Griekenland ervaringen

De Griekenland ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Griekenland.

Er zijn 110 Griekenland ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.9
Steden
7.7
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.1
8.1
Totaalscore

110 beoordelingen

3,0

Griekenland nooit meer!!

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
Singlereis met D-reizen
09-09-2018

Wij zijn een weekje naar Kreta geweest, maar zullen hier nooit meer naar terugkomen.



Het is overal corrupt, je kan bijna overal alleen maar contant betalen. Dit is omdat de Griek veelvuldig de belasting ontduikt.



Ik heb gelezen dat er over 90% wat er binnenkomt aan inkomsten geen belasting word betaald.



Je word als toerist uitgeknepen.



Bovendien geen scooter huren of Squad bij MotoXperience



Ten eerste word je opgelicht door allerlei verzekeringen die je moet afsluiten waar je achteraf niks aan hebt.



Ten tweede zijn we ernstig mishandeld omdat we klachten over de scooters hadden die niet goed werkten.



We zijn door 2 medewerkers meerdere malen in het gezicht gestompt en toen we op grond lagen in de ribben getrapt.



Politie kan je daar niet voor bellen, maffia speelt hier een grote rol in.



Gevaarlijk land en zeker niet heengaan

Gereisd met partner in sep. 2018
Natuur & omgeving
1,0
Cultuur
1,0
Stranden
1,0
Steden
5,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
4,0
9,8

Afwisselende rondreis op Peloponnesos en 3 eilanden

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
Individuele rondreis met Zomerzin
30-08-2017

Na 3 dagen Athene (fietsen) hebben we, met de huurauto, een rondje Peloponnesos gedaan. Via Delphi, Galaxidi, Olympia, Dimitsana (raften) en via Nafplio terug naar Athene. Vervolgens met de boot naar Naxos (auto gehuurd voor 1 dag), Amorgos (duiken, kanoeen, wandelen) naar Santorini. Hier hebben we een mooie wandeltocht gemaakt van Fira naar Oio. De accomodaties van Zomerzin zijn allemaal geweldig. Kleinschalig, zwembad en op hele mooie plekjes gelegen. Kortom, echt een aanrader. Ook onze puberkinderen vonden het een fantastische en afwisselende vakantie.

Gereisd met gezin in jul. 2017
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
9,7

Prachtig land

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
Familiereis met Tenzing Travel
13-02-2017

Ik zal iedereen aanraden want dat was mooi land en de stranden zo schoon en de lucht zo schoon en de eten perfect .

Gereisd met gezin in aug. 2016
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
8,6

Heerlijk verblijf in authentiek Grieks dorpje

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
Fly-drive met Kras Reizen
13-02-2017

Bij deze reis was een auto inbegrepen, zodat we de hele interessante omgeving van Parga hebben gezien. Turquoise rivier, versteend woud, mooie stranden en heerlijk eten. Bovendien een rustig appartement met prachtig uitzicht vanuit het zwembad. Aanrader!

Gereisd met partner in jun. 2016
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
0,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
9,3

Een mooie toer door de oud heden van griekenland yep

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
Fly-drive met D-reizen
11-02-2017

wij hebben al veel eilanden van griekenland al gezien mooi en super en naar ons weten is er nog veel meer te zien dus wij zijn echte griekenlandse aan bidders gaan ook als het kan ieder jaar naar een bepaalde bestemming

Gereisd met partner in mei 2017
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
6,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
6,8

Kreta

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
01-02-2017

Leuk eiland waar genoeg te doen is. Wat ik een nadeel vind is dat bijna alle stranden kiezels hebben i.p.v. zand.

Gereisd met vrienden in jun. 2010
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
6,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
9,7

Top strandvakantie super gezellige sfeer alles top geregeld

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
13-01-2017

Was een feest/strand vakantie kan het iedereen aanraden. Bij problemen lost Kras alles netjes op.

Gereisd met vrienden in aug. 2016
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
8,0

Mooie week op Kreta

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
Familiereis met TUI
09-01-2017

Wij zaten een week op Kreta in Koutouloufari. Een heel gezellig Grieks dorpje. Beneden ligt Chersonissos.

