Marokko ervaringen

De Marokko ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Marokko.

Er zijn 49 Marokko ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
8,2
Totaalscore
49 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
8,0

Cultuursnuiven in Marokko

  • Marokko
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 11 February 2017

Voor een studiereis waarbij ik les kreeg in de modern Arabische taal ben ik vijf weken door Marokko gereisd. Het is een prachtig land. Niet alleen is het prachtig en zeer divers, maar het heeft ook een geweldige cultuur. Marokko is gevuld met vriendelijke en warme mensen, de steden zijn heel bruisend en verschillend. Grote aanrader is om per trein en bus door het hele land te reizen. Ga langs Fes, Rabat, Tangier en Marrakech. Maar ga ook langs de kleinere steden en bijzondere locaties. Chefchaoune (de blauwe stad), Volubulis (Romeinse stad), Ifrane (Bergstadje met Alpenachtige huizen), Merzouga (Saharadorp, laatste stop met de bus vanuit Fes), Risani (stadje voor Merzouga). Stuk voor stuk bijzondere plekken die enorm verschillend zijn. Ik raad aan om een reis naar Marokko niet te gehaast te doen, pas je aan aan het ritme van de Marokkaanse cultuur (5 minuten is een half uur zeg maar) en plan niet alles te ver vooruit. Als je in Merzouga bent ga langs de winkeltjes in de centrale winkelstraat, hier kun je de meest bijzondere kruiden vinden in Marokko. En vraag vooral aan de winkeliers om uitleg, ze geven graag een tour en zijn altijd in voor een praatje. Dit geldt overigens voor heel Marokko. Marokkaanse mensen zijn enorm nieuwsgierig en vertellen graag over hun cultuur, stad, en waar je allemaal naartoe moet. De lange busreis van Fes naar Merzouga, die ook langs Risani komt, duurt zo'n 10 uur en vertrekt 's avonds uit Fes. Het is echt de moeite waard. Verblijf in Merzouga in een Kasbah (soort landhuis) en regel daar een tocht in de Sahara (doe dit niet via de toeristenshops in het stadje zelf).

Alleen gereisd in april 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
6,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,6

Rondreis Atlasgebergte en woestijnreis.

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 10 February 2017

Atlas........prachtig
Woestijn.........overweldigend
Todrakloof.............mysterieus
Steden.......................1001 nacht

in oktober 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,2

Een schitterend bezoek aan de 4 koningssteden

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 10 February 2017

Veel cultuur gezien. Moskee's, markten en paleizen. Aardige mensen en hele goede gidsen, die veel over het land vertelden. Mooie steden bezocht en veel van het land gezien. De hotels waren ook goed en het eten heel lekker.

Gereisd met vrienden in februari 2017
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,0

Een echte aanrader

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met D-reizen
  • 09 February 2017

Prachtige afwisselende rondreis die in een week tijd een goed beeld geeft van Marokko en zijn bewoners. Het overnachten in de gïtes bij de berbers thuis is fantastisch, comfortabel en lekker eten. De kinderen hebben ook leuk contact gemaakt met de kinderen van de herbergiers. Het landschap is indrukwekkend, zeker als je beseft dat je een groot deel van de reis boven de 1000-1500 meter bent. De mensen zijn er vriendelijk en helemaal niet opdringerig (behalve op het plein en in de souks in Marrakech). Onze lokale gids Hassan was geweldig, een leuke vent die ons veel heeft verteld over het leven in Marokko, het woord 'nee' is niet over zijn mond gekomen. En dan ook nog een gezellige, geïnteresseerde groep, wat wil je nog meer

Gereisd met partner in maart 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,2

Verrassend Marokko.

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 31 January 2017

Nooit gedacht maar Marokko is een prachtige bestemming met mooie oude koningssteden.
Men moet zeker de stad Fes bezoeken het lijkt wel of je in de middeleeuwen terecht komt.
Het atlas gebergte is een geweldig mooi gebied.
De Todrakloof is mooi maar vergeet ook niet naar de Kashba's aan de bergflanken te kijken.
Achter de atlas de grote zandwoestijn met uit gebreide oases is fascinerend om te zien.
Aan de kust licht een mooi Portugese vestingstad Essaouira genoemd dat het bezoeken zeer de moeite waard zal zijn.

