IJsland ervaringen

De IJsland ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in IJsland.

Er zijn 15 IJsland ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
9,2
Cultuur
7,5
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,7
8,2
Totaalscore

15 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
7,8

Een "ontdek-de-ware-natuur"-vakantie in IJsland

IJsland
Fly-drive
09-02-2017

Vijf dagen rond Reykjavik met de auto rondgereden in februari. Van zeer koude temperaturen niets te merken, enkel hevige wind. De Golden Circle is zeker een aanrader (Nationaal park Thingvellir, Geysir, de Blue Lagoon, etc.). Maar als je nog een beetje verder rijdt, ontdek je nog veel meer. Zo zijn er bijvoorbeeld nog de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss, die je zeker niet mag missen. De zwarte stranden van IJsland zijn ook prachtig. Al bij al, een prachtige bestemming om de ware natuur van onze mooie wereldbol te ontdekken.

Gereisd met vrienden in februari 2017
Natuur & omgeving
9,2
Cultuur
7,5
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,7
9,4

De Grand Tour IJsland, de mooiste punten van IJsland in 1 reis

IJsland
Groepsrondreis met Kras Reizen
14-01-2017

Na een tip van een reisgenoot uit een eerdere reis, deze reis naar IJsland geboekt. Er zijn maar weinig organisaties die betaalbaar het hele eiland inclusief binnenland in groepsverband organiseren dus ik was maar wat blij deze reis gevonden te hebben.

Als jongste deelnemer van de groep van de "krasse" knarren onder leiding van de beste reisleider die ik tot nog toe heb gehad begonnen aan de ontdekkingstocht van het eiland. Het zeer goed meewerkende weer gaf ons de kans om de hoogtepunten van watervallen, meren, kloven, bergen en vergezichten in al hun pracht te kunnen beleven. Als liefhebber van natuur en landschappen moet je echt naar IJsland. Zeker het binnenland en Noord-Oosten zijn het bezichtigen waard.

Wel moet je zorgen voor laagjes kleding want het ene moment is het koud en het andere moment is het behoorlijk warm. Alhoewel ontbijt en diner bij de reis inbegrepen zat moet je rekening houden met aanmerkelijk hoge prijzen voor los eten en drinken tijdens de lunch in de dorpjes. Het beste kun je tijdens de stop in de dorpjes eten/drinken inslaan in de supermarkt.

Enige domper voor ons was ineens het massa toerisme zodra je in de buurt komt van Reykjavik. Dit is het gevolg van de tussenstop met dagtrips die Icelandair aanbied met hun vluchten richting Amerika. Daar waar de rest van het land dus kleinschalig was qua toeristen, zijn in dit deel ineens echt wagonladingen met toeristen. Het zwembad blue lagoon is ook wat overhyped. Erg massaal allemaal en het hele deel rondom het zwembad staat in de steigers i.v.m. de bouw van megahotels, hetgeen de ervaring teniet doet.

Alleen gereisd in juni 2016
Natuur & omgeving
9,2
Cultuur
7,5
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,7
9,8

Fantastische reis IJsland

IJsland
Groepsrondreis met Kras Reizen
09-01-2017

Veel gezien in een korte tijd, IJsbergen, Gletsjers, Vulkanen, Waterbronen, Watervallen etc. Mijn grootste droom was om het noorderlicht te zien wat ook tot 4 avonden gelukt is wat uiteraard fantastische foto's heeft opgeleverd. Ik vind het ook een super leuke eer dat kras mijn foto's op hun site hebben geplaatst van het noorderlicht.

Gereisd met partner in augustus 2016
Natuur & omgeving
9,2
Cultuur
7,5
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,7
8,8

Wauw!!

IJsland
Groepsrondreis met TravelBird
03-02-2016

2 dagen terug in Nederland en nog steeds in een roes. Wat een mooi land is dat! Een geweldige ervaring. Zeer mooie natuur, heerlijk rustig, lekker eten en drinken (wel aan de prijzige kant) en veel mogelijkheden!

Een mooie vakantie waarin ik veel heb gezien, veel nieuwe ervaringen op heb gedaan maar vooral enorm genoten heb! Een serieuze aanrader.

Zomer 2017 ga ik terug!

