Egypte ervaringen

De Egypte ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Egypte.

Er zijn 90 Egypte ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
6,9
Cultuur
7,5
Stranden
8,2
Steden
6,7
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
7,8
7,4
Totaalscore
90 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
8,7

Dagboek reis naar Egypte : Marsa-Alam

  • Egypte
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 24 August 2018

Duizend-en-een nachten & gedachten...
Auteur Steve Geerts

Droom ook jij van een verre reis naar het land van duizend-en-een-nacht in het verre Egypte ? Het land van farao's en hun feeërieke verleden. Of schrikt deze bestemming je af, actueel geconfronteerd met politieke strubbelingen ?
Heb je een onveilig idee over het land van Aladin en de wonderlamp ?
'Een Oosterse nacht en een Oosterse dag...'

Sta je op het punt te vertrekken naar Egypte of ben je aan het overwegen deze verre reis te ondernemen ?
Bezocht je Egypte reeds en beleefde je dezelfde impressies ?
Heb je duizend-en-een gedachten en vooroordelen
die je geest overrompelen ?
Dan is dit compact geïllustreerd dagboek van mijn éérste en beslist niét laatste reis, naar dit magisch mooie land een goede leidraad in vertrouwen, ideeën en ervaringen die je beslist zullen meevoeren in duizend-en-een nachten & gedachten van het verre Oosten...
Een unieke ervaring die ik dan ook graag met jou deel, om met een gerust gevoel ook de stap te zetten naar het magische Egypte, zoals ook ikzelf de éérste stap aarzelend heb gezet...
"Droom niet je leven, maar lééf je dromen !"

Gereisd met partner in januari 2018
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Fantastische reis naar Egypte : Dagboek Auteur Steve Geerts

  • Egypte
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 24 August 2018

Duizend-en-een nachten & gedachten...
Auteur Steve Geerts

Droom ook jij van een verre reis naar het land van duizend-en-een-nacht in het verre Egypte ? Het land van farao's en hun feeërieke verleden. Of schrikt deze bestemming je af, actueel geconfronteerd met politieke strubbelingen ?
Heb je een onveilig idee over het land van Aladin en de wonderlamp ?
'Een Oosterse nacht en een Oosterse dag...'

Sta je op het punt te vertrekken naar Egypte of ben je aan het overwegen deze verre reis te ondernemen ?
Bezocht je Egypte reeds en beleefde je dezelfde impressies ?
Heb je duizend-en-een gedachten en vooroordelen
die je geest overrompelen ?
Dan is dit compact geïllustreerd dagboek van mijn éérste en beslist niét laatste reis, naar dit magisch mooie land een goede leidraad in vertrouwen, ideeën en ervaringen die je beslist zullen meevoeren in duizend-en-een nachten & gedachten van het verre Oosten...
Een unieke ervaring die ik dan ook graag met jou deel, om met een gerust gevoel ook de stap te zetten naar het magische Egypte, zoals ook ikzelf de éérste stap aarzelend heb gezet...
"Droom niet je leven, maar lééf je dromen !"

Gereisd met partner in januari 2018
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Schitterende rondreis Vietnam

We hebben heel veel gezien tijdens deze prachtig en goed georganiseerde reis van Fox. Wij hebben een goede ervaring met Fox. Maar hebben ook al diverse keren bij Kras geboekt,ook hier alleen maar positive ervaringen.Goede hotels en alles goed georganiseerd.Wij hopen dat we nog vele mooie reizen kunnen en mogen beleven.

Gereisd met partner in september 2017
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,3

Warm en gezellig

  • Egypte
  • 12 January 2017

Egypte is een prachtig land met mooie onderwaterwerelden! Heerlijk snorkelen of duiken. Quatrijden is ook echt een aanrader. Uitgaan in de gezelligste discotheken of shiza roken in de kleinste cafes.

Alleen gereisd in maart 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
6,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

5,3

Leuk

  • Egypte
  • Familiereis Familiereis met Egypte.nl
  • 09 January 2017

Ik ben een weekje naar Hurghada in Egypte geweest.
Het hotel was top het eten erg goed je kan bij verschillende restaurants eten wel een dag van tevoren reserveren.Het strand is erg mooi en er is elke dag wat te doen aan activiteiten.Er zijn twee zwembaden en er om heen liggen de kamers.
Ik zou het iedereen aanraden.

Gereisd met partner in juni 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
5,0
Stranden
6,0
Steden
4,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

9,3

Prachtige oudheden langs de Nijl

  • Egypte
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Nile Travel
  • 20 January 2016

Heel veel oudheden bezocht met de Nijlcruise. hoogtepunten Edfu, Aboe simbel en tempel van Hatsjepsoet ( Vallei der koningen) Je voelt je zo klein tussen deze immense bouwwerken. Prachtig hoe dit zo mooi bewaard is gebleven. Heerlijk afgesloten met een weekje all inclusive aan het strand in Hurghada.

Gereisd met partner in oktober 2012
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,0

Prachtige zee!

  • Egypte
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 20 January 2016

Ik ben met mijn partner in 2013 naar Egypte geweest. Dankzij goede adviezen van TUI (toen nog Arke) gekozen voor deze vakantie, die wij zelf nooit zo bedacht hadden! We hadden een geweldige reisleider die zijn vak met enthousiasme uitoefende (Daniel Maior). Wij hebben dagen achter elkaar gesnorkeld en gedoken, wat een avontuur!! De zee zo mooi blauw en helder. Het was zonde om weer aan land te gaan, de onderwaterwereld is een ware parel van Egypte! Dankzij de reisleider en TUI zelf, willen wij graag nog een reis boeken naar Egypte!

Gereisd met partner in juni 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

6,0

Prachtige duikvakantie in wonderschoon Egypte!

  • Egypte
  • 20 January 2016

Egypte is een prachtig land. Het touristische kameel rijden en duiken waren absoluut de 2 hoogtepunten. Waarbij de duikcursus en hele dag op zee stipt op nummer 1 staat! De lokale bevolking is super aardig en gastvrij. Het eten was prima en het hotel schoon en netjes. Ik zal er zeker nog eens terug gaan!

