Italië ervaringen

De Italië ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Italië.

Er zijn 61 Italië ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
8,4
Totaalscore
61 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
8,3

Ben verliefd op de italiaanse cultuur, keuken en mensen

  • Italië
  • Singlereis Singlereis met TUI
  • 09 February 2017

Ben verschillende keren in Toscane geweest, (Florence , Siena, Lucca ) zoals ook de Italiaanse meren.
Vind Sicilië geweldig , ook Umbrie was fantastisch en relaxed de ligurische kust.

Alleen gereisd in september 2017
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,8

Genieten in bella Italia!

  • Italië
  • Autorondreis Autorondreis met TUI
  • 01 February 2017

We hebben eerst een aantal dagen doorgebracht aan het Gardameer, vlakbij Peschiera. Daarna zijn we doorgereden naar Moneglia een schattig, pittoresk plaatsje aan de kust in de provincie Genua. Een aanrader is om van daaruit per trein naar Cingue terra te gaan om te genieten van prachtige uitzichten. Na 5 dagen Moneglia zijn we richting Toscane gegaan en hebben gebivakkeerd op een prachtig landgoed: Podere Capiteto Vanaf de podere zat je in een kwartier in Florence, per auto of bus. Deze trip was een leuke afwisseling van 'luieren aan het meer of strand' en cultuur snuiven.

Gereisd met partner in juni 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,0

Venetië

  • Italië
  • Familiereis Familiereis
  • 31 January 2017

Venetië is een mooie stad met leuke smalle straatjes en een gezellige sfeer. Natuurlijk mag een gondeltocht niet ontbreken.

Gereisd met gezin in juli 2004
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,0

Geweldige en onvergetelijke rondreis door Italie!!!

  • Italië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 24 January 2017

Het ontmoeten van nieuwe mensen.
Het zien van verschillende Italiaanse steden met stadsgids.
Het was adembenemend.
Een super geslaagde rondreis met de geweldige Fabiena.
Een vrouw, gepassioneerd voor en door Italie, die alles tot in de details uitzoekt en
Weet overal iets over te vertellen. Over de mensen uit tverleden,
Het heden , over de gebouwen de rivieren, de bergen, de steden ,
Over het weer, over alles . Geweldig, een dikke 10 voor Fabiena en Kras !!!
Na bijna een jaar, kunnen we er nog van nagenieten. Heerlijk !!!!

Gereisd met partner in mei 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,7

Rome totaal, DE stedentrip die je eens in je leven gemaakt moet hebben!

  • Italië
  • 21 January 2017

We hebben een aantal dagen in Rome mogen ronddwalen onder de leiding van een goede reisleider van Kras. De reis was goed verzorgd en de gids heeft ons naar de bekendste en mindet bekende plekken gebracht! Een grote aanrader voor mensen die nieuwsgierig zijn naar het oude Rome.. Omdat ik zo van deze reis genoten heb, heb ik deze reis ook nog cadeau gedaan aan mijn ouders! Ook zij hebben er de tijd van hun leven gehad.

Gereisd met vrienden in juni 2012
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,8

Een schitterende rondreis in Italie

  • Italië
  • Familiereis Familiereis met 333travel
  • 14 January 2017

een suprmooi land, met mooie monumenten & lekker eten

Gereisd met gezin in juli 2017
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,3

Een schitterende rondreis door Italie

  • Italië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 09 January 2017

We hebben een schitterende rondreis gehad, het indrukwekkendste was toch wel Vaticaanstad. Ogen te kort,als we de middelen hebben, zouden we er graag nog een keer terug willen gaan.

Gereisd met partner in september 2010
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
3,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Een schitterende rondreis, die zullen we nooit vergeten!!

  • Italië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 09 January 2017

Heel veel gezien, Siena, Rome, het Vaticaan, Florence, Pisa. De hotels waren uitstekend, een fantastische gids en comfortabele touringbus,een reis wat we graag nog weer eens willen gaan doen, als we de middelen er toe hebben!!

Gereisd met partner in september 2010
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
3,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Italie is een prachtig land met vele mogelijkheden.

  • Italië
  • Fly-drive Fly-drive met TUI
  • 09 January 2017

Tip Ischia een prachtig eiland. Huur een scooter en geniet van de mooie omgeving. Dagtocht naar Amalfikust of Napels ook prachtig.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,5

Fantastische rondreis Toscane

  • Italië
  • Autorondreis Autorondreis met TUI
  • 22 January 2016

Hele mooie stede gezien met o.a lucca, Florance en Siena.
Download de app tripadvisor voor de beste restaurants en de leukste attracties. Heerlijk genoten!

