Australië ervaringen

De Australië ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Australië.

Er zijn 42 Australië ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
7,7
Stranden
9,1
Steden
8,4
Eten & drinken
7,9
Activiteiten
9,0
8,5
Totaalscore
42 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
9,5

Austraaaaaalië

  • Australië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met Riksja Travel
  • 10 February 2017

We zijn begonnen in het warme binnenland. Indrukwekkende wegen, droge vlaktes met als hoogtepunt de Uluru. Daarna heerlijk genoten aan de kust, met alle mooie hoogte punten zoals white sundays en fraser island!

Gereisd met partner in oktober 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,2

Een 'once in a lifetime' ervaring in Australië.

  • Australië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TravelBird
  • 17 January 2017

Ik ben, toen ik 18 jaar was, voor 7 maanden naar Australië geweest. Ik ben mijn avontuur begonnen in Brisbane, waar ik eerst een engelse cursus heb gevolgd. Daarna ben ik verder op ontdekking gegaan en heb ik onder andere de hele oostkust afgereisd, de outback bezocht en daarna verder getrokken naar het zuiden van Australië. Een aantal plaatsen die mij zeker zijn bijgebleven en die ik absoluut aanraadt zijn Whitesunday islands, Uluru, Moreton Island en om te leren surfen: Byron bay.

Alleen gereisd in september 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

5,3

Australië voor de verandering

  • Australië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met FOX Vakanties
  • 10 January 2017

Mijn eerste backpackervaring. Twee maanden met een rugzak door het veelzijdige Australië was een ervaring die ik mijn hele leven bij me zal dragen. Ik ben begonnen in het tropische Noorden. Een half uurtje van Cairns vandaan en heb me laten onderdompelen in het natuurschoon. Wakker worden door krijsende kaketoes en vol verbazing genieten hoe er plotseling een kangaroe langs het huis springt. Ik heb het allemaal mogen ervaren.
Ook de tropische regenwouden waren adembenemend mooi. Ze zeggen niet voor niets over het Daintree Rainforest dat daar het regenwoud het strand tegenkomt. Het mooie groen gaat hand in hand samen met de azuurblauwe zee.

Vanuit het tropische Queensland naar de outback is een enom contrast. Rode, uitgestrekte landschappen met wat hittebestendige struiken en grassen schieten aan me voorbij om uiteindelijk een geweldige wandeltocht te maken om de Uluru, De Ayers Rock. Dit heiligdom van de Aboriginals is een waar meesterwerk van moeder Natuur en de locale gids vertelt de bijbehorende verhalen.

Vanuit het warme binnenland door naar de bruisende steden. Van het levendige Melbourne met zijn sfeervolle, opkomende koffie- en eettentjes tot het bruisende Sydney met zijn operagebouw en Harbour Bridge. Oud en Nieuw vanaf een boot vieren met een uitzicht op die twee is een ervaring die menig Australië bezoeker op zijn lijstje heeft staan en het is het zeker waard.

Australië heeft mij betoverd. Ik ben verliefd geworden en zal dat altijd blijven.

Alleen gereisd in november 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
4,0
Stranden
6,0
Steden
6,0
Eten & drinken
4,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

9,0

Oost en midden Australië

  • Australië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 22 January 2016

2 maanden hebben wij door Australië mogen trekken. Begonnen in Sydney waar we natuurlijk langs het opera huis geweest zijn en in een aantal wildlife parken. Ook hebben we in de Sydney tower gestaan. Vanuit hier gevlogen naar Cairns, dit was een super een plaatsje om vooral te chillen en te stappen. Wel hebben we vanuit hier een boottrip gedaan waar we hij gesnorkeld hadden. Toen naar townsville en vanaf hier zijn wij langzaam aan naar beneden gaan trekken met de greyhound. Townsville was de volgende bestemming was Airlie beach. Dit was super, vanuit hier hebben we een zeil trip geboekt naar het whit sunday's dit was heel gezellig maar ook heel mooi! White haven beach staat nog steeds op mijn netvlies gebrand dat was echt 1 van de mooiste plekken wat ik ooit had gezien. Hierna Hervey bay en weer een trip gedaan naar frasier island ook dit was super om te zien allemaal alleen de giga vliegen waren niet zo zijn. Hiervan daar naar Noosa en toen naar Steve irwin's zoo geweest dit was echt heel groot en super gaaf. Toen naar Brisbane, even bijkomen en de stad verkennen. Toen naar de gold coaster en surfers paradise. Byron bay en stoner town nimbim. Coffs harbour naar New castle en door naar Sydney. Vanuit hier zijn we naar Alice Springs gevlogen om een trip te doen naar uluru, Kings cayon en kata tjuta, dit was best wel vermoeiend want je moest elke nacht om 2 a 3 uur je bed(lees slaapzak buiten op de grond