Gereisd met vrienden in september 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
6,0
Stranden
7,0
Steden
4,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

6,7

Warm weer, mooie stranden en prachtig duiken!

  • Egypte
  • 20 January 2016

Heel mooi was een trip naar de koningsgraven en Luxor en duiken! Wel is in Hurghada zelf vrij weinig te beleven.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
4,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

5,8

Jaz Dar El Madina

  • Egypte
  • 19 January 2016

Voor een zonvakantie ben je bij Jaz dar El Madina in Marsa Alam aan het goede adres.
Dit "boutique" hotel ligt weliswaar niet direct aan het strand maar heeft wel een privéstrand.
Slechts op 10 minuutjes lopen van het hotel vind je de Coraya Bay.
Een baai waar slecht 3 hotels aan liggen en niet massaal is.
Vanaf de kant of vanaf de pier is het fantastisch snorkelen of duiken.

Tussen de middag is het mogelijk om met de all in formule aan het strand te lunchen of iets te drinken.

's Avonds is het rondom het zwembad altijd weer gezellig.

Kortom is zou het vanwege het aantal kamers niet een boutique hotel spreken maar al met al een heel gezellig hotelletje.

Gereisd met partner in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
3,0
Cultuur
3,0
Stranden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,8

Niet veel gezien

  • Egypte
  • Familiereis Familiereis met D-reizen
  • 15 January 2016

Het was een all-in vakantie met de hele familie met de kerst, om er even tussen uit te gaan. Ookal houd ik meer van rondreizen (zeker in Egypte), met familie daar zijn is ook heel speciaal

Alleen gereisd in december 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
6,0
Stranden
10,0
Steden
6,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,7

We zijn op vakantie geweest naar egypte in de meivakantie met mijn moeder en zusje in 2013

  • Egypte
  • Familiereis Familiereis met Corendon
  • 12 January 2016

We zijn daar een weekje geweest en t was super! Zijn in hurghada geweest en gedoken en na afgelegen eilandjes gegaan met de boot het was geweldig!

Gereisd met gezin in april 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,0

Geweldige vakantie in Egypte

  • Egypte
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 12 January 2016

We hebben er niet veel gedaan, meer een luievakantie. Maar de kinderen vonden het er geweldig. Elke avond een kinderdisco met leuke liedjes en grappig dansjes. Het personeel was ontzettend vriendelijk en het was daarom een geweldige vakantie.

in juli 2007
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
5,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
4,0
Reiziger icon

6,5

Heerlijke vAkantie gehad

  • Egypte
  • 11 January 2016

Een week lang alleen maar genoten vd zon! De aardige mensen en de heerlijke zwembaden! Top!!

Gereisd met vrienden in mei 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
4,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
4,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,3

Super mooi land

  • Egypte
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 11 January 2016

Ik heb een strandvakantie gehad, heelijke zon. En vriendelijke bediening ook buiten het resort was het prachtig. Geen last toen van de rumoerigheid daar.

Gereisd met partner in februari 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,6

Relexte duikvakantie

  • Egypte
  • 10 January 2016

Vooral rustig aan gedaan lekker gedoken en een aantal boottochten.

Gereisd met partner in december 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
4,0
Stranden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

6,7

Het was een geweldige vakantie waarin we veel gezwommen,gerelaxed en ook een beetje gefeest hebben. De zee is prachtig en het snorkelen is super mooi.

  • Egypte
  • 09 January 2016

We hebben quad gereden in de woestijn, we zijn met een boot naar eilandjes geweest, we hebben in een glasboot gezeten en kameel gereden en een party in de woestijn meegemaakt hoe vet is dat! De mensen zijn heel aardig en behulpzaam. Ik was uitgedroogd en meteen werd er voor me gezorgd zonder dat ze er iets voor terug verwachten. Kortom een geweldige vakantie en zeker een aanrader voor andere mensen. Ik wil deze reischeque supergraag winnen om een keer naar Thailand te mogen gaan, helaas heb ik er zelf niet genoeg geld voor en de reischeque zal dit een stuk makkelijker maken.

Gereisd met vrienden in november 2012
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

8,2

Egypte Hurgada Aqua Marine

  • Egypte
  • 09 January 2016

We zaten All inclusief in Hurgada in het Hotel Aqua Marine. Onze eerste vakantie samen en de eerste keer een All inclusief vakantie. We hebben genoten van het hotel, de omgeving en de excursies die we hebben gedaan. Sindsdien zijn we verkocht aan de All inclusief formule en het land. De reisleidster die wij daar hadden was ook top! Ze wist veel van de omgeving en de cultuur/bevolking. Had goede tips en regelde alles netjes en snel.

Gereisd met partner in mei 2011
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,5

Prachtige rondreis

We hebben eerst een cruise langs de Nijl gemaakt. Vervolgens zijn we naar zee gegaan en hebben we daar nog een week gezeten. Het was adembenemend. De service was erg goed. Door het maken van een rondreis per bood kan je de natuur waar je langs vaart goed zien. Dit maakte het extra bijzonder. Ook erg leuke mensen!

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,2

Dance like an Egyptian

  • Egypte
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 08 January 2016

Via Tui (destijds nog arke) hebben wij een prachtige Nijl-cruise mogen ervaren. Hier zijn we verschillende excursies wezen doen zoals naar de vallei der koningen, de tempel van Isis, tempel van zobek, de onvoltooide obelisk en nog verschillende meer. Tijdens de uren die we aanwezig waren op de boot was er volop entertainment. Wij hebben ons dan ook geen enkel moment verveeld. Het landschap rondom de Nijl is ook prachtig groen en je ziet hoe de mensen van de natuur leven. Op de drogere gebieden zijn vooral bergen te zien maar ook deze kunnen mooi zijn met hun vorm. Na een prachtige week hebben we er nog een week hurghada achteraan geplakt. Heerlijk ontspannen aan de zee en een prachtige snorkel excursie gedaan. Een aanrader voor iedereen die van zwemmen houd met een prachtig uitzicht!

