Maleisië ervaringen

De Maleisië ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Maleisië.

Er zijn 29 Maleisië ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
8,7
Cultuur
7,9
Stranden
8,4
Steden
7,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,2
8,1
Totaalscore
29 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
9,2

Prachtige jungle

Een prachtig land om te bezoeken. Vliegticket gekocht via Kilroy, De rest steeds ter plekke geregeld en dat is goed te doen. Vooral op Borneo was de natuur te gek! Hele mooie jungle gezien en grottentochten gedaan in Mulu park. De steden op in Maleisië zijn niet zo bijzonder, op Kuala Lumpur en Georgetown na. Met het strand hadden we pech, veel regen gehad, desondanks was het prachtig! Eten in Maleisië is overheerlijk en vaak goedkoop. Drank daarentegen zijn Europese prijzen, of duurder.

Gereisd met partner in juli 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Schitterend mooi land

Rondreis gedaan door Maleissie en het is een veelzijdig land voor ieder wat wils!

in december 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,7

Mooi land erg genoten

  • Maleisië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 09 January 2017

Kula lumpur , langkawi genoten zeker de moeite waard

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,7

Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Rondreis door Maleisië!
Begon in Langkwawi, enorm getroffen met het weer, en zeker een must om te bezoeken. Perhentians, ook een hele mooie eiland. Prachtige locatie om te duiken en te snorkelen.
Cameron Highland, een hele andere locatie dan bovenstaande. Maar zeker een mooi plekje om te bezoeken. Een excursie naar de rijstvelden mag je zeker niet overslaan. Bevolking is super aardig en prima om alleen door Maleisië te trekken. De verbindingen tussen de verschillende plekken is super goed te doen. Zeker een aanrader om Maleisië te bezoeken!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

5,2

Rondreis Maleisië & Borneo

  • Maleisië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 20 January 2016

Fantastische natuur, mooi jungles in Borneo. Mulu is een echte aanrader en als je daar dan toch bent zou ik ook een kijkje nemen in het resort. Sabah heeft prachtige eilandjes en leuke levendige steden. In maleisië is Langkawi echt een aanrader, een mooi eiland waar veel te beleven is. Penang is de moeite waard als je wat cultuut wilt snuiven en de drukte wilt opzoeken.

Gereisd met partner in augustus 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
5,0
Stranden
5,0
Steden
4,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

6,8

Druk maar ook prachtig!

Kuala lumpur vond ik zelf erg druk en rommelig, maar zodra je daar een beetje aam gewend bent begin je de pracht van Maleisië in te zien. Veel intressante dingen om te bekijken zoals natuurlijk de petrona towers. Ook naar Langkawi geweest om op het strand te relaxen heerlijk!

Gereisd met partner in november 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
6,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

6,3

Langkawi heeft mijn hart gestolen

  • Maleisië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met Riksja Travel
  • 15 January 2016

Tijdens mijn reis in Maleisië heb ik strand afgewisseld met steden. Kuala Lumpur was een must visit en is een geweldige stad om te bezoeken voor 2 a 3 dagen. Verder vond ik het eiland Penang geweldig en voornamelijk Georgetown. Maar het eiland Langkawi spant de kroon. Hier was werkelijk alles; goed eten, parelwitte stranden, vriendelijke bevolking, genoeg activiteiten om te ondernemen en heerlijk weer. Daarnaast was het erg goedkoop omdat het gehele eiland belastingvrij is. Ik heb mijn verblijf in langkawi verlengd omdat ik het zo naar mijn zin had. Ik zit er zelfs aan te denken om er weer terug te gaan! Dan zou ik ook graag de perhentian islands willen bezoeken aan de oostkust, maar dit eiland is maar een aantal maanden per jaar geopend vanwege de moesson

Alleen gereisd in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
6,0
Stranden
7,0
Steden
5,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,2