Gereisd met vrienden in november 2011
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

6,2

Prachtland

  • Australië
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 22 January 2016

Ik heb heel veel mooie flora en fauna gezien. Een prachtland om goed tot rust te komen. Heel westers maar toch een compleet andere wereld.

Gereisd met gezin in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
5,0
Stranden
7,0
Steden
6,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,5

Awesome holiday!!

  • Australië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 21 January 2016

Ik heb een rondreis gemaakt door Australië. Ik ben in Melbourne gestart en heb de great ocean road trip gedaan. Daarna naar Alice springs gevlogen waar ik een 3 daagde outbacktour heb mogen beleven in de vrije natuur. Slapen onder de sterrenhemel en beklimming van de kings canyon en the Olga's! Heel gaaf. Vervolgens doorgereisd naar de oost kust. Steden als Hervay bay, Noosa en brisbaine bezocht. Fraser island Tour gedaan super mooie strand en gaaf eiland met alle mckenzie! Mijn reis afgesloten met een bezoek aan de mooie stad Sydney en surflessen op Bondie beach!

Alleen gereisd in december 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

10,0

Prachtig lang, geweldig aardig/begripvolle bevolking

  • Australië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met 333travel
  • 21 January 2016

Ik heb het hele land doorgereisd in 7 maand. Veel gezien en gedaan, een ervaring om nooit te vergeten en waar ik trots op ben! Zou het zeker iedereen aan raden!! En zou zelf ook zo weer gaan als ik de kans kreeg, helaas laat mijn financiële situatie dat niet toe..

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

6,8

Real Australia

  • Australië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met Djoser
  • 20 January 2016

Wat een natuur! Mooiste en rustige stranden op Exmouth en Coral bay tot de ruwe rotsvormingen in Karijini. Geen land is te vergelijken. Ik was het meest onder de indruk van de kleuren en het verschil in landschap..met als enige rode draad het roestige zand. Ik raad zeker een reis langs deze kust aan als je houd van alleen zijn in de wildernis.

Alleen gereisd in maart 2009
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

6,7

Onze droomreis werd werkelijkheid!

  • Australië
  • Kampeerrondreis Kampeerrondreis met TUI
  • 20 January 2016

We hebben een rondreis gedaan aan de oostkust met een cameraman van Sydney tot adelaide. Daarna wezen snorkelen bij the white Sundays. Dankzij tui werkelijk geworden. Enige minpunt was dat ze ons een nachtje op zee (White Sundays)hadden geboekt en het 600 km verder lag dan onze accomodatie voor die week. In twee dagen tijd 1200 km moeten rijden en dus 2 dagen van onze vakantie kwijt. Verder was het top en zou graag nog een keer een vakantie bij jullie boeken!

Gereisd met partner in november 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

7,5

West Australië

  • Australië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 20 January 2016

Perth is een leuke stad en vanuit Perth als basis plek zijn er veel leuke excursies. Zo zijn we naar de Pinnacles geweest, een wildlife park, prachtige stranden, fremantle, sand dunes om te sand surfen, cottsleloe beach en walvis spotten! Australie heeft veel te bieden maar ik vond het wel vrij prijzig.

Gereisd met partner in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,0

Geweldig Down Under!