Gereisd met vrienden in juni 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
5,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,7

Rondreis door Toscane en Corsica

  • Italië
  • Autorondreis Autorondreis met TUI
  • 22 January 2016

We hebben alle stadjes in Toscane bezocht en daar heerlijk rondgekeken en gegeten, waarna we naar onze camping terug reden in de cabrio. Ook hebben we het strand gezien, eilandjes, zijn we op de boot geweest en hebben we het vooral heel fijn gehad. Nu ga ik volgende week 4 maanden op reis naar Azië en Australië en wil ik ontzettend graag dat mijn vriend langs kan komen maar budget technisch is dat nog knap lastig voor jonge studenten, vandaar dat ik hieraan mee doen. Ik zou m zo blij maken en mezelf ook.

Alleen gereisd in augustus 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Italië is voor ons de topbestemming

  • Italië
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 21 January 2016

Italië, gardameer. . Heel erg mooi . Mooie dorpjes zoals Lazise, Peschiera del Garda, Bardolino en nog zoveel meer. Zeer kindvriendelijk en niet duur. Wij hebben verschillende campings gehad en alles was goed. Bella italia , Del Garda, Pacengo, altomincio family. .. de laatste is voor ons een blijvertje. Ligt iets verder af van alles maar de camping is top met kleine kinderen !

Gereisd met gezin in mei 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
4,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,2

Venetië

  • Italië
  • 15 January 2016

Prachtige stad waar geen verkeer is wat het heerlijk rustig maakt. Je kan er makkelijk verdwalen maar dat maakt niet uit want je komt overal wel weer wat tegen kleine winkeltjes en lekkere reataurantjes. San Marco is echt heel mooi. Het enige jammere zijn de gondeliers die je steeds proberen over te halen.

Gereisd met vrienden in november 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,0

Rondreis Door Italië

  • Italië
  • Autorondreis Autorondreis met TUI
  • 15 January 2016

We hebben rondreis Door Italië gemaakt. Venetië, gardemeer, florence, Rome en terug via de Italiaanse kust. Prachtig omgeving! Lekkerste restaurantjes zitten in de bergen.

Gereisd met partner in juni 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,2

Fantastisch Toscane

  • Italië
  • Autorondreis Autorondreis
  • 15 January 2016

Wij verbleven op camping Barco Reale en van daaruit hebben we diverse steden bezocht: Lucca, Pisa, Florence, Sienna, Vinci en San Gigmigiano. Toscane is zo doordrongen van cultuur en prachtige landschappen. En Italie is natuurlijk één groot eetfestijn!

Gereisd met partner in september 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

3,8

Rome

  • Italië
  • Singlereis Singlereis met TUI
  • 12 January 2016

Rome was echt een geweldige stad! Echt een aanrader. Er is erg veel te zien, ik harem we een erg leuk hotel.

Gereisd met vrienden in februari 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
4,0
Cultuur
5,0
Stranden
1,0
Steden
5,0
Eten & drinken
4,0
Activiteiten
4,0
Reiziger icon

6,8

Liefdevolle vakantie in Italie

  • Italië
  • Familiereis Familiereis met D-reizen
  • 12 January 2016

Tijdens deze vakantie heb ik vooral genoten van de dagen zonder verplichtingen.
S'ochtends opstaan en genieten aan het strand.
S'avonds met het hele gezin lekker uiteten bij een typischs italiaans restaurant.
Een liefdevolle vakantie met een fijne sfeer.
Dit zou ik graag nog eens willen beleven met ons gezin.

Gereisd met gezin in augustus 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

6,8

Sardinie

  • Italië
  • Familiereis Familiereis met Corendon
  • 12 January 2016

Een heerlijke campeer vakantie op het zonnige eiland Sardinie. We hebben veel gesnorkeld in de blauwe zee. Lekker gegeten in gezellige stadjes en rond getourt in onze huur auto. Echt een aanrader voor iedereen!

Gereisd met partner in juli 2012
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
6,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,7

Leuke steden en super vriendelijke mensen!

  • Italië
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 12 January 2016

We zijn langs het gardameer de steden afgegaan! Veel uiteten geweest, het eten was heerlijk. En vooral niks gefaan en genieten

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
6,0
Stranden
5,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

10,0

Rondreis Oostenrijk Italië

Leuke reis met leuke opties voor trouwe leden. Veel mogelijke om zelf te doen wat je wilt naast de activiteiten. Prima eten en locaties. Mooi gebied (Noord Italië)

Gereisd met gezin in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

6,0

Sta caravan camping bij pesciera (garda meer)

Veel bezienswaardigheden en ook makkelijk overal naar toe te rijden. Camping erg leuk voor kinderen met veel speel mogelijkheden (altomincio). Ideale uitval basis om ronde te rijden om het garda meer. Maar ook dagje Venetië en Verona zijn makkelijk.