Gereisd met partner in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,5

Mooiste herinnering

  • Egypte
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 08 January 2016

Wat heb ik gezien en gedaan? Volgens mij kan je beter vragen wat heb ik niet gezien en gedaan! 8daagse rondreis cruise over de Nijl met 3dagen Caïro er aan vast geplakt wat ook in het thema stond van rondreis. Veel prachtige tempels bezocht en heel veel geleerd van de prachtige geschiedenis van Egypte. Je hoeft je niet te laten tegen houden om dit te boeken als je kinderen hebt ik was namelijk 14/15 en mijn broertje 13/14. En we zijn er allebei overeens dat dit prachtig was. Van mummies zien tot scarabee tot tempels tot de schatten van King tut agamon.
Een dag kon er ongeveer zo uit zien:
06:00 - 07:00 ontbijt
07:30 vertrek richting tempel
09:00 vertrek richting valei der koningen en koninginnen
10:30 terug op boot
11:00 boot gaat varen
12:00 lunch
15:00 boot meert aan
15:30 vertrek naar andere bezienswaardigheden
16:00 terug op boot
17:00 boot gaat varen
17:30 avond eten
Tot volgende ochtend vrij

Laat je ook niet afschrikken door het vroege ontbijt het valt reuze mee. Het is meer zo gepland zodat je op het warmste van de dag op de boot bent en kan relaxen of zwemmen (op de boot).

Gereisd met partner in juli 2005
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Geweldig land, prachtige cultuurverschillen

  • Egypte
  • 08 January 2016

Ik ben inmiddels een aantal keren in Egypte geweest en elke keer is het weer geweldig. Wat een geweldige mensen wonen daar. En een heerlijke omgeving om tot rust te komen, of juist activiteiten te ondernemen in de woestijn of onder water!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

6,8

Onderwater wereld ontdekken

  • Egypte
  • 07 January 2016

gewoon een topbestemming voor duiken. Zelf mijn duikbrevet in Egypte gehaald en de onderwater wereld leren kennen. In 1u onder water zie je zoveel meer dan wat je in een hele dag in het bos tegen komt, echt magisch mooi! Vakkundige mensen voor jong en oud en altijd vriendelijke behulpzame crew aan boord. Prachtige zonsondergangen en mooie stranden. Ook snorkelen is voor de niet onderwater liefhebber een aanrader. Van cultuurverschil is op resorts en in restaurant en barretjes vaak weinig te merken. Over het algemeen gewoon vriendelijke mensen en een aantrekkelijk land voor ook niet duikers.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
5,0
Stranden
7,0
Steden
5,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,5

Super vakantie gehad

  • Egypte
  • Familiereis Familiereis met Corendon
  • 07 January 2016

Super mooie vakantie gehad! Mooie stranden, mooi helder blauw water! Leuke activiteiten, zoals duiken, snorkelen, dolfijnen zwemmen. Optimaal genoten van deze vakantie!

Gereisd met partner in mei 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,7

Marsa Alam is het ideale plek om tot rust te komen!

  • Egypte
  • 06 January 2016

Wij zijn in 2015 10 dagen naar een All in resort geweest in Marsa Alam.

De reis en ontvangst was ontspannen. Het resort was mooi en het personeel klantvriendelijk. Wij kwamen onder andere natuurlijk voor de onder water wereld. Na een wandeling op de pier, dook je in het aquarium van de Rode zee.

Ook zijn we een dag naar de stad Luxor geweest. De rid er naar toe duurde wel langer dan ons verteld was maar het was het zeker waard!

We zullen er zeker terug keren.

Gereisd met partner in maart 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

4,5

Topvakantie

  • Egypte
  • Familiereis Familiereis met D-reizen
  • 06 January 2016

duiken quadsafari door de woestijn zon zee cultuur. ronduit geweldig.

Gereisd met partner in mei 2008
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
2,0
Stranden
5,0
Steden
4,0
Eten & drinken
4,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

8,0

Geweldige ervaring in Hurghada

  • Egypte
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 06 January 2016

Hurghada had prachtige stranden en een van de mooiste zeeën om in de duiken. Een half uurtje rijden vanaf de stad lagen prachtige koralen. Echt een aanrader om hier naartoe te gaan. Ook de trip naar de piramides was geweldig! Verder was het een uitstekend hotel en heb ik mij er uitstekend vermaakt.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
6,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

10,0

Zou mooi zijn maar ik durf niet meer

  • Egypte
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 05 January 2016

een herkansing zou leuk zijn maar.....ik durf niet meer

Alleen gereisd in oktober 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Prachtige cultuur

  • Egypte
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 04 January 2016

Met 2 vriendinnen hadden we een vaste standplaats in Hurgahada. Vanuit daar zijn we met een privé taxi naar Caïro geweest. Een hele dag in de mooie hoofdstad gewandeld. Onder andere de Pyramides en het museum bezocht. Daarnaast zijn we naar Luxor geweest met een georganiseerde busreis. Daar onder andere het graf van Toetanchamon geweest. Een prachtige vakantie, in een prachtig land, met een mooi strand, waar je prachtig kan duiken. Een aanrader voor iedereen die houdt van cultuur/natuur vakantie.

Gereisd met partner in april 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,8

Super relaxe zon vakantie met veel te doen dingen

  • Egypte
  • 04 January 2016

We hebben paar dagen op het strand gelegen, daarnaast 2 dagen Cairo gedaan, quad safari en kameelrijden, hurghada verkend, onderzeeboot excursie, parasailen en een hamam behandeling. Oftewel een lekker diverse vakantie!

