Gambia ervaringen

De Gambia ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Gambia.

Er zijn 49 Gambia ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,1
Stranden
8,2
Steden
6,6
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
7,9
7,8
Totaalscore
49 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
8,7

Indrukwekkend! Lieve mensen & zo happy met weinig!

  • Gambia
  • Autorondreis Autorondreis met Corendon
  • 20 January 2019

Kotu is een gezellig drukke plaats met meerdere hotels, restaurants en een prima uitvalsbasis om verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Ik verbleef in Kombo Beach; een keurig hotel met zeer gastvrij personeel, nette kamers, schone badkamers, een uitgebreid ontbijtbuffet en een fijn, schoon strand. Ebrima Fadera was onze betrouwbare taxichauffeur (groene taxi!) en tourgids (+2202659069). Altijd op tijd en rekent een eerlijke prijs! In tegenstelling tot wat de reisorganisaties beweren ('bestel alles in het hotel..') Bestel juist een verse juice of fruitsalade op het strand; heerlijk!! Veel goedkoper en de locals die op het strand werken, verdienen zo tenminste ook nog iets! Voor wie niet op wil gaan in de toeristenmassa/business; ga met een lokale gids/chauffeur zoals Ebrima. Ik kan niet wachten om weer terug te gaan naar The Smiling Coast of Africa!!

Gereisd met vrienden in december 2018
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,5

Beste vakantie ooit

  • Gambia
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 19 November 2018

Hou je van een spannende en intrigerende reis? Dan is Gambia echt de place to be. Enerzijds een verschrikkelijk mooi land, anderzijds heel duidelijk een derde ontwikkelingsland. Desondanks gastvrijheid is subliem, alhoewel ze wel zien dat je de ''blanke'' westerling bent. Maar na een dag of twee is bij hun ook kenbaar dat het vervelend wordt en stopt het wel. Ben je er eerder klaar mee, neem een lokale gids en die helpt je daarbij. Indien interesse contact als u de gegevens wilt van mijn lokale gids die ik daar ontmoet heb. Een jongen die het geld nodig heeft maar niet bietst bij je. Integendeel, 1 euro is daar veel maar zelf hij heeft 4 armbandjes laten maken toen we weg gingen. Tot aan de dag van vandaag nog steeds contact via whatsapp. Sarja Sonko is zijn naam en woont in Bakua. De meest relaxte tourguide en die maakt je vakantie echt onvergetelijk.

Gereisd met partner in augustus 2018
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,5

Lieve behulpzame mensen die je graag alles laten zien!

Met een gids op pad geweest die ons van alles heeft laten zien waar de meeste toeristen niet gaan (en voor weinig geld). Heel lieve mensen die je graag wat extra's geeft. Lekker weer ook. Voor herhaling vatbaar.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Gambia, meer dan een land

  • Gambia
  • 09 February 2017

Kennis maken met de cultuur en tussen de mensen leven dat is Gambia, weg uit je hotel en zien wat er op straat gebeurt. Dan wel de straten buiten de toeristenzone en gewoon tussen de bevolking. Wij hebben meerdere jaren zo gereisd met vrienden en hun families in de binnenlanden opgezocht, geweldige vakantie gehad. En dan effe bijtanken op het strand bij je hotel, hotel met geweldig personeel. Allemaal even lief en hardwerkend. Deze mensen verdienen meer dan ze ontvangen met hun minimale salaris.

Gereisd met partner in augustus 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,7

Heerlijke strandvakantie in Gambia

  • Gambia
  • 09 February 2017

Naast een aantal dagen strand ook het binnenland van Gambia verkend en een paar dagen in buurland Senegal geweest. Gambia is echt een aanrader voor een zonnige vakantie in de winter op een paar uurtjes vliegen.

