpot terwijl de site aangeeft dit niet te doen op reis en geld wat "onbekende" bestemming heeft, chauffeurs die langs dorpjes Racen.. super onveilig voor ons, maar ook de mensen daar (kindjes langs de weg)... .... Erg slecht geregeld. Aan de klacht ook heel weinig tijd besteed en gevoel eea niet serieus te nemen....... Super jammer.. Dit was zijn geld ABSOLUUT niet waard, en dan kun je beter alleen op reis gaan. dan is het stuk goedkoper en minder ergernissen.

Alleen gereisd in nov. 2019
Accomodatie
2,0
Vervoer
3,0
Reisleiding
3,0
Prijs / Kwaliteit
2,0
Algemeen
2,0
4,8

Een mooie reis maar niet meer met Shoestring!

🇨🇳 China
Groepsrondreis
31-10-2016

Mooie reis maar niet meer met ShoestringWij hebben bij Shoestring de rondreis China Groots gedaan. Veel bezienswaardigheden en ook veel verplaatsingen per bus , trein en een keer met het vliegtuig. Die kunnen in onze ogen trouwens een stuk efficiënter geregeld worden.

We hadden prima weer en genoten dan ook van de bezienswaardigheden. Dat heb je ook wel nodig anders is het een stuk minder mooi en leuk. En toch zijn er in onze ogen nog veel zaken die echt veel beter kunnen. Zo waren een aantal hotels/guesthouses niet echt schoon. Peuken in de badkamer, schimmel aan de muren, hier en daar wat kruipend ongedierte etc. Aan de reisleidster hadden wij nagenoeg niets. Als je veel met elkaar optrekt verwacht je enig initiatief maar helaas was dat niet aanwezig bij haar. Veel informatie die zij gaf kan je zelf ook van internet plukken. De vraag naar een supermarkt in de buurt van het hotel kon zij in de meeste gevallen niet echt beantwoorden. Terwijl je wel je ontbijt zelf moet regelen. Dus vooral zelf de regie in handen nemen anders slaap je regelmatig uit terwijl je ook vroeg kan vertrekken uit het hotel. Drie keer met een nachttrein reizen is echt niet aan te bevelen. Gaat een hoop tijd mee verloren, terwijl je ook niet slaapt dus de volgende dag gebroken bent. Gelukkig konden wij tegen meerbetaling de laatste nachttrein ontlopen en gingen we met het vliegtuig.

Wij hebben ook veel excursies gedaan waarbij sommige rustig geschrapt hadden kunnen worden of waarbij een combinatie gemaakt kan worden. Ook staan er excursies op die vanwege tijdsgebrek niet gemaakt kunnen worden. Dus ook hier kan Shoestring nog winst boeken.

Toch hebben wij genoten van deze reis mede door de samenstelling van de groep en de lol met elkaar en vanwege het feit dat wij zelf meer de regie zijn gaan voeren maar op deze wijze gaan wij niet meer met Shoestring op reis!

Gereisd met partner in sep. 2016
Accomodatie
5,0
Vervoer
4,0
Reisleiding
2,0
Prijs / Kwaliteit
5,0
Algemeen
8,0
6,4

Mooie reis maar niet meer met Shoestring

🇮🇩 Indonesië
Groepsrondreis
19-08-2016

We hebben met ons gezin een rondreis gemaakt op Bali, Lombok en Gili Air. De reis was goed georganiseerd. De hotels lieten wat te wensen over maar we verbleven in de meeste niet meer dan twee nachten. Toch is het fijn als je na een lange dag met veel indrukken niet nog hoeft te gaan zeuren over een kapotte airco, koud water in de douche of vieze bedden. We hadden nog wat extra dagen bij geboekt op Bali om lekker te relaxen. We kregen aangeraden dit te doen in het laatste hotel van de reis. Dit bleek echter een verschrikkelijk hotel, in verbouwing met veel te weinig zonbedjes aan het zwembad, vieze bedden etc. We hebben dit geprobeerd om te zetten maar bij Shoestring is niets zo oninteressant als een ontevreden klant. LET OP: ze werken via lokale agenten dus als er iets is moet dat lokaal worden opgelost, wat vervolgens niet gebeurd. Geen enkele compensatie. Nog een waarschuwing: via Shoestring wordt je verwezen naar Thuisvacinatie.nl. Dit is een commerciële instelling die vaccinaties aanpraten die je helemaal niet nodig hebt. Lees dus zelf goed op onpartijdige sites wat echt nodig is.

Gereisd met gezin in aug. 2016
Accomodatie
5,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,0
Algemeen
5,0
8,8

Droomreis

🇹🇭 Thailand
Groepsrondreis
19-01-2016

22-daagse rondreis door Thailand. Bangkok, Kanchanaburi, Sukhothai, Chiang Mai, Koh Pga-Ngan, Koh Samui. Geweldige reis, leuke groep, de liefste reisleidster die je je kan wensen Kaew, die werkelijk alles weet over de Thaise gebruiken, Thaise keuken en de bezienswaardigheden. Een mooie kennismaking met Thailand, een reis om nooit te vergeten!

Gereisd met partner in jul. 2015
Accomodatie
9,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
8,8

Super rondreis door peru & bolivia!

🇵🇪 Peru
Groepsrondreis
07-01-2016

Een super rondreis gemaakt met shoestring. Had mazzel met een kleine groep, vijf man! Dat geeft je een ander gevoel als dat je met een grote groep reist. Diverse stukken met openbaar vervoer afgelegd vanwege de kleine groep. Dit maakte het alleen bijzonderder! Openbaar vervoer is in beide landen goed geregeld, dus geen problemen aan ondervonden.

Onze reisleider was een ware topper, perfectionist ten top, maar zorgde voor een fantastische beleving van beide landen. Hij wist de shortcuts, de rustige tijden, de kleine steegjes en de plekjes om verliefd op te worden. Natuurlijk ook de toeristische highlights bij langs gegaan, die je ook niet mag missen!

Machu pichu is fantastisch. Maar uyuni is wel het absolute hoogtepunt van de reis. Deze enorme zoutvlakte kun je je niet voorstellen! Moet absoluut op ieders Bucket list staan!!

Alleen gereisd in apr. 2015
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0

Heb je zelf Shoestring ervaringen of klachten over Shoestring?

Contactgegevens

Adres

Shoestring
Entrada 223
1096 EG Amsterdam
Bekijk op kaart »

Klantenservice

020-6850203

Openingstijden helpdesk

ma t/m zat: 10.00 - 17.00 uur