Alleen gereisd in januari 2016
Natuur & omgeving
9,2
Cultuur
7,5
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,7
4,6

Prachtig landschap

IJsland
Individuele rondreis met TUI
22-01-2016

Ontspannen bij de blue lagoon, met een sneeuwscooter over besneeuwde bergen racen, gletsjers, watervallen, geizers en walvissen bekijken

Gereisd met partner in maart 2014
Natuur & omgeving
9,2
Cultuur
7,5
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,7
10

Geweldig land

IJsland
Familiereis met TUI
22-01-2016

Mijn partner is eind 2015 naar ijsland geweest en heeft zoveel leuke mooie plekken gezien en nu ben ik zo nieuwschierig geworden dat ik hier graag met mijn gezin heen zou willen.

Gereisd met gezin in november 2016
Natuur & omgeving
9,2
Cultuur
7,5
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,7
8,8

IJsland in een vogelvlucht

IJsland
Individuele rondreis met D-reizen
21-01-2016

IJsland heeft alles wat je zoekt in de natuur, zo ga je van gletsjers naar geisers en van grotten naar groene velden met watervallen. De natuur is schitterend en je komt niks te kort. De mensen zijn heel aardig en behulpzaam. Je hebt geen reden om je niet veilig te voelen in dit land. Er is ook een wijde keuze aan eten, zo heb je natuurlijk de IJslandse cousine maar hebben ze er ook allerlei, voor hun, buitenlandse cousine, zoals Italiaans, mediterraans etc.

Gereisd met partner in juli 2015
Natuur & omgeving
9,2
Cultuur
7,5
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,7
5,0

IJsland in een vogelvlucht

IJsland
Individuele rondreis met D-reizen
21-01-2016

IJsland heeft alles wat je zoekt in de natuur, zo ga je van gletsjers naar geisers en van grotten naar groene velden met watervallen. De natuur is schitterend en je komt niks te kort. De mensen zijn heel aardig en behulpzaam. Je hebt geen reden om je niet veilig te voelen in dit land. Er is ook een wijde keuze aan eten, zo heb je natuurlijk de IJslandse cousine maar hebben ze er ook allerlei, voor hun, buitenlandse cousine, zoals Italiaans, mediterraans etc.

Gereisd met partner in juli 2015
Natuur & omgeving
9,2
Cultuur
7,5
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,7
8,5

IJsland, de aarde of toch echt de maan?

IJsland
Familiereis
18-01-2016

We zijn een familie die van de wereld houd, mijn ouders vooral van Scandinavië, ik van Azïe en mijn broertje is nog wat meer van de feestvakanties. Van hen heb ik denk ik wel het meeste wanderlust, zoals ze dat zo mooi noemen.

Ons werd vooraf verteld dat er maar één echt goede weg ligt op IJsland waarmee je alle bewoonde delen kunt bereiken. Dus wij besloten een 4x4 te huren zodat ook het binnenland bewonderd kon worden. Volgens schema zou dit de Askja worden maar eerst van Keflavik naar de eerste 'hut'. Deze hutten zouden voor de komende 4 weken onze slaapplekken faciliteren inclusief een hottub, wat hier in IJsland zeer normaal is. De gemiddelde IJslander had er wel een in de achtertuin omdat het water gewoon overal uit de grond omhoog kwam met een klein beetje moeite. Alle watervoorzieningen waren voorzien van dit water wat voor een enorme rottingslucht zorgde zodra je de kraan of de douche opende. Dat terwijl ik nog nooit zo'n zuiver water heb geproefd en gezien. Schrik niet, je gaat er niet van stinken! Of ik rook het gewoon niet meer op een gegeven moment, kan ook.

Maar goed, laat tegen de avond, de zon gaat nauwelijks onder. Pas rond 11 uur wordt het donkerder maar nog steeds is er een lichte schemering aanwezig. Ik voelde me ook nog vrij wakker maar ben toch onder de dekens gekropen om de dag erop weer vroeg verder te rijden. Ik maak wat grotere sprongen nu, direct naar Akureyri. Dit zou naast Reykjavik de grootste stad op IJsland zijn. Het word ook wel de hoofdstad van het Noorden genoemd. Vooral de panorama toen we aan kwamen rijden was zeer indrukwekkend. Een stad met een hele typische uitstraling, al die houten huizen en een opvallende witte kerk met twee torens. Na deze prachtige stop zijn we net voor Myvatn het welbesproken binnenland in gereden. Al na een paar kilometer geen idee of je nog op de aarde was. Zo wijds, simpel, eentonig maar juist daarom prachtig. Zover je kon kijken hetzelfde beeld, daadwerkelijk alsof je je ineens in Star Wars bevond. Na een tijdje bereikte we een stop waar geen auto's meer werden toegelaten. Bijna bij de Askja vulkaan. De rest werd lopen, maar wat een mooie wandeling. De stenen begonnen allemaal verschillende kleuren te krijgen hoe dichter we bij de Askja kwamen. Als je benieuwd bent: https://www.google.nl/maps/place/Askja,+IJsland/@65.0088806,-17.3089106,9z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x48cdfb5141b460e5:0x5257df0453c8c606

