China ervaringen

De China ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in China.

Er zijn 41 China ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,9
Stranden
4,9
Steden
8,3
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
8,4
8,1
Totaalscore
41 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
9,0

Een reis om nog een keer te doen.

De grote steden zoal Honkong, Beeing, waren zeer indrukwekkend, de muur, de Terracotta leger Keizerlijk paleis.
De fietstocht door de rijstvelden, schitterend ,te veel om op te noemen
De vriendelijkheid van de mensen zoveel diversiteit heeft het land.
Het heeft zo'n indruk gemaakt ,dat ik mijn ogen maar hoef te sluiten en ik beleef de hele reis weer
Ook de reisleider heeft daar natuurlijk aan mee gewerkt . Een pracht groep het klikte, wat natuurlijk de reis ook nog mooier maakt. Zou het zo weer op nieuw willen beleven.

Gereisd met partner in mei 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

Fascinerende rondreis door China met zeer deskundige reisleiding. Reden genoeg om met Kras het 'rondreizen' voort te zetten!

  • China
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 11 February 2017

Alle bekende hoogtepunten en steden aan de oostkust en omgeving en binnenland bezocht. De reisleiding had een zeer grote meerwaarde bij deze reis. Zeer informatief over een indrukwekkende geschiedenis en cultuur. De reis vond voornamelijk plaats in de urbanisatie van China, ik zou een volgende keer voor een reis met meer natuur kiezen en geweldige landschappen ontdekken en dan voornamelijk in de richting van zuid- en oostelijk China.
Inmiddels met Kras rondreis door Afrika/Namibië gedaan en nu staat zuid-Amerika op de lijst met Kras!

Gereisd met partner in oktober 2012
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,6

Cultuurshock :)

  • China
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 09 February 2017

Zoveel gezien en gedaan, in 21 dagen in een wervelwind door China heen
mooie tuinen, de grote steden, boottochten. Uiteraard de muur wat een klim was dat.
dan een persoonlijk hoogtepunt was voor mij toch wel het terracotta leger... prachtig!

Gereisd met partner in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,2

Waanzinnige rollercoaster

Van Beijing naar Hong Kong, groepsrondreis. Slaaptrein, hoge snelheidstrein, binnenlandse vlucht,, boottocht over de river ferry naar Hong Kong noem het maar op. Zeer afwisselend en een hele goede indruk van het land van de natuur,cultuur enz. Zowel het oude als het nieuwe China en een top gids.

Gereisd met partner in augustus 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,8

Mooie rondreis door China

heel veel cultuur en natuur en grote steden gezien
zeer mooie reis

Gereisd met partner in april 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
5,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Een kennismaking met een groot deel van hoogtepunten van China

Voor een kennismaking met China is deze reis zeer aan te raden. Wel zul je snel moeten zijn wil je het authentieke China nog willen zien want het "oude" wordt zeer snel afgebroken voor nieuwbouw. Persoonlijk zijn mij erg bijgebleven de vele prachtige monumentale gebouwen en beelden en uiteraard ook de chinese muur. Wat een ervaring om op deze laatste te kunnen lopen.

De reisbegeleiding was uitstekend en het aparte van onze groep was dat van de 14 personen er 5 rossig (rood) haar hadden. Echt puur toeval, hetgeen ook voor veel bekijks zorgde bij de plaatselijke chinese bevolking. Men wil sowieso al graag met blanke mensen op de foto, maar al helemaal als je rood haar hebt.

Op enig moment werd ik zelf wel wat tempeltjes moe. Het enige verschil dat ik vaak kon zien was dat het kleur van het dak anders was. Ook het verplichte eten van iedere dag een rijsttafel in de middag en avond was ik snel beu. Uiteraard is ook het hurkend naar de wc moeten apart en uiteraard niet je wc-rol vergeten meet te nemen want dat hangt er niet standaard !

Vervoer was uitstekend met goede bussen, hoge snelheidstreinen of korte binnenlandse vluchten. Enige minpunt was de niets toevoegende stop in Canton. Beter was het geweest om dit over te slaan en wat langer in Hongkong te verblijven.