Gereisd met vrienden in december 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
6,0
Stranden
9,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Famiereis Gambia

Geschikt voor de hele familie, zolang je open staat voor het kennismaken met de cultuur. De cultuur van samen leven en samen zorgen. Geniet van het gastvrije onthaal bij families in compounds, ook verderop in het binnenland, waar ze nog steeds vreemd opkijken van blanken. Geniet van de kinderen die ondanks dat ze geen engels spreken heel goed contact weten te maken. Help eens mee met koken en eet daarna gezamelijk de maaltijd. Blijf niet in je hotel, ga er op uit. Neem een lokale gids en vraag hem zelf jou te laten zien wat je niet mag missen. Betaalbaar en super trips maken. Neem de regen voor lief maar bescherm je tegen de muggen

Gereisd met partner in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

8,0

Sprakeloos

  • Gambia
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met D-reizen
  • 14 January 2017

mooi weer kon niet stuk

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,5

Verrassend en heel relaxed land met een vriendelijke bevolking.

  • Gambia
  • 13 January 2017

Ga naar 1 van de Grote markten met oa houtsnijwerk, bezoek aan Charlie de krokodil, , likeur stokerij incl. proeven ! Visdrogerij . Heerlijke strand wandelingen, zwemmen in zee, fruit eten bij de stalletjes, drankje en dansen in 1 van de leuke barretjes en vooral veel lachen en praten met de locale bevolking !

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

3,7

10 dagen in een hele andere wereld

  • Gambia
  • 10 January 2017

Voor op stond relaxen op de heerlijke stranden maar we wilden ook wat zien. Gambia is een prima land om in de winter lekker de zon op toe zoeken. Super vriendelijke mensen die toch in een enorme armoede leven en ja dan ben je als westerling wel een wandelende zak met geld.
Twee excursies gedaan: de eerste door Gambia; Abuko waar we een schooltje hebben bezocht, een veemarkt, boottochtje en de beroemde vismarkt van Tanji. Tijdens deze trup krijg je een goede indruk hoe het dagelijkse leven er aan toe gaat. De tweede excursie ging naar Zuid-Senegal. De wat rijkere broer met een prachtige natuur. Alleen al de grens passeren was een belevenis.
Qua eten kun je prima terecht in de vele restaurantjes die te vinden zijn in de omgeving van het hotel (Bijilo) of op de Senegambia (Strip).
Prima vakantie gehad met voor Nederlandse begrippen een aangenaam prijsniveau.

Gereisd met partner in december 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
4,0
Cultuur
3,0
Stranden
5,0
Steden
3,0
Eten & drinken
4,0
Activiteiten
3,0
Reiziger icon

8,0

Super indrukwekkende reis naar Gambia!

  • Gambia
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 22 January 2016

Vorig jaar samen met mijn vriend naar Gambia geweest. Heerlijke tenperatuur daar. Het aapjes park is erg leuk en de krokodillen park ook. Wij hadden een locale gids wat veel goedkoper en leuker is. Deze zijn overal te vinden. Wij waren ook naar een locale markt gegaan, bizar maar wel indrukwekkend( let wel goed op ke eigen spullen dan). Wij hebben helaas geen strand bezocht dus daar kan ik niet over oordelen:). Verder is her eten relatief goedkoop maar wel heerlijk! Wij vonden het een top vakantie

Gereisd met partner in februari 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

5,0

Culturele vakantie

  • Gambia
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 19 January 2016

Heerlijke vakantie van relaxen op het strand tot krokodillen aaien, naar de markt, zelf koken en in een compound slapen het kan hier allemaal! De mensen zijn erg gastvrij en zullen je altijd met van alles helpen! Heb 7 maanden doorgebracht in dit mooie land en ben er inmiddels al 10 keer geweest! Aanrader voor mensen die sterk in hun schoenen staan!

Alleen gereisd in februari 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
6,0
Stranden
5,0
Steden
4,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

7,5

De smiling coast van Afrika is zeker een bezoek waard!