Gereisd met gezin in juli 2010
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
6,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,2

Boeiende kennismaking met de Koningssteden van Marokko

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 31 January 2017

Nog even erop uit in het najaar van 2016. De rondreis Koningsteden van Marokko is voor mij een prachtige combinatie van cultuur en natuur. Voldoende tijd om de prachtige steden te bezoeken en de sfeer van elke stad met haar geschiedenis te proeven. De gids was onvermoeibaar. Trots en enthousiast vertelde hij over zijn land.
De busreis om van A naar B te komen verveelde geen moment. Prachtige panoramische uitzichten. Naast de stops vanuit de bus prachtiger foto's van het landschap kunnen maken.
De reis is gecombineerd uitgevoerd door holland |International met Kras Reizen.

Alleen gereisd in september 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,5

Marrakech

  • Marokko
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 29 January 2017

Marrakech is een ontzettend mooie stad. De hele dag is de stad in bewegen, rennen er mensen rond, hoor je muziek en kan je te eten krijgen. We logeerden in een schattig hotelletje dicht bij het centrum. Elke dag hebben we leuke activiteiten gedaan en lekker gewinkeld in de winkelstraatjes. We hebben verder en kamelentocht in de Sahara gedaan wat lang duurde maar toch ook wel een heel toffe ervaring was. Daarna verbleven we nog een paar dagen in een hotel, nét buiten marrakech met een mooi zwembad wat perfect was om even bij te komen van de drukke dagen daarvoor.

Gereisd met gezin in mei 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Prachtige camper rondreis door het veelzijdige Marokko

Wij zijn met de camper wezen rond reizen in Marokko waardoor we veel van het land hebben kunnen zien. In Marrakech zijn we begonnen en daar verdwaald geraakt in de levendige medina. Fantastisch om te zien en door heen te slenteren. Daarna zijn we richting het noord oosten gereden en waar we de waterval bekeken hebben bij Ouzoud, om precies te zijn Cascades d'Ouzoud. Erg mooi! Vanuit daar zijn we naar de kust gereden: Oualidia en zo langs de kust naar Agadir. Prachtig de kustlijn van Marokko. Mooie, brede stranden waar het goed vertoeven. De kamelen die op het strand lopen blijft een bijzonder gezicht.
Op meerdere plekken hebben wij heerlijk gegeten van de Marokkaanse keuken zoals taijine, couscous en harira.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,8

Betoverende koningssteden

Een goed georganiseerde rondreis langs de koningssteden. Vervoer was goed geregeld en afwisselend met chauffeur of de trein. Meknes, Fes, Rabat en Marrakesh. Zou niet kunnen zeggen welke ik het mooiste vond, maar over al fantastische bouwwerken, gezellige winkeltjes in de souks, vriendelijke mensen en heerlijk eten. We hebben in meerdere steden een gids gevraagd om ons rond te leiden, omdat de weg vinden lastig is, maar ook omdat je zo ongestoord foto's kon maken.
In februari is dit een ideale bestemming, het is er dan niet te warm, maar op een terrasje zitten is goed mogelijk.
Echt een aanrader.

Gereisd met partner in februari 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Waanzinnig ervaring

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 13 January 2017

we hebben een geweldig rondreis in Marokko met Kras. Goed verzorgd door personeel, van de Bus chauffeur die veel ervaring en zorgzaam reisgids.
Verlifd op Fez, waanzinnig ervaring in Quarzazate (woestijn en sterren) en mooi afsluiting in Essouira.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

10,0

Prachtige reis naar Marokko

  • Marokko
  • Singlereis Singlereis met D-reizen
  • 11 January 2017

ik kan zeggen het is een aanrader om naar Marokko tegaan en ik kan aanraden ga naar Agadir daar is het buiten gewoon mooi

Alleen gereisd in augustus 2017
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,7