Gereisd met gezin in mei 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
3,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

7,3

Top vakantie

  • Italië
  • Familiereis Familiereis
  • 09 January 2016

Leuke activiteiten gedaan, mooie stranden en leuke winkels!

Gereisd met vrienden in juli 2011
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,3

Reis naar grado

  • Italië
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 09 January 2016

Als je aankomt zie je een lange weg met allemaal campings, op de campings vind je niet alleen kampeer plaatsen maar ook appartementen en bungalows. Wij zijn 2 jaar naar grado geweest in 2013 en 2014 en zijn van plan dot jaar weer terug te gaan. Je kunt je alleen op de camping al super vermaken, met meerdere zwembaden een strand op loop afstand verschillende activiteiten en een animatie team voor jong en oud kun je er de hele dag vertoeven. Wat ook leuk is is dat ie via het strand ook een kijkje kunt nemen op de andere stranden en campings. Vooral voor de Jongere is dit leuk omdat ze zo met andere in aanraking komen en vaak savonds afspreken op de stranden. Nabij de campings vind je het plaatsje grado, hier kun je met de bus heen maar ook met de auto al is een parkeer plaats vinden vaak wel een opgave als je met meerdere auto's gaat. Het plaatsje zelf is werkelijk prachtig, je vind er de mooiste gebouwen van oude kerken tot de mooiste nieuwe hotels. Je kunt je hier de hele dag vermaken door het strand, de prachtige boulevard en de binnenstad waar je zowel winkels als heerlijke restaurants vind. Vanaf grado kun je de boot pakken en over steken naar verschillende steden en landen. Alleen de bootreis is al super. De steden waar je komt zijn typisch Italiaans met hun prachtige architectuur en heerlijke eten. Let wel op dat de meeste winkels in sommige steden op zondag dicht zitten en dat de winkels tussen de middag dicht gaan. Dan is het ook extreem rustig op straat.

Gereisd met gezin in juli 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
6,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,2

Prachtige vakantie

  • Italië
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 09 January 2016

Een mooi groot park met aparte afgesloten wijken met een eigen zwembad wat het een erg veilige plek voor de kinderen maakt. Bootschappen kun je doen op het park of bij de mega supermarkt niet veel verder op. Nabij het park ligt het stadje caorle, parkeren is niet duur en je kunt je goed vermaken in de stad, zo is er een haven met prachtige boten en zijn er diverse eet tentjes en winkels in de stad, voor ieder wat wils. Verder kun je ook naar Venetië, je zou met de auto kunnen gaan maar zelf hebben we voor de trein gekozen, een retour ticket is niet duur en de trein brengt je naar het station in Venetië wat midden in de prachtige stad ligt. Het is wel handig om je van te voren goed in te lichten over waar je op moet stappen en waar in want het personeel met name het vrouwelijk personeel helpt de toerist niet graag. In Venetië kun je de hele dag genieten van de prachtige gebouwen de smalle steegjes de winkels en de restaurantjes. Mijn tip is om zelf de stad te gaan verkennen door de verschillende bordjes te volgen, zo kom je de mooiste plekjes tegen die je op de over volle boten niet zult vinden.

Gereisd met gezin in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
6,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,2

Weekenje Italië

  • Italië
  • 09 January 2016

Ik ben eens wezen kamperen in Verona met mijn ouders. We hebben veel gezond aan de stranden gehangen, lekker gegeten en ook was er genoeg te doen. Ook Rome ben ik eens geweest daar verbleef ik in een hotel. Alles is daar aan te raden zo moet je natuurlijk naar de Colosseum, de verloren stad en de Vaticaan bezocht ik ook. Lekker wezen shoppen en langs de Spaanse trappen gewandeld. Rome is onwijs indrukwekkend en rijk aan cultuur.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,5

Ones in à lifetime

  • Italië
  • Single parent reis Single parent reis met Corendon
  • 08 January 2016

1 woord : prachtig.
Een echte aanrader.

in september 2011
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
4,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,8

