Egypte ervaringen

De Egypte ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Egypte.

Er zijn 90 Egypte ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
7,4
Totaalscore

90 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
8,7

Dagboek reis naar Egypte : Marsa-Alam

Egypte
Individuele rondreis met TUI
24-08-2018

Duizend-en-een nachten & gedachten...
Auteur Steve Geerts

Droom ook jij van een verre reis naar het land van duizend-en-een-nacht in het verre Egypte ? Het land van farao's en hun feeërieke verleden. Of schrikt deze bestemming je af, actueel geconfronteerd met politieke strubbelingen ?
Heb je een onveilig idee over het land van Aladin en de wonderlamp ?
'Een Oosterse nacht en een Oosterse dag...'

Sta je op het punt te vertrekken naar Egypte of ben je aan het overwegen deze verre reis te ondernemen ?
Bezocht je Egypte reeds en beleefde je dezelfde impressies ?
Heb je duizend-en-een gedachten en vooroordelen
die je geest overrompelen ?
Dan is dit compact geïllustreerd dagboek van mijn éérste en beslist niét laatste reis, naar dit magisch mooie land een goede leidraad in vertrouwen, ideeën en ervaringen die je beslist zullen meevoeren in duizend-en-een nachten & gedachten van het verre Oosten...
Een unieke ervaring die ik dan ook graag met jou deel, om met een gerust gevoel ook de stap te zetten naar het magische Egypte, zoals ook ikzelf de éérste stap aarzelend heb gezet...
"Droom niet je leven, maar lééf je dromen !"

Gereisd met partner in januari 2018
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
8,7

Fantastische reis naar Egypte : Dagboek Auteur Steve Geerts

Egypte
Individuele rondreis met TUI
24-08-2018

Duizend-en-een nachten & gedachten...
Auteur Steve Geerts

Droom ook jij van een verre reis naar het land van duizend-en-een-nacht in het verre Egypte ? Het land van farao's en hun feeërieke verleden. Of schrikt deze bestemming je af, actueel geconfronteerd met politieke strubbelingen ?
Heb je een onveilig idee over het land van Aladin en de wonderlamp ?
'Een Oosterse nacht en een Oosterse dag...'

Sta je op het punt te vertrekken naar Egypte of ben je aan het overwegen deze verre reis te ondernemen ?
Bezocht je Egypte reeds en beleefde je dezelfde impressies ?
Heb je duizend-en-een gedachten en vooroordelen
die je geest overrompelen ?
Dan is dit compact geïllustreerd dagboek van mijn éérste en beslist niét laatste reis, naar dit magisch mooie land een goede leidraad in vertrouwen, ideeën en ervaringen die je beslist zullen meevoeren in duizend-en-een nachten & gedachten van het verre Oosten...
Een unieke ervaring die ik dan ook graag met jou deel, om met een gerust gevoel ook de stap te zetten naar het magische Egypte, zoals ook ikzelf de éérste stap aarzelend heb gezet...
"Droom niet je leven, maar lééf je dromen !"

Gereisd met partner in januari 2018
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
8,0

Schitterende rondreis Vietnam

Egypte
Individuele rondreis met FOX Vakanties
08-02-2017

We hebben heel veel gezien tijdens deze prachtig en goed georganiseerde reis van Fox. Wij hebben een goede ervaring met Fox. Maar hebben ook al diverse keren bij Kras geboekt,ook hier alleen maar positive ervaringen.Goede hotels en alles goed georganiseerd.Wij hopen dat we nog vele mooie reizen kunnen en mogen beleven.

Gereisd met partner in september 2017
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
7,3

Warm en gezellig

Egypte
12-01-2017

Egypte is een prachtig land met mooie onderwaterwerelden! Heerlijk snorkelen of duiken. Quatrijden is ook echt een aanrader. Uitgaan in de gezelligste discotheken of shiza roken in de kleinste cafes.