We zijn 4 dagen met een auto op stap geweest. Helaas is een week dan te kort, want het eiland is behoorlijk groot. Wij zijn naar het palmenstrand geweest in Vai, een mooie rit er naar toe. Agios Nikolaos is een een echt Grieks dorp, met een leuke haven. Rethymon was ook leuk. Genoeg te doen op het eiland.

Gereisd met gezin in mei 2016
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
5,3

Fijne reis

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
09-01-2017

Veel gefietst langs prima wegen

Gereisd met partner in mei 2015
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
5,0
Stranden
6,0
Steden
5,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
5,0
9,5

Griekse pittoreske heerlijke zonvakantie op het eiland Lesbos

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
09-01-2017

Molyvos is echt n aanrader zowel overdag als s'avonds wanneer de berg compleet verlicht is en de smalle straatjes waar de heerlijkste geuren je tegemoet komen maar ook Petra n klein dorpje met de kerk op de rots of het oude aquaduct aan de andere kant van het eiland en dan rijdend door de vele olijfbomen

Gereisd met partner in sep. 2015
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
9,0

Heerlijke tijd op Kos

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
Familiereis met Corendon
09-01-2017

Mijn ouders komen elk jaar op Kos, ze vinden het er geweldig. Aangezien mijn man leerkracht is en niet zomaar vrij krijgt, besloot ik samen met mijn moeder en mijn dochtertje van 1,5 jaar op vakantie te gaan. We vlogen met Corendon en de vliegreis ging prima. Op Kos verbleven we in appartementencomplex Olympia in Lambi. Het heeft een eigen zwembad en we hebben er genoten met mijn dochtertje. Heerlijk vond ze het! We huurden er fietsen en fietsten hele dagen naar Kos Stad en Tigaki. We huurden voor weinig een auto via de eigenaar van het complex en reden naar Plaka, waar in het bos heeeel veel pauwen en poezen samen leven. Heel mooi gebied en geweldig al die dieren.

Daarna naar Zia, wat een echte aanrader is. Het bergdorpje heeft niet alleen prachtig uitzicht over het eiland, maar in restaurant the Watermill kan je de meest lekkere citroenlimonade ooit drinken!

Ook de Thermen zijn ontzettend fijn, warmwaterbronnen aan de rand van de zee. Ik had het idee alsof we in de hippietijd beland waren met rieten huisjes en hippie verkopers met sieraden.

Verder is het zeker erg leuk om een overtocht te maken naar Rhodos, wel om 7 uur vertrekken in de ochtend en 3 uur varen, maar oh zo fijn! Ik was daar zelf geweest toen ik 2 jaar was, dus hoe leuk om nu dezelfde dingen te zien met mijn eigen dochtertje van bijna 2!

Als je echt lekker wilt eten, ga dan in Lambi naar Taverna Mike met een super aardige eigenaar en ontzettend lekkere crème brulee!

In Kos Stad kan je heerlijk eten bij Jasmine, super aardig personeel, kindvriendelijk, WIFI en betaalbaar.

Gereisd met gezin in jun. 2015
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
9,7

Rhodos is in een woord geweldig, cultuur, geschiedenis, rondreizen makkelijk en goedkoop

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
Singlereis met TUI
22-01-2016

Rhodos stad is indrukwekkend, de geschiedenis spat er vanaf. De mensen zijn vriendelijk, de stad is vreselijk gezellig. Ik ben alleen geweest en had met veel mensen aanspraak. Een rondreis over het eiland gedaan met een luxe touringcar, aanrader. Prachtige boottocht naar Lindos gemaakt met een heerlijk wit zand strand. Een wandeltochtje naar de Olympia bij zonsondergang, daar op de top zie je de twee kanten van het eiland mijlenver.

Ook een dagje bijkomen in het Resort in Kalithea samen met de locals waar de zee zo helder is en waar je kunt snorkelen en heerlijk luieren op lounge banken. Kortom heb mezelf prima vermaakt daar in mijn uppie.