  • Gambia
  • 19 January 2016

Samen met een vriendin een 9 daagse reis naar Gambia gedaan. Last minute dus weinig tijd gehad om voor te bereiden. We wilden eigenlijk gaan rondreizen door het land maar in Kololi was het super gezellig dus wij zijn daar vooral gebleven. Stappen kan daar goed!
Mensen zijn vriendelijk maar hangen continu om je heen, soms vervelend. Afrikaanse eten is super lekker. Alle drie de gerechten die overal op de kaart te vinden zijn geprobeerd en stuk voor stuk goed.
We hebben nog twee tours gedaan. Beide via een privé gids. De eerste tour bracht ons naar Fathala, een nationaal park in Senegal waar wij een Safari hebben gedaan. Helaas weinig dieren gezien maar het was het zeker waard.. (onze gids heette Modou)
En de andere tour die wij gedaan hebben was met een andere gids (Kebbah) en we zijn naar James Island gegaan, een schooltje en wat kleine dorpjes langs de weg om zo een beeld te krijgen van het échte leven daar.
Gambia is zeker een aanrader!

Gereisd met vrienden in januari 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,5

Hele mooie ervaring

  • Gambia
  • Autorondreis Autorondreis met TUI
  • 15 January 2016

In februari 2014 ben ik met school naar Gambia geweest voor een rondreis. Als school hebben we daar een sponsorschool die we helpen opknappen zodat zoveel mogelijk kinderen onder goede omstandigheden naar school kunnen gaan. Niet alleen hebben we de schooltjes in Gambia bezocht, ook hebben we veel van de mooie natuur van Gambia kunnen zien doordat we helemaal het binnenland in zijn gereden.
In augustus 2015 ben ik zelf nog een keer terug gegaan omdat Gambia een hele diepe indruk op mij heeft achtergelaten.
Ik zou het iedereen zeker aanraden om naar Gambia te gaan, de mensen zijn enorm vriendelijk, mooie stranden, mooie natuur en je krijgt de kans de Afrikaanse cultuur te ontdekken.

Gereisd met vrienden in februari 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,7

Prachtig land

  • Gambia
  • 12 January 2016

Ik zou deze bestemming aanraden voor mensen die het leuk vinden om dingen te doen op hun vakantie. Gambia is een prachtig land met zeer vriendelijke mensen. We zijn een dag op safari geweest in Senegal met Gambia Tours en verder zijn we op eigen houtje naar de markt geweest, monkeytown (zeker een aanrader!) en de krokodillenpool. Was een geweldige reis!

Gereisd met vrienden in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,5

Geweldige vakantie!

  • Gambia
  • 12 January 2016

Geweldige cultuur en vriendelijke mensen! Verschillende uitstapjes gemaakt naar o.a apentuin, reptielen farm, mangrove, tanji.
Mooi strand bij het hotel!

Gereisd met partner in november 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,3

Gastvrij, gezellig, warm, mooi

  • Gambia
  • 10 January 2016

Voor het eerst in mijn leven met mijn ouders op vakantie geweest (ik ben nu 30 jaar)! Ook mijn oom en tante, die al 20 jaar in Gambia overwinteren, waren er bij. Het was geweldig! We verbleven in Cape Point. Allerlei dingen bezocht met een lokale gids, zoals de krokodillenpoel, monkey park, Lamin Lodge, paradise beach, Banjul, vissershaven, etc. Geweldig en indrukwekkend. Ook zijn we bij de lokale bevolking thuis geweest. Hoe arm ze ook zijn, ze bieden je van alles aan. De bevolking is erg aardig en behulpzaam. Sommigen met het doel om geld te krijgen, maar ik geef ze geen ongelijk. Teven een schooltje bezocht in Bakau. De kinderen konden 'Kortjakje' zingen, echt super schattig! Verder is het weer optimaal. Mooie stranden waar je een hele dag kunt vertoeven. En 's avonds live muziek is ook telkens weer een feest! Ik ben maar 1 week geweest, dus ik ga zeker terug!!!

in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Gambia was geweldig!