Alleen gereisd in september 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,2

Een super rond reis door China

het plein van de eewige vrede, (kippevel op de plaats van de student die stond voor een tank ) de muur grandioos !!!, het terracotta leger, het een nog mooier dan het ander !!, het was een van de mooiste reizen die we gemaakt hebben,

Gereisd met partner in september 2007
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,0

Rondreis China

Begin afgelopen zomer zijn mijn oma en ik aan een nieuw avontuur begonnen, een rondreis door China. Van te voren veel uitgezocht, opgezocht, voorbereid en uiteindelijk maar gewoon gedaan. Het was prachtig, de cultuur van het land, de liefde van de bewoners en het lekkere eten. Ook is het een land met veel historie, tijdens de reis zijn we een stuk wijzer geworden over het land.
Verder was alles prima verzorgd door onze reisorganisatie Kras, alles was duidelijk van te voren, hierdoor kwamen we niet voor verrassingen te staan.

in mei 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,4

Prachtig en bizar land

  • China
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 17 June 2016

Wij zijn wezen backpacken in China, best lastig als je alles moet regelen terwijl ze de taal niet spreken, dus dat we van te voren al van alles hadden uitgezocht en geregeld (gratis te annuleren) was wel heel fijn! Maar in China hebben wij alleen maar mooie dingen gezien; karst gebergten in Yangshuo, het helderste water in Jiuzhaigou, prachtige rijstvelden in Longji, het hangende klooster in Datong, de Chinese muur in Beijing.. en ga zo maar door. Het eten is heerlijk en ik heb normaal snel last van darmen in het buitenland, in China geen enkele keer! Eten is er dan ook altijd goed heet dus oppassen als je de eerste hap neemt. De bezienswaardigheden waren over het algemeen wel hoog geprijsd (voor buitenlanders hoger dan voor de Chinezen zelf) maar zeker de moeite waard. Alleen het terracottaleger vond ik tegenvallen; hier betaalde je veel entree en na een halfuurtje hadden we de hallen vol met Chinese toeristen wel gezien. Terugduwen om iets te zien ligt niet zo in mijn aard, maar in China is het heel normaal, zelfs bejaarden beuken je aan de kant! Na de reis waren wij wel heel blij dat we in Hong Kong kwamen en weer engels konden spreken met de mensen, de meeste mensen in China spreken geen engels, en de borden zijn ook allemaal in het chinees. Kaarten kloppen niet altijd want overal wordt gebouwd. De chinezen zijn (in onze ogen als Nederlanders) erg onbeleefd, vooral in de bovenste helft van China. In de bergen bij Jiuzhaigou waren de locale mensen een stuk vriendelijker en vooral blij dat je er was. En in grote steden zoals Chengdu waar men wat verder ontwikkeld is viel het ons mee vergeleken bij de steden in de bovenste helft van China. De mensen in Hong Kong zijn veel meer westers en hebben een hekel aan de Chinezen omdat ze ongelofelijk onbeschoft doen. In tegenstelling tot in andere Aziatische landen is afdingen lastig. Voorbeeld: een chauffeur wilde voor een taxiritje van een euro 30 euro, dit wilden wij er niet voor betalen dus nam hij ons niet mee, liever lui dan rijk. Uiteindelijk zijn we voor 2 euro met een fietstaxi bij het hotel gekomen, maar het duurde wel even voordat we iemand vonden die ons voor een reële prijs mee wilde nemen. Al met al hebben wij alleen maar mooie dingen gezien en China is zo groot dat we nog heel veel meer mooie dingen kunnen bekijken, dus ondanks onze haat-liefde gevoelens voor China gaan wij zeker nog eens terug! Het helpt ook heel erg als je deze dingen van te voren weet en een offline translate app op je telefoon zet :)

Gereisd met partner in juni 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Hong Kong, Shanghai en Beijing

  • China
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 22 January 2016

Wij hebben alleen de grote steden gepakt omdat we maar 2 en halve week hadden. Hong Kong vonden wij persoonlijk helemaal niks, er was niks interessants te zien of te doen naar onze mening. Hier zijn wij dus ook na 2 dagen weer weggegeven. Shanghai was leuk, er was veel sfeer in de stad en je kon hier ook meer doen en zien. Ook kun je hier vandaan makkelijk naar omliggende streken. Ook het nachtleven is hier grootst. Beijing was ons hoogtepunt. Er was eigelijk te veel te doen in te korte tijd. De muur, de verboden stad, summer palace en de Temple of haven waren prachtig. Voor mij was het de 2de x dat ik Beijing zag en dus ook boven genoemde bezienswaardigheden, maar nog steeds waren ze prachtig om te zien. Mocht je naar China reizen dan raad ik je ook echt aan om echt chinese gerechten te eten, dit is super lekker! Daar kan de Chinees in Nederland nog heel veel van leren!

