Marokko ervaringen

De Marokko ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Marokko.

Er zijn 49 Marokko ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
8,2
Totaalscore

49 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
8,0

Cultuursnuiven in Marokko

Marokko
Individuele rondreis
11-02-2017

Voor een studiereis waarbij ik les kreeg in de modern Arabische taal ben ik vijf weken door Marokko gereisd. Het is een prachtig land. Niet alleen is het prachtig en zeer divers, maar het heeft ook een geweldige cultuur. Marokko is gevuld met vriendelijke en warme mensen, de steden zijn heel bruisend en verschillend. Grote aanrader is om per trein en bus door het hele land te reizen. Ga langs Fes, Rabat, Tangier en Marrakech. Maar ga ook langs de kleinere steden en bijzondere locaties. Chefchaoune (de blauwe stad), Volubulis (Romeinse stad), Ifrane (Bergstadje met Alpenachtige huizen), Merzouga (Saharadorp, laatste stop met de bus vanuit Fes), Risani (stadje voor Merzouga). Stuk voor stuk bijzondere plekken die enorm verschillend zijn. Ik raad aan om een reis naar Marokko niet te gehaast te doen, pas je aan aan het ritme van de Marokkaanse cultuur (5 minuten is een half uur zeg maar) en plan niet alles te ver vooruit. Als je in Merzouga bent ga langs de winkeltjes in de centrale winkelstraat, hier kun je de meest bijzondere kruiden vinden in Marokko. En vraag vooral aan de winkeliers om uitleg, ze geven graag een tour en zijn altijd in voor een praatje. Dit geldt overigens voor heel Marokko. Marokkaanse mensen zijn enorm nieuwsgierig en vertellen graag over hun cultuur, stad, en waar je allemaal naartoe moet. De lange busreis van Fes naar Merzouga, die ook langs Risani komt, duurt zo'n 10 uur en vertrekt 's avonds uit Fes. Het is echt de moeite waard. Verblijf in Merzouga in een Kasbah (soort landhuis) en regel daar een tocht in de Sahara (doe dit niet via de toeristenshops in het stadje zelf).

Alleen gereisd in april 2015
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
8,6

Rondreis Atlasgebergte en woestijnreis.

Marokko
Groepsrondreis met Kras Reizen
10-02-2017

Atlas........prachtig
Woestijn.........overweldigend
Todrakloof.............mysterieus
Steden.......................1001 nacht

in oktober 2014
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
9,2

Een schitterend bezoek aan de 4 koningssteden

Marokko
Groepsrondreis met Kras Reizen
10-02-2017

Veel cultuur gezien. Moskee's, markten en paleizen. Aardige mensen en hele goede gidsen, die veel over het land vertelden. Mooie steden bezocht en veel van het land gezien. De hotels waren ook goed en het eten heel lekker.

Gereisd met vrienden in februari 2017
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
9,0

Een echte aanrader

Marokko
Groepsrondreis met D-reizen
09-02-2017

Prachtige afwisselende rondreis die in een week tijd een goed beeld geeft van Marokko en zijn bewoners. Het overnachten in de gïtes bij de berbers thuis is fantastisch, comfortabel en lekker eten. De kinderen hebben ook leuk contact gemaakt met de kinderen van de herbergiers. Het landschap is indrukwekkend, zeker als je beseft dat je een groot deel van de reis boven de 1000-1500 meter bent. De mensen zijn er vriendelijk en helemaal niet opdringerig (behalve op het plein en in de souks in Marrakech). Onze lokale gids Hassan was geweldig, een leuke vent die ons veel heeft verteld over het leven in Marokko, het woord 'nee' is niet over zijn mond gekomen. En dan ook nog een gezellige, geïnteresseerde groep, wat wil je nog meer

Gereisd met partner in maart 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
8,2

Verrassend Marokko.

Marokko
Groepsrondreis met Kras Reizen
31-01-2017

Nooit gedacht maar Marokko is een prachtige bestemming met mooie oude koningssteden.
Men moet zeker de stad Fes bezoeken het lijkt wel of je in de middeleeuwen terecht komt.
Het atlas gebergte is een geweldig mooi gebied.
De Todrakloof is mooi maar vergeet ook niet naar de Kashba's aan de bergflanken te kijken.
Achter de atlas de grote zandwoestijn met uit gebreide oases is fascinerend om te zien.
Aan de kust licht een mooi Portugese vestingstad Essaouira genoemd dat het bezoeken zeer de moeite waard zal zijn.