Rondreis van Sydney, via Dubbo naar Melbourne. Australië is een prachtig land wat niet in drie weken te bezichtigen is! Het is enorm divers; van witte stranden tot regenwouden, van de droge dunbevolkte outback tot wereldsteden. Alles heeft zijn eigen specifieke eigenschappen.
De bevolking is vriendelijk en erg lay back! Je voelt je binnen now time thuis. Je moet dit land een maal in je leven gezien hebben....

Alleen gereisd in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,7

Rondreis Australië

  • Australië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 15 January 2016

Wauw wat een rondreis!
Begonnen in Perth bij familie daarna richting the red centre en vanuit daar een Tour naar adelaide. Adelaide tot cairns bereden met de camper. Ultieme vrijheid. Zoveel gezien en gedaan teveel om hier kwijt te kunnen. Maar mail me voor tips en alle antwoorden op je vragen

Gereisd met partner in april 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
4,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,2

Een stad waar ik mij thuis voel

  • Australië
  • 12 January 2016

Voornamelijk in Sydney geweest. Super stad, dichtbevolkt, maar ook veel stranden en mooie natuur! Altijd wel wat te doen en over het algemeen natuurlijk heerlijk weer! Drie uurtjes rijden en je bent alweer in the middle of nowhere, dus wil je even rust, dan is dat maar 3 uurtjes rijden van je verwijderd!

Gereisd met partner in februari 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,5

Het magische Australië hoort thuis op iedere bucketlist

  • Australië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 10 January 2016

Het prachtige, wisselende en uitgestrekte land wat je ver van huis vind is de grote oversteek meer dan waard. Australië is een land waar jij je direct welkom en thuis zult voelen. Je word verrast door het aangename weer en de vrijheid die je er ervaart. Het land heeft leuke gezellige maar ook mooie steden, de meest prachtige Nationaal parken, landschappen, eilanden en natuurlijk niet te vergeten, het Great Barrier Reef. Waar je jou reis ook wilt beginnen, een foute start is er niet. Het tegenstrijdige is ook het feit dat op de meest mooie en unieke plekken ook de meest dodelijke dieren het hun thuis noemen. Never a dull moment Down Under, That's for sure.

Maar pas wel op, zeker na je eerste bezoek wil je nooit meer wat anders!

in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,3

Geweldig!

Ik ben daar wezen backpacken en vond het geweldig! Prachtige natuur, zeker aan te raden!

Alleen gereisd in september 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

6,2

Australië

  • Australië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met D-reizen
  • 09 January 2016

Australië is een prachtig land, met een geweldige cultuur. er valt veel te doen. Heel anders dan wat we gewend zijn. zou graag nog een keer terug willen.

Alleen gereisd in januari 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
5,0
Eten & drinken
4,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,5

Wouw say Hello to this beauty

  • Australië
  • Familiereis Familiereis met 333travel
  • 09 January 2016

We hebben de kust gezien in venusbay! Super voor surfen.
Great ocean Road echt de moeite waard.
Natuur is mooi. En stadsleven ook echt super gaaf. Super divers en je kan alle kanten op.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Duur, maar de moeite waard

De eerste reis die ik maakte toen ik 18 was, was het bijna 'standaard' Australie. Hoewel leven in australie op één dag ongeveer even veel geld kost als een week in een willekeurig Aziatisch land, kijk ik terug op een mooie twee maanden.
Brisbane, fraser island, noosa, whitsunday islands, cairns, Alice springs, uluru, the grampians, adelaide, Melbourne en Sydney waren de plekken tussen welke ik met de Greyhounds hop-on-hop-off bus heb bezocht. Een zeer makkelijk land om te reizen, vooral voor jongeren, maar ook een zeer prijzig land, voorál voor jongeren.
Er zijn denk ik weinig mensen die niet verliefd worden op de sfeer van Sydney of Melbourne. Het indrukwekkende opera gebouw is een bezienswaardigheid bij welke je je pas écht realiseerd waar je bent. De sfeer van Melbourne en haar creatieve cultuur zijn onmisbaar tijdens een reis naar australie. Uluru, de grote steen in de outback van australie, is ook zeker niet te missen. Ik raad elke backpacker aan om een Tour waarbij je kampeert in de outback (plusminus 5 nachten) niet voorbij te laten gaan. Duizenden sterren boven je hoofd en tientallen vallende sterren voordat je in slaap valt is zó bijzonder en dit zal je op zéker meemaken tijdens zo'n tocht.