Gereisd met vrienden in maart 2012
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,0

Een bijzondere en mooie rondreis

  • China
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TravelBird
  • 20 January 2016

de rondreis duurde 15 dagen en alles was inclusief. Dus ontbijt, lunch en diner zaten erbij. We landden op Beijing. Vervolgens gingen we naar xi'an, Wuhan, Suzhou en nog meer plaatsen. Dit deden we met een busje of met binnenlandse vluchten. In totaal hadden we 3 binnenlandse vluchten. Tevens hadden we nog en cruise van 5 nachten over de Yatze rivier.

Gereisd met partner in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,4

Mooiste reis ooit

Prachtige reis gemaakt met mijn liefde naar Beijing en Shanghai. Ik moest er even over nadenken maar achteraf..ik vond het geweldig. Als iemand zegt "volgende week kun je naar China" dan pak ik gelijk mijn koffer. Beijing is imponerend, geweldig om door de Verboden Stad te dwalen, door de hutongs te lopen lopen. Paleis van de Hemels Vrede te bekijken. Maar wat ik het mooiste vond was de Parken, een heus spectakel. De mensen die daar dansen, samen zingen, kunsten tonen. Een mooi gesprek gehad met een oud journalist die met een grote penseel met water prachtige kunst maakte. Opdrogend en vervaagde!. Met handen en voeten fietsen gehuurd en zelf tochten gemaakt. Ook Shanghai was een avontuur, te kort helaas. Grootse, indrukwekkend, Een fietstocht gemaakt met een Nederlandse gids, s avonds lopend /zwervend door de stap. Een pracht reis en China is aan te raden. O ja...de muur zeker bezoeken, doe goede schoenen aan en neem water mee!!!

Gereisd met partner in mei 2008
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,7

Crazy land met zoveel schoonheden

Chinese muur, zo waanzinnig indrukwekkend!! Met de trein naar Tibet gegaan, 48 uur.. Super oncomfortabel reizen in dit land, maar alles was het waard! Het eten was fantastisch, mensen vriendelijk. Wees goed voorbereid, niet veel Chinezen spreken Engels..

Gereisd met partner in augustus 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
5,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,4

Super ervaring

  • China
  • 10 January 2016

Ik heb een tijdje door china gereisd op mijzelf. Ik heb o.a Beijing, de Chinese muur, xi'an, het terracotta leger, xiamen en natuurgebieden zoals de yellow mountain bezocht. Dit allemaal per trein en overnachtingen is hostels. Het was een super ervaring. Op deze manier kom je veel in contact met de locals. China is zeker aan te raden als reisbestemmingen. Het land voelt veilig aan en heeft zo veel mooie plekken om te bezoeken.

Gereisd met partner in januari 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,0

Klasiek China

Een prachtige rondreis van de Chinese muur in Beijning, het Teracotta leger in Xi'an tot de wolkenkrabbers in Shanghai!
Een prachtige reis om nooit te vergeten met het gezin. Hier is mijn liefde voor reizen begonnen. Hoe anders zij daar leven en het bijzondere daarvan inzien.
Hoe er in een miljoenenstad als Bejing ook rustige, verborgen plekken kunnen zijn, waarin je even vergeet dat je in een bruisende stad staat vol krioelende mensen.

Gereisd met gezin in augustus 2011
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,2

Het échte China

  • China
  • Fly-drive Fly-drive
  • 08 January 2016

Ik werk in een Chinees restaurant en dit klinkt misschien raar, maar mijn bazen gingen vorig jaar naar hun familie in China en ze vroegen mij mee.. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Hierdoor ging ik dus naar een eigenlijk toeristisch onbekende plek genaamd Fuzhou (misschien zegt het jullie ook niks, noord-oost China. Ik vond het heel leuk om dit een keer mee te maken. Wat mij het meest opviel was het hele grote verschil tussen arm en rijk, zo had je bijboorbeeld heeeele armoedige smalle straatjes, waar ze ook elke dag een markt hebben met groente, vlees, vis enz. ook al regent het zó hard dat je tot je enkels in het water staat, ze staan er gewoon elke dag, en ook dan is het er stervens druk met de lokale bevolking. En dan zie je aan de andere kant mega luxe winkelcentra waar wij hier in Nederland lang niet aan kunnen tippen. Het was ook grappig om te zien dat ze daar echt geen toerisme gewend zijn, ik ben ook nog lang voor een vrouw, dus je kan je misschien wel voorstellen hoe erg ik werd aangestaard en nagekeken, ik was net een wandelende attractie. Ik vond het heel leuk om dit mee te maken, juist omdat je op deze plekken normaal niet komt, toch zou ik als ik nog een keer naar China zou gaan graag de Chinese muur, Tibet en Hongkong zien.