Erg leuke rondreis met mijn ouders

We hebben een rondreis gedaan door Noord-Italië. We zijn in Venetië, Toscane (Florence, Pisa, Luca, Prato), Gardameer en Verona geweest.
Venetië: hier moet je gewoon in een gondel zijn geweest. Erg leuk om tussen de woningen en winkels door te varen. Wel prijzig, maar een erg leuke ervaring.
Toscane: leuke steden in Toscane, Florence vond ik het leukst hier, Pisa is leuk om de toren te zien maar verder is het niet veel. Net zoals in Luca en Prato; ook niet heel veel te zien naar mijn mening.
Gardameer: heel mooi! Jammer dat we hier maar 1 overnachting hadden. Hier ook naar een waterval geweest, wat ik persoonlijk heel leuk vind.
Verona: de stad van Romeo en Julia. Erg leuk om een keer geweest te zijn, net zoals op het balkon van Julia.

Ik heb er een hele leuke vakantie gehad en wil zeker nog eens terug om het zuiden van Italië te bekijken.

Gereisd met partner in juni 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,8

Rome & Napels

  • Italië
  • Wandelreis Wandelreis met TUI
  • 07 January 2016

24 graden in November.. hoe veel geluk kan een mens hebben! In Italië is alles mogelijk. Het is een prachtig land met veel cultuur. Het colosseum, de trevi fontein, het forum romanum en de palatijn. Wat dacht je van Vaticaanstad met zijn bijzondere musea. Je raakt hier nooit uitgekeken. Omdat het zulk mooi weer was, zijn we ook naar Napels gegaan. Echt de moeite waard. Even lekker een wandeling maken langs de zee met uitzicht op vulkaan de vesuvius. Echt een droom bestemming!

Gereisd met gezin in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
6,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,2

La bella Italia

  • Italië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 05 January 2016

Van natuur tot cultuur, van miljoenen toeristen tot Italiaanse mama’s en van adembenemende vergezichten tot de mooiste gebouwen. Italië, Te amo! Wij hebben vorige zomer een rondreis door Italië gemaakt, en aldaar onder andere Pisa, Venetië, Verona, Simione, Lucca, Florence en Cinque Terre bezocht. De diversiteit van de steden, de prachtige architectuur, de typisch Italiaanse sfeer en de eeuwenoude cultuur maakte deze reis tot een geweldige herinnering. Geniet in Florence, Pisa, Lucca en Verona van de sfeer, de mensen, de pittoreske omgeving en de tal van activiteiten die je kunt ondernemen. Tips zijn het bezoeken van musea, boottochten, een kijkje in het huis van Romeo en Julia, een bezoekje aan de mooiste kathedralen van Italië en natuurlijk het eten van het lekkerste Italiaanse ijs. Wil je helemaal tot rust komen? Ook dat kan. Geniet van de prachtige uitzichten bij het Gardameer, of laat je verrassen door de adembenemende natuur en en maak een boottocht langs de rotsachtige, kleurrijke eilanden van Cinque Terre. Ook de gondeltocht in Venetië is een echte aanrader. Meer Italiaans dan dit ga je het niet krijgen! Wil je als wijnliefhebber je hart ophalen? Wat een geluk! Italië heeft duizenden traditionele wijnboerderijen waar je kunt genieten van een rondleiding met aansluitende lunch en wijnproeverij. Als kers op de taart komt daar nog bij dat het in het hoogseizoen, maar ook zeker daarvoor heel vaak prachtig weer is. Al met al is Italië een zeer divers land met alle ingrediënten voor een geweldige reis.

Gereisd met vrienden in augustus 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,4

Verliefd op Italië

  • Italië
  • 08 March 2015

Ik heb er tien weken geleefd i.v.m. ik stage liep in Verona. Zeer indrukwekkende bijzondere ervaring. Iedereen die de kans kan krijgen om stage te lopen in Italië zeg ik doen! Erg mooie stad Verona en met goed advies kom je ook in andere steden . En en en de pizza's zijn verrukkelijk!!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

10,0

Supervakantie Italië

  • Italië
  • 08 March 2015

10 dagen een reisje Italië.... volprogramma, elke dag een andere activiteit en geweldig genoten !!
Zeker een aanrader , voor iedere leeftijd .

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,8

Prachtige cultuur , sfeer dus altijd genieten!

  • Italië
  • 08 March 2015

Lago Magiore, gardameer, Toscane, Umbrie, Meer van Lugano, Comomeer, Venetiaanse Kust, Bloemenriviera, Trasimenomeer.
Allemaal mooie steden, prachtige meren, heerlijke restaurantjes, sfeer, marktjes, mooie stranden.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,8

Rome & pompeii wat mooi!