Gereisd met vrienden in januari 2012
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,3

7 maanden in Australië

  • Australië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 08 January 2016

Super tijd gehad. Veel gezien en geleerd. 5 maanden in Brisbane gewoond, 2 weken naar Tasmanië geweest, 1,5 maand rondgetrokken door Zuid Australië. Te gekke mensen ontmoet en onwijze dingen gedaan.

Alleen gereisd in februari 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
6,0
Stranden
7,0
Steden
6,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

8,5

Geweldig land met geweldige mensen en geweldige natuur

  • Australië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 08 January 2016

Een land waarbij de natuur ruig en uitstrekkend, en veelal ongerept is, prachtige gebieden die we hier in europa niet kennen. Zeeën zo blauw, en stranden zo wit. Zwemmen met dolfijnen op de achtergrond, snorkelen tussen (reefhaaien) en kleurige vissen. Slangen en krokodillen spotten, grote harige vleermuizen zelfs in de parken van de stad, koala's en papagaaien en roze dahlvogels te zien, gewoon langs de kant van de weg, nog niet de spreken over de kangeroo's etc. Kortom vooral geweldige natuur, maar ook erg vriendelijke en ontspannen bevolking (met name in de westkust!) En oud en nieuw in Sydney...met het oprah house en the harbourbridge! Voor cultuur kun je natuurlijk beter in azie of afrika terecht, en 1 nadeeltje is dat het er duurder is dan bij ons...maar wil je de westerse luxe gecombineerd met een actieve reis vol prachtige natuur is Australië een geweldig land!

in december 2011
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

10,0

Een belangrijke levenservaring en een grote liefde erbij voor dit prachtige land

  • Australië
  • 08 January 2016

Ik heb 2 maanden stage gelopen in Sydney en heb de tijd van mijn leven gehad, bedankt HI voor het voordelige vliegticket!

Gereisd met partner in oktober 2008
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,7

Kangoeroes, koala beertjes en idyllische stranden

  • Australië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 07 January 2016

Begonnen in het gezellige Melbourne. Mooie, leuke, jonge stad. Daarna naar de Outback afgereisd. Een unieke ervaring, met geweldige rotsformaties, rood zand, hot springs en slapen onder de milky way tussen alle insecten en dingo's. Sydney, drukke, meer elegante stad. Blue Mountains zijn een dagtripje waard. Er zijn veel jongeren die de Oostkust bereizen. Mooie stranden, goede surfplekken. Snorkelen of duiken bij de Great Barrier Reaf mag zeker niet gemist worden!

Alleen gereisd in maart 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
6,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,7

Wereld reis

  • Australië
  • 07 January 2016

Ik heb in Australië stage gelopen in een dierentuin als dierenarts en dierverzorger. Nadat ik en mijn vriend afgestudeerd zijn gaan we samen een wereld reis maken waarin we in elk land iets willen betekenen doormiddel van vrijwillgerswerk te doen. De wereldreis start in Indonesië!

Gereisd met partner in maart 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,8

De tijd van m'n leven

Mijn 1e backpack trip met als bestemming australie. Een nieuw groot avontuur! Maar het beste wat me is overkomen! Begonnen in Sydney. De hele east coast. Vanaf daar naar Melbourne, adelaide en vanaf Melbourne weer naar Amsterdam. Het prachtige white heaven beach, fraser island, een duik in het great barrier reef en m'n skydive, waren de hoogte punten van deze trip. Ook melboune is een geweldige stad! 15 februari gaat m'n Reis naar azie van start! Can't wait!!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,3

Als wat je maar wensen kunt in 1 land

  • Australië
  • 09 March 2015

Australie heeft het allemaal. Super leuke steden zoals Sydney, Melbourne en Perth. Heerlijke stranden en mooie national Parken. Het duiken is geweldig. Vergeet vooral ook niet om naar Tasmanië te gaan. Veel mensen slaan dit over, maar echt een geweldig mooi eiland. Verder is Lady Elliot echt een aanrader. Je kunt er alleen komen met een klein vliegtuigje en er is maar 1 resort. Prijzig, maar echt een geweldige ervaring als je van duiken en schildpadden houdt

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
6,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,3

Let's start a new adventure!

