Mount Fuji

Legendarische berg in Japan

Mount Fuij is beroemdste berg van Japan en een regelrecht icoon. De kenmerkende berg siert vele schilderijen, ansichtkaarten en reisgidsen en wordt al honderden jaren aanbeden door de Japanse bevolking. Ervaren klimmers kunnen zich wagen aan de tocht omhoog, maar geloof ons: van een afstandje is de berg minstens zo indrukwekkend.

Mount Fuji

De mysterieuze Mount Fuji is 3776 meter hoog en de hoogste berg van Japan. Voor Japanners is de berg heilig en staat deze in verbinding met god. De berg werd door de eeuwen heen bedwongen door vele pelgrims, maar tegenwoordig is Mount Fuji vooral een toeristische bestemming.

Mount Fuji beklimmen

"Hij die Mount Fuji éénmaal beklimt is een wijs man, hij die twee keer naar boven gaat een dwaas", luidt een bekend Japans gezegde. De klim naar de top van Mount Fuji staat niet bekend om haar mooie route of wandeling door indrukwekkende natuur. Sterker nog, de klim omhoog is een slopende tocht en niet zonder risico’s, maar toch leggen elk klimseizoen talloze locals én toeristen de weg naar boven af. De berg is verdeeld in 10 stations en de meeste klimmers beginnen bij nummer vijf, halverwege de berg en eenvoudig te bereiken met de auto. Er lopen verschillende routes de berg op, de een moeilijker dan de ander. Op een zeldzaam heldere dag is het uitzicht vanaf de top geweldig, maar dan moet je geluk hebben. Het officiële klimseizoen van Mount Fuji is kort en loopt van 1 juli tot 31 augustus.

Mount Fuji, Japan

Mount Fuji, Japan

Fuji Five Lakes

Als je niet van plan bent om Mount Fuji te beklimmen, maar de iconische berg wel van een afstandje wil aanschouwen, dan kun je het best verblijven bij de Fuji Five Lakes. Een regio aan de noordelijke kant van Fuji en beroemd om de vijf mooie meren en de geweldige uitzichten op de berg. De regio is een populaire vakantiebestemming en heeft met name outdoorliefhebbers een hoop te bieden. Je kunt er uitstekend hiken, vissen, wintersporten en kamperen.

Fuji Sengen-Jinja

De Fuji Sengen-Jinja is een belangrijke schrijn ten noorden van de berg. Deze tempel dateert uit de achtste eeuw en is gelegen in een dicht bos. Het was voor pelgrims vroeger het startpunt van de barre tocht op Mount Fuji, een laatste moment om te bidden tot de goden, voordat ze begonnen aan de 19 kilometer lange weg omhoog. Klimmers die de traditionele route volgen zullen hier het pad vinden dat omhoog leidt, maar je kunt het ook slechts bij het bewonderen van de tempel laten.

Fuji Sengen-Jinja

Fuji Sengen-Jinja, entree

Itchiku Kubota Art Museum, Japan

Itchiku Kubota Art Museum

Itchiku Kubota was een bekende Japanse textielkunstenaar en geroemd om zijn talent voor Tsujigahana, een eeuwenoude techniek om zijde te beschilderen. Zijn liefde voor het vak ontstond na een bezoek aan het Tokyo National Museum, en inmiddels wordt zijn eigen werk ook tentoongesteld. Het Itchiku Kubota Art Museum heeft een indrukwekkende collectie van handbeschilderde kimono’s, maar de architectuur van het pand en omliggende tuin zijn minstens zo interessant. 

Fuji Viewing Platform

Vanaf de oostelijke oevers van Lake Kawaguchi vertrekt een kabelbaan naar het verderop gelegen Fuji Viewing Platform. Hier heb je vanaf een hoogte van ruim 1100 meter panoramische uitzichten over Mount Fuji en de lager gelegen meren. Let onderweg vooral op de vele dierfiguren die je hier ziet, het is een verwijzing naar een oude volksvertelling waarbij een konijn en wasbeer de belangrijkste personages zijn. Mocht je sportief zijn aangelegd dan kun je vanaf het uitkijkplatform een mooie hike maken naar Mount Mitsutoge, gelegen op 1785 meter en met nog veel mooiere uitzichten op de beroemde berg.