Alleen gereisd in maart 2015
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
5,3

Leuk

Egypte
Familiereis met Egypte.nl
09-01-2017

Ik ben een weekje naar Hurghada in Egypte geweest.
Het hotel was top het eten erg goed je kan bij verschillende restaurants eten wel een dag van tevoren reserveren.Het strand is erg mooi en er is elke dag wat te doen aan activiteiten.Er zijn twee zwembaden en er om heen liggen de kamers.
Ik zou het iedereen aanraden.

Gereisd met partner in juni 2016
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
9,3

Prachtige oudheden langs de Nijl

Egypte
Groepsrondreis met Nile Travel
20-01-2016

Heel veel oudheden bezocht met de Nijlcruise. hoogtepunten Edfu, Aboe simbel en tempel van Hatsjepsoet ( Vallei der koningen) Je voelt je zo klein tussen deze immense bouwwerken. Prachtig hoe dit zo mooi bewaard is gebleven. Heerlijk afgesloten met een weekje all inclusive aan het strand in Hurghada.

Gereisd met partner in oktober 2012
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
8,0

Prachtige zee!

Egypte
Familiereis met TUI
20-01-2016

Ik ben met mijn partner in 2013 naar Egypte geweest. Dankzij goede adviezen van TUI (toen nog Arke) gekozen voor deze vakantie, die wij zelf nooit zo bedacht hadden! We hadden een geweldige reisleider die zijn vak met enthousiasme uitoefende (Daniel Maior). Wij hebben dagen achter elkaar gesnorkeld en gedoken, wat een avontuur!! De zee zo mooi blauw en helder. Het was zonde om weer aan land te gaan, de onderwaterwereld is een ware parel van Egypte! Dankzij de reisleider en TUI zelf, willen wij graag nog een reis boeken naar Egypte!

Gereisd met partner in juni 2013
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
6,0

Prachtige duikvakantie in wonderschoon Egypte!

Egypte
20-01-2016

Egypte is een prachtig land. Het touristische kameel rijden en duiken waren absoluut de 2 hoogtepunten. Waarbij de duikcursus en hele dag op zee stipt op nummer 1 staat! De lokale bevolking is super aardig en gastvrij. Het eten was prima en het hotel schoon en netjes. Ik zal er zeker nog eens terug gaan!

Gereisd met vrienden in september 2015
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
6,7

Warm weer, mooie stranden en prachtig duiken!

Egypte
20-01-2016

Heel mooi was een trip naar de koningsgraven en Luxor en duiken! Wel is in Hurghada zelf vrij weinig te beleven.

Gereisd met vrienden
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
5,8

Jaz Dar El Madina

Egypte
19-01-2016

Voor een zonvakantie ben je bij Jaz dar El Madina in Marsa Alam aan het goede adres.
Dit "boutique" hotel ligt weliswaar niet direct aan het strand maar heeft wel een privéstrand.
Slechts op 10 minuutjes lopen van het hotel vind je de Coraya Bay.
Een baai waar slecht 3 hotels aan liggen en niet massaal is.
Vanaf de kant of vanaf de pier is het fantastisch snorkelen of duiken.

Tussen de middag is het mogelijk om met de all in formule aan het strand te lunchen of iets te drinken.

's Avonds is het rondom het zwembad altijd weer gezellig.

Kortom is zou het vanwege het aantal kamers niet een boutique hotel spreken maar al met al een heel gezellig hotelletje.

Gereisd met partner in november 2015
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
7,8

Niet veel gezien

Egypte
Familiereis met D-reizen
15-01-2016

Het was een all-in vakantie met de hele familie met de kerst, om er even tussen uit te gaan. Ookal houd ik meer van rondreizen (zeker in Egypte), met familie daar zijn is ook heel speciaal

Alleen gereisd in december 2014
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
7,7

We zijn op vakantie geweest naar egypte in de meivakantie met mijn moeder en zusje in 2013

Egypte
Familiereis met Corendon
12-01-2016

We zijn daar een weekje geweest en t was super! Zijn in hurghada geweest en gedoken en na afgelegen eilandjes gegaan met de boot het was geweldig!