  • Australië
  • 08 March 2015

Ik heb 8 maanden als Au pair gewerkt in Australië, ik kreeg veel mee van de cultuur en in de avonden en weekenden kon ik zelf activiteiten ondernemen. En daarna ben ik 1 maandje gaan reizen. Een tijd om nooit te vergeten! De Harbour bridge geklommen en als dat nog niet vet genoeg was heb ik nog gesnorkeld in de Great barrier reef! En nog veel meer! Ik heb veel over mijzelf geleerd en het was erg leerzaam! Ik heb de smaak te pakken en wil nu alleen nog meer van de wereld zien!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,7

Amazing Australia

  • Australië
  • 08 March 2015

De oostkust van Australië gezien. Daar heb je alle mogelijkheden, natuur, water, actief of relaxen, het is allemaal mogelijk. Je raakt niet uitgekeken

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
6,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,0

Time of my life!

  • Australië
  • 07 March 2015

2,5 maand door dit prachtig land down under gereisd. Wat een divers land, een prachtige natuur, mooie steden en gezellige hostels en ontzettend veel mensen ontmoet! Een land waar iedereen geweest zou moeten zijn, ik kan niet anders zeggen! Ozzie, ozzie ozz oi, oi oi!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,8

Verliefd geworden in 6 weken

  • Australië
  • 05 March 2015

Ben 6 weken gaan reizen in Australie. Heb hier mijn liefde leren kennen tijdens zeilen bij de Whitsundays en inmiddels verhuisd naar Schotland! Heb genoten van elk moment en er is nog zoveel meer te zien. Ben zelf aan de oostkust en outback geweest. Van slapen onder de sterren tot surfen in Sydney!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,2

Om nooit te vergeten

  • Australië
  • 05 March 2015

Heb een campervan gekocht en zijn heel de west kust, red centre en de oostkust rondgereden. Later ook tasmanie nog gedaan. Veel tours gedaan in de oostkust (whitsundays, frasier island, noosa kayak, rafting and skydiving) and lots of hiking.

I LOVED IT!!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,7

Ik heb nog nooit zoveel liefde voor een land gevoeld

  • Australië
  • 04 March 2015

Ik ben er een aantal x geweest omdat mijn vader daar woont. Het land is zo mooi zo puur en groen. De steden zijn super en het eten is er zo multiculti echt super. Ik kan uren over dit land praten. X

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

10,0

Australie en ook Nieuw Zeeland zijn prachtige landen om met een camper te ontdekken

  • Australië
  • 03 March 2015

Zo relaxed rijden met een camper, overal mooie campings,waar je heel snel contact maakt met mede-reizigers (zeker bij het gezamenlijk koken op de bbq). Voor iedereen aan te raden en je ziet al rijdend heel veel moois.
De rit van Perth naar Darwin en Alice Springs was fantastisch.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

De andere kant van deze bijzondere wereld

  • Australië
  • 02 March 2015

Voor bijna 7 maanden in dit prachtige land geweest, om naast stage natuurlijk vakantie te vieren en volop te genieten. Dit waren 7 geweldige maanden, zoveel gezien, gedaan en geleerd wat ik nooit had willen missen. Een land om verliefd op te worden, en te blijven.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,2

'Downunder' is GE-WEL-DIG!!

  • Australië
  • 26 February 2015

Sydney is één van de mooiste steden waar ik ooit geweest ben! Sydney is heel anders dan Europese steden, maar toch ook weer hetzelfde: een brug, een bijzonder gebouw, een skyline... De Blue Mountains liggen op 2 uur afstand van het centrum, maar je waant je in de tropen! De mensen zijn erg vriendelijk en relaxed! Ik zou hier graag nog wat langer willen blijven, Arke!!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,2

Onvergetelijke reis down under

  • Australië
  • 21 February 2015

het is absoluut de reis van 2 dagen ernaar toe waard. Ongelofelijke stranden, aardige mensen en unieke diersoorten. Sydney overtreft alle culinaire hoogstandjes. Aanrader!