  • Italië
  • 08 March 2015

Rome is een openluchtmuseum wat is daar veel te zien! & wat een heerlijke stad om te zijn. Vanuit rome zijn wij met de trein naar pompeii gereisd. Leuk uitstapje en de moeite zeer waard!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,0

Rondreis Toscane

  • Italië
  • 07 March 2015

Florence Siene, Piza, St Sangminiamo geproefd, wijn proeverij, heerlijke Italiaanse lunch tafels. Chillen aan de stranden.
Heerlijk genoten dus.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,0

Stedentrip Rome

  • Italië
  • 05 March 2015

5 Dagen Rome....5 dagen onderdompelen in cultuur ten top! City map gekocht en iedere dag een ander gedeelte van Rome lopend ontdekt. Na 2 dagen konden we al niet meer lopen van de spierpijn maar gewoon doorzetten. We hebben ontelbaar veel kerken van binnen gezien. Het mooiste blijft toch het Colosseum. We hebben gekozen voor een variant met een digitale tourguide zodat we niet zolang in de rij hoefden te staan en zo konden we ook nog wat leren. Daarnaast is ook een bezoek aan het Vaticaan onvergetelijk. We zijn lopend naar boven gegaan. Prachtig maar wat een hel. Smalle gangen, schuin lopen, geen rustpunten en erg stijl! Toch was het alles meer dan waard.
Tip: ga eten in een achteraf straatje! Stuk goedkoper, veelal betere kwaliteit en leuk om eens in een vage kelder pizza te eten met het idee dat de Italiaans maffia daar ook zit.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,2

Een aantal keren in Italie geweest, waarvan 2 x in Toscane, wat een geweldige streek

  • Italië
  • 04 March 2015

In de Toscaanse streek is van alles te doen. Je kunt hier alle kanten op, van actief tot relaxed.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
6,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,0

Vakantie Italië

  • Italië
  • 04 March 2015

Wij gaan al jaren op vakantie naar italie! Het is echt prachtig daar! De mensen zijn vriendelijk, de sfeer is goed, lekker zonnetje, mooie stranden en bovenal heel lekker eten!!!

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Struikelen over de historisch bezienswaardigheden in Rome

  • Italië
  • 02 March 2015

Wij hebben Rome voor een lang weekend bezocht. Wat meteen opvalt is dat Rome heel oud en rijk in cultuur is. Op iedere straathoek vind je wel iets indrukwekkends uit de oudheid.

Verder is het eten heerlijk, zolang je van te voren goed uitzoekt waar je moet zijn. Ga niet naar de pizzaria waar iemand buiten staat om je naar binnen te praten. Maar bezoek websites van andere reizigers met tips. De koffie op straat is om voor te sterven, het ijs is overal heerlijk en een stukje pizza voor onderweg kan haast niet mis gaan. Ook de tiramisu is overal heerlijk!

Loop ook een rondje over het Forum. Hier zie je veel mooie dingen die je vanuit verschillende hoeken kunt bekijken. En de kost je €0 per persoon!!

Wij zijn zeker geen cultuur beesten, maar Rome is een stad die je een keer gezien moet hebben. 3 a 4 dagen is genoeg als je net als ons niet ieder museum hoeft te zien.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,2

Schitterend divers land dat kwaliteit weet te waarderen en respecteren

  • Italië
  • 01 March 2015

Sudtirol, gefietst en van natuur genoten. Vriendelijke gastvrije mensen en culinair helemaal top!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,0

Rome: daar hoef je niet alleen van te dromen!

  • Italië
  • 26 February 2015

Het cijfer 'tien' geven voor een bepaalde stad, gaat me nét wat te ver. Daarom: alleen maar 'negens'! Op een paar uurtjes vliegen van Amsterdam, ligt Rome; de stad van.... Ja, van wat eigenlijk? Nou, van prachtige zonsondergangen als je op de Sint Pieter staat, van lekkere pizza's op elke hoek van de straat en natuurlijk de prachtige Italiaanse jongemannen. Als meisje van 25 kijk je je ogen uit (en de mannen kijken trouwens ook naar jou)!

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Schitterend land, lekker eten en zon!