in augustus 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,0

Eeuwenoude tempels en futuristische wolkenkrabbers

  • China
  • 08 January 2016

Geweldig (goedkoop) eten, oude volksbuurten, eeuwenoude tempels en shopping malls zo groot als een stad. Ik heb het over China - Beijing. Voor de mensen die dol zijn op stedentrips is Beijing dè ultieme bestemming. Tijdens je bezoek aan Beijing mag je de Verboden Stad met het grootste paleis ter wereld niet vergeten en is het ook aan te raden een bezoek te brengen aan het olympisch stadion. Maar bovenal is het wandelen op de Chinese muur toch wel een van de meest bijzondere dingen die je in je leven kunt doen en een echte must bij een bezoek aan China. Het uitzicht, de sfeer, de historie. De Chinese muur zou iedereen ooit gezien moeten hebben! China heeft alles wat een stad hoort te hebben. Het eten is goed betaalbaar, er is veel te doen en bezichtigen en vooral de shop-liefhebbers kunnen hier zeker hun slag slaan! Van dure merken tot aan Chinese boetiekjes, er is voor elk wat wils! Mocht je een echte strand-liefhebber zijn is deze bestemming iets minder, desalniettemin valt er genoeg te doen waardoor ik je kan garanderen dat je het strand niet zult missen.

in september 2011
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Stranden
1,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

6,5

China in 3 weken

In 3 weken zijn er zig-zaggend van Beijing naar Hongkong gereisd. We hebben elke manier van transport gebruikt: vliegtuig, bus, 3 soorten trein en de boot. Het was een fantastische reis, waarbij we elke keer verbaasd werden door de gebruiken en het gebrek aan Engels

Alleen gereisd in juni 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
2,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

8,0

Een geweldige reis door China

Ik ben afgelopen november door China getrokken met een single reis. 21 personen zaten er in mijn groep , heel uiteenlopende types maar ontzettend leuke mensen! Ik heb een reis gemaakt van beijing tot aan Hong kong. in één woord een geweldige ervaring. Het was mijn eerste reis alleen en dus best spannend maar ik heb het nooit gevoeld als een vakantie 'alleen'. Ik had een vaste vrouwelijke kamergenoot waar het goed mee klikte. We hebben veel gereisd met de trein, dit was soms best pittig. Soms zat je 16 uur lang in de trein, waar je dus ook in moest slapen. Shoestring biedt reizen aan die wat avontuurlijker zijn, dus prima hotels maar allemaal niet het meest luxe. Dit paste goede binnen de prijs/kwaliteit verhouding. Ik heb geweldige dingen gezien zoals Panda's, de Chineze muur (en met een rodelbaan er weer vanaf), het stenenwoud, terracotta leger, de grootste buddha ter wereld. Alles had zijn eigen charmes en was fantastisch. We hebben ook gebruik gemaakt van allerlei verschillende vervoersmiddelen tijdens de excursies (fietsen, scooters, gondels, paarden, bussen, treinen, rodelbanen) wat ontzettend gaaf was. Wat ook erg leuk was, was dat wij voor de Chineese mensen juist een attractie waren met onze blanke huidjes. Voor de langere blonde heren vielen in de smaak en zijn wel 100x op de foto geweest. Wat een apart volk, maar wel heel vriendelijk. Ze spreken geen woord Engels en spugen overal op de grond maar hebben het beste met je voor en probeer je altijd te helpen. China is een land met zoveel verschillende schoonheden, van de mooie steden, tot de mooie natuur (reisvelden). Ik heb me ogen elke keer weer uitgekeken toen we een nieuwe plaats aandeden. Maar ook tijdens het reizen zelf viel er veel te zien en te beleven. Bij de locale bevolking even naar de WC bleek in een vakensstal te zijn. Dat zijn dingen die je niet zomaar mee maak. Het eten was ook prima, alles is gezellig gezamelijk aan grote draaitafels en met stokjes eten heb je ook zo onder de knie. Als je niet van de rijst bent kun je, ook westers eten krijgen. Er is altijd wel iets te vinden en ze hebben er voldoende MAC donalds :). China is echt een dikke aanrader!