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,7

Down under

  • Australië
  • 21 February 2015

The time of my life, kan ik wel zeggen!
Via Darwin met een 4x4 via Kakadu NP, Litchfield NP, Nitmiluk NP, West macDonnel NP, Kings Canyon, Kata Tjuta en Uluru naar Alice springs gereden. Met een tentje en een swag in het echte outback gekampeerd.
Daarna de oostkust vanaf Cape tribulation naar Melbourne gereden met een mini van.
Ik kan me goed voorstellen dat er veel mensen zijn die willen emigreren naar Australië. Je gaat er echt van houden.
Australië is de wereld in 1. Regenwouden, woestijnen, bergen, stranden, koraal en mooie steden.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,5

Alleen voor de erg mooie uitgestrekte natuur zou je er al een keertje naartoe moeten!

  • Australië
  • 18 February 2015

Mijn vriend had als droom om 6 maanden naar Australie te gaan. Deze heeft hij 3 jaar geleden waar gemaakt, alleen was 6 maanden voor hem niet genoeg. Hij had het zuiden, midden, noorden en oosten gezien maar wilde heel graag met mij nog het westen afreizen in het busje wat hij voor de andere delen al had gekocht. Dus dit hebben we gedaan. Wat was het fantastisch om zo met z'n tweeën dit fantastische niet echt toeristische maar bijzonder mooie deel van het land te ontdekken. We sliepen op de mooiste plekken waar we helemaal alleen op de wereld waren voor ons gevoel en bezochten de mooiste stranden waar we vaak met niet meer dan 5 personen aanwezig waren. Echt fantastisch! De natuurparken maar ook de mooie kleine dorpjes rond margeret river waar echt de moeite waar en zou ik iedereen zeker aanraden!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
6,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,7

In een jaar liftend rond Oz

  • Australië
  • 17 February 2015

Ik heb -deels met een vriendin- liftend door Australië heen gereisd waarbij we veel hebben wild gekampeerd en bij mensen thuis zijn geweest. Dit is een ideale manier om het land en de mensen echt te leren kennen!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
10,0
Steden
6,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,8

Een land om verliefd op te worden!

  • Australië
  • 17 February 2015

2 Maand rondgereisd middels backpacken, en mijn hart verkocht aan dit geweldige land.
Zo ontzettend veel uiteenlopende natuurschoonheden, prachtig blauwe stranden, vriendelijke bevolking, lekker eten en diversiteit aan wildlife.
Elke hoek heeft zijn eigen moois.

Een goed startpunt voor een rondreis zou een grote stad kunnen zijn.
Sydney bijvoorbeeld waar je natuurlijk het operahouse en de harbourbridge niet mag missen. Ook de vele cafeetjes, winkels en de parken vol flying foxes, ibissen, possums, papagaaien en kaketoes maken dit een heerlijke stad. In deze stad (zoals in de meeste grotere plekken in Australie) bevinden zich talloze reisbureautjes waar je trips, excursies of zelfs hele rondreizen ter plekke kan boeken.
Naast Sydney is Melbourne een meer 'business stad' met mooie architectuur, mocht je hier zijn, spendeer dan ook een avondje op st. kilda's beach waar de pinquins bij zonsondergang aan land komen en waarbij het uitzicht op de stad prachtig is.
Ook kun je kiezen voor Perth, de grote meer kunstzinnige en lay back stad in het westen. Tevens voorzien van vele reisbureautjes.

Een uitgestrekt land als deze is niet in korte tijd te bereizen. Je zult of de keuze moeten maken voor een bepaalde hoek of een langere reistijd in plannen. Wat je ook kiest het is allemaal even de moeite waard.
Hieronder per deel highlights op een rijtje.

Zuid/Oost Australie:
- Het bekende Great Oceon Road: blauwe zeeen, twelve apostles, london bridge & salt & pepper shakers. Een deel van Australie om niet te missen.

