Menjangan Island

De beste snorkelspot van Bali

Vlak voor de kust van Bali ligt een tropisch paradijsje waar je schitterend kan duiken en snorkelen. Menjangan Island hoort bij het West Bali National Park en het zeewater is glashelder. Je kunt er op schitterende plekken de zeebodem afspeuren en zwemmen tussen kleurrijk koraal en tropische vissen.

Menjangan Island

Het is soms lang zoeken naar een ongerept stukje Bali, maar in het uiterste noordwesten ga je het gegarandeerd vinden. Maak kennis met Menjangan Island, een onbewoonde parel waar je je even in het paradijs waant.

Herteneiland

Menjangan Island is een schitterend tropisch eiland dat voor de kust van Bali ligt. Het eiland is op enkele monniken na onbewoond, en daarnaast woont er een flink aantal herten. Daar komt ook de naam vandaan, want Menjangan betekent hert. Soms komen ze je al begroeten bij de aanlegsteiger, maar ook als je een wandeling maakt over het eiland kom je ze ongetwijfeld tegen. Het eiland is niet heel groot: in anderhalf uur kun je een rondje maken en heb je alles wel gezien. Geen probleem, want des te meer tijd is er om te duiken. Tip van ons: neem wel zelf een lunchpakketje mee, want er is geen eten of drinken te krijgen op het eiland.

Menjangan Island

Menjangan Island

West Bali National Park

Menjangan Island is onderdeel van het West Bali National Park, een schitterend natuurpark in het uiterste noordwesten van het eiland. Het nationale park bestaat uit verschillende landschappen, waaronder regenwoud, strand en koraal. Het park beslaat een oppervlak van 190 vierkante kilometer en dient ter bescherming van de lokale planten en dieren, waaronder luipaarden, apen en schorpioenen. Binnen het nationale park geldt Menjangan Island als een bestemming voor mooie snorkeltripjes en wandelingen, maar het is ook de moeite waard om de rest van het park te bekijken. Zo kun je vogels spotten, uitdagende wandelingen maken door de wildernis, paardrijden en kajakken.

Snorkelen

Bali staat niet echt bekend als bestemming waar je goed kan snorkelen en duiken, want op veel plekken is de stroming van het water te sterk en zit überhaupt geen koraal. Een uitzondering vind je rondom Menjangan Island, dat bekend staat als de beste snorkelplek van Bali. Het water is er glashelder en ondiep, en het koraal is er werkelijk beeldschoon. Tijdens het snorkelen kom je om de haverklap bijzondere vissen tegen en met een beetje geluk ook rifhaaien en zeeschildpadden. Een geweldige ervaring en een mooie plek om al zwemmend de zeebodem af te speuren. Vanaf het vasteland kun je eenvoudig snorkeltripjes maken naar Menjangan Island, maar je kunt ook zelf iets organiseren door een boot te huren in Labuang Lalang of Banyumandi.

Menjangan Island

Menjangan Island

Duiken

Heb je je PADI op zak en wil je iets spannenders ondernemen dan snorkelen? Ook duikers zetten graag koers naar Menjangan Island. Het leven onder water is spectaculair mooi, met reusachtige stukken koraal en donkerblauwe dieptes waar de zeebodem tientallen meters beneden je ligt. Rondom het eiland ligt een ondiepe ring van koraal, van ongeveer 100 tot 150 meter breed. Daarna gaat het echter snel de diepte in en kun je 40 tot 60 meter diep duiken. Onder water zul je dan verschillende soorten vissen en andere zeedieren tegenkomen. Een van de beste plekken om te gaan duiken vind je bij Anker Wreck, het wrak van een oud gezonken schip. In het plaatsje Pemuteran op het vasteland zitten duikcentra die je graag meenemen naar de mooiste plekjes.

Pura Ganesha Menjangang

Je moet niet verwachten dat er heel veel te zien valt op Menjangan Island. Het is een piepklein tropisch eiland met een zoetwaterbron en enkele tempels. Deze zijn echter wel het bekijken waard, dus maak ook zeker een rondje over het eiland om ze bekijken. Zo kun je een kijkje nemen bij de Pura Menjangang, een tempel die je al bij aankomst vanaf het water kan zien liggen. Spierwitte pagodes en reusachtige beelden steken fel af tegen het tropische groen en het is een bijzondere gewaarwording om zo’n groot complex op het eiland te bezoeken. Zoals de naam al doet vermoeden is deze tempel opgedragen aan hindoe-god Ganesh, en anders doet het grote beeld wel een belletje rinkelen.

Menjangan Island

Menjangan Island

Reizen naar Menjangan Island — Hoe kom je er?

Menjangan Island is vanuit verschillende plekken te bereiken met de boot. Het is een klein stukje varen vanuit de plaatsen Lovina of Pemuteran, en bij de meeste hotels en resorts kun je eenvoudig een dagtripje regelen. Het is daarnaast ook mogelijk om via het nationale park te reizen. Je kunt vanuit Lovina of Pemuteran met de bus naar Labuang Lalang reizen, en daar bij een kantoortje van het nationale park een boot huren om naar de overkant te worden gebracht. In dat laatste geval ga je met een gids op pad en maak je in een paar uur een rondje om het eiland. Kom je om te duiken, dan ben je aangewezen op een van de duikscholen aan het vasteland.

Menjangan Island ervaringen & beoordelingen

De Menjangan Island ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Menjangan Island ervaring.

Er zijn 0 Menjangan Island ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Indonesië

Geliefde parel van Indonesië
Megasteden, natuurlijke schoonheid en échte tradities
Indonesië op zijn best
Prachtige eilanden vol avontuur
Magisch mooie Boeddhistische tempel
Adembenemende natuurpracht
Het culturele hart van Bali
Betoverende vulkaan op het eiland Java
Ongekend mooi tempelcomplex
Drie hemels paradijselijke eilandjes
Groen en paradijselijk Indonesië
Levendige hoofdstad van Indonesië
Relaxte kustplaats op Bali
Aapjes kijken op Bali
De Komodo "draken" van Indonesië
Culturele hoofdstad van Java
Prachtige zandstranden, wilde natuur en traditionele bergdorpjes
Winkelparadijs en een relaxt nachtleven
Indonesië buiten de gebaande paden
Het Parijs van Java
De mooiste plekjes voor zon, zee en strand
Paradijselijke bounty-eilanden
Duikparadijs van Indonesië
Het best bewaarde geheim van Bali
Onverdorven stranden en ongerepte natuur
Het leukste en grootste meer van Zuidoost Azië
Indrukwekkende vulkaan op Lombok
Oog in oog met orang oetans
Kennismaken met het echte Sumatra
De vulkaan met de drie gekleurde kraters
Bruisende badplaats op Bali
Duik-Mekka voor de kust van Sumatra
Relaxte hotspot op Bali
Orang oetans spotten op Sumatra
Toegangspoort tot Sumatra
Gemoedelijk kustplaatsje aan de westkust van Lombok
Oase van rust ten zuiden van Jakarta
Parel in het zuiden van Bali
Ongerept eilandparadijs in Indonesië
Het alternatief voor Yogyakarta
Het mooiste strand van Java
De grootste stad van Lombok
Hotspot op Sumatra

Reizen naar Indonesië

Wil je meer weten over reizen naar Indonesië? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Indonesië