Gereisd met vrienden in juli 2010
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,5

Mooi land, altijd goed weer, heerlijk ontstressen

  • Egypte
  • Familiereis Familiereis met Oad Reizen
  • 04 January 2016

Een heerlijke Relaxte strandvakantie b
Lekker kunnen snorkelen, zwemmen en gebruik gemaakt van entertainment. Weinig buiten het resort geweest maR dat was prima met 2 kleine kinderen.

Gereisd met gezin in mei 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
6,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,3

Een geweldige vakantie

  • Egypte
  • Familiereis Familiereis met Corendon
  • 04 January 2016

Wij zaten in Jungle Aqua park in Huhgarda.
Dit was een super hotel.
Schoon, mooie ruime kamers met airco en veel vermaak.

Wij zijn naar Caïro geweest ( zelf geregeld met een lokale gids ) Onwijs gaaf en egt een aanrader.
Snorkelen met dolfijnen was ook super gaaf!

Gereisd met gezin in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,5

Marsa alam brayka bay

  • Egypte
  • 09 March 2015

Mijn eerste echte vakantie. Voor het eerst in een vliegtuig, wat me goed was bevallen. Aankomst op het resort was prachtig, mooie tuin prachtige blauwe zee. En van de 7 dagen hebben we er zeker 5 van gesnorkeld. Net of je in een aquarium zwemt. Zeker hoop ik nog terug te gaan volgend jaar! Maar eerst even sparen.

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,8

Super

  • Egypte
  • 08 March 2015

is mooi gast vrij en super onderwaterwereld Jij kan er echt genieten

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,3

2x naar Egypte geweest met Arke

  • Egypte
  • 08 March 2015

we zijn 2 x naar Egyte geweest wel naar dezelfde plaats elgouna omdat ik samen met mijn moeder ging vonden we dat plaatsje het meest geschikt voor 2 vrouwen
De eerste reis zijn we excursie naar Luxor gegaan,was een lange vermoeiende dag maar zeker de moeite waard, de 2e reis zijn we op excursie gegaan naar Cairo was ook heel mooi en indrukwekkend met de pyramides en de vallei van de koning beide excursies zou ik zeker aanraden als je naar Egypte gaat,dat moet je gezien hebben

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,0

Rondreis Egypte voor cultuurLiefhebbers

  • Egypte
  • 08 March 2015

heel veel fantastische oude cultuur, weinig natuur, vreemde mensen en een fantastische onderwaterwereld.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
10,0
Stranden
4,0
Steden
8,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,3

Leuk

  • Egypte
  • 06 March 2015

Niet gevaarlijk, zaten in een stedelijk gebied tussen lokale bevolking in Hurghada. Niet veel gezien maar een werkje genoten

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
6,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

6,5

Voor zonaanbidders

  • Egypte
  • 06 March 2015

We zijn een aantal keer geweest in Hurghada en Sharm el Sheikh de laatste is echt een toeristenplek puur gemaakt voor toeristen ideaal als zonaanbidders maar verder is er weinig cultuur te snuiven.We hebben wel wat activiteiten gedaan ,quad rijden in de woestijn,met een boot mee maar voor de rest is het eigenlijk veel te heet om overdag iets te ondernemen zoals een klooster bezoeken of een stad . Caïro ligt te ver weg om even te bezoeken,het kàn wel per bus of vliegtuig.Dat is wel jammer zijn we een aantal keer geweest en geen sfinx of pyramide gezien in het echt.De winkeltjes zijn echt leuk voor 1x ,als je ( zoals zo vaak) er een gezien hebt ,heb je ze allemaal gezien. Het afpingelen vond ik vreselijk ,dat is niet mijn ideale manier van shoppen en en het opdringerige ook niet ,ze trekken je aan je kleren naar binnen .Je ziet gelijk dat je in een totaal andere cultuur bent beland: 20 mensen op een pick up, 4 op een motor ,oude voertuigen,mensen op kameel of paard en constant getoeter. De eertse 2x stond er overal politie en was alles vrij geregeld maar na de revolutie was dat wel anders.Er was totaal geen gezag meer we voelden ons ook minder veilig toen.We hebben de bazar bezocht s 'avonds en een aantal keer de winkels maar meestal bleven we op het resort met een groep medelanders,dat was erg gezellig. het is jammer dat het zo vroeg donker is omdat je dan sávonds niks kunt ondernemen,overdag is het wel erg heet soms we hebben 47 graden meegemaakt.Hurghada kozen we ook we zijn door locals rondgeleid door markten en gedeeltes van de stad ( je moet overal voor betalen ook als je een foto maakt van een dier van iemand) hier zie je pas echt de armoede van het land.Verschrikkelijk dat dit in deze tijd nog zo is ,dit was na de revolutie overigens.Ook wat de mensen vertellen over hoe zij leven en dat ze hun land niet zomaar uit mogen ,je staat je te schamen voor ons luxe leven in Nederland.Verkopers zijn ook opdringerig hier zoals overal ,je kunt vanuit hier wel een uitstapje maken naar Luxor om wat cultuur te zien .Een bezoek aan caïro en een nijlcruise stond nog in de planning maar gezien de huidige situatie stellen we dit uit . Voor zonaanbidders is dit land ideaal! Prachtig weer altijd !!! De standen zijn niet zo fijn om te spelen voor de kinderen er is meer steen dan zand.Snorkelen is wel echt een geweldige belevenis de prachtigste vissen zie je. Kies een hotel dat niet overheerst wordt door (meestal dronken) russen etc want ze pakken gewoon je bord uit je handen als er even geen beschikbaar zijn in het restaurant en laden het vol eten het vervolgens niet op,de bediening moet het dan weggooien terwijl ze zelf niks hebben , het is echt schandalig.Elke nederlander die we tegenkwamen vond dat een groot minpunt.Kortom een zonaanbidder kan hier de tijd van zijn leven hebben. Over de cultuur van Alexandrië , Caïro kan ik helaas nog geen ervaring delen.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
6,0
Steden
5,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

6,8

Mooie stranden...beetje cultuur maar wel DE cultuur...geweldig

  • Egypte
  • 06 March 2015

Lekker.chille maar wel naar luxor geweest....prachtig

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

5,0

Mooi land

  • Egypte
  • 05 March 2015

Ik vond duiken super, en mensen zijn super aardig rn helpen je graag

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
4,0
Cultuur
5,0
Stranden
6,0
Steden
6,0
Eten & drinken
3,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

8,7

Het prachtige Egypte!