  • Gambia
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 10 January 2016

In maart zijn wij een week naar Gambia geweest plaats heet Kotu. Hotel palma Rima, een klein schalig hotel, all inclusief. Vriendelijke personeel, goed eten en drankjes, mooie zwembad. Leuke bungalow. Niet luxe maar gewoon goed. Hotel is een aanrader.
Excursie (jeep safari) geboekt via Arke nu Tui. We zijn naar paar dorpjes geweest; school, lokale markt, vis markt, paradijse beach, huisjes etc. Is echt een aanrader!
Strand in kotu was geweldig en mooi. Bedje op het strand is gratis als je maar minimaal 1 drankje koopt. Een flesje cola kost maar 0,50 cent.

Gereisd met gezin in maart 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,0

Smiling coast

  • Gambia
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 09 January 2016

Meest vriendelijkst land, cultuur en mooie stranden! Nog niet alles gezien, veel te ontdekken, dus wij gaan terug!

Gereisd met gezin in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,0

Mooie vakantie naar een super land!

  • Gambia
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 09 January 2016

Wederom een super mooie vakantie gehad in Gambia. Prachtig land met super leuke bevolking. Mensen zijn heel vriendelijk en zeer behulpzaam. Vaker in Afrika op vakantie geweest maar Gambia was dit jaar alweer de 7e keer omdat we het hier gewoon heel erg leuk vinden. Zitten meestal in de buurt van Senegambia beach hotel omdat in deze buurt ook s avonds lekker wat te doen is. We hebben bij deze plek een aantal jaar geleden een tourguide leren kennen die ons veel niet - toeristische plekjes in het land heeft laten zien. Elke keer als we terug komen neemt hij ons uiteraard ook mee naar zijn eigen huisje in een Gambiaanse compound. Paar jaar geleden namen we hem voor het eerst mee in het vliegtuig en vlogen we ook naar Dakar om de finish van de Parijs-Dakar rally te mogen meemaken. Super ervaring en heel veel meegemaakt. De terugreis was namelijk per taxi en veerpont. Maar ook dit had ik zeker niet willen missen.

Gereisd met gezin in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

6,5

9 daagse trip met gids

  • Gambia
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 08 January 2016

Door contact op voorhand met een lokale gids hebben wij deze reis geboekt. Altijd al af willen reizen naar Afrika en op aanraden van vele de reis via tui geboekt naar the Gambia! Geweldig veel kunnen zien, veilig, warm en het eten was geweldig!!!
Zeker nog een keer terug want zelfs 9 dagen was te kort.

Gereisd met vrienden in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
6,0
Steden
5,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,0

Rondreis Gambia/Senegal

  • Gambia
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 08 January 2016

Vanaf Banjul (Gambia ) met een groep van 10 personen een rondreis gemaakt door The Gambia en Senegal.
Onder leiding van een zeer goede gids en busschaffeur hebben wij verschillende kanten van Gambia en Senegal gezien .
Natuur, dieren , de bevolking, verschillende logeeradressen van 4 sterren hotel tot zeer low budget wat ook zeker een leuke ervaring was .
Deze reis zou ik iedereen aanbevelen die wel van avontuur houden !

in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,7

Gambia - The Smiling Coast

  • Gambia
  • Familiereis Familiereis
  • 07 January 2016

Mooie combinatie van strandvakantie en excursies naar afgelegen dorpen waar men nog traditioneel leeft. Ook veel ontwikkelingshulp projecten bezocht, zoals scholen en medische centra. Zels een uitstapje naar Senegal is mogelijk.
Een vrolijk en vriendelijke bevolking.

Alleen gereisd in februari 2012
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
5,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,3

Prachtige rondreis gemaakt van 8 dagen met de kinderen.