Gereisd met gezin in april 2013
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
6,0

Geweldige vakantie in Egypte

Egypte
Familiereis met TUI
12-01-2016

We hebben er niet veel gedaan, meer een luievakantie. Maar de kinderen vonden het er geweldig. Elke avond een kinderdisco met leuke liedjes en grappig dansjes. Het personeel was ontzettend vriendelijk en het was daarom een geweldige vakantie.

in juli 2007
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
6,5

Heerlijke vAkantie gehad

Egypte
11-01-2016

Een week lang alleen maar genoten vd zon! De aardige mensen en de heerlijke zwembaden! Top!!

Gereisd met vrienden in mei 2015
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
8,3

Super mooi land

Egypte
Familiereis met TUI
11-01-2016

Ik heb een strandvakantie gehad, heelijke zon. En vriendelijke bediening ook buiten het resort was het prachtig. Geen last toen van de rumoerigheid daar.

Gereisd met partner in februari 2013
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
6,6

Relexte duikvakantie

Egypte
10-01-2016

Vooral rustig aan gedaan lekker gedoken en een aantal boottochten.

Gereisd met partner in december 2014
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
6,7

Het was een geweldige vakantie waarin we veel gezwommen,gerelaxed en ook een beetje gefeest hebben. De zee is prachtig en het snorkelen is super mooi.

Egypte
09-01-2016

We hebben quad gereden in de woestijn, we zijn met een boot naar eilandjes geweest, we hebben in een glasboot gezeten en kameel gereden en een party in de woestijn meegemaakt hoe vet is dat! De mensen zijn heel aardig en behulpzaam. Ik was uitgedroogd en meteen werd er voor me gezorgd zonder dat ze er iets voor terug verwachten. Kortom een geweldige vakantie en zeker een aanrader voor andere mensen. Ik wil deze reischeque supergraag winnen om een keer naar Thailand te mogen gaan, helaas heb ik er zelf niet genoeg geld voor en de reischeque zal dit een stuk makkelijker maken.

Gereisd met vrienden in november 2012
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
8,2

Egypte Hurgada Aqua Marine

Egypte
09-01-2016

We zaten All inclusief in Hurgada in het Hotel Aqua Marine. Onze eerste vakantie samen en de eerste keer een All inclusief vakantie. We hebben genoten van het hotel, de omgeving en de excursies die we hebben gedaan. Sindsdien zijn we verkocht aan de All inclusief formule en het land. De reisleidster die wij daar hadden was ook top! Ze wist veel van de omgeving en de cultuur/bevolking. Had goede tips en regelde alles netjes en snel.

Gereisd met partner in mei 2011
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
8,5

Prachtige rondreis

Egypte
Familiereis met Kras Reizen
08-01-2016

We hebben eerst een cruise langs de Nijl gemaakt. Vervolgens zijn we naar zee gegaan en hebben we daar nog een week gezeten. Het was adembenemend. De service was erg goed. Door het maken van een rondreis per bood kan je de natuur waar je langs vaart goed zien. Dit maakte het extra bijzonder. Ook erg leuke mensen!

Gereisd met gezin
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
9,2

Dance like an Egyptian

Egypte
Groepsrondreis met TUI
08-01-2016

Via Tui (destijds nog arke) hebben wij een prachtige Nijl-cruise mogen ervaren. Hier zijn we verschillende excursies wezen doen zoals naar de vallei der koningen, de tempel van Isis, tempel van zobek, de onvoltooide obelisk en nog verschillende meer. Tijdens de uren die we aanwezig waren op de boot was er volop entertainment. Wij hebben ons dan ook geen enkel moment verveeld. Het landschap rondom de Nijl is ook prachtig groen en je ziet hoe de mensen van de natuur leven. Op de drogere gebieden zijn vooral bergen te zien maar ook deze kunnen mooi zijn met hun vorm. Na een prachtige week hebben we er nog een week hurghada achteraan geplakt. Heerlijk ontspannen aan de zee en een prachtige snorkel excursie gedaan. Een aanrader voor iedereen die van zwemmen houd met een prachtig uitzicht!