Alleen gereisd in jun. 2015
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
5,3

Karpathos

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
Familiereis met TUI
22-01-2016

Samen met een nichtje ben ik een week naar Pigadia op Karpatos geweest. Een eiland wat heel veelzijdig is. Zowel mooie stranden, leuke stad, mooie dorpjes, lekkere restaurantjes en een vriendelijke bevolking. Ook voor de actievelingen is hier genoeg te doen! Vooral de afwisseling maakte deze vakantie zo leuk!!

in jul. 2015
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
5,0
Stranden
6,0
Steden
3,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
6,0
6,5

Bijna alles gezien

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
Autorondreis met D-reizen
22-01-2016

Alle stranden afgeweest ook verlaten stranden bezichtigd

Alleen de oostkust niet

Dat was net te ver

Mooie vakantie gehad

Mooi weer

1 dagje baar santorine geweest met boot

Toen heel slecht weer op de middellandse zee

Dat was jammer

Gereisd met partner in jun. 2003
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
6,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
6,0
5,0

Heerlijke bestemming!

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
22-01-2016

We zijn het hele eiland over gereden. Met de scooter en net de auto. We zijn naar Prasonisi geweest wat een mooi uitzicht heeft. We zijn naar de vlindervalei geweest. Mooi, maar echt een tip om heel vroeg te gaan. Epta piges (7 bronnen) hele mooie omgeving om te wandelen. Uiteraard Rhodos stad wat wel erg mooi is, maar heel toeristisch! Prima appartement. En heerlijk weer. Dicht bij het strand en op loopafstand van het centrum. Ook Trianda is de moeite waard om heen te gaan. Heerlijke eetgelegenheden. Top vakantie.

Gereisd met partner in aug. 2015
Natuur & omgeving
4,0
Cultuur
5,0
Stranden
4,0
Steden
5,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
6,0
8,8

Mooie Griekse vakantie op Kos

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
Familiereis met TUI
21-01-2016

Wij zijn een dag met een quad over het hele eiland gereden. We reden door de bergen met geen andere weggebruikers, dat gaf een ongelofelijk gevoel. Langs leuke kleine bergdorpjes, naar mooie witte stranden met helderblauw water. Zeker een aanrader! De sfeer is erg gezellig en we hebben ontzettend lekker gegeten tijdens onze vakantie.

Gereisd met partner in jul. 2015
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
8,5

Mooi en bijzonder eiland, leuk voor alle leeftijden

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
Familiereis met D-reizen
20-01-2016

Uitgaansleven is leuk

Natuur is mooi

Geschiedenis van diverse eilanden

Goed vervoer

Griekse bevolking is erg aardig!

Sfeer

Eten is lekker

Gereisd met vrienden in jul. 2015
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
8,0

Zakynthos, een prachtig eiland!

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
Autorondreis met Corendon
20-01-2016

Zakynthos is een fantastisch eiland dat je een keer gezien met hebben. Zelf zaten wij in Laganas in Apartementen Tsolakis. Voor maar 199 euro per persoon zaten wij daar op basis van half pension. Erg goedkoop dus. De appartementen waren meer dan prima, en de gastvrouw was een erg vriendelijke dame die zeer begaan en betrokken was met haar gasten.



Zakynthos zelf zijn wij gaan bekennen met een scooter, wat erg leuk is om te doen en zeker een aanrader. Met de scooter kom je op plaatsen waar je met de auto niet zo makkelijk kan komen. We hebben alles gezien. Wat wij erg mooi vonden was het strand van Shipwreck Beach. Een geweldig strand met een schitterende en heldere blauwe zee. Alsof je ergens veel verder weg was in Griekenland. We hebben daarnaast alle bekende plaatjes bezocht.

Daarnaast hebben wij nog een dagje een klein motorbootje gehuurd. Dit was echt een aanrader, geweldig! Je komt bij privΓ© strandjes en plekken die je nooit eerder hebt gezien, en het kan zelfs zo zijn dat je de grote schildpadden voorbij je bootje ziet komen.



Wij vonden Zakynthos geweldig! Een echte aanrader waar veel te doen is!

Gereisd met partner in jun. 2014
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
6,0
Steden
0,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
7,8

De perfecte bestemming voor een 'niks moet, alles mag' vakantie!

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
19-01-2016

Griekenland stikt van de eilanden en Samos is daar een van. Dit prachtige eiland heeft een heleboel te bieden. Mooie natuur, heerlijk eten en vrolijke Grieken. Elk plekje voelt alsof het nog onontdekt is, ook al is dit niet het geval, maar een horde vol toeristen zul je hier niet snel vinden.