Veelzijdige backpack rondreis door Maleisië

  • Maleisië
  • 09 January 2016

Doorgereisd vanuit Thailand naar Kuala Lumpur waar we twee dagen zijn verbleven. Een ontzettend mooie en veelzijdige stad waar veel te zien is. Vanuit daar zijn we doorgereisd naar de Cameron Highlands, een mooi groot groen gebied waar ze thee verbouwen. Viel een beetje tegen omdat er niets werd uitgelegd/rondleidingen waren maar wél een schitterend gezicht. Vervolgens de Taman Negara waar we een trekking door de bossen hebben gemaakt en een canopy wandeling hebben gedaan, dagjes weg met de boot en cultuur geproefd bij een oude stam. Vanuit daar zijn we voor een week doorgereisd naar de Perhentian Islands, het mooiste eiland wat ik tot zover in mijn leven heb gezien. Heb hier mij PADI diepzee duiken gehaald, een van de mooiste onbeschrijflijke ervaringen. Daarnaast ook het zwemmen met haaien van mijn bucketlist af kunnen strepen. Na een week op de verschrikkelijk heerlijke eiland door gevlogen naar Penang (George town) waar ik (kunst liefhebber) mijn ogen heb uitgekeken bij al de verschillende street art, ook naar de jetties geweest. Penang viel na de mooie Perhentian islands een beetje tegen maar had daarentegen wél veel cultuur te bieden. Van het eten was ik niet zo'n fan, aangezien ik niet tegen pittig eten kan helaas.

Gereisd met partner in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Aziatisch maar westers land

Prachtig land met een toffe stad zoals kuala lumpur. Groot maar heel gevarieerd. Prachtige natuur in de theeplantages van de Cameron highlands. Heerlijke high tea en prachtige wandelingen.
Duik bestemming waar iedereen van droomt : pherentian islands.
Witte zandstranden, heerlijk eten en prachtig koraal.

Het hoogte punt van de reis: borneo. Dit is een must do voor iedereen. Een prachtige omgeving. Wat een dieren kan je daar zien. Ik ben zo enthousiast dat ik er niet over uit gepraat raak. Van neusaap tot baby schildpad. Allemaal wild te zien in de prachtige jungle van borneo.

Gereisd met partner in september 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Schitterende rondreis Maleisie.

  • Maleisië
  • 08 January 2016

Kuala Lumpur, Malakka, Taman Negara, Cameron Highlands, Penang, Kota Bharu, Langkawi.

Gereisd met partner in juni 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

Rondreis door Maleisie

  • Maleisië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met Sawadee
  • 08 January 2016

Borneo met verschillende tours door de prachtige jungle. Mulu, Kota Kinabalu
Ook op het vaste land van Maleisië veel moois gezien; Kuala Lumpur, Cameron Highlands, Perhentian Islands, Langkawi.

Gereisd met partner in mei 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,7

Prachtig Maleisië

Met een kleine groep hebben we rondgetrokken door Maleisisch Borneo. Van bezoeken aan oerang oetang rehabilitatiecentra tot overnachten bij een ibanstam. Van prachtige witte stranden en snorkelen in de mooie onderwaterwereld tot boottochten door de groene, ongerepte jungle. Het was onze eerste verre reis die ontzettend veel indruk op ons heeft gemaakt en waarin we zijn gaan ontdekken hoe rijk reizen je kan maken.

Gereisd met partner in augustus 2011
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
5,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,5

Maleisie in 15 dagen

  • Maleisië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met NRV Holiday
  • 06 January 2016

Samen met mijn vriend heb ik een prive rondreis gedaan van 15 dagen. Van Kuala Lumpur naar Taman Negara, door naar de Cameron Highlands en als afsluiters Penang en Damai Laut.

Volgens de recensies zouden we Penang moeten zien, en bleek damai Laut lang niet zo mooi... Echter bleek het tegendeel. Penang viel voor ons erg tegen... Bij een eiland dachten wij aan een mooi wit strand, lekker bijkomen na de voorgaande dagen. Echter is het een grote stad, aan het land verbonden door twee bruggen. En het strand? Scheveningen is mooier. Damai Laut daar in tegen, waar het strand tegen zou vallen, vonden we ontzettend mooi! En er waren veel watersportactiviteiten te doen waardoor we de laatste dagen nog "veel" (in Maleisië zijn deze activiteiten niet zo heel duur) hebben opgemaakt. Onze favouriet? Taman Negara, unaniem over eens, ondanks de grote verschillen tussen mij en mijn vriend. Het slapen in een houten huisje, een balkon nog geen twee meter van een eeuwen oude jungle van vandaan... Aapjes kijken vanaf het balkon... Zwemmen in een prachtige "waterval" na een klein half uurtje varen over de prachtigste rivier. En als je daar dan ook nog kerstavond mag vieren! Inclusief kerstman, prachtig gesneden fruit en de mooie zonsondergang... Daar kan niets meer tegen op!