Zon, festival, vriendinnen vakantie

  • Marokko
  • 21 January 2016

Tijdens sismix winamix. Een poker en een festival in een naar marrakech. 4 dagen verschillende pool party's naast het casino waar de poker game was on. En 's avonds naar een van de beste clubs waar de beste entertainment voor je verzorgd wordt. Iedereen probeert je te vermaken en je de beste dagen van je leven te maken. Super gastvrij goed weer super gezellig. Heerlijk verschillend gegeten. En heel goed verschil tussen arm en rijk gezien. Mooi plein waar de cultuur in de avond naar boven komt. Maar waar je als vrouw als toerist zeker even samen met een man heen kan gaan zeker als je blond ben en zeker ook juist gekleed. Je je ogen uit kijkt naar alle leuke spullen die je daar kan kopen en waar je de allerbeste jus d'orange drinkt. Al met al helemaal top en zeker voor herhaling vatbaar.

Gereisd met gezin in mei 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,6

Een indrukwekkende rondreis

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Sawadee
  • 15 January 2016

Een aantal jaar geleden ben ik met mijn moeder op groepsrondreis door Marokko getrokken. Het was een van de beste ervaringen die ik ooit had gehad. We begonnen in Casablanca, waarna we al vrij snel het platteland van Marokko introkken. We hebben 2 keer bij lokale mensen geslapen, waarvan 1 keer op het dak (echt heel gaaf!). Ook hebben we 2 keer op ezels gereden en veel gewandeld. Wat een van de hoogtepunten was was toen we de leerlooier gingen bezoeken. Bakken vol urine en stank! Ook mocht ik een slang om m'n armen heem en heb ik henna laten zetten. Alles bij elkaar een geweldige reis die ik zeker nooit zal vergeten!

Gereisd met partner in mei 2010
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,0

Collega bezoek

  • Marokko
  • 15 January 2016

Ik ging naar Marokko omdat mijn collega daar woont. Marakesch! Ik heb animatie werk gedaan in Turkije, wij werden collega's. En toen heb ik haar opgezocht voor het nieuwe animatie seizoen zou beginnen!
Reden van meedoen;
Mijn vriendin is van Amstelveen naar Dubai verhuist ivm haar werk bij Emirates graag wil ik haar bezoeken, dit zou een mooie prijs zijn omdat ik alleen reis.

Alleen gereisd in maart 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,0

Koningssteden Marokko

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Corendon
  • 15 January 2016

Hele andere wereld. Koningssteden zijn echt aan te raden. Verrassend mooi land en mensen zijn heel vriendelijk

Gereisd met vrienden in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
5,0
Steden
6,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

7,6

Kennismaking met andere culturen

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TravelBird
  • 12 January 2016

Indrukwekkende 7 daagse reis langs Marrakech, het Atlasgebergte en de Sahara gehad. Het Marokkaanse eten, de vriendelijkheid en de omgeving zijn de postiefste punten. Als je een "verre reis" dichtbij wil maken, raad ik je dit zeker aan!

Gereisd met partner in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,2

Beste reis ooit

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Isropa
  • 12 January 2016

Tijdens onze reis door Marokko hebben we alle 5 de koningssteden bezocht en daarnaast ook nog een stukje woestijn gezien op dromedarissen. Door deze reis heb ik het gevoel écht alles van Marokko te hebben gezien, zo volledig was het. We gingen met een zeer voldaan gevoel naar huis. Marokko is een prachtig land, inspirerend en een aanrader voor iedereen! De reis van Isropa was super goed georganiseerd, tijdens de reis hoefden we ons nergens zorgen om te maken! Daardoor hebben we optimaal kunnen genieten.