Alleen gereisd in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
4,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,3

Beijing, Shanghai, hangzhou, huangshan, sanya

Alle hoofd attracties zoals de Chinese muur, sky line van Shanghai, westlake van hangzhou het gebergte in Huangshan en de stranden op het eiland Heinan. Het land heeft mijn ogen geopend en is heel veelzijdig wat het zo leuk maakt. En dat ik me vroeger op school tijdens aardrijkskunde als we het over de Chinese muur hadden nooit had gedacht dat ik daar ooit op zou staan.

Alleen gereisd in april 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Een mooie vakantie die je nooit meer vergeet door de prachtige bezienswaardigheden

  • China
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 06 January 2016

Ik ben op de chinese muur geweest en dat was wel een belevenis, een gevoel die echt beleef als je er ben.
maar ook de totale bevolking en het land die je bewijst dat je in een hele andere wereld ben.
China is geweldig als je er ben. Top vakantie

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,4

Klassiek China, klopte volledig. .

De titel van de reis, Klassiek China, voldeed volledig aan de verwachtingen. Het was een prachtige, culturele reis met een goede balans tussen 'verplichte' activiteiten en eigen momenten om in te vullen. Daarbij hadden we geschikte reisleidster die veel kennis bezat maar ook bescheiden aanwezig was.
Hoogtepunten waren de Chinese muur en Sjanghai met klassieke en moderne bezienswaardigheden.

Gereisd met partner in juli 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

Een geweldig avontuur in China

  • China
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 04 January 2016

3 maanden lang rondgereisd door China. Geweldig veel gezien en gedaan. De mensen zijn heel vriendelijk en nieuwsgierig naar je, altijd bereid je een kijkje te gunnen in hun cultuur. Het eten is heerlijk, en om elke hoek is weer wat nieuws te zien!

Alleen gereisd in juli 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,5

Bijzondere schat met mooie geheimen

  • China
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met Djoser
  • 24 November 2015

Bijzondere cultuur mensen, anders dan overig Azië
Veel moois te zien en zeer divers

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
1,0
Steden
8,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

6,5

China is amazing

  • China
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 21 November 2015

Ik heb 3 maanden door China gebackpackt en genoten. Enorme cities en afgelegen dorpjes, China heeft het allemaal. In elke straat is een avontuur vol cultuur: tempels, marktjes, of bijzonder eten. Meer dan eens ben ik uitgenodigd Door locals om een typische maaltijd te proberen.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
5,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

5,8

GEWELDIG

Van Hong Kong tot Bejjing , van hoge wolkenkrabbers tot uitgestrekte rijst en berglandschappen.
Kultuur en natuur is wat je tegen komt in het mooie China.
Een land om nooit te vergeten .

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
3,0
Steden
6,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,3

Een uitdagende rondreis door de bekende en grote steden van China

  • China
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met Travel Smart
  • 19 November 2015

Samen met mijn vriend hebben wij een kleine rondreis gemaakt door China. We zijn begonnen in Beijing door naar Datong, Xi'an, Chengdu, Hong-Kong, Shanghai en weer terug naar Beijing. We hebben absoluut genoten van het gevarieerde aanbod dat China biedt. Van prachtige natuur tot bijzondere tempels. Waar je ook bent, in China is altijd wat te beleven. Het is een apart land dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Ondanks het af en toe moeilijk is om je weg te vinden komt een reisgids altijd van pas, wat een super handige tips! Zeker een aanrader om altijd mee op reis te nemen.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
6,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,0

Schitterend land

  • China
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 28 October 2015

Ben alleen in de gehele Sichuan, Chongqing geweest en de lijiang tour en jiuzhaigou tour gehad. Wil erg graag naar Hong Kong, Beijing en Shanghai.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,4

Wat een prachtig land!

  • China
  • 08 March 2015

Wat een mooi land met een pracht stad Shanghai. Wat een belevenis en een cultuur. Ik ben verliefd geworden op deze mooie wereldstad waar ik mij veilig voelde.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Verrassend!

