Spanje ervaringen

De Spanje ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Spanje.

Er zijn 126 Spanje ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
8,0
Totaalscore
126 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
8,2

Rondreis karakteristiek Andalusie

Veel gezien, prachtige steden, geweldige Moorse cultuurschatten. Hotels en eten soms niet daverend goed, maar de reis is dan ook niet zo duur. Zeer tevreden over gids Merijn ! Een dikke 8!

Gereisd met partner in april 2017
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,5

Op zoek naar de zon in Tenerife

  • Spanje
  • Autorondreis Autorondreis met Corendon
  • 12 February 2017

Onze grootste frustratie was aan het begin van onze reis. We hadden een auto gehuurd maar kregen deze niet mee omdat de visa kaart niet fysiek aanwezig was. Na lang, tevergeefs, proberen onze touroperator (Expedia, stond niet in jullie lijst) te contacteren, betaalden we opnieuw een auto cash die we dan wel meekregen.
Na deze tegenslag hadden we ook een meevaller. De dag dat we arriveerden was er een groots dorpsfeest waardoor we toch enige cultuur konden opsnuiven. De straten liepen vol van mensen en karren getrokken door ossen. Er werd gezongen, gedanst maar vooral gedronken en gegeten. We ontdekten de gastvrijheid en de openheid van deze Spaanse mensen. Achteraan hadden de karren een BBQ waarop er volop vlees gebakken werd. Dit samen met een soort verrimpelde Spaanse aardappel werd uitgedeeld aan de omstaanders. We spraken de mensen en aten hun voedsel.
We verbleven in Puerto de la Cruz. Het hotel was best aangenaam al liet de service te wensen over. We hadden slechte Wifi verbinding waardoor we onze vlucht niet konden checken. De dame aan de desk kon slecht Engels en hielp ons niet verder. Het kwam erop neer: trek je plan.
Tenerife zelf heeft zijn toerisme vooral te danken aan de steeds aanwezige zon. De stranden zijn er niet super, qua cultuur is er niet veel te zien. Geen mooie oude gebouwen, maar wel toeristische shops. Vooral in het zuiden van het land. De hoofdstad heeft niet veel meer te bieden. Volgens mij waren er wel geteld twee straatjes die een beetje gezelligheid te bieden hadden. Gelukkig was ons verblijfplaats aan de meer (voor ons in ieder geval) interessante kan. Puerto de la Cruz had zijn charmes. Geen massa-aanbod aan prullaria winkels. We bezochten de zoo van Tenerife, eigenlijk bij gebrek aan culturele uitstapjes. Zeer proper, groen en mooi onderhouden. Leuk als je niet weet wat doen. Natuurlijk zijn er de leuke watersporten die je kunnen entertainen maar dit was te duur voor onze portefeuille.
De highlight van onze reis was veruit de afdaling in Masca. De uitzichten hebben ons zeker kunnen bekoren. Het is een redelijke onderneming waarvoor je je best voorbereidt. Dit hadden wij echter niet gedaan. Enkel een half litertje water, geen zonnecrème en sneakers aan de voeten. We deden er zo'n 4 uur over om beneden aan te komen. Moe, maar voldoen.

Gereisd met partner in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
3,0
Stranden
5,0
Steden
5,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Mijn eerste echte vakantie

  • Spanje
  • Autorondreis Autorondreis
  • 11 February 2017

Ik ben voor het eerst op vakantie geweest naar Spanje......met mijn dochter en 2 vrienden.
We hadden via vakantieveilingen een vakantie gewonnen..... dat betrof 8 dagen op een camping in Calella'
We moesten wel op eigen vervoer, dus gingen we in de auto. De reis was best lang maar ik vond het wel een avontuur. Ik heb een leuke tijd gehad. We zijn in alle buurdorpen geweest en 2x naar Barcelona.
Dat is een geweldige stad met veel mooie gebouwen zoals sagrada familia....helaas heb ik dit niet van binnen kunnen zien omdat de toegangskaartjes uitverkocht waren.
Er is nog zoveel te zien in Spanje. Ik wil er dolgraag nog een keer naartoe met mijn dochter

Gereisd met gezin in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,5

En schitterend land de Spanje ,

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met Corendon
  • 10 February 2017

Prachtig land en zo mooi omgeving , eten en drinken ,,,, lekker ,,, prachtig land . ik zou iedereen aanraden om naar Spanje te gaan op vakantie ....

Gereisd met gezin in juli 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,5

Een Fantastische trip met mijn kleinzoon en derde kleinkind nar BArcelona. Alleen ik reisde nu met drie kleinkinderen en heb er nog twee.