Men zegt wel eens dat IJsland weergeeft hoe de aarde eruit zou hebben gezien als de mens er niks had gedaan. Ik geloof dat niet helemaal maar kan me er nu wel een voorstelling bij maken. Zo ongerept is het hier. De vele watervallen die, als ze in Amerika zouden liggen, helemaal uitgebuit zouden worden. Hier staan er maximaal 100 mensen bij, en dat aantal neemt snel af zodra je bij de wat minder grote watervallen komt. De Seljalandsfoss, een van de bekendste watervallen van IJsland had op ons moment van bezoeken misschien 30 bezoekers meer. Als je er bent snap je daar niks van terwijl het eigenlijk andersom moet zijn denk je niet? De mooiste natuurpareltjes moeten niet de grootste trekpleisters zijn. Als je het hier mee eens bent raad ik je IJsland zeker aan!

Alleen gereisd in augustus 2010
Natuur & omgeving
9,2
Cultuur
7,5
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,7
8,2

Prachtig!

IJsland
Groepsrondreis met TravelBird
11-01-2016

Georganiseerde rondreis. Boottocht, bezoek aan de blue lagoon, nordic lights verkenningstocht en nog veel meer. Prachtige ervaring en zeker de moeite waard!

Alleen gereisd in januari 2016
Natuur & omgeving
9,2
Cultuur
7,5
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,7
8,8

Fantastische reis door IJsland

IJsland
Individuele rondreis
09-01-2016

Wat een ontzettend mooi land is IJsland, dit was veruit de mooiste vakantie die ik heb gemaakt. Prachtige excursies, en vier keer het noorderlicht gezien! Hoe wel het Scandinavië is, vallen de prijzen in dit land erg mee. Vergelijkbaar met Nederland!

Gereisd met partner in november 2015
Natuur & omgeving
9,2
Cultuur
7,5
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,7
8,8

Prachtig

IJsland
Kampeerrondreis
04-01-2016

alles was een reis van een maand,zou er graag eens naartoe gaan in de winter

Gereisd met partner in mei 2012
Natuur & omgeving
9,2
Cultuur
7,5
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,7
8,4

Heel veel mooie natuurelementen gezien

IJsland
01-03-2015

Rondreis met gehuurde jeep. Geslapen in huisjes. Prachtig

Gereisd met vrienden
Natuur & omgeving
9,2
Cultuur
7,5
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,7
7,8

De vele gezichten van IJsland

IJsland
24-02-2015

Het Noorderlicht, dramatische rotskusten, zwarte stranden, gletsjers, geisers, vulkanen… IJsland heeft het allemaal en meer. IJsland is wat mij betreft de ideale bestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Met kleine excursiebedrijven heb ik het schiereiland Reykjanes, de zuidkust en de beroemde Gouden Driehoek bezocht. Ik zag het Noorderlicht tijdens een avondexcursie en bruinvissen tijdens een boottocht vanuit de haven van Reykjavik. In nationaal park Þingvellir heb ik gesnorkeld tussen de tektonische platen van het Euraziatische en Noord-Amerikaanse continent. Een koude maar geweldige ervaring! In de Blue Lagoon heb ik heerlijk kunnen ontspannen. IJsland is zo surrealistisch mooi en indrukwekkend, dat een verblijf van een week voelt als een lange vakantie. De indrukken en hoogtepunten bleven elkaar opvolgen.

IJsland kent vele gezichten, die per seizoen ook nog eens sterk verschillen. Ik ga zeker een keer terug in de zomermaanden, wanneer het land niet wit maar groen is.

Alleen gereisd
Natuur & omgeving
9,2
Cultuur
7,5
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,7
8,0

Koude citytrip IJsland

IJsland
17-02-2015

Echt een aanrader om een keer naar IJsland te gaan. Echt schitterende natuur en hele leuke sportieve activiteiten. Tip: vergeet je handschoenen en muts niet!

Gereisd met vrienden
Natuur & omgeving
9,2
Cultuur
7,5
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,7

Heb jij een rondreis door IJsland gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw IJsland ervaring, reistips of reisverhalen.