  • China
  • 06 March 2015

Shanghai- Beijing- Xian - Chengdu.
De hoogtepunten; DE MUUR de Panda"s verboden stad, de verschillende. Tempels, Maar wat ons vooral opviel was de hulpvaardigheid van de bevolking, de jongere generatie allemaal Engels sprekend, geen moment onveilig gevoeld.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

6,7

Beijing

  • China
  • 03 March 2015

Prachtige stad, veel te zien qua cultuur. De verboden stad, Chinese muur en de tempels zijn prachtig. Ook Beihaipark in het midden van Beijing is een aanrader, mooie tuinen en een serene rust. De witte pagode op het eilandje in het midden van het meer, in het park is te bezoeken met een boot! Verder vond ik het eten wat éénzijdig, al is er op de markt veel veel te verkrijgen...sprinkhanen, spinnen, schapenmaag en gekookte inktvistentakels. Een tochtje met de Riksja is erg leuk, maar pas op dat je niet wordt belazerd met geld. Bijzonderen ervaring was het zeker.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
3,0
Steden
8,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

8,0

China heeft zoveel onverwachts moois te bieden

  • China
  • 03 March 2015

Tijdens mijn verblijf in China heb ik over de stadmuren van Xi'an gefietst, Het terra cotta leger gezien en op de Chinese muur geweest. We hebben over het vredesplein gelopen en de verboden stad bezocht. We zijn langs de locals geweest en bij een meneer geweest die een bidsprinkhaan heeft die kampioen is. (Hij heeft er zelfs boeken en krantenknipsels van). We hebben hotpot style en pekingeend gegeten, een thee ceremonie bijgewoond en het vogelnest bezocht. We hebben werknemers voor hun bedrijf aerobics zien doen en mensen (wel honderden) horen zingen. De lucht leek zwanger van het gegons, zó bijzonder!!!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
5,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,8

Op en top cultuur en geschiedenis snuiven!

  • China
  • 02 March 2015

Rondreis gemaakt van Beijing via o.a. Xian, Pingjao, Dali, Lijang, Kunming, Guilin naar Shanghai. Qua stad wint Shanghai het, super hip! Ga vooral oook naar de kleinere stadjes en dorpen met bergvolkeren en prachtige natuur! China is echt een enorm veelzijdig land. Ook erg groot, dus neem de tijd om eea te zien en beleven!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,7

Super China

  • China
  • 02 March 2015

China is niet te vergelijken met een een ander land. De mensen en cultuur zijn niet te begrijpen.
Er zijn ontzettend veel dingen te zien; de muur, terra cotta leger, bejing, verboden stad en natuurlijk niet te vergeten Tibet! Tibet mag je niet overslaan. Het is niet altijd makkelijk te bereiken maar zeker de moeite waard omdat de mensen vriendelijk zijn en de cultuur prachtig is.
China is gemakkelijk te reizen met het openbaar vervoer. Je loopt weleens tegen een muurtje op maar erg leuk om toch te doen :).

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
3,0
Steden
10,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,5

Stedentrip naar Beijing en Shanghai

  • China
  • 21 February 2015

De verboden stad en het plein van de Hemelse vrede waren indrukwekkend. Maar de steden zijn erg vervuild. Een mondkapje is geen overbodige luxe. Een once in a lifetime experience

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
9,0
Stranden
6,0
Steden
6,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Shanghai you where amazing

  • China
  • 18 February 2015

Een van de drukste steden die ik heb bezocht. Maar ondanks de drukte en vele indrukken blijft het zo'n gave stad. Overdag het oude Shanghai verkennen en savonds heerlijk eten en drinken op de Bund. Met uitzicht op de rivier die prachtig verlicht wordt door als die kleine lichtjes in de mega gebouwen. Zeker de moeite waard is Club M1NT, het kan daar niet gek genoeg, flessen moët die om de have klap worden geopend, mooie danseres op de bar, te gekke muziek en niet te vergeten de haaien! Kortom Shanghai heeft voor ieder wat wils, sightseeing, relaxen, maar ook lekker uit je dak gaan!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
3,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,7