  • Italië
  • 25 February 2015

We zijn een aantal jaren achter elkaar bij het Gardameer geweest, waar we in bijna alle steden rond het Gardameer zijn geweest. In de zomer schijnt er bijna altijd de zon. Je kan lekker zonnebaden, cultuur snuiven, lekker eten of naar een pretpark. Voor ieder wat wils.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
6,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,3

Rome: la vita e bella

  • Italië
  • 24 February 2015

Vier keer ben ik in Rome en omgeving geweest. Mijn broer is archeoloog en heeft meerdere malen voor lange tijd in de regio Lazio verbleven. Familiebezoek, een bruiloft en stedentrip brachten me elke keer weer terug naar de eeuwige stad. Misschien klopt de mythe rond de Trevifontein dan toch. Wie met de rug naar de fontein, met de ogen gesloten en met de rechterhand een muntje over zijn/haar linkerschouder gooit, keer terug naar Rome.

Rome is een prachtige stad die de bezoeker veel te bieden heeft. Prachtige gebouwen en opgravingen, verrukkelijk eten, een heerlijk klimaat en vriendelijke mensen, die voor mij een onverstaanbare, maar prachtige taal spreken. Hoogtepunten zijn voor mij het Colosseum, de Trevifontein, het Pantheon, het beklimmen van de koepel van de Sinter-Pietersbasiliek, het uitzicht vanaf diezelfde Sint-Pieter over de stad en mensen en duiven kijken op het piazza Navona. Treinen vanaf station Termini brengen je voor weinig naar andere delen van Italië. Ik bezocht per trein kustplaatsjes als Anzio en Nettuno, beiden op circa een uur van Rome gelegen. Met de auto heb ik het mooie Tivoli, slechts twintig kilometer buiten Rome, bezocht. In de omgeving van Tivoli vind je Villa Adriana en Villa d'Este. Vooral de tuinen rond die laatstgenoemde zijn prachtig!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,7

Rome

  • Italië
  • 23 February 2015

Beste heer, mevrouw,

Mijn ouders zijn 25 jaar getrouwd en doorstaan alles. Hiermee bedoel ik mij als dochter met epilepsie, de penfield hersenoperatie en noem maar op. Ze zijn dus vaak met mij op pad en ik zit in het tweede operatietraject. Hun droom is Rome. Zelf ben ik wel eens in Conversano /Bari geweest. Ik werk zelf niet vanwege epilepsie maar hoop mijn cadeau Rome voor hun waar te kunnen maken.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,6

Rome je raakt niet uitgekeken

  • Italië
  • 21 February 2015

Rome 2 weken rondgedoold en nog maar 1/10 gezien. Alleen vaticaanstad kun je met gemak al 2 weken vertoeven. Zoveel te zien, te doen, beleven. En de Romeinen zijn ontzettend gastvrij en aardig.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,0

Verliefd op Italië

  • Italië
  • 21 February 2015

Niet twijfelen.. Boek nu nog een reisje naar Rome, Venetië, Firenze of Verona. Je kunt er alleen nog maar verliefd op worden!
Italië hoort echt bij mijn top 3 van mooiste landen.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,4

Absolute aanrader!

  • Italië
  • 21 February 2015

Geweldig sfeervol land met veel cultuur! Een trip naar Rome mag daarbij niet ontbreken. Niet te vergeten: heerlijk eten!! Tip: ga niet in augustus naar italiaanse steden, dan gaan de italianen zelf met vakantie dus zijn er veel lokale bedrijven gesloten. Enkel de grote touristische attracties zullen open zijn.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

10,0

Rome is gewoon de allermooiste stad ter wereld

  • Italië
  • 19 February 2015

In Rome is alles mooi maar het colloseum overtreft werkelijk alles verder is de Joodse wijk een aanrader en in Trastevere is het zeer goed vertoeven, betaalbare heerlijke restaurantjes................en ik wil er dolgraag weer naar toe.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Rondom het Gardameer

  • Italië
  • 19 February 2015

Gezin, 3 kinderen op een camping. We hebben vooral veel gewandeld en in het meer gezwommen. Het pittoreske plaatsje Bardolino is zeer zeker aan te raden. De mensen zijn zeer vriendelijk en van het eten hebben we echt genoten, live muziek, marktkraampjes en bovenal een echt gevoel van vakantie!