  • Egypte
  • 05 March 2015

Over Egypte kan ik bijna alleen maar positief zijn! In dit land zijn oneindig veel leuke excursies te doen en prachtig mooie dingen te zien. De tombes & piramides trekken vooral mijn aandacht, wat zijn dat geweldige kunstwerken! Het eten vind ik iets minder. De stranden zijn dan wel weer errúg mooi!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

4,5

Tropical fishs

  • Egypte
  • 05 March 2015

snorkelen, heerlijk water en geniet van de mooie vissen onder water. het best aquaruim van het hele wereld. quad rijden, en domadares rijden. wij gaan weer terug, en pyramiden bekijken.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
4,0
Cultuur
4,0
Stranden
5,0
Steden
5,0
Eten & drinken
4,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

6,2

Lekker zon-zee-strand in Egypte

  • Egypte
  • 05 March 2015

We hebben heerlijk genoten van zon zee en strand in Egypte en ervoor gekozen om slechts twee uitstapjes te doen. Dit was wel heel leuk. Het zien van de piramides en het horen van de verhalen in het nationaal museum is erg indrukwekkend. Ook het snorkelen is erg mooi!.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
1,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
5,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,0

Onder water de natuur en boven water de stad, Hurghada

  • Egypte
  • 05 March 2015

Ik moet nog langs de Nijl, alle oudheden bewonderen.
Duiken en snorkelen in Hurghada is fantastisch!!
De stad en de mensen zijn zo anders dan hier, geweldig om te zien.
Ze zijn me lief geworden.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,0

Alexandrië: een bezoek meer dan waard!

  • Egypte
  • 05 March 2015

De boulevard is het toonbeeld van Alexandrië en staat altijd vol met auto’s, straatverkopers, voetgangers en zo nu en dan zelfs met paardenkoetsen.

De meeste mensen doen tijdens hun reis door Egypte een tour langs de bekendste bezienswaardigheden. Ze gaan naar Cairo voor de piramides, Luxor en Aswan voor de tempels en naar Sharm el Sheikh of Hurghada voor het strand. Maar er is zoveel meer te zien! Vooral Alexandrië, de grootste stad na Cairo, is zeker een bezoekje waard.

Op het westelijke puntje van de boulevard staat de Citadel van Qaitbay op de plek van de voormalige vuurtoren Pharos, een van de zeven wereldwonderen van de Oude Wereld. Een bezoek levert je naast een lesje geschiedenis ook een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en de stad zelf met als eyecatcher de prachtige Bibliotheca Alexandrina.
De bibliotheek, met de grootste leeszaal ter wereld, is een van mijn meest favoriete plekken in Alexandrië. Prachtig vind ik de buitengevel die is versierd met hiërogliefen en letters van dode en levende talen uit heel de wereld.

Aan de oostkant van de stad liggen de tuinen en paleizen van Montazah. Ook die zijn een bezoek meer dan waard. Je kunt er zonnen op één van de vele aangrenzende stranden of lekker zwemmen in zee. Waag een gokje in het casino van paleis Haramlek of ga lekker eten in één van de restaurants. Het is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.
Verspreid over Alexandrië vind je nog veel meer historische monumenten, waaronder het Romeinse Theater en de Zuil van Pompeius (boven). Daarnaast zijn er ook vele musea en winkelcentra om je dagenlang bezig te houden. Er is werkelijk geen enkele reden om Alexandrië niet op te nemen in jouw reisschema bij je volgende bezoek aan Egypte.

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,0

Winwinwin

  • Egypte
  • 05 March 2015

Het lijkt me zo'n geweldig land! Ik zou er graag heen willen als ik dit jaar afstudeer.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,8

Heerlijk samen met mijn man in een all inclusive hotel...genieten!!

  • Egypte
  • 04 March 2015

We zijn bij de bedoïnen geweest in de woestijn. Was erg leuk en interessant!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,2

Zon, zee, relax

  • Egypte
  • 04 March 2015

Super duik/snorkelbestemming. Woestijnsafari. Bezichtiging van Luxor met de tempels en tombes. Caïro met de piramides. uitgebreide buffetten. Na 9 jaar Egypte hebben wij echt GEEN klagen gehad over het eten.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
4,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,2

Prima resort in Hurghada!

  • Egypte
  • 04 March 2015

Mooi resort in Hurghada (Arabella Azur). Goede en schone voorzieningen. Lekker eten en heel vriendelijk personeel. Een aanrader!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,2

Hele goede georganiseerde reis van Arke naar Hurghada

  • Egypte
  • 04 March 2015

Wij zijn net terug van een prachtvakantie in Egypte! Bij aankomst werden wij hartelijk ontvangen met een welkomstdrankje en een rondleiding door het resort. Dit was erg prettig omdat het resort redelijk groot was.
De hotelkamers waren erg ruim. In de hotelkamer was een minibar die elke dag weer werd aangevuld. Daarnaast werd de kamer ook dagelijks schoongemaakt (schone handdoeken, dweilen en schoon beddengoed) dit vonden wij erg prettig.

De excursies werden vanuit Arke georganiseerd. Wij hebben een trip naar Luxor en een bootcruise gedaan. Deze excursies werden verzorgd door een Nederlands sprekende gids. Het eten was tijdens de excursies inbegrepen. Dit vonden wij erg goed geregeld.

Het resort was fijn, aardig personeel, zeer goed en gezond eten, veel afwisseling in excursies werden aangeboden en het weer zat ons erg mee.
Kortom een top vakantie.