  • Gambia
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 07 January 2016

Het was een indrukkende reis echt nog een derde wereldland, We zijn ook waar de slaven werden opgevangen en door verkocht ,ze stonden half in het water in een soort bunker waren ze niet konden staan mensonterend en de vleermuizen vlogen over hun hoofden, De kinderen waren er stil van, in de stad was het een puinhoop geen steen stond goed op elkaar, en open riolen en dan zo toeristisch land, waar de toeristen zitten daar is het goed georganiseerd, mooie boottocht langs de mangroeve gevaren geweldig.
De kinderen weten nu ook wat voor luxe dat wij hebben hier leer je veel van.

Gereisd met gezin in december 2007
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
5,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,3

Gambia toen nog Arkefly een rondreis bij geboekt van 8 dagen was geweldig zeker voor de kinderen.

  • Gambia
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 07 January 2016

Je zou niet denken dat het een derde wereld land is de slavernij daar bij het water zo indrukwekkend, De mensen konden daar in die soort bunker niet staan ,mensonterend de vleermuizen vlogen daar in het rond boven de hoofden en ze stonden in het water, het is goed dat onze kinderen dit ook zien. In de hoofdstad stond als ware geen steen op elkaar was echt een zooitje open riolen ,Zo toeristisch land daar bij het strand is het heel goed georganiseerd.
Wij gaan nu naar Curaçao en een auto gehuurd, Gaan we zelf alles ontdekken. ook heel leuk.

Gereisd met partner in december 2007
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
4,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Relax vakantie in Gambia!

  • Gambia
  • Familiereis Familiereis met D-reizen
  • 07 January 2016

Gambia is een land welke ik iedereen aanraad. De flora en fauna is er fantastisch, het weer is nog fantastischer en de mensen zijn het meest fantastisch. Beleef de gezelligheid van de inwoners, ga met locals tours doen en laat je verrassen door Gambia. Een dagje naar het apenbos, naar de krokodillen farm of pak een stukje cultuur en verdiep je in de slavernij. Bezoek een locale markt en trek het binnenland in. Laat je vooral niet afschrikken door de gezellige en spraakzame inwoners, maar laat je door hen mee nemen naar hun huis en ervaar hoe de mensen daar echt leven. Als je thuis komt, heb je gegarandeerd een top vakantie gehad en ben je een levenservaring rijker. Enjoy the smiling coast of Afrika!

Gereisd met gezin in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,7

Mooi resort in Gambia

  • Gambia
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 07 January 2016

Fijne strandvakantie, veel gezien en gedaan. Goed eten in de drukke straat Senegambia.

Gereisd met partner in oktober 2012
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
6,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,2

Smiling coast of africa met prachtige, lieve mensen!!

  • Gambia
  • Singlereis Singlereis met Corendon
  • 07 January 2016

Een klein land met vele mogelijkheden! Prachtige boottochten bij zonsopgang , dieren spotten en de cultuur en mensen ontmoeten. Door de heerlijke temperaturen is het ook op het strand prima vertoeven en in de avond kun je los gaan in een gezellige bar als pocoloco! Ook een tripje naar senagal moet je zeker niet missen! ben verliefd op het land en de mensen

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,8

Fantastisch land om te zijn

  • Gambia
  • 06 January 2016

Lekker gesluierd,heerlijk gegeten
Super leuke en mooie dingen gezien

Gereisd met partner in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
6,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

8,8

Onverwacht mooi,rustig en vriendelijk

  • Gambia
  • 06 January 2016

Vanuit Hotel aan het strand het strand afgestruind en boottocht op de rivier de Gambia gemaakt me veel vogelsoorten.Ook de spectaculaire drukke markt bezocht

Gereisd met vrienden in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Prachtige reis met vrienden