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
6,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,0

Geweldig land

  • Italië
  • 18 February 2015

jarenlang kwamen wij in Italië omdat we hier kennissen hadden wonen. Ik ben dol op italiaans eten, de stadjes, de mensen en de cultuur! Wij zaten in Toscane maar zijn er ook veel op uit geweest naar andere plaatsen zoals onder andere Pisa. Dat is prima te doen vanaf daar.. Heerlijk weer en zeker de moeite waard.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Prachtig Venetië ontdekken in een paar dagen

  • Italië
  • 18 February 2015

Het was een korte stedentrip, maar Venetië is voor herhaling vatbaar. Het San Marco-plein was erg indrukwekkend - ook al was het onwijs druk. Tip: in plaats van luxe eten in de dure restaurants, een pizza to go halen en aan het water opeten. Romantisch & sfeervol

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

La Vita e Bella

  • Italië
  • 17 February 2015

Prachtig land met een geweldige cultuur waarbij je onder genot van een heerlijk glas rode wijn van het leven kunt genieten.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,3

Geweldig vakantieland

  • Italië
  • 17 February 2015

Gardameer, Venetië, Toren van Pisa, pizza, pasta, buitenlucht discotheek, temperament, zon, zee, cocktail, biertje? In Italië vind je alles wat je nodig hebt :-)

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

10,0

Geweldig land

  • Italië
  • 17 February 2015

ik heb veel gezien bologna is super mooi en gezellig zou wel een keer naar rome wilen

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,0

Rome moet je een keer gezien hebben

  • Italië
  • 17 February 2015

Met mijn vriend een vakantie geboekt Naar Rimini. Schitterenden stranden, ook perfect voor kinderen. Vanuit rimini met de trein 5 uur gereisd naar Rome. Wat een fantastische stad. Je waant je in een museum vol mooie beelden en historie. Bezoek aan vaticaan gebracht natuurlijk en het colloseum. Zo indrukwekkend en romantisch ook.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
10,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,5

Fantastisch, geweldig, overweldigend en heerlijk

  • Italië
  • 17 February 2015

Ik ben naar Rome en Venetië geweest en de steden, het eten, de mensen en de taal zijn geweldig. Ben verliefd op het land geworden en bezoek graag nog het mooiste gebied: Sicilië.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,8

Vakantie met een vriendin

  • Italië
  • 17 February 2015

Ik ben samen met een vriendin naar Italië geweest, 2 jaar achter elkaar naar Toscane. Ik heb hier prachtige wijngaarden gezien en erg mooie en historische gebouwen. Ik vond deze indrukwekkend omdat er voor elke leeftijdsgroep genoeg te doen is. Het is een prachtig land met een historische geschiedenis. Tips voor toeristen die er nog nooit zijn geweest, ga naar een gezellig bestemming in Italië en bezoek de verschillende steden. U zult veel te weten komen over Italië die u niet op een zoekmachine kunt vinden. Ook is er voor jong en oud genoeg te doen, dus ik raad het u echt aan een keer met het gezin naar Italië te gaan.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,7

Een heerlijke stedentrip naar Rome

  • Italië
  • 17 February 2015

Als je eenmaal het “belangrijkste” van Rome hebt gezien, je bent even in het Pantheon gaan zitten, hebt gezwaaid naar het Colosseum en bent op het Sint Pieterplein geweest om de Paus aan te moedigen (zo gaat dat), dan is het tijd voor de écht belangrijke dingen van Rome. Eten en genieten zoals de Romeinen dat doen. Veel relaxen en rustig aan: Dolce far niente.

Als de Italianen naar mijn idee iets goed kunnen, is het wel genieten. Wat heb ik om mezelf gelachen toen ik had bedacht dat ik om ongeveer half zeven wel even ergens een hapje kon gaan eten. Natuurlijk kon dat! Maar man, wat was het stil en leeg overal! Eten is iets sociaals, dat doe je samen en dus na het werk en ná een siesta. Om een uurtje of acht dus, als de zon én hitte verdwenen zijn. En nee, je eet niet je bordje binnen een kwartiertje leeg. In Italië neem je de tijd voor eten. Je begint (bij avondeten) met een voorgerecht, dan eet je een tussengerecht (vaak pasta), dan een heerlijk hoofdgerecht, dan toetje en dan, hoe kan het ook anders: koffie. Heb dan niet het lef om een cappuchino te bestellen, da’s voor bij ‘t ontbijt. Espresso is lekker maar als je wat sterkers wil is een grappa of limonchello ook goed.

Wat was dat een harde les voor mij als nuchtere Nederlandse! Maar ik heb me snel aangepast, eten om acht uur ‘s avonds is voor mij geen probleem en ik hou van veel én lekker. Voor degenen die niet alleen durven reizen: Het is werkelijk heerlijk om in je eentje aan een tafeltje op een terras te zitten en alles te bestellen waar je zin in hebt, voorzien van een lekkere vino en een ober die zo ongeveer aan je voeten ligt. Het heeft écht wel iets!