Gereisd met gezin in juli 2010
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
8,2

Boeiende kennismaking met de Koningssteden van Marokko

Marokko
Groepsrondreis met Kras Reizen
31-01-2017

Nog even erop uit in het najaar van 2016. De rondreis Koningsteden van Marokko is voor mij een prachtige combinatie van cultuur en natuur. Voldoende tijd om de prachtige steden te bezoeken en de sfeer van elke stad met haar geschiedenis te proeven. De gids was onvermoeibaar. Trots en enthousiast vertelde hij over zijn land.
De busreis om van A naar B te komen verveelde geen moment. Prachtige panoramische uitzichten. Naast de stops vanuit de bus prachtiger foto's van het landschap kunnen maken.
De reis is gecombineerd uitgevoerd door holland |International met Kras Reizen.

Alleen gereisd in september 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
7,5

Marrakech

Marokko
Familiereis met TUI
29-01-2017

Marrakech is een ontzettend mooie stad. De hele dag is de stad in bewegen, rennen er mensen rond, hoor je muziek en kan je te eten krijgen. We logeerden in een schattig hotelletje dicht bij het centrum. Elke dag hebben we leuke activiteiten gedaan en lekker gewinkeld in de winkelstraatjes. We hebben verder en kamelentocht in de Sahara gedaan wat lang duurde maar toch ook wel een heel toffe ervaring was. Daarna verbleven we nog een paar dagen in een hotel, nét buiten marrakech met een mooi zwembad wat perfect was om even bij te komen van de drukke dagen daarvoor.

Gereisd met gezin in mei 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
8,2

Prachtige camper rondreis door het veelzijdige Marokko

Marokko
Autorondreis met Lets Go Morocco
21-01-2017

Wij zijn met de camper wezen rond reizen in Marokko waardoor we veel van het land hebben kunnen zien. In Marrakech zijn we begonnen en daar verdwaald geraakt in de levendige medina. Fantastisch om te zien en door heen te slenteren. Daarna zijn we richting het noord oosten gereden en waar we de waterval bekeken hebben bij Ouzoud, om precies te zijn Cascades d'Ouzoud. Erg mooi! Vanuit daar zijn we naar de kust gereden: Oualidia en zo langs de kust naar Agadir. Prachtig de kustlijn van Marokko. Mooie, brede stranden waar het goed vertoeven. De kamelen die op het strand lopen blijft een bijzonder gezicht.
Op meerdere plekken hebben wij heerlijk gegeten van de Marokkaanse keuken zoals taijine, couscous en harira.

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
8,8

Betoverende koningssteden

Marokko
Individuele rondreis met Riksja Travel
15-01-2017

Een goed georganiseerde rondreis langs de koningssteden. Vervoer was goed geregeld en afwisselend met chauffeur of de trein. Meknes, Fes, Rabat en Marrakesh. Zou niet kunnen zeggen welke ik het mooiste vond, maar over al fantastische bouwwerken, gezellige winkeltjes in de souks, vriendelijke mensen en heerlijk eten. We hebben in meerdere steden een gids gevraagd om ons rond te leiden, omdat de weg vinden lastig is, maar ook omdat je zo ongestoord foto's kon maken.
In februari is dit een ideale bestemming, het is er dan niet te warm, maar op een terrasje zitten is goed mogelijk.
Echt een aanrader.

Gereisd met partner in februari 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
8,0

Waanzinnig ervaring

Marokko
Groepsrondreis met Kras Reizen
13-01-2017

we hebben een geweldig rondreis in Marokko met Kras. Goed verzorgd door personeel, van de Bus chauffeur die veel ervaring en zorgzaam reisgids.
Verlifd op Fez, waanzinnig ervaring in Quarzazate (woestijn en sterren) en mooi afsluiting in Essouira.

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
10

Prachtige reis naar Marokko

Marokko
Singlereis met D-reizen
11-01-2017

ik kan zeggen het is een aanrader om naar Marokko tegaan en ik kan aanraden ga naar Agadir daar is het buiten gewoon mooi

Alleen gereisd in augustus 2017
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
8,7

Zon, festival, vriendinnen vakantie

Marokko
21-01-2016

Tijdens sismix winamix. Een poker en een festival in een naar marrakech. 4 dagen verschillende pool party's naast het casino waar de poker game was on. En 's avonds naar een van de beste clubs waar de beste entertainment voor je verzorgd wordt. Iedereen probeert je te vermaken en je de beste dagen van je leven te maken. Super gastvrij goed weer super gezellig. Heerlijk verschillend gegeten. En heel goed verschil tussen arm en rijk gezien. Mooi plein waar de cultuur in de avond naar boven komt. Maar waar je als vrouw als toerist zeker even samen met een man heen kan gaan zeker als je blond ben en zeker ook juist gekleed. Je je ogen uit kijkt naar alle leuke spullen die je daar kan kopen en waar je de allerbeste jus d'orange drinkt. Al met al helemaal top en zeker voor herhaling vatbaar.