Gereisd met partner in juli 2015
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
9,5

Mooiste herinnering

Egypte
Groepsrondreis
08-01-2016

Wat heb ik gezien en gedaan? Volgens mij kan je beter vragen wat heb ik niet gezien en gedaan! 8daagse rondreis cruise over de Nijl met 3dagen Caïro er aan vast geplakt wat ook in het thema stond van rondreis. Veel prachtige tempels bezocht en heel veel geleerd van de prachtige geschiedenis van Egypte. Je hoeft je niet te laten tegen houden om dit te boeken als je kinderen hebt ik was namelijk 14/15 en mijn broertje 13/14. En we zijn er allebei overeens dat dit prachtig was. Van mummies zien tot scarabee tot tempels tot de schatten van King tut agamon.
Een dag kon er ongeveer zo uit zien:
06:00 - 07:00 ontbijt
07:30 vertrek richting tempel
09:00 vertrek richting valei der koningen en koninginnen
10:30 terug op boot
11:00 boot gaat varen
12:00 lunch
15:00 boot meert aan
15:30 vertrek naar andere bezienswaardigheden
16:00 terug op boot
17:00 boot gaat varen
17:30 avond eten
Tot volgende ochtend vrij

Laat je ook niet afschrikken door het vroege ontbijt het valt reuze mee. Het is meer zo gepland zodat je op het warmste van de dag op de boot bent en kan relaxen of zwemmen (op de boot).

Gereisd met partner in juli 2005
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
8,3

Geweldig land, prachtige cultuurverschillen

Egypte
08-01-2016

Ik ben inmiddels een aantal keren in Egypte geweest en elke keer is het weer geweldig. Wat een geweldige mensen wonen daar. En een heerlijke omgeving om tot rust te komen, of juist activiteiten te ondernemen in de woestijn of onder water!

Gereisd met vrienden
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
6,8

Onderwater wereld ontdekken

Egypte
07-01-2016

gewoon een topbestemming voor duiken. Zelf mijn duikbrevet in Egypte gehaald en de onderwater wereld leren kennen. In 1u onder water zie je zoveel meer dan wat je in een hele dag in het bos tegen komt, echt magisch mooi! Vakkundige mensen voor jong en oud en altijd vriendelijke behulpzame crew aan boord. Prachtige zonsondergangen en mooie stranden. Ook snorkelen is voor de niet onderwater liefhebber een aanrader. Van cultuurverschil is op resorts en in restaurant en barretjes vaak weinig te merken. Over het algemeen gewoon vriendelijke mensen en een aantrekkelijk land voor ook niet duikers.

Alleen gereisd
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
9,5

Super vakantie gehad

Egypte
Familiereis met Corendon
06-01-2016

Super mooie vakantie gehad! Mooie stranden, mooi helder blauw water! Leuke activiteiten, zoals duiken, snorkelen, dolfijnen zwemmen. Optimaal genoten van deze vakantie!

Gereisd met partner in mei 2015
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
7,7

Marsa Alam is het ideale plek om tot rust te komen!

Egypte
06-01-2016

Wij zijn in 2015 10 dagen naar een All in resort geweest in Marsa Alam.

De reis en ontvangst was ontspannen. Het resort was mooi en het personeel klantvriendelijk. Wij kwamen onder andere natuurlijk voor de onder water wereld. Na een wandeling op de pier, dook je in het aquarium van de Rode zee.

Ook zijn we een dag naar de stad Luxor geweest. De rid er naar toe duurde wel langer dan ons verteld was maar het was het zeker waard!

We zullen er zeker terug keren.

Gereisd met partner in maart 2015
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8

Heb jij een rondreis door Egypte gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Egypte ervaring, reistips of reisverhalen.