  • Gambia
  • 05 January 2016

We hebben dagelijks uitstappen gedaan.
Lamin Lodge was prachtig vanwege de mooie mangroves.
Brikama was interessant vanwege de mooie houtsnijwerken.
James Island, Albreida, Juffure was aangrijpend vanwege de geschiedenis van de slavernij.
Bijilo Forest Ecotourism Park Nature Rails was leuk vanwege de apen die zo uit je handen kwamen eten.
Maar het meest impressionant was de naamceremonie die we meegemaakt hebben van het kleinzoontje van één van onze vrienden. De familie was zéér gastvrij, vriendelijk en dankbaar dat we hiervoor naar hun land gekomen waren om dit mee te maken.
Kortom een land om zeker en vast nog eens te bezoeken.

Gereisd met vrienden in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,5

Heerlijke winterzon in Gambia

  • Gambia
  • 04 January 2016

Gambia is een heerlijke winter bestemming, het is altijd zonnig, zo rond de 30 graden, de mensen zijn heel vriendelijk, de stranden zijn prachtig. Er zijn ontzettend veel vogels en ook apen, krokodillen en nijlpaarden.
De dagen zijn tekort om alles te doen wat je zou willen doen.
Bovendien is dit een goedkoop land voor wat betreft eten en drinken, taxi enz. De hotels aan de kust zijn stuk voor stuk goed.

Gereisd met partner in maart 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
6,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,0

Geweldige ervaring

  • Gambia
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 04 January 2016

Heel veel contact met de lokale bevolking gehad. Lange strandwandelingen. Genoten van de natuur de vele vogels. Bij de Crocodilepool geweest.

Alleen gereisd in augustus 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,3

Heerlijke ontdekkingsreis door Gambia.

  • Gambia
  • Familiereis Familiereis
  • 04 January 2016

Natuurparken zijn mooi om te bezoeken waarbij vogels spotten en aapjes meemaken de hoogtepunten zijn. Maar ook de boottocht op de Gambia met een bezoek aan de geboorteplaats van Katatinka en het slaveneiland is indrukwekkend. Leuk zijn de dolfijnen. Dan een heeerlijk hotel in Bijilo een mooi strand om lekker bij te komen met een heerlijke fruitsalade van de locals. Een bezoek aan Genua mag je ook niet overslaan. Kort om, een heerlijk vakantieland met ruimte om van alles te ondernemen.

Gereisd met partner in februari 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,3

Sponsorwerk

  • Gambia
  • 08 March 2015

Ben er nu 7 keer geweest om schoolgeld te brengen voor 40 kinderen. Mijn moeder dit doet dit dankbare werk al jaren. Hoop dit jaar weer mee te kunnen en te helpen. Het land heet de smiling coast en met recht. De bewoners zijn vriendelijke en lachen het leven tegemoet ondanks alle zorgen die zij hebben.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
5,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,0

Safaritrip is aan te raden

  • Gambia
  • 08 March 2015

Junta kinte eiland schitterend

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
3,0
Reiziger icon

8,2

Zon vakantie gambia

  • Gambia
  • 08 March 2015

Gambia is een heerlijk land als je van niet lang vliegen houd en toch van de zon wil genieten .. Superaardige mensen je bent zelfs bij de bevolking overal welkom
We zijn nu 2 keer geweest en laatste keer hebben we 20 kilo bagage extra meegenomen voor de lokale bevolking daar in oktober gaan we zeker terug om daar een family te sponseren zodat ze ook een beetje betere toekomst hebben
Ook veel leuke bezienswaardigheden zoals apen vogels lokale markten kunta kinta eiland
Schooltje bezocht kindjes zijn blij met een lolly en balpen .. Zoveel respect gehad
En natuurlijk goede service aan boord van arke

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,5

Super vacation

  • Gambia
  • 08 March 2015

Kunt beter vragen wat we niet gedaan hebben. Super geweldige ervaring . Voor degene die nog gaan : laat alles op je af komen , doe gewoon mee met alles en je beleeft een abnormale geweldige super vakantie.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

6,7

Een zonnige winterbestemming, dichtbij met de meest vriendelijke mensen!