Wij zullen zeker vaker boeken bij Arke. Alles was gewoon goed geregeld!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,7

Leuk land, vriendelijke mensen, het kan mooie omgeving zijn, leuke activiteiten en heerlijk weer!

  • Egypte
  • 04 March 2015

we zijn met een boot weggeweest om met wilde dolfijnen te zwemmen, dat was echt geweldig!! Verderop gingen we snorkelen, dat was zo mooi om te zien, allerlei verschillende vissen met verschillende kleurtjes! We waren in de winter weg, toen was het daar 28 tot 32 graden! Echt een aanradar!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

6,7

Voor cultuur moet je naar cairo

  • Egypte
  • 03 March 2015

Hurgada was aardig, hotel prima, maar heel erg toeristisch. Natuurlijk wilden wij de piramides zien en hebben een excursie daarnaartoe geboekt. Dat was een avontuur op zich. Tjonge. Een minibusje haalde ons op en hij scheurde naar de grote bus. Het was nog donker dus best raar. Bij de bus aangekomen moesten wij als een gek de geblindeerde bus in. Gordijnen dicht en daar ging de bus. Het ding zou in nederland al op de kraak gelegen hebben. Zo kapot als die bus was. In het volledige donker met gesloten gordijnen over de snelweg op weg naar Cairo. Eindelijk een stop. Hier stonden dus nog meer bussen. Gelukkig, onze bus was zo kapot dat hij niet verder kon. Kregen toen een betere. En weer verder want het was een aardig stukje rijden. En eindelijk bereikten wij Cairo. Een bijzondere stad, heel druk maar ook imposant. De hele dag met de excursie meegedaan, o.a. een tocht over de NIJL en de bekende musea bezocht. En natuurlijk de piramides. Van pure ellende hebben wij maar voor een paard en wagen gekozen vanwege de enorme hitte. Het was ons te ver lopen in de zon. Dus neem een paraplu mee, geen greintje schaduw daar. De bus zette ons in de avond af voor ons hotel wat uitzicht had over de piramides. Ook hier waren wij bijna alleen in dat immens grote hotel want ze hebben voor ons ergens anders eten vandaan gehaald. De volgende ochtend hadden wij een prive chauffeur omdat niemand anders de 2 daagse tour geboekt had. Hij heeft ons echt heel veel van Cairo laten zien, ook de koptische wijk, zeer indrukwekkend. Wij hebben genoten van deze 2 dagen cairo.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

7,2

Onderwateravonturen in de zonnige oudheid

  • Egypte
  • 03 March 2015

Sharm en Sheikh, Hurghada, Taba, Dahab, Marsa Alam... Een voor een geweldige zonvakantiebestemmingen met een overweldigende onderwaterwereld. Hoe verder van de meest bekende toeristische plaatsen vandaan, hoe mooier de riffen en hoe meer vissen. Mooie all inclusive-resorts met lekker eten. Met mogelijkheden om de Egyptische oudheid te ontdekken in Luxor, Sinaï, of zelfs Caïro. Persoonlijke topper: hotel Tulip resort in Marsa Alam. gegarandeerd mooi weer en snorkelen of duiken totdat je er bij neervalt.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
6,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,0

Prachtige onderwaterwereld

  • Egypte
  • 03 March 2015

Zo mooi , die zee daar. Prachtig hotel, makadi resort. Mooi weer, en ja het is fantastisch om te snorkelen met al die mooie riffen

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
5,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,0

Een tweede honeymoon met mijn vrouw die het zo ontzettend verdient.

  • Egypte
  • 03 March 2015

Om precies te zijn Hurghada in Egypte en nog specifieker het hotel Sunrise Select Makadi Bay.
Geweldig om te snorkelen en altijd heerlijk weer wat zeer aangenaam is met lichamelijke problemen.
Specifiek dit hotel service een dikke 10, personeel en animatie helemaal geweldig 10, eten en drinken super 10, en snorkelen magnifiek een dikke dikke 10.

En met mijn vrouw zou ik graag nogmaals een honeymoon maken omdat ze na alle ellende wel eens wat leuks kan gebruiken om even op te peppen.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,2

Het snorkelen in de zee is super gaaf het is net of je in een groot aquarium zwemt. En altijd zon.

  • Egypte
  • 03 March 2015

De onrust die daar is houd mensen af maar waar wij zaten heb je geen last marsa alam is een aanrader.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
6,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,2

Reis door Egypte

  • Egypte
  • 02 March 2015

De oude Egyptische graven en schatten zijn de moeite waard!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,7

Mooie DOE vakantie!

  • Egypte
  • 25 February 2015

Veel mooie dingen gezien zoals: luxor. Dit was erg indrukwekkend. Maar ook zeker de mooie bountyeiland om te relaxen en fe genieten.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,7

Sharm el Sheik: poort naar de Sinaï

  • Egypte
  • 24 February 2015

Egypte was mijn eerste zelfstandige 'verre' reis. Ik kwam voor mijn gevoel in een hele andere wereld terecht, die naast heel warm ook heel wonderlijk aanvoelde. Sharm el Sheik was onze toegangspoort tot de Sinaï woestijn, een ruig en leeg landschap met betoverend mooie plekken als de 'Couloured Canyon' en de 'Blue Hole'. Jeepsafari's, rijden op dromedarissen, snorkelen, boottochten... we hebben veel gedaan en gezien in twee weken tijd. Snorkelen in de Rode Zee is als het zwemmen in een tropisch aquarium. Ik had nog nooit, en heb sindsdien niet meer, zulke mooie gekleurde koralen en vissen gezien. Het hoogtepunt van de vakantie was voor mij een avondexcursie per jeep en dromedaris naar de Bedoeïnen in de woestijn. Kijkend vanaf een berg zagen we de zon ondergaan. Toen daglicht plaats had gemaakt voor het donker zagen we duizenden sterren fonkelen aan de hemel. Met een telescoop konden we de sterren en planeten van dichterbij bekijken. Ik zag zelfs een ring om een planeet. Nooit zal ik de stilte van die avond vergeten. Ik voelde me heel klein die avond en moest denken aan een tekst op een t-shirt dat mijn moeder vroeger droeg 'Van de maan af gezien zijn we allen even groot'. Of klein, in dit geval.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,5