Bewonderend groot China

  • China
  • 18 February 2015

Je begint in de wereldstad Shanghai. Dat het hier druk is, staat vast. Er wonen zo'n 29 miljoen mensen in deze stad. Wil je de drukte ontwijken? Ga dan juist in de ochtend naar de Bund om te genieten van het uitzicht over Pudong. In de avond is het een enorme drukte hier, maar 's ochtends kan je hier radslagen maken. In Pudong staan enorme wolkenkrabbers. Voor een geweldig uitzicht over de stad, bezoek je Oriental Pearl TV Tower en de World Finance Center. Ga overdag naar de Oriental Pearl TV Tower waar je een 'Sightseeing Floor' hebt en dus op een enorme glasplaat staat, zodat je direct naar beneden kan kijken. Om de met prachtig gekleurde lichten stad in de avond te bewonderen, ga je naar de 100e verdieping van de World Finance Center. Hier kijk je je ogen uit. Ook de World Finance Center heeft een deel met een glazen grond, maar deze is een stuk smaller dan in de Oriental Pearl TV Tower. Natuurlijk biedt de stad, net als de rest van China, je vele tempels. In de Yuyuan tuinen blijf je klikken met je camera om de bijzondere paviljoenen, bruggetjes en drakenmuur er op te zetten. Een tip: het Shanghai Museum is gratis!

Na Shanghai nemen we de trein naar Xian. De stad waar je vooral om één reden naar toe gaat; het Terracotta Leger! Xian zelf biedt ook bezienswaardigheden. De stadsmuur waar je prima op kan wandelen of fietsen. De bel en drum toren. De Tempel Ci'en waar in de Ganzen Pagode staat en aan de achterkant van de tempel is een enorme fontein die shows biedt. Maar uiteindelijk wil je toch één ding en dat is de bijzondere archeologische vondst bewonderen. Op 1 uur rijden van Xian kan je de honderden soldaten, generalen, officiers en boogschutters van de eerste keizer van China met eigen ogen zien.

Van Xian gaan we naar Xiahe. Het is even alsof je in Tibet bent beland. Overal monniken, pelgrims en het grote Labrang Klooster. Laat je door een monnik rondleiden in het klooster. Beklim de Gouden Pagode. En draai aan de vele gebedswielen. In het restaurant 'Nomad' kan je heerlijke gerechten met jakvlees eten. Bestel bijvoorbeeld momo (dumplings met jakvlees), jahtuk (noedel soep met groente en jakvlees) of karkun (een kom met soep van ui en jakvlees waarbij deeg over de kom heen zit). Je kunt vanuit hier prima een uitstap maken naar de groen Ganjia grasvlakten. Je maakt hierbij een prachtige rit door de bergen.

Met het vliegtuig vliegen we vervolgens naar het midden van China, naar de stad Chengdu. De stad van de zwart-witte beer; de panda beer. Er is hier een groot centrum voor de pandaberen. Verder biedt de stad je gezellige parken waar de Chinese (ochtend)gymnastieken, spelletjes spelen of verhalen met een kwast en water op de grond schrijven. Je zou ook een taxi kunnen boeken die je naar Leshan brengt. Daar vindt je de Grote Boeddha; een 71 meter hoge Boeddha uit rode bergsteen gehouwen!

Op naar Lijiang! Dit mooie stadje bevat een oud centrum waar je heerlijk kan ronddwalen. Wandel rond door de steegjes, beklim trappetjes waardoor je boven de daken uitkomt en geniet van de bergen op de achtergrond. Pak de fiets en ga richting Baisha waar je de plaatselijk bekende, kruidendokter Dr. Ho vindt. Black Dragon Pool is zeker ook de moeite waard. Een groot park met een meer, tempels en uitzicht op besneeuwde bergen. Vergeet niet om van de plaatselijke keuken 'Naxi' te bestellen. Stap een restaurant in en wijs op de menukaart aan wat je wil eten. Gegarandeerd krijg je verrukkelijk eten voorgeschoteld!

In zo'n drieënhalf uur rijden bereikt de bus de volgende plaats; Dali. Ook Dali is een oude stad. Met stadspoorten dit keer. Huur ook hier fietsen, zodat je naar de Drie Pagodes kan. Koop een kaartje en je kan gelijk ook het enorme tempelcomplex dat er achter ligt bezoeken. Aan het eind staat de Lake View toren die je een geweldig uitzicht biedt over het hele complex en het Erhai meer. Ja, zo zie je gelijk, dit is echt een heerlijk gebied om in rond te fietsen!

We gaan verder. Met de bus naar Kunming om het vliegtuig te pakken naar Yangshou. De plek van het prachtige Karstgebergte! Houd je camera hier maar weer vast, het wordt weer flink klikken zo mooi is het hier! Met de fiets rijdt je tussen de bergen, steek je op een bamboevlotje de rivier over en kom je langs rijstvelden. China op en top! Op zo'n zelfde bamboevlot kan je ook de rivier afgegaan. Even tot rust komen in deze omgeving. Wanneer je Moon Hill beklimt, vergeet dan niet om een flesje water mee te nemen. Het is een flinke klim van een dik half uur.