Gereisd met partner in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
6,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,0

Topbestemming Maleisië!

  • Maleisië
  • Autorondreis Autorondreis met D-reizen
  • 06 January 2016

Magische reis met gave steden zoals Kuala lumpur. Verder veel mooie natuur! Met de huurauto heb je de mogelijkheid om heel veel te zien. Een periode van 2 a 3 weken is altijd aan te raden vanwege tijdsverschil en reistijd. Ik raad het land iedereen aan ik vind het er fantastisch :-))

Gereisd met gezin in juli 2008
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,3

Maleisië, land van vele culturen

We zijn naar Kuala Lumpur, Cameron Highlands, Gopeng, Ipoh, Taman Negara en Langkawi geweest. Ik zou iedereen aanraden om te raften door de kampar river (Gopeng). De uitzichten vanaf de raft zijn heel indrukwekkend en het is natuurlijk een leuke activiteit!

Gereisd met gezin in mei 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

10,0

Eerste grote, lange reiservaring

In veel verschillende landen relatief kort op vakantie geweest (max 3 weken). Maleisie was de eerste echte lange reis en dit smaakte naar meer. Er was niks wat ik niet leuk vond hier, prachtig(e) land, cultuur, mensen.

Gereisd met partner in juli 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,5

Maleisië Borneo

  • Maleisië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met D-reizen
  • 04 January 2016

De rondreis die ik gemaakt heb was geweldig zo veel natuur en vooral Borneo maar de oeran utang en neus apen waren we helemaal geweldig
Selamat datang de wandeling daar was geweldig zo midden in de natuur en de neusaapen die zo dicht bij zaten dat je ze met gemak goed op de foto kon zetten maar ook de verschillende culturen in het land
Ik heb er jaren mee gewacht omdat ik tegen alleen mee gaan in n groep en tegen single reizen op zag maar door deze reis heb ik.de stap genomen om meer van de wereld te gaan zien
Heb zo enorm veel plezier en moois gezien tijdens deze reis dat gaf de doorslag
Door deze reis ben ik vorig jaar weer gaan reizen en heb n reismaatje en goede vriendin er bij gekregen

Alleen gereisd in april 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,7

Prachtig Perhentian

  • Maleisië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 25 November 2015

Samen met mijn vriend heb ik 2 plekken op de boot gereserveerd en zijn we naar Perhentian gevaren. Daar aangekomen (bij Abdul chalet) hebben we genoten van de stranden, het snorkelen, het eten, de mensen en ons perfecte uitzicht vanuit ons chalet! Een echte aanrader!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
6,0
Stranden
8,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Een unieke ervaring

  • Maleisië
  • 03 March 2015

begonnen in kuala lumpur, veel van de stad gezien. daarna naar de theeplantages en een aantal overnachtingen gehad. Frazers Hill. Heerlijk door de jungle gelopen en opgegeten door de bloedzuigers. Naar Malakka geweest en de nalatenschap van de portugezen en nederlanders bekeken. Ook mini malaysia stond op het programma. Dat is eigenlijk net zoiets als ons openluchtmuseum. Daarna met een taxi van KL naar mersing gereden, een rit van zo;n 7 uur. Daar aangekomen op een bootje gestapt en 4 uur gevaren naar het kleine eilandje Rawa. Echt een tropisch eilandje in the middle of nowhere. In een woord prachtig. De meeste mensen gaan naar Tioman, maar deze is knusser. Toen weer met een taxi naar Singapore. Daar heerlijk cultuur gesnoven en heerlijk gegeten bij de stalletjes, maar ook in een goed restaurant. Ook de Jurong Bird park bezocht en een Lion Dance. Geweldig. Na een paar dagen luxe op de trein gestapt en weer terug naar KL. In een woord prima te reizen. Een heel mooi land.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

5,7

Prachtig Maleisie

  • Maleisië
  • 23 February 2015

Wat n mooi land en wat n hoop culturen door elkaar
Veel tempels en ook veel prachtige natuur
Op Bornwo de urang oetan bezoeken en op Maleisië de cameron highlands maar ook de practige tempels

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
5,0
Stranden
6,0
Steden
5,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

7,8

Rondreis door Maleisië

  • Maleisië
  • 23 February 2015

De grote steden, de jungle, de mooiste stranden hebben we allemaal bezocht. Alhoewel ik het een super mooi land vond, ben ik van mening dat de mensen niet overal even vriendelijk waren.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,0

Vrijwilligerswerk & rondtrekken

  • Maleisië
  • 21 February 2015

Zijn begonnen met vrijwilligerswerk bij Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre in Sandankan, Maleisisch Borneo! In die tijd veel van de omgeving kunnen zien. Zijn ook nog even naar het oosten van Borneo gegaan; Sipadan/Mabul. Dit is een zeer mooie omgeving om te duiken en te snorkelen! Dus een aanrader als je daar bent. De natuur op Borneo is echt indrukwekkend. Dus een trekking door de regenwoud is ook geen overbodige luxe. Toen het project afgelopen was, zijn we meer van Borneo gaan bekijken en de hoogste berg van ZO Azie; Mount Kinabalu, gaan beklimmen. Heel zwaar maar het uitzicht is weergaloos! Zeker een must-do(ne) als je op Borneo bent (geweest). Hierna zijn we naar (west) Maleisië gegaan, met nog even tussenstop in Singapore. Zeer grote stad maar o zo gemoedelijk dus zeker de moeite waard om even langs te wippen. In Maleisië hebben we een bezoekje gebracht aan Malakka, wat bekend staat om de Nederlandse invloeden. Dit is ook te zien in sommige delen van de stad! En natuurlijk de stad Kuala Lumpur, hier is zoveel te doen voor de toerist dat je er gemakkelijk paar dagen kan vertoeven zonder je te vervelen. Aanraders; City Centre (Petronas Towers, heel duur meer heel mooi), Elephant Sanctuary en Cameron Higlands ofcourse.
Ik zeg "genoeg te doen in Maleisië!"

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,8

Kleine rond reis door Maleisie, Kuala Lumpur, Cameron Highlands Thee plantages/Bloemen kwekerijen, Taman negara 2days 1 night, Langkawi

  • Maleisië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 20 February 2015

Kleine rond reis door Maleisie, Kuala Lumpur, Cameron Highlands Thee plantages/Bloemen kwekerijen, Taman negara 2days 1 night Jungle trekking, Langkawi groot eiland tegen de Thaise grens aan. Ik heb van alles gedaan ben met bus,taxi,tram,metro,veerboot,binnenlandse vlucht. Alles is zeer goed bereikbaar! Mensen zijn aardigste die ik ooit tegengekomen ben. De cultuur is fantastisch!! Het eten is uitermate het lekkerste wat ik heb geproeft en het kost letterlijk 1,- a 2,- euro (9 Maleisische ringet, ligt aan de euro koers natuurlijk) voor een lekker warm maaltijdje kun je zo overal eten( Bamie/rijst/indische/rottie's/vis,visgerechten/kip/varkensvlees/ Ben nergens ziek van geworden in 1 maand tijd. Behalve van de weegschaal die opeens 10,8 KG hoger stond toen ik weer terug kwam. Verder je kan er van alles doen, jet skieen, wind/surfen, para gliden, parasailen, snorkelen (AANRADER!), koraal duiken (AANRADER!)wilde finding nemo's aan me vingertoppen gezogen gehad, Jungle trekking(EEN MUST!) wilde olifanten gezien, slangen/king cobra's,vogelspinnen(25cm) de hele apenheul uit Apeldoorn in het wild. Kortom de natuur is GE-WEL-DIG. Landschappen houd ik zobiezo al van wat je in Maleisie ziet is gewoon snoepje van deze wereldbol. Witte stranden/licht blauw water. En de temperaturen 30celsius plus! Ik zou Maleisie zeker op je bucketlist zetten voor de onvergetelijke ervaring.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,0

Super reis

  • Maleisië
  • 20 February 2015

Half jaar daar gewoond voor mn studie. Veel gezien en gedaan. Vele vrienden gemaakt, met geweldige lieve mensen om kunnen gaan. En zeker perhentian island heeft super stranden

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,7

Ik heb maar 1 woord nodig: Geweldig!!

  • Maleisië
  • 19 February 2015

Van Langkawi naar Penang gevaren en toen met de auto het land ontdekt. Van de Perhentians naar Cameron highlands en van Taman Negara naar Kuala Lumpur!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,3

Fantastisch land met de perfecte mix tussen cultuur en natuur.