3 Weken durende rondreis door Egypte

  • Egypte
  • 23 February 2015

Natuurlijk zijn de woestijnen, piramides en stranden mooi en indrukwekkend. Maar ik vond vooral de cultuur en geschiedenis van Egypte speciaal.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,8

Te warm

  • Egypte
  • 23 February 2015

Wij hebben in Hurgada gezeten, helaas niet zulke goede ervaringen, bijv een taxi nemen en dan naar de stad gaan duurde een uur. Ik werd ziek taxi in de stad gebeld en met spoed terug naar het hotel..raad? binnen 5 min waren we daar al. Je kon ook niet veilig de winkels in, deuren werden op slot gedraaid en de mannen stonden tegen je aan te rijden.
Zelfs in ons hotel werden we achtervolgd voor de beveiliging.
Nog maar niet te spreken van al die russen die het hotel overspoelden. We moesten knokken om aan eten te komen.
Erg jammer onze vakantie, van mij en een vriendin was danig verpest.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
4,0
Stranden
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

7,3

Een land voor verschillende bestemmingen

  • Egypte
  • 23 February 2015

Vanuit verschillende plekken kan je cursussen doen naar andere culturele plekken in Egypte. Je kan ook een fantastische strandvakantie houden en voor jongeren zijn er genoeg uitgaansgelegenheden.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,2

Egypte is een super land om naar toe te gaan

  • Egypte
  • 23 February 2015

ik vind dat iedereen een keer Egypte gezien moet hebben. Het is daar altijd mooi weer, mooie stranden en een ontzettend mooi strand.
Vriendelijke mensen en goedkoper dan de meeste reizen!
Ik kom al heel wat jaar in Egypte, je kan ontzettend veel ondernemen.
Duiken, paardrijden, kameel rijden, op safari etc;
Egypte is echt een land dat je gezien moet hebben!

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,0

Top land

  • Egypte
  • 21 February 2015

egypte is een gastvrij land met schitterende onderwaterwereld en zeer vriendelijk mensen vooral in de streek Marsa Alam een aanrader voor duiken snorkelen en cultuur

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Geweldig duikparadijs

  • Egypte
  • 20 February 2015

heerlijk weer, mooie zee, prima hotel's kortom lekker genieten

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

6,8

Egypte heeft meer te bieden dan Sharm el Sheikh en Hurghada! Trek erop uit, het binnenland in.

  • Egypte
  • 19 February 2015

Excursie naar Caïro - piramides en naar Luxor. Zeker een aanrader.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
5,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

4,5

Verschikkelijk opdringerig

  • Egypte
  • 19 February 2015

Heel veel ziek geweest, hotel licht je op waar je bij staat in samenwerking met hotel waardoor je bedrijgt word door middel van politie ect.
mensen op straat laten je niet met rust je bent buitenlands dus voor hun een prooi om mee naar binnen te slepen.

De temperatuur is overigens wel heerlijk

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
3,0
Cultuur
4,0
Stranden
8,0
Steden
2,0
Eten & drinken
3,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

5,2

Super bestemming

  • Egypte
  • 19 February 2015

zeker aan te raden, mooie stranden en cultuur in prachtige steden.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
6,0
Stranden
6,0
Steden
4,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

5,0

Geweldig!

  • Egypte
  • 19 February 2015

Een geweldige vakantie, heerlijk weer en veel digen te doen en zien! Bovendien heeel veel aardige, lieve en zorgzame mensen! Zeker de moeite waard en zeker voor herhaling vatbaar!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
5,0
Stranden
5,0
Steden
5,0
Eten & drinken
4,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

6,7

Duikvakantie all inclusive hotel

  • Egypte
  • 18 February 2015

Gedoken, hurgada, bedoeinen, quat bike in woestijn, all inclusive hotel

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
7,0
Stranden
5,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,8

Hurgharda beach albatros!! Super om daar te zijn.

  • Egypte
  • 18 February 2015

3 keer in Egypte geweest! Beach albatros blijft voor mij het beste hotel. Leuke animatie overdag en savonds, lekker eten en vriendelijk personeel. De boottrips waren geweldig! Verder is het quat rijden in de woestijn ook echt een super ervaring. Een bezoekje Caïro en Luxor is ook echt een aanrader!! Voor de jongeren lekkee uitgaan gaan in de open club Havanna!! Echt is mijn droomland. Een land om elkaar jaar weer heen te gaan.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

5,0

Heerlijk om de winter maanden hier te ontvluchten en kweker uit te rusten

  • Egypte
  • 18 February 2015

Heerlijk gesnorkeld. Geboren van de Zon

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
3,0
Stranden
10,0
Steden
4,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
2,0
Reiziger icon

5,0

Heerlijk om de winter maanden hier te ontvluchten en kweker uit te rusten

  • Egypte
  • 18 February 2015

Heerlijk gesnorkeld. Geboren van de Zon

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
3,0
Stranden
10,0
Steden
4,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
2,0
Reiziger icon

4,5

Super vakantie!

  • Egypte
  • 18 February 2015

Het duiken in Egypte is echt prachtig, je hebt het gevoel dat je in een groot aqarium zit, prachtige gekleurde vissen. Verder is het erg gezellig in sharam el sheikh. Leuke winkeltjes om leuke dingen te kopen. Ook de woestijn is aan te raden, erg leuk om een kamelen toch te doen.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
5,0
Stranden
6,0
Steden
3,0
Eten & drinken
2,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

7,8

Een reis door de geschiedenis

  • Egypte
  • 17 February 2015

4 maal inmiddels naar Egypte gereisd waarvan we eenmaal op aanraden van mijn ouders een grote rondreis hebben gemaakt, die ik iedereen aan kan bevelen. Prachtige oude steden met autentieke markten en fantastisch om alle ruïnes te zien uit het oude Egypte. Aswan, luxor met het dal der koningen, Caïro met de sfynx en het enorme museum. Abu simbel en de prachtige nijlcruise. In Egypte voelde ik me een prinses. Prachtige hotels en heerlijk eten ook overal waar we waren. Zeker ook een snorkel/duik excursie doen. De onderwater wereld is zo indrukwekkend met prachtig koraal en bijzondere vissen

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,3

Geweldig land

  • Egypte
  • 17 February 2015

Mooi land waar de cultuur nog nie zo erg verwesterd is. Mooie stranden en omgeving. En altijd warm!