Midden Australia:
- Grampians National Park: Het zogenoemde Grand Canyon van Australie. Van de ruige kust naar het midden. Het groen begroeide en door de wind uitgesneden rotsgebergte.
- De tour van Adelaide naar Alice Springs kan, als je per bus of auto reist, bestaan uit het maken van ongelovelijk veel kilometers in the ' middle of Nowhere.' De zoutmeren, kangeroes, reusachtige roofvogels en struisvogels maken dit echter ook een beleving op zich.
- Uluru oftewel Ayers Rock: Als het echte australie symbool, iets wat je gewoon gezien moet hebben. Echter is het daar ook wel mee gezegt. Een rondje rond de berg wandeling zal je op een gegeven moment het gevoel geven dat je wel genoeg rode rots gezien hebt. Die wandeling kun je dan oo beter maken bij het Kata Tjuta gebergte, wat dan mooier is om te zien.
- Kings Canyon, in vergelijking met Ayers Rock is dit juist een wandeling die je niet mag missen, even een klim naar boven (het beste zeer vroeg in de ochtend i.v.m. de warmte) geeft je een prachtig uitzicht van uitgesneden lagen rots en 'waterplaatsjes' in de dalen.
-Alice Springs, een gezellig dorpje met cafeetjes, maar ook een plaats waar je 's nachts niet alleen over straat wil i.v.m. de (verstotene) aboriginals die daar zeer dreigend aanwezig kunnen zijn. Echter een zeer fijne plek om na overnachtingen op campings en weinig om je heen weer even te slapen in hostels of hotelletjes en weer wat voorzieningen bij de hand te hebben.

Northern Territory:
- Katherine Gorge,rivieren tussen het ruige gebergte met watervallen.
- Kakedu National Park & Mary River Wetlands Cruise: op de boot bij een local, het moerasachtige gebied in opzoek naar de krokodillen!
- Magug Gorge: Klimmen op weer wat groenere gebergtes en 'opgestapelde' stenen. Uitgestrekt gebied, zeer de moeite waard. Tevens mogelijkheden tot zwemmen onder watervalletjes en in natuur watertjes. (Weet wel waar, of ga met een gids, gezien ook hier de krokodillen leven.)
- Zeer toeristisch maar wel een gave ervaring zijn de 'crocodile jumping' tours die rond Darwin veel worden georganiseerd. Op de boot, handen binnen boord, stukje vlees aan een hengel en volg de krokodil die zeer 'gluiperig' jullie richting uit komt en uit het water omhoog springt voor zijn 'treat.'
- Jim Jim Falls, erg mooi groen en rotsachtig gebied met watervalletjes die in kleine zwemwatertjes en meertjes uitmonden.

Oostkust:
- Cairns & Great Barier Reef: Het bekende, zeer mooie rif inclusief zijn kleurige vissen en schildpadden. Erg leuk voor duiken of snorkelen. Spot ook 'Nemo' (Snorkelen is al voldoende om veel moois te zien)
- Whit Sundays: Boek jezelf vanuit Airlie Beach op een Catamaran en maak een trip van 2 dagen en nachten naar de whitsunday islands, waar wederom het snorkelen je een geweldig vissen en rifervaring geeft. Dat naast witte stranden en helder blauw water.
-Fraser Island, Leuk om met een 'fourwheeldrive' over het eiland te gaan, het spiegelheldere 'Lake McKenzie' en de 'Champagne Pools aan zee te bewonderen. Let op: auto goed dicht, want de Dingo's weten je voedsel te vinden. (Goed te doen vanuit Rainbow Beach)