Gereisd met gezin in juni 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,7

Marokko en haar schoonheid

  • Marokko
  • Familiereis Familiereis met Corendon
  • 12 January 2016

Ik heb een rondreis door Marokko gemaakt met de auto en een groot stuk met de trein. Het mooie aan Marokko is dat alles zo afwisselend is. In de ene stad zie je blauwe huizen en mooie bergen en in een andere staat maak je de leukste optredens mee. Het eten is uniek en na elke gerecht denk je, dit wil ik ook leren te maken. De stranden zijn helderblauw, schoon en nemen je mee in een prachtige stilte. Ik raad Marokko tevens aan omdat het een gastvrij land is. Iedereen wordt met open armen ontvangen door de bevolking. Er wordt met liefde voor je gezorgd, gekookt. Tevens helpen de mensen jou daar graag.

Gereisd met vrienden in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

7,5

Prachtig!

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Mambo
  • 12 January 2016

10 daagse rondreis met een te gekke groep en leuke reisleider. Veel gezien en ook veel contact met de locale bevolkig wat het extra leuk maakt.

Gereisd met partner in juli 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
5,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,6

Exotisch Marokko

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 12 January 2016

Een hele indrukwekkende reis naar cultuurvolle Marokko. Contact met de bevolking. Lekker marokkaanse eten, nacht in de woestijn en natuurlijk plein Jeema el Fna! Echt een aanrader!!!!

Gereisd met vrienden in augustus 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,5

Topreis zuid Marokko

Super mooi land met groot verschil tussen de Sahara woestijn, prachtige Atlas gebergte en strandvakantie in Agadir.

Gereisd met partner in maart 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
6,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

7,8

In 8 dagen een superrondreis gemaakt samen met de andere examenjaarstudenten!

We hebben veel wandeltochten gemaakt, we zijn naar "hollywood van
Marokko" geweest, veel van de natuur gezien en van de verschillen in steden. We zijn naar Marrakech geweest maar hebben ook kleine dorpjes in de bergen bezocht. Het was super!

Gereisd met gezin in september 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,5

Marrakech, een Arabisch sprookje

  • Marokko
  • 09 January 2016

Marrakech is een perfecte bestemming voor wanneer je je in een hele andere wereld wilt begeven maar niet al te lang weg wilt of kan zijn. In februari ben ik 5 dagen naar Marrakech geweest. Wat een geweldige trip was dit. Ik had nooit verwacht dat deze stad zoveel indruk op mij zou maken. We hadden in plaats van een normaal hotel voor een Riad gekozen. Dit is een traditioneel Marokkaans familie huis waarvan vele nu zijn omgetoverd tot een soort van bed and breakfast. Zodra we de binnenstad (Medina) binnen wandelde was ik het gehele eerste uur totaal overweldigd door alle geluiden, geuren, prachtige lampen, tapijten etc. Je voelt je letterlijk in een andere wereld geplaatst. In de Medina kan je je uren en uren vermaken in de wir war van straatjes met winkeltjes, kraampjes en eettentjes. Ook vind je hier de grote souks waar je alle mooie Marokkaanse (handgemaakte) producten kunt kopen. Het is gebruikelijk om, wanneer je wat koopt, af te dingen. Al snel merk je dat dit een spel is wat hier overal gespeeld wordt. Voel je niet bezwaard. Vaak vragen de verkopers in eerste instantie bijna het dubbele voor hun producten. Na een hele dag in de drukte is het heerlijk om in de avond op een dakterras aan het plein Djemaa el fna een maaltijd te nuttigen. Overdag is dit plein met zijn slangenbezweerders en verhalenvertellers al een hele belevenis maar in de avond komt het plein echt tot leven. Kies in een restaurant niet voor de bekende gerechten als pizza en pasta maar ga eens voor een tajine gerecht of voor harira, heerlijke Marokkaanse soep. Na je maaltijd kan je even lekker uitbuiken in de sauna van een hamam en je laten wassen, scrubben en masseren. Je voelt je hierna gegarandeerd herboren. Marrakech heeft ook een nieuw gedeelte met winkels die wij ook in Nederland kennen. Hier vindt je ook de wat modernere uitgaansgelegenheden als de Pacha. Wil je meer dan alleen winkeltjes en eten, bezoek dan ook de tuinen van Yves Saint Laurent of een van de mooie paleizen in het oude gedeelte. Met een beetje mazzel is het in februari al zo'n 20 graden dus dat is ook nog eens een mooie bijkomstigheid. Kortom, deze stad is absoluut een plek om naartoe te gaan wanneer je eens helemaal wat anders wilt dan de Europeaanse steden.