  • Gambia
  • 06 March 2015

Gambia is een tropische bestemming , dichtbij. Voor een weekje zon is het de bestemming. Goedkoop, heel lekker eten en verrassend mooie natuur. Vooral de aapjes die daar rondlopen zijn leuk. Een dagtripje is eenvoudig af te spreken met een local wat je op verrassende plekken brengt.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
5,0
Stranden
9,0
Steden
3,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

6,7

Een zonnige winterbestemming, dichtbij met de meest vriendelijke mensen!

  • Gambia
  • 06 March 2015

Gambia is een tropische bestemming , dichtbij. Voor een weekje zon is het de bestemming. Goedkoop, heel lekker eten en verrassend mooie natuur. Vooral de aapjes die daar rondlopen zijn leuk. Een dagtripje is eenvoudig af te spreken met een local wat je op verrassende plekken brengt.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
5,0
Stranden
9,0
Steden
3,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,0

Gambia

  • Gambia
  • 06 March 2015

gambia is een indrukwekkend land! De mensen delen alles met maar willen ook alles van je.. De geschiedenis is hard maar de zet je wel ff aan het denken! Ze zijn erg in op komst om het voor toeristen nog beter te maken. Mooie hotels goed eten zeker de moeite waard om r een kijkje te nemen!

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,2

Groepsreis naar Gambia in de zomer

  • Gambia
  • 04 March 2015

Super gaaf land. Ik ga er heel graag heen. Ik ben weer aan het proberen om er in de zomer weer met een groep van 12 personen heen te gaan. Ik heb nu al 9 kandidaten die belangstelling hebben. Ik ben gek op de cultuur in Gambia. De mensen zijn fantastisch, het eten is goed, de natuur is mooi, de apen zijn leuk. Eigenlijk hoor ik in dit land! :-) Ik heb inmiddels een website met alle informatie over dit land, aanmeldformulier, informatie etc. Kijk voor meer informatie op www.reisnaargambia.nl.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,5

Niet voor niets wordt het het land van de Lach genoemd.

  • Gambia
  • 23 February 2015

De mensen zijn er over maten vriendelijk. De stranden zijn er mooi, het is er lekker warm. Er is een nadeel dat is dat men op allerlei manieren proberen hun kost te verdienen door mee te lopen en diensten aan te bieden tot vervelens tot maar Als je duidelijk bent dan wordt je met rust gelaten. Ook na afwiijzing blijven ze lachen en vriendelijk.

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,8

Lieve bevolking. niet duur. gezellig.aangename temperatuur.

  • Gambia
  • 19 February 2015

Gorgetown.Banjul.platte land. Jamburee camp. Excursie Senegal. Etc etc.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

The Gambia, the Smiling Coast!

  • Gambia
  • 18 February 2015

Gambia.....op het moment dat je het vliegtuig uitstapt wordt je omringt door de heerlijke warmte van een stralende dag. Onderweg naar het hotel een en al gonzende en kleurrijke bedrijvigheid op straat, lachende gezichten, mee rennende kinderen en vriendelijk wuivende handen aan veelal broodmagere donkerbruine armen.
Gambia.....na 10 minuten voelde ik mij er al helemaal thuis.
Gambia.....je kunt er heerlijk eten, het is er veilig, spotgoedkoop, nog geen massatoerisme, prachtige stranden, altijd mooi weer, een supervriendelijke en gastvrije bevolking, prachtige natuur afgewisseld door de viezigheid van zware armoede, zo veel prachtige roofvogels in de lucht, brutale apen in het bos en in en om de hotels, bedrijvige vismarkten, een heftig slaven verleden op James Island waar je met een excursie makkelijk heen kan, wilde dolfijnen in de Gambia rivier, prachtig houtsnijwerk, chaotische markten maar oh zo kleurrijk, enorm veel excursie mogelijkheden en vooral heel relaxed.
Gambia.....al jaren geleden heb ik mijn hart aan dit kleine landje en zijn inwoners verloren.
Gambia.....ondanks de enorme armoede blijven de Gambianen optimistisch werken aan de toekomst.
Gambia.....met recht The Smiling Coast!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

6,7

Strand vakantie in Gambia 2012 zelf een avontuurlijke reis van gemaakt!!