Arakura Sengen Shrine, Japan

Arakura Sengen Shrine

Een van de meest bekende plaatjes van Mount Fuji is de foto met een prachtige Japanse pagode op de voorgrond. De pagode in kwestie is de Chureito Pagode en onderdeel van Arakura Sengen Shrine, gelegen op enkele minuten lopen van het Shimon-Yoshida treinstation. Oorspronkelijk gebouwd als vredesmonument, maar inmiddels een van de meest iconische decors van Japan en een geliefde spot voor foto’s van Mount Fuji. Vanaf een afstandje heb je een spectaculair uitzicht over de pagode en de met sneeuw bedekte bergtop in de verte, en vooral tijdens het seizoen van de kersenbloesem en in de herfst is het hier fenomenaal mooi.

Fuji-Q Highland

Je moet er zin en tijd voor hebben, maar als je van achtbanen houdt of met een gezin reist dan is het Fuji-Q Highland een welkome afwisseling op alle tempels en pagodes. Het pretpark heeft vier spectaculaire achtbanen en record brekende attracties. Een origineel perspectief om Mount Fuji te bekijken, mits je natuurlijk je ogen open durft te houden…

Fuji-Q Highland

Mount Fuji

Reizen naar Mount Fuji — Hoe kom je er?

Mount Fuji is gelegen ten zuiden van Tokyo, en wanneer je de trein van Tokyo naar Kyoto neemt dan zal je ongetwijfeld een glimp van de berg opvangen. Voor een goede blik op Mount Fuji moet je echter een andere route nemen. Fuji Five Lakes is vanuit Tokyo het best te bereiken met de bus of de trein, je doet er ongeveer anderhalf uur over.

Mount Fuji ervaringen & beoordelingen

De Mount Fuji ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Mount Fuji ervaring.

Er is 1 Mount Fuji ervaring geplaatst.

8
Totaalscore

1 beoordeling

8,0

Mount Fuji

🇯🇵 Japan
25-04-2019

een aanrader...kom er net vandaan en is heel indrukwekkend..je kan met een kabelbaan naar boven en vandaar heb je een prachtig uitzicht op de berg een prachtig meer ,het landschap en het stadje..

Gereisd met gezin

Bezienswaardigheden Japan

Modernde Japanse superstad
Dé Japanse cultuur-stad
Geliefde miljoenenstad
Japanse stad van de vrede
Stad van tempels en heilige herten
Tempelstadje ten zuiden van Tokyo
Paradijselijk Japan
Stad vol bezienswaardigheden
Onbekende miljoenenstad
Het kleine broertje van Kyoto
Kunst en natuur in de Japanse Alpen

Reizen naar Mount Fuji

14-daagse privé rondreis Japan per trein

14-daagse privé rondreis Japan per trein

Individuele rondreis
14 dagen

Fantastische rondreis waarbij je de belangrijkste hoogtepunten van Japan ziet. Je reist op eigen gel...

vanaf
€ 2.930
15-daagse Rondreis Het Mystieke Japan

15-daagse Rondreis Het Mystieke Japan

Groepsrondreis
15 dagen

De imposante en heilige Mount Fuji ontwaakt in het ochtendlicht. Mysterieuze mistflarden trekken lan...

vanaf
€ 2.906
Tempels, tuinen en wereldsteden

Tempels, tuinen en wereldsteden

Individuele rondreis
12 dagen

Reis langs de vele tempels van Japan en beleef de hoogtepunten! Net als bij de ‘Japan in het kort’ r...

vanaf
€ 2.575
Rondreis Hoogtepunten van Japan (19 dagen) - Van Verre Reizen

Rondreis Hoogtepunten van Japan (19 dagen) - Van Verre Reizen

Individuele rondreis
19 dagen

Japan heeft zoveel mooie plekken te bieden en tijdens deze reis bezoek je de highlights van het land...

vanaf
€ 3.750

Reizen naar Japan

Wil je meer weten over reizen naar Japan? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Japan