De laatste stop is Hong Kong. Van de rust en natuur, weer naar een grote, drukke stad. Maar ook Hong Kong is bijzonder. Met vele veerboten die je naar verschillende eilanden brengt. Ga bijvoorbeeld naar Lantau eiland. Waar je Po Lin Klooster, de grote Tian Tan Boeddha en het vissersdorpje Tai O bezoekt. In Hong Kong, in het midden van de stad bevindt zich de grootste roltrap. Raar, maar waar. Laat je omhoog brengen. Neem dan de Peak Tram die je boven op Victoria Peak brengt, zodat je een panoramisch uitzicht hebt over Hong Kong, Kowloon en Victoria Harbour. Op Kowloon wandel je over Avenue of the Stars waar je beelden van o.a. Bruce Lee en Jackie Chan ziet staan, bezoek je Des Voeux Markt met allerlei gedroogd vis en kijk je je ogen uit op de drukke straat Nathan Road. De laatste dag bewaar je voor het strand bij Repulse Bay. Lekker genieten van het witte strand, de warme zee en zon. En de laatste avond, die sluit je af door met een boot op de Victoria Harbour het spectaculaire Symphony of Lights tot je te nemen. De grootste licht en geluid show van de wereld mag je niet missen!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,7

Rondreis China

  • China
  • 18 February 2015

Een land waar je niet zo snel heen gaat, maar wat een geweldig land. Via grote steden als Shanghai en Beijing naar de bergen en het platteland in het binnenland. Vriendelijke mensen en heerlijk eten. Een aanrader voor iedereen die eens wat anders wil.

Tips:
De grote muur
Fietsen in het karstgebergte
Uitgaan in Hong Kong

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

Het land van de vele miljoenensteden

  • China
  • 17 February 2015

Als onderdeel van mijn stage heb ik stage gelopen in een hotel vlakbij Hangzhou. Vanuit daar bezocht ik de meest toeristische steden en dorpen van China: Shanghai, Suzhou, Xi'an, Beijing, Hong-Kong, Wuhan en Hangzhou. Een geweldig land met haar vele miljoenensteden, een hele onbekende stad heeft namelijk in China al vaal meer dan 1 miljoen inwoners en daarom zijn de meeste steden qua inwonersaantal al meteen groter dan onze grootste stad: Amsterdam! Het is eten is ook super lekker! Van Peking eend tot noodles en van noodles tot dumplings, heerlijk! De mensen zijn super vriendelijk en China is zeer toeristisch ingesteld mede omdat haar eigen bevolking vaak binnenlandse vakanties hebben. China is en wordt een grote toeristische attractie!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,0

Reizen door China

  • China
  • 17 February 2015

Zes weken heb ik in Shanghai gewoond en Engelse les gegeven op een lagere school. Het lessysteem, de collega's, de kinderen het was een grote bijzondere ervaring. De totaal andere reuze interessante cultuur met dito eten. Communiceren is heel lastig, maar zeker geen belemmering om het prachtige land te ontdekken (neem een plaatjesboekje mee voor de communicatie). De steden zijn mega groot, druk met grote verschillen tussen arm en rijk en tradiotoneel Chinees en verwesterde delen. Voor de echte Chinese cultuur vond ik Beijing interessanter en leuker dan Shanghai. En de natuur in het zuiden, het Kartsgebergte; wonderschoon!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,0

Ontdek dat China meer te bieden heeft dat rijst en drukke steden.

  • China
  • 17 February 2015

Gedurende mijn verblijf van een half jaar in China heb ik geleerd dat China vol zit met prachtige bestemmingen die je echt gezien wilt hebben. Beklim de Emei Shan, waar je naar een geweldige wandeling op de top wordt beloond met een prachtig uitzicht over het wolken dek en gigantisch goud boeddha beeld, bezoek Zhangjiajie en waan je in het magische decor van de Avatar film,en bezoek de kleine dorpen tussen de mooie natuur rondom Guilin het zuiden van China, waar je een boottocht kan maken tussen de bergen op de Li-rivier en je kan wandelen langs de rijst en thee velden, waar de boeren met de hand hun land verbouwen.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
3,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door China gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw China ervaring, reistips of reisverhalen.