Gereisd met gezin in mei 2014
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
8,6

Een indrukwekkende rondreis

Marokko
Groepsrondreis met Sawadee
15-01-2016

Een aantal jaar geleden ben ik met mijn moeder op groepsrondreis door Marokko getrokken. Het was een van de beste ervaringen die ik ooit had gehad. We begonnen in Casablanca, waarna we al vrij snel het platteland van Marokko introkken. We hebben 2 keer bij lokale mensen geslapen, waarvan 1 keer op het dak (echt heel gaaf!). Ook hebben we 2 keer op ezels gereden en veel gewandeld. Wat een van de hoogtepunten was was toen we de leerlooier gingen bezoeken. Bakken vol urine en stank! Ook mocht ik een slang om m'n armen heem en heb ik henna laten zetten. Alles bij elkaar een geweldige reis die ik zeker nooit zal vergeten!

Gereisd met partner in mei 2010
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
9,0

Collega bezoek

Marokko
15-01-2016

Ik ging naar Marokko omdat mijn collega daar woont. Marakesch! Ik heb animatie werk gedaan in Turkije, wij werden collega's. En toen heb ik haar opgezocht voor het nieuwe animatie seizoen zou beginnen!
Reden van meedoen;
Mijn vriendin is van Amstelveen naar Dubai verhuist ivm haar werk bij Emirates graag wil ik haar bezoeken, dit zou een mooie prijs zijn omdat ik alleen reis.

Alleen gereisd in maart 2015
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
6,0

Koningssteden Marokko

Marokko
Groepsrondreis met Corendon
15-01-2016

Hele andere wereld. Koningssteden zijn echt aan te raden. Verrassend mooi land en mensen zijn heel vriendelijk

Gereisd met vrienden in november 2015
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
7,6

Kennismaking met andere culturen

Marokko
Groepsrondreis met TravelBird
12-01-2016

Indrukwekkende 7 daagse reis langs Marrakech, het Atlasgebergte en de Sahara gehad. Het Marokkaanse eten, de vriendelijkheid en de omgeving zijn de postiefste punten. Als je een "verre reis" dichtbij wil maken, raad ik je dit zeker aan!

Gereisd met partner in december 2015
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
8,2

Beste reis ooit

Marokko
Groepsrondreis met Isropa
12-01-2016

Tijdens onze reis door Marokko hebben we alle 5 de koningssteden bezocht en daarnaast ook nog een stukje woestijn gezien op dromedarissen. Door deze reis heb ik het gevoel écht alles van Marokko te hebben gezien, zo volledig was het. We gingen met een zeer voldaan gevoel naar huis. Marokko is een prachtig land, inspirerend en een aanrader voor iedereen! De reis van Isropa was super goed georganiseerd, tijdens de reis hoefden we ons nergens zorgen om te maken! Daardoor hebben we optimaal kunnen genieten.

Gereisd met gezin in juni 2013
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
6,7

Marokko en haar schoonheid

Marokko
Familiereis met Corendon
12-01-2016

Ik heb een rondreis door Marokko gemaakt met de auto en een groot stuk met de trein. Het mooie aan Marokko is dat alles zo afwisselend is. In de ene stad zie je blauwe huizen en mooie bergen en in een andere staat maak je de leukste optredens mee. Het eten is uniek en na elke gerecht denk je, dit wil ik ook leren te maken. De stranden zijn helderblauw, schoon en nemen je mee in een prachtige stilte. Ik raad Marokko tevens aan omdat het een gastvrij land is. Iedereen wordt met open armen ontvangen door de bevolking. Er wordt met liefde voor je gezorgd, gekookt. Tevens helpen de mensen jou daar graag.

Gereisd met vrienden in juli 2015
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
7,5

Prachtig!

Marokko
Groepsrondreis met Mambo
12-01-2016

10 daagse rondreis met een te gekke groep en leuke reisleider. Veel gezien en ook veel contact met de locale bevolkig wat het extra leuk maakt.

Gereisd met partner in juli 2013
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
8,6

Exotisch Marokko

Marokko
Groepsrondreis met TUI
12-01-2016

Een hele indrukwekkende reis naar cultuurvolle Marokko. Contact met de bevolking. Lekker marokkaanse eten, nacht in de woestijn en natuurlijk plein Jeema el Fna! Echt een aanrader!!!!