De ultieme tips voor dit eiland zijn:

- Een scooter of squad huren en het eiland over crossen, maakt niet uit waar naartoe, gewoon touren en zien waar je uitkomt!

- Manolates, een beetje cultuur snuiven in een van de meest hoogst gelegen dorpjes van het eiland, vol knusse winkeltjes met kunst en leuks souvenirs!

- Een boottocht vanuit het leuke havenstadje Pythagorion met een van de kapiteinen naar het eilandje Samiopoula. Captain Yannis is persoonlijke favoriet!

- Souvlaki eten bij de Taverna van Evelin, vlakbij Pythagorion.

Samos is zeker een aanrader, voor zowel jong als oud. Zeker als je in bent voor een 'niks moet, alles mag' vakantie!

Gereisd met partner in jul. 2015
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
6,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
8,0

Smile with TUI

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
15-01-2016

Geweldige reis gehad vorig jaar, met alle vragen kon je bij TUI terecht en het was tot in de puntjes geregeld!

Sinds kort een TUI winkel naast de deur in Veenendaal, daar gaan we dit jaar gebruik van maken, met een reischeque word het een extra big smile natuurlijk!

Gereisd met vrienden in okt. 2015
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
9,0

Europees caribisch gebied

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
15-01-2016

Mijn vakantie op kefalonia was adembenemend mooi. Door grote hoogteverschillen is er altijd een prachtig uitzicht op de zee. De stranden zijn veelal spierwit en het water felblauw. Het eten savonds, lokale feta uit de oven met lekker veel gepofte knoflook. De perfect gegrilde vlees spies van de barbecue. En het framboos chease cake toetje staan mij nogsteeds bij. Uitzicht op de ondergaande zon in de zee. Onwijs behulpzaam en niet opdringerig volk. Samengevat mintends zo genoten als mijn caribische vakanties maar dan de helft van de vliegtijd!

Gereisd met vrienden in mei 2015
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
6,2

Perfect om te feesten

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
13-01-2016

Samen met een vriendin 10 dagen naar chersonisos geweest.

We zaten op een berg en was 15 minuten lopen naar het stand en star beach. Savond namen wij altijd een taxi want dat kost daar niks.

Het hotel lag dus op een heuvel wat ik niet zou aan raden als je op feest vakantie bent. Brak de berg op en af lopen is geen succes.



Wij waren met gogo, heel goed geregeld. Werden met een bus opgehaald op het vliegveld en afgezet bij ons hotel. We kregen in de bis informatie en er kwam een reisleider naar ons hotel om ons te ontvangen en tickets te geven voor feesten. Ook konden we ons zo opgeven voor activiteiten. Veel mogelijkheid voor activiteiten. Beach dat was erg gedaagd. Een hele dag op star beach, bedje, parasol, 2 water activiteiten, 2 cocktails en toegang tot de glijbanen.

Gereisd met vrienden in jul. 2015
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
6,0
Stranden
6,0
Steden
4,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
8,0

Zeilvakantie Griekenland

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
Singlereis met Kras Reizen
12-01-2016

Mooie zeilreis gedaan in Griekenland. Heerlijk over het water van eilandje naar eilandje. Heerlijk op het dek genieten van de zon en de omgeving. Daarna nog een week verlenging om het vaste land nog beter te leren kennen. Super leuke en mooie reis gehad!

Alleen gereisd in sep. 2015
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
8,2

Super vakantie om nooit te vergeten

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
Familiereis met D-reizen
12-01-2016

Griekenland is een super mooie stad wat bruist van de leuke en vooral hele lieve Griekse mensen. Het eten was verukkelijk en de plek waar er zaten (kos). Ik zou zeker meerdere plekken in griekenland willen bezoeken om vooral ook meer van de cultuur te kunnen zien.

Alleen gereisd in aug. 2015
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
6,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
7,0

Met vriendinnen naar kos geweest

πŸ‡¬πŸ‡· Griekenland
Familiereis met TUI
12-01-2016

We zijn er 7dagen geweest t was wel moooi en goed uitgaan maar t was niet heel schoon enzo en veel vluchtelingen.

Gereisd met vrienden in jul. 2015
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
6,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0

Heb jij een rondreis door Griekenland gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Griekenland ervaring, reistips of reisverhalen.