  • Gambia
  • 18 February 2015

We verbleven in Hotel Lemon Creek, zeker een aanrader. Via een mannetje op het strand en een medewerker van Lemon Creek div. uitstapjes gemaakt naar oa. Een markt, schooltje, krokodillen pool, Tanji de vismarkt, twee dagen George Town in de binnen landen van Gambia onderweg zagen we chimpansees en de stone circles. 1 dag naar Senegal naar het np Fathala geweest, en verder nog diverse nationale parken bezocht zoals makasuto, marakissa en Abuko. Dit alles was een geweldig avontuur en zeker aan te bevelen aan andere reizigers naar dit Afrikaanse land niet heel ver van Nederland vandaan. Het hotel was van alle gemakken voorzien en lekker rustig gelegen net buiten het drukke centrumpje. In de nabijheid van het centrum is ook een leuk klein parkje waar je twee verschillende apen soorten kunt spotten. In de 14 dagen dat wij in Gambia verbleven hebben we een onuitwisbare herinnering over gehouden. Graag vertel ik nog meer maar ik weet niet wat jullie nog allemaal willen weten.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
6,0
Stranden
7,0
Steden
5,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,3

Zonvakantie met excursies

  • Gambia
  • 18 February 2015

In de winter naar een zonzekere bestemming. Gambia was een grote verrassing. Vriendelijke mensen, lekker eten en overal verse sapjes. We zijn zelfs op safari geweest! Deze bestemming leent zich voor zonnen, paardrijden op het strand, lekker uit eten, s avonds rondslenteren, uitgaan en er zoveel te zien dat je dat niet in een week redt. Absolute aanrader!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
7,0
Stranden
6,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,3

Een indrukwekkende rondreis

  • Gambia
  • 18 February 2015

Het was een zeer indrukwekkende rondreis met hoe hun leefden wat hun deden. Wij hebben erg hier van geleerd, ook zijn de mensen daar hartstikke vriendelijk. Zeer aangeraden voor andere om hier heen te gaan.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,8

Schiterende vakantie naar Gambia. Maar 6 uurtjes vliegen, altijd goed weer en heel goedkoop!!

  • Gambia
  • 17 February 2015

Prachtige ongerepte natuur, super vriendelijke en gastvrije mensen. Mooie culturele dagtochten maar het is ook mogelijke om meerdaagse trips of een complete rondreis te maken. Je kan genieten van de ongerepte mooie natuur, er kan deelgenomen worden aan diverse workshops . Zoals koken, Afrikaanse muziek maken, batikken, etc.. Het is maar 6 uurtjes vliegen, altijd mooi weer en heel goedkoop.( Al vanaf 2008 twee keer per jaar met Arke en het is nog steeds heerlijk)

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,7

Weekje zon in Gambia

  • Gambia
  • 17 February 2015

Ik ben naar Kunta Kinteh eiland geweest, daar verhandelden ze vroeger de slaven. Was erg indrukwekkend. De reis ernaartoe erg mooi en nog dolfijnen gespot.
Ook nog naar Makasutu geweest waar we wilde bavianen hebben gezien en uitleg kregen over verschillende planten en bomen, vervolgens nog een tochtje gemaakt in een authentieke kano. Ook kan ik de Serrakunda markt aanbevelen.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Gambia gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Gambia ervaring, reistips of reisverhalen.