  • Maleisië
  • 18 February 2015

super indrukwekkend was onze rondreis door Borneo. De oorspronkelijke stammen, de vriendelijke mensen, de fantastische jungle en de diversiteit aan dieren en planten.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Prachtige reis door Maleisië

  • Maleisië
  • 18 February 2015

Wij begonnen de reis op Borneo. Dat was echt super bijzonder mooi. Prachtige regenwouden, bijzondere dieren (neusapen, slangen).Echt een aanrader! Daarna hebben we een rondreis gemaakt door de rest van Maleisië met als startpunt Kuala lumpur. Dat vond ik zelf het minste van de reis. Erg moderne stad en erg druk. Maar als je er van houd is het prima natuurlijk! Ik vond zelf Malakka erg leuk. Dat is een stadje met veel Nederlandse geschiedenis, en er zwommen varanen in het kanaal! Natuur en cultuur in 1 ;-) De cCameron Highlands zijn ook erg mooi en fijn om even af te koelen. Ik ben op de eilanden Penang, Pangkor en Langkawi geweest en vond Pangkor het mooiste. Penang is vooral cultuur,en langkawi enorm toeristisch. Mocht je toch naar langkawi gaan dan is een duik/snorkel-tour naar het eiland Payar erg leuk. Wit zand en helder blauw water en na een stukje zwemmen prachtig koraal.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,5

Maleisisch Borneo

  • Maleisië
  • 17 February 2015

Maleisie was voor mij toch een lichte cultuurshock. Ook al is het een redelijk ontwikkeld Aziatisch land, moest ik toch aardig wennen. We zijn na een dag Kuala Lumpur doorgegaan naar Semporna op Borneo. Volgens de reisgids ook wel “de oksel van de wereld”. Ik vond er niet veel aan gelogen. De stank, ratten, overal lag vuilnis en in die prachtige blauwe zee stikte het ook van het afval. Niet te geloven dat we vanaf hier zouden vertrekken naar Mabul, een paradijslijk eiland (zolang je bij de resorts in de buurt bleef) om te duiken. Dit is werkelijk waar een van de mooiste plekken om te duiken ter wereld. Ongelooflijk wat een hoeveelheid vis, koraal, haaien en schildpadden. Echt een aanrader in het kwadraat. Hierna hebben we nog wat over Borneo gereisd, en gelukkig weinig gezien wat we in Semporna zagen. Ik ben vegetariër dus eten was soms lastig te krijgen. We zaten af en toe ver van de bewoonde wereld midden in de jungle, prachtig met zoveel wilde dieren, maar qua eten kwam ik niet verder dan droge crackers. Ook een homestay bij een afgelegen bergdorpje was een geweldige ervaring. We hadden veel te kort de tijd maar er is hier erg veel moois te zien!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Veelzijdig Maleisie

  • Maleisië
  • 16 February 2015

Wie Maleisie bezoekt zal hoogstwaarschijnlijk als eerste de grote stad Kuala Lumpur zien. Een enorme, maar toch ook gemoedelijke stad. Er is zo veel te zien en te doen dat je je hier gerust een aantal dagen kan vermaken.
Ga vooral bij de lokale tentjes naar binnen ( juist diegene waar het heel druk is met lokale mensen) en geniet van heerlijke Maleisische en Indonesische gerechten. De beste nasi goreng ooit heb ik gegeten in een knalgeel, klein maar afgeladen tentje.
Ga je weg van de stad kom je al snel terecht in een overvloed aan prachtige natuur.
De theevelden bij de Cameron Highlands zijn echt de moeite waard! Na een mooie berg tocht kom je aan in een klein dorpje waar je omringt wordt met alleen maar velden met thee. Prachtige, naar thee ruikende, vergezichten!
Een ander mooi gebied is Taman Negara. Een regenwoud die naar eigen zeggen het oudst ter wereld is, waar ze wel de langste Canopy walk ter wereld hebben. Een prachtige ervaring!

Wij hebben verder alleen de westkust kunnen bezoeken ivm het moesson seizoen. Dus het eiland Langkawi bezocht. Hartstikke mooi, met mooie stranden. Het enige wat mij erg tegenviel was het donkere water. De oostkust schijnt wel prachtig mooie stranden, met azuurblauw water te hebben.

Veelzijdig is echt het woord voor Maleisie! Prachtige natuur, lieve mensen, drukke steden en heerlijk eten!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
6,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Maleisië gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Maleisië ervaring, reistips of reisverhalen.