Gereisd met vrienden in februari 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
4,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,4

Van de woestijn tot aan de bergen

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 09 January 2016

In Maart ben ik met een groep op rondreis geweest door Marokko. We hebben verschillende prachtige steden gezien zoals Marrakech, Fes en Rabat. Buiten de prachtige steden hebben we ook het andere landschap van Marokko gezien. We zijn naar de woestijn geweest en hebben door de bergen gereden. Wat een prachtige natuur heeft Marokko en wat een verschil aan natuur vind je ook in dit land. Marokko heeft verschillende klimaten en dat hebben we gemerkt. Soms hadden we een jas nodig en soms konden we in ons t-shirt lopen. Een reis om nooit te vergeten.

Gereisd met partner in maart 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,6

Prachtige studentenreis

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Stip Reizen
  • 08 January 2016

Met school zijn wij 8 dagen naar Marokko geweest. Het was een prachtige reis waar ik kennis heb gemaakt met een hele andere kant van de Marokkaanse cultuur. De gastvrijheid, het eten en de omgeving staan voor altijd als een prachtige herinnering.

Gereisd met partner in april 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,4

De pareltjes van Marokko

  • Marokko
  • 07 January 2016

Ik ben twee dagen in Marrakesh geweest en heb een excursie gedaan naar de Sahara. Hierbij zijn we vanuit Marrakesh met een privéchauffeur naar Zagora gereden door het prachtige Marokkaanse landschap. Ondertussen veel stops gemaakt, een paar goede foto's geschoten, heerlijk geluncht en een paar geweldige plekken gezien, zoals Ouarzazate. Eenmaal aangekomen in Zagora zijn we op een dromedaris gestapt en hebben we anderhalf uur door de woestijn 'gereden'. Daar hebben we uiteindelijk tussen de vriendelijke Berbers in een tentenkamp geslapen en een prachtige zonsondergang en -opgang gekeken. Een geweldige ervaring! Marrakesh was uiteraard heel fijn!

Gereisd met partner in juni 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,4

Marakesh

  • Marokko
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met D-reizen
  • 07 January 2016

Mooie stad om in een weekje te ontdekken. In de maand augustus uiteraard wel erg warm. De mensen zijn erg opdringerig zowel de mannen als de vrouwen. Het reizen als vrouw is dan ook niet altijd vertrouwd zeker in de avond uren niet. Echt zijn er ook echt vriendelijke mensen die niet achteraf van alles willen.

Gereisd met vrienden in augustus 2012
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,8

Prachtige cultuur, heerlijk weer en adembenemende natuur

  • Marokko
  • Familiereis Familiereis met D-reizen
  • 06 January 2016

Rondreis gemaakt door Marokko, met als hoogtepunten Marakkesh en Agadir.

Gereisd met vrienden in juli 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
4,0
Reiziger icon

8,2

Rondreis koningssteden

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 04 January 2016

Heel veel gezien, Marakesh, Fez, Casablanca!
Een reis om nooit meer te vergeten.
Ook de leerlooierij, prachtig om te zien, maar de stank bleef nog heel lang in mijn neus zitten

Gereisd met vrienden in september 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
2,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Rondreis koningssteden

Veel indrukken opgedaan,veel informatie ontvangen van een geweldige gids. Alles klopte aan deze reis. Het vervoer, de overnachtingen in de mooie Riads, het eten ,de tussenstop bij de watervallen van Ouzoud.
Niets is te vel voor deze organisatie. Wij vragen zij voeren uit. Een echte aanrader.

Gereisd met partner in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Even helemaal anders

  • Marokko
  • 08 March 2015

Twee weken Marrakesh; even helemaal ergens anders! Een groot verschil met de gemiddelde westerse stad; schitterende gebouwen, leuke marktjes, zowel de wervelende drukte op het Jemaa el Fna als rust op een dakterras waar de meest heerlijke gerechten worden geserveerd voor een bijzonder acceptabele prijs. Tip; laat je rondrijden met een taxi (€3 en je wordt de hele stad rondgereden!) of boek een excursie naar Cascades D'aoud (adembenemende watervallen) of Essaouira (dagje strand).

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,7

Koningssteden Marokko

  • Marokko
  • 07 March 2015

We hebben een mooie rondreis gemaakt langs de zgn. Koningssteden. Gestart in Casablanca, door naar Rabat waar we in een supertoffe Dar hebben overnacht en daarna met de trein maar de volgende bestemming: Fez. Heerlijk om door deze stad te struinen; de straatjes in de Medina lenen zich daar perfect voor!
Marokko is een prima reisland, neem zeker ook eens de trein zodat je het afwisselende landschap aan je voorbij kunt laten gaan: van groene heuvels tot rode woestijnkleuren!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,0

Magie in marrakech

  • Marokko
  • 04 March 2015

Een plaats waar ik altijd van droomde en dolgraag wilde bezoeken is Marrakech in Marokko. De naam alleen al roept bij mij sprookjesachtige taferelen op. Gelukkig dachten de vrienden met wie wij ieder jaar een stedentrip plannen hier hetzelfde over en het speuren op internet naar een hotel en leuke bezienswaardigheden kon beginnen. De dag van vertrek brak aan en na een vlucht van 3 uur en 20 min. landen wij op het vliegveld.
Marrakech ligt 10 minuten van het vliegveld. Dus na een kort ritje werden we in de aankomsthal van het hotel opgewacht met verse muntthee en een koud washandje.
Wij gingen na het opfrissen per taxi naar Jardin Majorelle. De rit hiernaar toe is al een avontuur op zich. Onderhandelen over de prijs is verstandig en voorkomt een hoop ellende. Vanaf 1980 is de tuin en het bijbehorende woonhuis overgenomen door Yves Saint Laurent en was in zijn bezit tot aan zijn dood. Buiten de tuin is het een drukte van jewelste. Taxi’s, verkopers, er wordt je van alles aangesmeerd, brommers en lawaai. Eenmaal door de poort van de tuin overvalt je een enorme rust. Totaal overweldigd door de schoonheid, de vegetatie en het kleurgebruik waan je je in het paradijs.
Onze groep komt vaker bij elkaar om leuke dingen te doen en regelmatig wordt en dan gekookt. Hierdoor hadden wij al snel het plan om een Marokkaanse kookworkshop te volgen. Onder het waakzaam oog van een Nederlandse dame die enige jaren geleden de overstap heeft gemaakt naar Marokko leer je onder begeleiding van Marokkaanse dames, traditioneel Marokkaans koken. Eerst ga je boodschappen doen in de souks en locale markt. Je krijgt geld, een boodschappenlijst en tassen mee.
Na alle ingrediënten verzameld te hebben was het tijd om aan de slag te gaan. Op een leuke locatie midden in de souks in een traditionele riad werden we ontvangen met uiteraard thee, water en wat lekkers. Hier kregen we een boekje met diverse recepten. De Marokkaanse dames komen helpen, zij spreken alleen Frans maar met gebaren kom je een heel eind. Na het koken eet je alles gezamenlijk op in een mooie binnentuin.
We sloten deze stedentrip af met een tour door het Hoge Atlas gebergte, waar we een bezoek brachten aan een traditioneel berberhuis. De bewoner liet ons de kunst van het thee bereiden zien (veel suiker!). De tocht door de bergen is onvergetelijk en de uitzichten adembenemend. Je ziet van alles, mannen op ezels en koeien op de weg. Marrakech een stad met een totaal andere cultuur en zijn mooie souks is ons goed bevallen.

Tips
Kookles bij Souk cuisine een aanrader

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

10,0

Een super land mensen gast vrij mooie plekken zoals marrakech fess tanger martil super daar heerlijk eten

  • Marokko
  • 04 March 2015

Het is super mooi daar
Marrakesche is ook echt een aanrader
En zijn zoveel mooue plekken daar
Super lekker het strand
Het eten isook heerlijk
En de mensen vriendelijk en gast vrij
wil er heel graag weer heen met me zoontje maar met een uit kering is het wel wat moeilijk maar ik blijf hopen om er weer een keer heen te kunnen

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,2

Vakantie met 2 steden.

  • Marokko
  • 03 March 2015

Tijdens deze vakantie 2 plaatsen aangedaan.
Het eerste deel van de reis was in Marrakesh. De oude stad is werkelijk waar schitterend!
Ook hebben we enkele excursies gedaan vanuit hier naar oa een oud dorpje, de bergen en naar het begin van een woestijn. Mooi om de verschillen te zien in het landschap en tussen stad en een bergdorpje.
Halverwege de reis gingen we door naar Agadir wat ik helemaal niets vond.
Het strand was groot maar je werd continue lastig gevallen. Dus dan maar bij het zwembad gaan liggen, waar je tenminste nog een parasol kon regelen als het te warm werd.
Vond de plaats zelf helemaal niet leuk of mooi dus vond het niet erg om naar huis te gaan.
Als ik dat tevoren had geweten had ik liever in Marrakesh gebleven de hele vakantie.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
6,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,3

Prachtig

  • Marokko
  • 03 March 2015

Familiebezoek, stranden, heerlijk eten

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,0

Reis door Marokko

  • Marokko
  • 26 February 2015

Ik heb een rondreis gemaakt door Marokko. We hebben overnacht in 2 bijzondere woestijnen, een steenwoenstijn en een zandwoestijn. Heel indrukwekkend! Ook erg heet, dus zoek de schaduw op in de middaguren.
We zijn op kamelen de woestijn in gegaan om daar in een tentenkamp te overnachten.
Ook hebben we het Atlas gebergte van Marokko bezocht, en mooie hikes gemaakt.
We sloten de rondreis af aan de kust. Heerlijk een paar dagen ontspannen aan het strand!
Marokko bied je alles! Cultuur, avondtuur, zon, zee en een hele aardige bevolking!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

Marokko het land van diversiteit in zowel natuur àls cultuur

  • Marokko
  • 22 February 2015

Rondreis door Marokko met als tussenstops een aantal van de Koningssteden. In Fes zijn de Franse invloeden goed zichtbaar, maar in de eeuwenoude medina (stadscentrum) waan je, je in een 1001 nacht-sprookje. Meknes is een waanzinnige stad waar het grote plein levendig is en waar je het prachtige paleis kunt aanschouwen. De ongerepte natuur is verbazingwekkend, dorre stukken, gebergtes met vol groen, oases en ook de Sahara is magisch. Er is zoveel te zien onderweg, dat een rondreis door dit land geen moment verveelt. Tijdens de rondreis zie je niet alleen de diversiteit in natuur, ook de verschillen in cultuur is goed waarneembaar. Nomaden en arme mensen uit de steden en dorpen die echt van heel weinig moeten rondkomen, maar toch zo gastvrij zijn. Dan ook nog eens de prachtige paleizen, grote woningen en de verschillende indrukwekkende moskeeën. Als afsluiter Marrakech en dat is ook voor een stedentrip zeer de moeite waard om eens naartoe te gaan. Het is net of je honderden jaren terug de tijd in gaat met een vol plein met overal kraampjes en kleedjes, activiteiten, lekker eten, muziek.
Kortom: echt een fantastich land!

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,2

Leuk om een keer te zien

  • Marokko
  • 20 February 2015

Het plein van Marrakech is al een beleving opzich.! Veel kraampjes en slangenbezweerders iedereen is heel vriendelijk en er valt genoeg te eten.! Ook nog op een kameel de woenstijn ingeweest en midden in de woenstijn geslapen in tenten erg gave ervaring met z'n alle zingen rond een kampvuur dat was erg gezellig.! Zeker de moeite waard om een keer te zien.!

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Rondreis Marokko

  • Marokko
  • 20 February 2015

Ik heb een rondreis gehad in nov 2014.
Veel mooie plekken gezien, mensen waren erg vriendelijk. Je krijgt echt een indruk van hoe ze er leven.
het eten was goed maar vaak het zelfde.
Reisleiding sprak goed Ned.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Mijn eerste reis naar Noord-Afrika, Marokko

  • Marokko
  • 19 February 2015

Tijdens deze reis ben ik geweest in Rabat. Dit is een hele mooie grote stad! Het viel me meteen op dat het er super anders is dan in Nederland, maar op een eigen manier toch erg leuk! Ik heb er mijn ogen uitgekeken naar de compleet andere cultuur, kledingdracht en mensen. Het was een erg leuke reiservaring!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
6,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,2

Bucketlist Marokko

  • Marokko
  • 19 February 2015

Marokko is veelzijdig door de cultuur en natuur. Een rondreis door het land is zeker aan te raden! Bezoek de Berbersteden en slaap in de woestijn, ervaar het bruisende Marrakech, ga surfen in Essaouira en rust uit aan het strand van Agadir. Slapen doe je in een Riad en vervoer is makkelijk per bus of taxi.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
6,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

Een onverwacht prachtig land!

  • Marokko
  • 19 February 2015

Rondreis in een mooi land en een oude cultuur.....aanrader!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,2

Magisch Marokko!

  • Marokko
  • 18 February 2015

Marokko is een geweldig land en je waant je in een andere wereld. In Marrakesh ruik je allerlei geuren en s'avonds op het Djema El Fna Plein waan je je in het 1000 en 1 nachten- gevoel. Het atlas gebergte is een van de mooiste die ik heb gezien. Huisjes gebouwd op de rotsen, langs de rivier waar nog wat groen te vinden is. Voor je gevoel rijd je langs de afgrond maar de arabieren weten heel goed van aanpakken. Ze zijn trouwens ook heel gezellig en spelen spelletjes met de kinderen. In Marokko moet je echt naar de woestijn. Het is zo mooi en schoon en slapen in een tentenkamp is een aanrader. Bovendien kun je de sterrenhemel bekijken zoals je die nog nooit hebt gezien. De volgende dag rijd je op een kameel met een mooie hoofddoek om en met liters water op voorraad. Een bijzondere ervaring! Marokko is Magisch!

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Rondreis marokko

  • Marokko
  • 18 February 2015

Wij zijn in 12 dagen door marokko getrokken. De koningssteden zijn natuurlijk een aanrader, maar ik heb zelf het meest genoten van tocht met jeeps door de Todrakloof en de dadeskloof. Dat is echt machtig mooi! Ook een overnachting in de woestijn en zonsopgang tussen de zandduinen mag niet ontbreken!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,2

Mooie reis gemaakt door o.a. het Atlasgebergte!

  • Marokko
  • 18 February 2015

We zijn van Fez via de Erg Chebbi Woestijn naar Marrakech gereden. Het Atlasgebergte was schitterend, de woestijn in op de dromedaris is een aanrader!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Oosters en avontuurlijk

  • Marokko
  • 17 February 2015

Een mooi land voor een strandvakantie gecombineerd met het ondernemen van avontuurlijke en culturele excursies.

Strand, excursies naar bergen, mooie steden, ezelrijden de berg op, uitrusten bij een echte oase, jeep tocht door de woestijn, koningstad Marrakesh bezoeken. Wandelen door de mysterieuze soukh en over het levendige Jmna-el-Fnah plein.
Avontuurlijk en een echt oosterse sfeer.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Marokko, land dichtbij en toch heel anders!

  • Marokko
  • 16 February 2015

in twee weken een rondreis gemaakt. Levendige en sprookjesachtige steden, sloffen op een kameel naar de bedoeïentent voor een nacht onder sterren. Authentieke dorpjes met lemen huizen en thee drinken tussen de locals, wandelen in de bergen en Marokkaans leren koken. Marokko is een land dat je beleeft!

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,3

1001

  • Marokko
  • 16 February 2015

zoveel te bezichtigen en cultuur, dat je aan een week vakantie niet genoeg hebt

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Marokko gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Marokko ervaring, reistips of reisverhalen.