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,2

Dol op snorkelen of duiken een must

  • Egypte
  • 17 February 2015

Ik vond Egypte indrukwekkend .
Vooral de onderwaterwereld, Zeer bijzonder.
Het snorkelen heb je zo onder de knie en het is een mooie ervaring.
Het eten vind ik erg lekker .
De stad Hurgada is bv erg druk met verkeer maar ook iets wat je zeker gezien moet hebben.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
3,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

6,2

Leuke ervaring

  • Egypte
  • 17 February 2015

wij zaten in Sharm el Sheikh, een mooie badplaats maar heel toeristisch. Naar de woestijn geweest en op een kameel gereden. Leuke stadjes bezocht.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
6,0
Stranden
6,0
Steden
7,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

8,2

Teveel nog niet gezien

  • Egypte
  • 17 February 2015

Ik heb er heerlijk van de zon genoten, en mijn padi open water certificaat gehaald. En genoten van de prachtige onderwaterwereld aldaar.

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
4,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,5

Relax

  • Egypte
  • 17 February 2015

We zijn heerlijk een weekje al inclusief aan het strand in Egypte geweest.j

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Nijlcruise

  • Egypte
  • 17 February 2015

De mooiste en indrukwekkenste reis ooit. Aansluitend een strandvakantie: schitterende onderwaterwereld.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

Caïro, met de trein naar Assoean, onder escorte naar Aboe Simbel, met de boot terug naar Luxor, door naar de Dode Zee, Wadi Rum, Petra (!!!!) en bijkomen in Amman

  • Egypte
  • 17 February 2015

alles bijzonder en dus indrukwekkend,
perfecte Egyptische reisleider

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

6,8

Duiktrip

  • Egypte
  • 17 February 2015

Gedoken

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
1,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,5

Snorkelparadijs

  • Egypte
  • 17 February 2015

Super snorkelparadijs!!
Als je van snorkelen houdt moet je hier zeker een keer heen!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
5,0
Stranden
7,0
Steden
6,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

6,5

Heerlijk voor een zonvakantie in voor of najaar

  • Egypte
  • 17 February 2015

Zonnen zwemmen snorkelen en lekker eten en drinken dat is de reden dat we naar Egypte gaan we komen altijd geheel uitgerust terug, de stad mijden we er wordt teveel aan je getrokken en gesmeekt of je iets wilt kopen In de resort kun je meestal wel een leuke boottocht boeken. Kijk wel naar de sterren wij willen minimal 4 en naar de beoordelingen voor je eeHelaas is het in de steden nog steeds niet veilig genoeg dus wat betreft Cairo of Luxor kan ik niet beoordelen

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
6,0
Stranden
9,0
Steden
4,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

6,7

Egypte

  • Egypte
  • 17 February 2015

Heerlijke temperatuur en mooie resorts.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
4,0
Cultuur
4,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Betoverend Egypte

  • Egypte
  • 17 February 2015

Egypte heeft veel te bieden, zowel wat betreft cultuur (denk aan alle prachtige tempels, de piramides, het Egyptisch museum in Caïro etc. etc.) alsook de natuur, zeker als je van woestijnlandschappen houdt (die echt niet bestaan uit alleen maar zand!). Maar wat natuur betreft is vooral de onderwaterwereld adembenemend mooi.
Jammer dat de laatste jaren zoveel onrust is in dit prachtige en (zoals wij het ervaren hebben) gastvrije land. Het gros van de bevolking verdient het dat er weer meer mensen naar Egypte op vakantie gaan, want dat is voor velen een bron van inkomsten.
De meeste hotels/resorts bieden veel waar voor hun geld en ook aan gastvrijheid ontbreekt het hier niet. Kortom: wij zijn trouwe Egypte-fans en hopen dat nog lang te kunnen blijven.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,7

Prachtig land

  • Egypte
  • 17 February 2015

Nijlcruise .prima verzorgd..door kras..goede gids en prachtige omgeving

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,3

De verborgen schoonheid van Egypte

  • Egypte
  • 17 February 2015

Mijn eerste indruk van Egypte was niet gelijk ''Wauw''. De woestijn is vies en ligt vol afval. Ook langs de wegen ziet het er niet al te best uit, veel onafgemaakte gebouwen e.d. Gelukkig verbleven we op een prachtig resort. Maar wij zijn allebei geen stilzitters, dus je hoopt dat er wat in de omgeving te doen is. In ons hotel liep een gids. Hij zou ons wel eens even de mooie plekjes in Egypte laten zien. Zo zijn we naar El Gouna geweest. Prachtige verzorgde stad! En het duiken/snorkelen in Egypte is echt heel gaaf! Super mooi koraal en exotische vissen! Ook zijn we naar een feest geweest dat midden in de woestijn plaatsvond. We hebben kameel gereden en met paarden over het strand gelopen tijdens een romantische zonsondergang. Gelukkig toch heel veel mooie dingen gezien in Egypte, had ik eerlijk gezegd niet verwacht!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,3

Nijl cruise ook mooi om me te maken

  • Egypte
  • 16 February 2015

lekker warm land
heerlijk eten
vriendelijke mensen
en veel cultuur om te zien en bovendien niet duur.
je zit voor een dubbeltje op de eerste rang.

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Egypte gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Egypte ervaring, reistips of reisverhalen.