Harau Valley

Kennismaken met het echte Sumatra

Rijstvelden, waterbuffels en lokale stammen: voor een kennismaking met het authentieke Sumatra zet je koers naar de Harau Valley. Deze schitterende vallei is een ongerept paradijs waar je de lokale tradities van dichtbij kan bekijken.

Harau Valley

De Harau Valley is een boeiend stukje Indonesië, met mooie landschappen en gastvrije inwoners. Er is niet bijster veel te zien en te doen, maar je komt hier dan ook voor je rust. Je kunt er vooral schitterend wandelen, fietsen en genieten van de mooie omgeving.

Slapen in een homestay

De Harau Valley is een ongerept stukje Sumatra en wordt over het algemeen maar door weinig toeristen bezocht. Veel faciliteiten heb je er logischerwijs niet, en dus ben je qua accommodatie al snel aangewezen op een homestay. Een homestay is simpel een guesthouse dat wordt gerund door een lokale familie en waar je dus bij de mensen thuis kan blijven logeren. Het is de ideale manier om kennis te maken met lokale gebruiken en culturen, en een bodem voor mooie verhalen. In de Harau Valley vind je een handjevol van deze homestays, waar je kan slapen in simpele bungalows met uitzicht over de rijstvelden en ’s avonds mag aanschuiven voor een traditionele maaltijd. De eigenaren vertellen je graag over de omgeving en hun tradities, en kunnen wandelingen, kooklessen en vervoer voor je regelen.

Harau Valley, Sumatra

Harau Valley, Sumatra

Harau Valley, Sumatra

Fietsen door de rijstvelden

De Harau Valley bestaat grotendeels uit rijstvelden en kleine dorpjes. Er zijn niet heel veel bezienswaardigheden, maar je kunt er wel heel mooi fietsen. Bij de meeste homestays kun je een fiets huren waarmee je de smalle paden tussen de rijstvelden kan volgen. Onderweg heb je een mooi uitzicht over de grazende buffels en kun je mensen op het land aan het werk zien, en in de verte zie je hoge rotswanden verrijzen. Het is de leukste manier om de vallei te verkennen.

Minangkabau

Tijdens je reis door het westen van Sumatra zul je overal de invloeden van de Minangkabau tegenkomen. Dit volk houdt er bijzondere tradities op na en in de Harau Valley zie je dat vooral terug in de architectuur en in de keuken. De huizen van de Minangkabau staan op palen en zijn te herkennen aan het puntige dak. Ook in de Harau Valley zijn er een aantal te vinden, dus ga er zeker naar op zoek. De lokale keuken wordt gekenmerkt door gepeperde gerechten en maaltijden met vis. Daarnaast vond een van de bekendste Indonesische gerechten zijn oorsprong in de keuken van de Minangkabau: rendang.

Harau Valley, Sumatra

Harau Valley, Sumatra

Lemba Harau

Een bezoek aan de watervallen is een van de weinige uitstapjes die je in de buurt van de Harau Valley kan maken. Lemba Harau is een grote waterval in het noorden van de vallei, op een klein stukje lopen of fietsen van de homestays. Je kunt er eenvoudig komen door de hoofdweg te volgen, maar het is ook leuk om een omweg te maken door de rijstvelden. Het water komt hier van een grote hoogte naar beneden geklaterd en in het bassin aan de voet van de waterval kun je een heerlijk verfrissende duik nemen. Je vindt hier ook een hoop eetstalletjes waar je erg goedkoop kan eten.

Rotsklimmen

De Harau Valley wordt omringd door steile rotsen van zo’n 100 meter en dat heeft een sterke aantrekkingskracht op klimmers. De Harau Valley is dan ook de beste klimplek op heel Sumatra en zowel beginners als geoefende rotsklimmers kunnen er terecht. Je kunt eenvoudig een klimexcursie regelen bij een van de homestays.

Harau Valley, Sumatra

Harau Valley, Sumatra

Bukittinggi

Toegangspoort tot de Harau Valley is Bukittinggi, een van de grootste steden in West-Sumatra. Hier vind je een heleboel hotels en guesthouses, en zie je verrassend veel Nederlandse invloeden terug. Je bent er rustig een hele dag zoet met het bekijken van alle bezienswaardigheden en je kunt er bovendien heel erg lekker eten, want Bukittinggi staat bekend om haar street food cultuur. De stad is een geijkte halte op menig rondreis door dit deel van Indonesië, want je kunt er makkelijk de bus nemen naar bijzondere plekken in de omgeving. Behalve de Harau Valley kun je vanaf hier ook eenvoudig verder reizen naar het Meer van Maninjau en het Meer van Singkarak.

Reizen naar de Harau Valley – Hoe kom je er?

De Harau Valley ligt in het westen van Sumatra, op steenworp afstand van de steden Bukittinggi en Padang. Toegangspoort is de stad Bukittinggi, vanwaar je eenvoudig tours en georganiseerde dagtrips naar de vallei kan organiseren. Ga je liever op eigen gelegenheid en blijf je graag slapen in een van de homestays, dan kun je ook met het lokale vervoer naar de Harau Valley reizen, al ben je dan wel een tijdje onderweg. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming kun je de vallei makkelijk te voet of op de fiets uitkammen. Er loopt een grote hoofdweg, maar juist de smalle paadjes brengen je naar de mooiste plekken.


Harau Valley op de kaart

Bezienswaardigheden Indonesië

Bali

Java

Borneo

Kleine Soenda-eilanden

Borobudur

Sumatra

Ubud

Bromo vulkaan

Prambanan

Gili Eilanden

Lombok

Jakarta

Sanur

Ubud Monkey Forest

Komodo

Yogyakarta

Flores

Seminyak

Sulawesi

Bandung

De stranden van Bali

Togean Islands

Raja Ampat

Sidemen

West-Papoea

Lake Toba

Rinjani

Tanjung Puting National Park

Harau Valley

Menjangan Island

Kelimutu National Park

Kuta

Pulau Weh

Canggu

Bukit Lawang

Medan

Senggigi

Bogor

Uluwatu

Sumba

Solo

Reizen naar Indonesië

Wil je meer weten over reizen naar Indonesië? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Indonesië

Harau Valley ervaringen & beoordelingen

De Harau Valley ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Harau Valley ervaring.

Er zijn nog geen Harau Valley ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen