Italië ervaringen

De Italië ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Italië.

Er zijn 61 Italië ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
8,4
Totaalscore

61 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
8,3

Ben verliefd op de italiaanse cultuur, keuken en mensen

Italië
Singlereis met TUI
09-02-2017

Ben verschillende keren in Toscane geweest, (Florence , Siena, Lucca ) zoals ook de Italiaanse meren.
Vind Sicilië geweldig , ook Umbrie was fantastisch en relaxed de ligurische kust.

Alleen gereisd in september 2017
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
7,8

Genieten in bella Italia!

Italië
Autorondreis met TUI
01-02-2017

We hebben eerst een aantal dagen doorgebracht aan het Gardameer, vlakbij Peschiera. Daarna zijn we doorgereden naar Moneglia een schattig, pittoresk plaatsje aan de kust in de provincie Genua. Een aanrader is om van daaruit per trein naar Cingue terra te gaan om te genieten van prachtige uitzichten. Na 5 dagen Moneglia zijn we richting Toscane gegaan en hebben gebivakkeerd op een prachtig landgoed: Podere Capiteto Vanaf de podere zat je in een kwartier in Florence, per auto of bus. Deze trip was een leuke afwisseling van 'luieren aan het meer of strand' en cultuur snuiven.

Gereisd met partner in juni 2015
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
8,0

Venetië

Italië
Familiereis
31-01-2017

Venetië is een mooie stad met leuke smalle straatjes en een gezellige sfeer. Natuurlijk mag een gondeltocht niet ontbreken.

Gereisd met gezin in juli 2004
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
9,0

Geweldige en onvergetelijke rondreis door Italie!!!

Italië
Groepsrondreis met Kras Reizen
23-01-2017

Het ontmoeten van nieuwe mensen.
Het zien van verschillende Italiaanse steden met stadsgids.
Het was adembenemend.
Een super geslaagde rondreis met de geweldige Fabiena.
Een vrouw, gepassioneerd voor en door Italie, die alles tot in de details uitzoekt en
Weet overal iets over te vertellen. Over de mensen uit tverleden,
Het heden , over de gebouwen de rivieren, de bergen, de steden ,
Over het weer, over alles . Geweldig, een dikke 10 voor Fabiena en Kras !!!
Na bijna een jaar, kunnen we er nog van nagenieten. Heerlijk !!!!

Gereisd met partner in mei 2016
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
7,7

Rome totaal, DE stedentrip die je eens in je leven gemaakt moet hebben!

Italië
21-01-2017

We hebben een aantal dagen in Rome mogen ronddwalen onder de leiding van een goede reisleider van Kras. De reis was goed verzorgd en de gids heeft ons naar de bekendste en mindet bekende plekken gebracht! Een grote aanrader voor mensen die nieuwsgierig zijn naar het oude Rome.. Omdat ik zo van deze reis genoten heb, heb ik deze reis ook nog cadeau gedaan aan mijn ouders! Ook zij hebben er de tijd van hun leven gehad.

Gereisd met vrienden in juni 2012
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
8,8

Een schitterende rondreis in Italie

Italië
Familiereis met 333travel
14-01-2017

een suprmooi land, met mooie monumenten & lekker eten

Gereisd met gezin in juli 2017
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
8,3

Een schitterende rondreis door Italie

Italië
Groepsrondreis met Kras Reizen
09-01-2017

We hebben een schitterende rondreis gehad, het indrukwekkendste was toch wel Vaticaanstad. Ogen te kort,als we de middelen hebben, zouden we er graag nog een keer terug willen gaan.

Gereisd met partner in september 2010
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
8,0

Een schitterende rondreis, die zullen we nooit vergeten!!

Italië
Groepsrondreis met Kras Reizen
09-01-2017

Heel veel gezien, Siena, Rome, het Vaticaan, Florence, Pisa. De hotels waren uitstekend, een fantastische gids en comfortabele touringbus,een reis wat we graag nog weer eens willen gaan doen, als we de middelen er toe hebben!!

Gereisd met partner in september 2010
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
8,7

Italie is een prachtig land met vele mogelijkheden.

Italië
Fly-drive met TUI
09-01-2017

Tip Ischia een prachtig eiland. Huur een scooter en geniet van de mooie omgeving. Dagtocht naar Amalfikust of Napels ook prachtig.

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
7,5

Fantastische rondreis Toscane

Italië
Autorondreis met TUI
22-01-2016

Hele mooie stede gezien met o.a lucca, Florance en Siena.
Download de app tripadvisor voor de beste restaurants en de leukste attracties. Heerlijk genoten!

Gereisd met vrienden in juni 2014
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
8,7

Rondreis door Toscane en Corsica

Italië
Autorondreis met TUI
22-01-2016

We hebben alle stadjes in Toscane bezocht en daar heerlijk rondgekeken en gegeten, waarna we naar onze camping terug reden in de cabrio. Ook hebben we het strand gezien, eilandjes, zijn we op de boot geweest en hebben we het vooral heel fijn gehad. Nu ga ik volgende week 4 maanden op reis naar Azië en Australië en wil ik ontzettend graag dat mijn vriend langs kan komen maar budget technisch is dat nog knap lastig voor jonge studenten, vandaar dat ik hieraan mee doen. Ik zou m zo blij maken en mezelf ook.

Alleen gereisd in augustus 2015
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
8,2

Italië is voor ons de topbestemming

Italië
Familiereis met TUI
21-01-2016

Italië, gardameer. . Heel erg mooi . Mooie dorpjes zoals Lazise, Peschiera del Garda, Bardolino en nog zoveel meer. Zeer kindvriendelijk en niet duur. Wij hebben verschillende campings gehad en alles was goed. Bella italia , Del Garda, Pacengo, altomincio family. .. de laatste is voor ons een blijvertje. Ligt iets verder af van alles maar de camping is top met kleine kinderen !

Gereisd met gezin in mei 2015
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
9,2

Venetië

Italië
15-01-2016

Prachtige stad waar geen verkeer is wat het heerlijk rustig maakt. Je kan er makkelijk verdwalen maar dat maakt niet uit want je komt overal wel weer wat tegen kleine winkeltjes en lekkere reataurantjes. San Marco is echt heel mooi. Het enige jammere zijn de gondeliers die je steeds proberen over te halen.

Gereisd met vrienden in november 2014
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
7,0

Rondreis Door Italië

Italië
Autorondreis met TUI
15-01-2016

We hebben rondreis Door Italië gemaakt. Venetië, gardemeer, florence, Rome en terug via de Italiaanse kust. Prachtig omgeving! Lekkerste restaurantjes zitten in de bergen.

Gereisd met partner in juni 2014
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
8,2

Fantastisch Toscane

Italië
Autorondreis
15-01-2016

Wij verbleven op camping Barco Reale en van daaruit hebben we diverse steden bezocht: Lucca, Pisa, Florence, Sienna, Vinci en San Gigmigiano. Toscane is zo doordrongen van cultuur en prachtige landschappen. En Italie is natuurlijk één groot eetfestijn!

Gereisd met partner in september 2014
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
3,8

Rome

Italië
Singlereis met TUI
12-01-2016

Rome was echt een geweldige stad! Echt een aanrader. Er is erg veel te zien, ik harem we een erg leuk hotel.

Gereisd met vrienden in februari 2014
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
6,8

Liefdevolle vakantie in Italie

Italië
Familiereis met D-reizen
12-01-2016

Tijdens deze vakantie heb ik vooral genoten van de dagen zonder verplichtingen.
S'ochtends opstaan en genieten aan het strand.
S'avonds met het hele gezin lekker uiteten bij een typischs italiaans restaurant.
Een liefdevolle vakantie met een fijne sfeer.
Dit zou ik graag nog eens willen beleven met ons gezin.

Gereisd met gezin in augustus 2014
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
6,8

Sardinie

Italië
Familiereis met Corendon
12-01-2016

Een heerlijke campeer vakantie op het zonnige eiland Sardinie. We hebben veel gesnorkeld in de blauwe zee. Lekker gegeten in gezellige stadjes en rond getourt in onze huur auto. Echt een aanrader voor iedereen!

Gereisd met partner in juli 2012
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
7,7

Leuke steden en super vriendelijke mensen!

Italië
Familiereis met TUI
12-01-2016

We zijn langs het gardameer de steden afgegaan! Veel uiteten geweest, het eten was heerlijk. En vooral niks gefaan en genieten

Gereisd met gezin
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
10

Rondreis Oostenrijk Italië

Italië
Autorondreis met Pharos Reizen
10-01-2016

Leuke reis met leuke opties voor trouwe leden. Veel mogelijke om zelf te doen wat je wilt naast de activiteiten. Prima eten en locaties. Mooi gebied (Noord Italië)

Gereisd met gezin in juli 2015
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
6,0

Sta caravan camping bij pesciera (garda meer)

Italië
Familiereis met Pharos Reizen
10-01-2016

Veel bezienswaardigheden en ook makkelijk overal naar toe te rijden. Camping erg leuk voor kinderen met veel speel mogelijkheden (altomincio). Ideale uitval basis om ronde te rijden om het garda meer. Maar ook dagje Venetië en Verona zijn makkelijk.

Gereisd met gezin in mei 2014
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
7,3

Top vakantie

Italië
Familiereis
09-01-2016

Leuke activiteiten gedaan, mooie stranden en leuke winkels!

Gereisd met vrienden in juli 2011
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
7,3

Reis naar grado

Italië
Familiereis met TUI
09-01-2016

Als je aankomt zie je een lange weg met allemaal campings, op de campings vind je niet alleen kampeer plaatsen maar ook appartementen en bungalows. Wij zijn 2 jaar naar grado geweest in 2013 en 2014 en zijn van plan dot jaar weer terug te gaan. Je kunt je alleen op de camping al super vermaken, met meerdere zwembaden een strand op loop afstand verschillende activiteiten en een animatie team voor jong en oud kun je er de hele dag vertoeven. Wat ook leuk is is dat ie via het strand ook een kijkje kunt nemen op de andere stranden en campings. Vooral voor de Jongere is dit leuk omdat ze zo met andere in aanraking komen en vaak savonds afspreken op de stranden. Nabij de campings vind je het plaatsje grado, hier kun je met de bus heen maar ook met de auto al is een parkeer plaats vinden vaak wel een opgave als je met meerdere auto's gaat. Het plaatsje zelf is werkelijk prachtig, je vind er de mooiste gebouwen van oude kerken tot de mooiste nieuwe hotels. Je kunt je hier de hele dag vermaken door het strand, de prachtige boulevard en de binnenstad waar je zowel winkels als heerlijke restaurants vind. Vanaf grado kun je de boot pakken en over steken naar verschillende steden en landen. Alleen de bootreis is al super. De steden waar je komt zijn typisch Italiaans met hun prachtige architectuur en heerlijke eten. Let wel op dat de meeste winkels in sommige steden op zondag dicht zitten en dat de winkels tussen de middag dicht gaan. Dan is het ook extreem rustig op straat.

Gereisd met gezin in juli 2014
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
7,2

Prachtige vakantie

Italië
Familiereis met TUI
09-01-2016

Een mooi groot park met aparte afgesloten wijken met een eigen zwembad wat het een erg veilige plek voor de kinderen maakt. Bootschappen kun je doen op het park of bij de mega supermarkt niet veel verder op. Nabij het park ligt het stadje caorle, parkeren is niet duur en je kunt je goed vermaken in de stad, zo is er een haven met prachtige boten en zijn er diverse eet tentjes en winkels in de stad, voor ieder wat wils. Verder kun je ook naar Venetië, je zou met de auto kunnen gaan maar zelf hebben we voor de trein gekozen, een retour ticket is niet duur en de trein brengt je naar het station in Venetië wat midden in de prachtige stad ligt. Het is wel handig om je van te voren goed in te lichten over waar je op moet stappen en waar in want het personeel met name het vrouwelijk personeel helpt de toerist niet graag. In Venetië kun je de hele dag genieten van de prachtige gebouwen de smalle steegjes de winkels en de restaurantjes. Mijn tip is om zelf de stad te gaan verkennen door de verschillende bordjes te volgen, zo kom je de mooiste plekjes tegen die je op de over volle boten niet zult vinden.

Gereisd met gezin in juli 2015
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3
9,2

Weekenje Italië

Italië
09-01-2016

Ik ben eens wezen kamperen in Verona met mijn ouders. We hebben veel gezond aan de stranden gehangen, lekker gegeten en ook was er genoeg te doen. Ook Rome ben ik eens geweest daar verbleef ik in een hotel. Alles is daar aan te raden zo moet je natuurlijk naar de Colosseum, de verloren stad en de Vaticaan bezocht ik ook. Lekker wezen shoppen en langs de Spaanse trappen gewandeld. Rome is onwijs indrukwekkend en rijk aan cultuur.

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,3
Cultuur
8,6
Stranden
6,8
Steden
8,8
Eten & drinken
8,8
Activiteiten
8,3

Heb jij een rondreis door Italië gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Italië ervaring, reistips of reisverhalen.