Westkust:
(Het meest ongerepte stukje natuur en de lay back cultuur vind je hier!)
- Pinnacles Desert: Geel woestijnzand met kleine rotsen uitstekend. Weer een nieuwe ervaring, een prachtig stukje westkust om te zien.
- Sandy Beach bij Kalbarri: Blauw, Blauwer, Blauwst: Prachtige witte stranden en blauwe zee.
- Kalbarri National Park - Murchison Gorge: Uitgestrekt stukje, uitgesleten rots met nature's window en vandaar een uitzicht op een prachtig stukje ongerepte natuur.
- Monkey Mia Resort: Wil je zwemmen met de dolfijnen op de achtergrond of met een schildpad op kleine afstand dan moet je hier zijn. Tevens worden de dolfijnen iedere ochtend gevoerd en komen ze tot aan het strand.
- Shell Beach: De naam zegt het al, een strand bestaande uit allemaal kleine schelpjes en een plek waar je voor meters en meters de zee in kan lopen zonder dat het water verder komt dan je kuiten.
- Ningaloo Reef: Wederom prachtige blauwe zee en witte stranden. Daar kun je aan de westkust geen genoeg van krijgen. Ook hier is snorkelen in het heldere water geweldig om te doen. Met een beetje geluk zie je zelfs haaien van dichtbij (gelukkig de Rifhaai dat dan weer wel.)
- Principality of Hutt River: Grapje onderweg. Een vorstendom die zichelf als onafhankelijke staat heeft uitgeroepen. Goed voor een extra stempel in je paspoort.

Overig:
In australie kun je goed eten en drinken, maar de prijzen zijn er hoog!
De bevolking is erg vriendelijk.
Ook gaaf om te doen: ' Een nachtje in de zogenoemde 'swag' in de buitenlicht onder de sterren slapen.
Joelende dingo's op de achtergrond (stop je bezittingen diep in de slaapzak, 's nachts willen dingo's nog wel eens stelen.)
Tussentijdse vluchten van het ene naar het andere deel van Australia of busreisjes boeken is vrijwel overal in Australie goed te doen.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,5

6 weken rondreis door Australië

  • Australië
  • 17 February 2015

Pinguïns aan land zien komen, Great Barrier bezocht en van Darwin naar Melbourne met een camper, prachtig

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Roadtrip oost Australië

  • Australië
  • 17 February 2015

Van Adelaide vlogen we naar sydney. Een bruisende stad die nooit slaapt. Mooie aan de stad is dat het aan het water ligt en je zo op het strand staat of met een boot naar een eiland vaart. Voldoende winkels en bezienswaardigheden.

Met een camper reden we langs de kust via Brisbane naar Cairns. Onderweg zijn er voldoende plaatsen waar je gratis kan overnachten en steden welke het bezoek waard zijn. Kijk uit, als het begint te schemeren, ga dan van de weg af want de kangaroos springen letterlijk zo voor je auto. Had nooit verwacht dat er zoveel kangaroos zouden zijn.

Cairns is surfers en backpackers heaven. Hete relaxte sfeer welke goed merkbaar is bij de winkeltjes, langs de stranden en in de uitgaansgelegenheden. Je zit aan het great barrier reef dus vergeet niet op een boot te stappen en op het reef te duiken of snorkelen. Ikzelf dook tussen de reuzenschilpadden en de haaien, een geweldige ervaring.

Met het vliegtuig darwin aangedaan. De avondmarkt in Darwin is geweldig. We hebben fietsen gehuurd en in de omgeving gefietst. Vele musea wat herinnerd aan de oorlog bekeken en ook hier voldoende winkel mogelijkheden. Vanuit Darwin hebben we Kendra en Litchfield oark aangedaan. Beide parken hebben we wilde krokodillen gezien. Veel mooie vogels, termietenheuvels en beekjes waar je in jan zwemmen of verkoeling kan zoeken.

Australië is niet goedkoop, maar je geld zeker waard.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
10,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,2

Highlights Down Under

  • Australië
  • 16 February 2015

Helaas maar 12dagen in Australie doorgebracht, maar in de tijd wel waanzinnig mooie plekken gezien!

Gedoken in het prachtige Great Barrier Reef ter hoogte van Port Douglas. Het oudste regenwoud ter wereld, Daintree National Forest, bezocht, waar je naar mijn mening ook het mooiste (en verlaten) strand ter wereld kan vinden. ( Cape Tribulation )
Daarna richting Sydney gevlogen om daar deze bruisende stad te mogen meemaken. Hierbij mocht een tripje naar de Blue Mountains natuurlijk niet ontbreken.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Australië gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Australië ervaring, reistips of reisverhalen.