Rurrenabaque

Toegangspoort tot de Amazone en de pampa’s

Het is de toegangspoort tot zowel de Amazone als de Boliviaanse pampa’s en dat maakt Rurrenabaque de ideale uitvalsbasis voor een trip door de natuur. De sfeer in dit gezellige backpackersdorpje is altijd goed en ook na de excursies blijf je er graag even hangen.

Rurrenabaque

Bolivia is niet het geijkte land om de Amazone te bezoeken, maar als je toch in de buurt bent kun je net zo goed een kijkje nemen. Rurrenabaque wordt omringd door dichte jungle en grasland, en is dé outdoorbestemming van Bolivia.

Backpackersdorpje Rurrenabaque

Rurrenabaque is een typisch backpackersdorpje en je zal er gegarandeerd een heleboel andere reizigers tegenkomen. Je vindt er een handjevol hostels en guesthouses waar je voor of na je jungletour even kan bijkomen met een biertje. Veel van deze plekken hebben een mooie binnentuin met hangmatten waar je jezelf in slaap kan wiegen, maar veel reizigers komen ook samen in de gezellige barretjes en restaurants. Andere aanraders in Rurrenabaque? Op de Mercado Municipal kun je lekker en goedkoop eten, neem een kijkje bij de Templo de la Virgen de la Candelaria en steek de Beni-rivier over voor een bezoekje aan San Buenaventura.

Bolivia, Rurrenabaque

Bolivia, Rurrenabaque, Amazone

Boliviaanse Amazone

Rurrenabaqua is de toegangspoort tot de Boliviaanse Amazone. De Amazone is het grootste regenwoud ter wereld en omvat een groot deel van Zuid-Amerika. Het overgrote deel ligt in Brazilië, maar ook in de buurlanden is het mogelijk om de jungle in te gaan. Tours door het Amazonegebied in Brazilië zijn over het algemeen flink prijzig, maar de Boliviaanse Amazone is een goede budgetoptie. Daarnaast is het hier een stuk rustiger en heb je minstens zoveel kans om wilde dieren te spotten. Het beste seizoen voor een bezoek aan de Boliviaanse Amazone is in de droge periode, van mei tot oktober. Er zijn dan minder muggen en wilde dieren komen massaal naar de rivieren om te drinken.

Madidi National Park

Het Madidi National Park is gelegen nabij Rurrenabaque in de Boliviaanse Amazone en als je een tour maakt naar de jungle dan is dit je bestemming. Met een kano zak je de Beni-rivier af naar de plek waar je de komende nachten zult verblijven. Hutjes zijn primitief, zonder elektriciteit en zonder stromend water. De omgeving maakt echter een hoop goed en wat is nou mooier dan slapen onder een heldere sterrenhemel en dagelijks gewekt worden door dierengeluiden? Tijdens je verblijf in de jungle zul je in twee of drie dagen de natuur ontdekken tijdens prachtige wandelingen en boottochtjes. Gidsen kunnen je meer vertellen over de geneeskrachtige werking van bepaalde kruiden en onderweg kom je talloze wilde dieren tegen, zoals alligators, apen, vogels en reusachtige spinnen. Een ervaring om nooit te vergeten.

Bolivia, Rurrenabaque

Bolivia, Rurrenabaque

Pampas del Yacuma

Naast een bezoek aan de Amazone is Rurrenabaque ook de uitvalsbasis voor een bezoek aan de pampa’s. De Pampas del Yacuma verschillen als dag en nacht van de Amazone en die afwisseling maakt het avontuur juist zo leuk. Dit moerasgebied bestaat voor een groot deel uit graslandschappen en de kans is groot dat je hier veel verschillende dieren tegenkomt. Tijdens een boottochtje over de Yacuma-rivier heb je zomaar kans om onderweg kaaimannen, schildpadden, capibara’s en roze zoetwaterdolfijnen te spotten. Ook hier kun je een nachtje blijven slapen in de wildernis en ga je de volgende dag al vroeg op pad voor excursies.

Butterfly Pool El Mirador

Als je na je verblijf in de Amazone of op de pampa’s nog even blijft hangen in Rurrenabaque kun je een bezoek brengen aan de Butterfly Pool El Mirador. Achter het dorp ligt uitkijkpunt El Mirador, dat te bereiken is via een smal wandelpad. Niet alleen heb je hier een geweldig overzicht over de omgeving, je kunt er ook een duik nemen in het heerlijke water van de Butterfly Pool, aan een prachtig meertje dat geweldig uitzicht heeft over de laagvlaktes. Een fijne plek om even af te koelen.

Bolivia, Rurrenabaque

Bolivia, Rurrenabaque

El Chorro

Op een klein stukje buiten Rurrenabaque ligt El Chorro, een mooie waterval die uitkomt in een klein meertje. Ook hier kun je zwemmen in het koele water, al is de weg ernaartoe ook de moeite waard. El Chorro is alleen via het water te bereiken en ligt ongeveer een kilometer stroomopwaarts van Rurrenabaque.

Ziplinen

Toe aan een flinke dosis adrenaline? De Canopy of Villa Alcira is een bloedstollende tokkelbaan op ongeveer 20 minuten buiten Rurrenabaque. De tokkelbaan bestaat uit acht lijnen met negen platforms die dwars door de jungle gaan. Vlieg van boomtop naar boomtop en kijk vooral niet naar beneden.

Bolivia, Rurrenabaque

Bolivia, Rurrenabaque

Reizen naar Rurrenabaque — Hoe kom je er?

Rurrenabaque ligt ten noorden van de Boliviaanse hoofdstad La Paz en als je de bus neemt ben je zo’n 20 uur onderweg. In plaats daarvan kun je gelukkig ook vliegen en de 35 minuten durende vlucht trakteert je onderweg op fenomenaal mooie landschappen. Zowel maatschappij TAM als Amaszonas vliegen regelmatig op en neer.

Rurrenabaque ervaringen & beoordelingen

De Rurrenabaque ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Rurrenabaque ervaring.

Er zijn 0 Rurrenabaque ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Bolivia

Reis naar de zoutvlaktes van Bolivia
Het witte stadje van Bolivia
Kleurrijke hoofdstad van Bolivia
Indrukwekkend mijnwerkersstadje
Meer vol mysteries
Een Boliviaanse metropool
Uitvalsbasis voor het Titicacameer

Reizen naar Bolivia

Wil je meer weten over reizen naar Bolivia? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Bolivia