Gereisd met vrienden in augustus 2015
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
6,5

Topreis zuid Marokko

Marokko
Individuele rondreis met Lets Go Morocco
12-01-2016

Super mooi land met groot verschil tussen de Sahara woestijn, prachtige Atlas gebergte en strandvakantie in Agadir.

Gereisd met partner in maart 2015
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
7,8

In 8 dagen een superrondreis gemaakt samen met de andere examenjaarstudenten!

Marokko
Groepsrondreis met Verborgen Marokko
10-01-2016

We hebben veel wandeltochten gemaakt, we zijn naar "hollywood van
Marokko" geweest, veel van de natuur gezien en van de verschillen in steden. We zijn naar Marrakech geweest maar hebben ook kleine dorpjes in de bergen bezocht. Het was super!

Gereisd met gezin in september 2014
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
6,5

Marrakech, een Arabisch sprookje

Marokko
09-01-2016

Marrakech is een perfecte bestemming voor wanneer je je in een hele andere wereld wilt begeven maar niet al te lang weg wilt of kan zijn. In februari ben ik 5 dagen naar Marrakech geweest. Wat een geweldige trip was dit. Ik had nooit verwacht dat deze stad zoveel indruk op mij zou maken. We hadden in plaats van een normaal hotel voor een Riad gekozen. Dit is een traditioneel Marokkaans familie huis waarvan vele nu zijn omgetoverd tot een soort van bed and breakfast. Zodra we de binnenstad (Medina) binnen wandelde was ik het gehele eerste uur totaal overweldigd door alle geluiden, geuren, prachtige lampen, tapijten etc. Je voelt je letterlijk in een andere wereld geplaatst. In de Medina kan je je uren en uren vermaken in de wir war van straatjes met winkeltjes, kraampjes en eettentjes. Ook vind je hier de grote souks waar je alle mooie Marokkaanse (handgemaakte) producten kunt kopen. Het is gebruikelijk om, wanneer je wat koopt, af te dingen. Al snel merk je dat dit een spel is wat hier overal gespeeld wordt. Voel je niet bezwaard. Vaak vragen de verkopers in eerste instantie bijna het dubbele voor hun producten. Na een hele dag in de drukte is het heerlijk om in de avond op een dakterras aan het plein Djemaa el fna een maaltijd te nuttigen. Overdag is dit plein met zijn slangenbezweerders en verhalenvertellers al een hele belevenis maar in de avond komt het plein echt tot leven. Kies in een restaurant niet voor de bekende gerechten als pizza en pasta maar ga eens voor een tajine gerecht of voor harira, heerlijke Marokkaanse soep. Na je maaltijd kan je even lekker uitbuiken in de sauna van een hamam en je laten wassen, scrubben en masseren. Je voelt je hierna gegarandeerd herboren. Marrakech heeft ook een nieuw gedeelte met winkels die wij ook in Nederland kennen. Hier vindt je ook de wat modernere uitgaansgelegenheden als de Pacha. Wil je meer dan alleen winkeltjes en eten, bezoek dan ook de tuinen van Yves Saint Laurent of een van de mooie paleizen in het oude gedeelte. Met een beetje mazzel is het in februari al zo'n 20 graden dus dat is ook nog eens een mooie bijkomstigheid. Kortom, deze stad is absoluut een plek om naartoe te gaan wanneer je eens helemaal wat anders wilt dan de Europeaanse steden.

Gereisd met vrienden in februari 2015
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
8,4

Van de woestijn tot aan de bergen

Marokko
Groepsrondreis met TUI
09-01-2016

In Maart ben ik met een groep op rondreis geweest door Marokko. We hebben verschillende prachtige steden gezien zoals Marrakech, Fes en Rabat. Buiten de prachtige steden hebben we ook het andere landschap van Marokko gezien. We zijn naar de woestijn geweest en hebben door de bergen gereden. Wat een prachtige natuur heeft Marokko en wat een verschil aan natuur vind je ook in dit land. Marokko heeft verschillende klimaten en dat hebben we gemerkt. Soms hadden we een jas nodig en soms konden we in ons t-shirt lopen. Een reis om nooit te vergeten.

Gereisd met partner in maart 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1
9,6

Prachtige studentenreis

Marokko
Groepsrondreis met Stip Reizen
08-01-2016

Met school zijn wij 8 dagen naar Marokko geweest. Het was een prachtige reis waar ik kennis heb gemaakt met een hele andere kant van de Marokkaanse cultuur. De gastvrijheid, het eten en de omgeving staan voor altijd als een prachtige herinnering.

Gereisd met partner in april 2015
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,6
Stranden
7,2
Steden
8,4
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,1

Heb jij een rondreis door Marokko gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Marokko ervaring, reistips of reisverhalen.