Na de maaltijd deed ik eigenlijk niets liever dan – inclusief overvolle buik – rustig door Rome te wandelen. Het is dan nog vrij druk, aangenaam warm en heel erg gezellig op straat en ik had weinig trek om die muffe metro in te duiken of de bus te pakken, dus ging ik lekker lopen. Langs de nog volle terrasjes, de uitpuilende ijssalons en toeristenwinkeltjes naar de Trevi-Fontein (Fontana di Trevi), waar het ‘s avonds laat een soort happening is. Nog net zo druk als overdag maar bij donker en met die prachtige verlichting zoveel romantischer!

Als je even geen trek hebt in eten en je wil Rome van haar mooiste kant bekijken, dan heb je geluk. Rome is (zoals de bekende legende vertelt) tussen zeven heuvels gebouwd en er zijn dus genoeg uitzichtpunten over de stad. Als je de Spaanse Trappen beklommen hebt, is het ook leuk om even uit te kijken over de stad. Alsof dat nog niet genoeg is, hebben de Romeinen zelf ook nog een (werkelijk waar afschuwelijk) gebouw neergezet, waarvandaan je ook een prachtig uitzicht hebt. Het Monument van Vittorio Emanuel II wordt ook wel de bruidstaart genoemd. Geen wonder, want het is een enorm, uit laagjes opgebouwd gebouw en mooi is echt anders. Maar het heeft een lift en als je eenmaal boven bent heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Extra tip: Drink een lekker kopje koffie in het restaurantje bovenop het Vittorio, met extragratis uitzicht over het Colosseum en het Forum Romanum.

Ander prachtig uitzichtpunt is in de wijk Trastevere, aan de overkant van de rivier de Tiber. Op Piazza Garibaldi, bovenop de berg Gianicolo, heb je heel wijds zicht over Rome. Aan de achterkant van het plein kun je de koepel van de St. Pieter basiliek zien en een deel van Vaticaanstad. Prachtig! Het is wel een hele klim, huur dus eventueel een scooter als dat kan of neem het openbaar vervoer. Lopen kan ook, maar dan ben je wel even onderweg. Het is hier met name tijdens schemering érg mooi!

Kortom een prachtige stad met veel bezienswaardigheden en waar je ook heerlijk kan ontspannen

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
6,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,0

Rome has it all

  • Italië
  • 17 February 2015

Zoveel geschiedenis in één stad, het is bijna niet te vatten. Tel daar bij op de heerlijke Italiaanse keuken en de Italiaanse mentaliteit: een heerlijke bestemming voor een citytrip

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

10,0

Wegdromen in Amalfi

  • Italië
  • 17 February 2015

Wil je het echte Italië zien dan moet je naar Amalfi! De mooiste kust van italië waar al je dromen werkelijkheid worden! Heerlijk eten, genieten van de mooiste zomeravonden met een limoncello in je hand, de prachtige stranden, de mooiste vakantiebestemming van Italië.. leer het kennen!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,3

Italie

  • Italië
  • 17 February 2015

Ik ben al heel veel in Italië geweest. Maar wat is dit een prachtland. Het noorden met de Dolomieten. En dan in het zuiden de lage vlaktes. Met van allerlei olijven en druiven plantages. Toscane is een echte aanrader. En het caldonazzo meer in Noord Italië ook. Wanneer je in noord Italië zit is het makkelijk de plaatsen Milaan, Venetië, Trento en Verona. In Verona zijn ook prachtige opera concerten! Het wat zuidelijkere Toscane is heel rustig en heeft leuke pittoreske plaatsjes. In Toscane staat uiteraard ook de scheve toren van Pisa. En Pisa zelf is ook een leuke plaats. Verder heb je nog Livorno en Firenze.
Dan als laatste de mooiste stad die ooit heb gezien. Rome. Je zou hier vanuit Toscane prima naar toe kunnen gaan, maar ik raad echt aan om een citytrip van 5 dagen te doen!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
7,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,8

Prachtige adriatische kust

  • Italië
  • 16 February 2015

Twee weken aan het strand aan de adriatische kust, ongeveer een uurtje rijden vanaf Venetie. Een absolute aanrader, het water is heerlijk warm en er heerst altijd een fijne italiaanse sfeer. Venetie is het bezoeken waard maar in de zomer bijzonder druk. Misschien leuker om dat in het voorseizoen te doen. Bezoek ook zeker een van de natuurreservaten die het gebied rijk is. Een prachtig gebied voor mensen die van de zon houden maar niet te toeristisch willen zitten.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
6,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Italië gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Italië ervaring, reistips of reisverhalen.