  • Spanje
  • 09 February 2017

Barcelona bekeken ,een rondrit met cars en tram 28 waar we enige gids hebben ontmoet.Hotel iets minder maar dat schreef ik jullie al in gevraagde feed back.
Prachtig kasteel en enig om met een kind van 10 originele souvenirs te zoeken. Zo maak je jezelf wel onsterfelijker ...een reis met je oma is onvergetelijk.
Wil graag met al mijn kleinkinderen een trip maken maar na de pensioengerechtigde leeftijd is het budget wel wat schraler. Op een tweeling als nummer 4 en 5 had ik dan ook niet gerekend maar ook zij willen met omie op reis.
Zou dus de cheque goed kunnen gebruiken voor een tripje met mijn klein twins

in oktober 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
10,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,3

Blanes

  • Spanje
  • 31 January 2017

Ben hier met vrienden naar toegeweest. Het is echt een jongerenbestemming. Er hangt een leuke sfeer, je kan er goed uitgaan en heerlijk op het strand vertoeven.

Gereisd met vrienden in juli 2009
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
6,0
Stranden
7,0
Steden
5,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,0

Calella

  • Spanje
  • 31 January 2017

In Calella kan je goed uitgaan, maar ook als je rustig wil genieten is dit een leuke plaats en de stranden zijn niet overvol.

Gereisd met vrienden in augustus 2008
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,0

Gran Canaria

  • Spanje
  • 31 January 2017

Gran Canaria is een leuk en mooi eiland. Het landschap varieert heel erg van zuid naar noord, dus huur zeker een auto! De Dunas van Maspalomas zijn ook mooi om te zien, maar neem voldoende water mee en wees voorbereid om gezandstraald te worden! Playa del Ingles is een druk plaatsje, het draait voornamelijk om het uitgaan. Overdag vond ik het wel leuk maar 's avonds last van irritante proppers.

Gereisd met partner in augustus 2010
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
6,0
Stranden
8,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,3

Excursies naar o.a. Tarragona, kasteel Papa Luna en de wereldstad Barcelona

  • Spanje
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 16 January 2017

Tarragona maakte veel indruk.
de ruïnes van het oude Tarraco uit de Romeinse tijd, staan zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De ruïnes bestaan uit 14 aparte bouwwerken, die als één archeologische verzameling worden beschouwd.

Gereisd met partner in september 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,0

Heerlijk land,

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis
  • 13 January 2017

Malaga is een super stad.
Vanuit hier kun je gemakkelijk naar andere plaatsen zoals Torremolinos, Gibraltar, Tarifa, Ronda, Cadiz, Cordoba, Granada, etc.
Malaga heeft een aantal mooie bezienswaardigheden en de terrasjes zijn goed en zeker niet duur.
Voor mij is september de beste maand. De tempratuuur van de zee (en het zwembad) is heerlijk en de temperatuur van de streek is goed vol ge houden (de zomermaanden zijn bijna te warm om iets te doen).
Als je nog nooit in Malaga bent geweest, dan moet je dat zeker een keer doen!

Gereisd met vrienden in september 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
6,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

8,0

Fantastische Vakantie Valencia

  • Spanje
  • 13 January 2017

Bruisende stad, heerlijke tapas, groot strand, shopping queens zitten goed, leuke uitgaansgelegenheid, enorm park, dierentuin voor de kids, architectuur bij het sciencepark, veel cultuur snuiven, en genoeg activiteiten om te ondernemen waaronder abseilen.. fantastische natuur gezien!

Gereisd met vrienden in september 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,7

Was heel gezellig

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis
  • 11 January 2017

Park geel
remblas
Barcelona

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

5,2

Mallorca een goede bestemming met kinderen

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 10 January 2017

Mallorca is zon, zee en strand. Ideaal als je op vakantie gaat met (kleine) kinderen. Doordat de zee in het begin ondiep is kunnen kinderen volop plezier maken in de zee. Cultuur snuiven doe je in Palma de Mallorca. Een schitterende stad met leuke winkels, terrasjes en een schitterende kathedraal.

Gereisd met gezin in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
4,0
Cultuur
5,0
Stranden
6,0
Steden
6,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

9,7

Heerlijk land

Spanje heeft alles mooie stranden goed weer lekker eten vriendelijke mensen je kan er allerlei excursies doen van het ultieme opzoeken naar ontspanning en het is vooral maar een klein stukje van Nederland alles wat je zoekt zo dichtbij.

Gereisd met partner in augustus 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,5

Prachtige rondreis door Spanje en Portugal

  • Spanje
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 10 January 2017

Meerdere malen met Kras rondgereisd. De rondreis door Portugal en Spanje is prachtig. Goede combinatie van natuur en cultuur, prachtige oude steden bezocht. Bevlogen reisleidster, voor wie niets te veel was en de groep tijdens de uurtjes in de bus wist te boeien met haar kennis van beide landen.

Alleen gereisd in september 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
5,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,0

Leuke combinatie strandvakantie + Citytrip

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 09 January 2017

We zijn eerst een volle week gaan luilekkeren aan het strand van Cambrils met een 2-daagse naar het attractiepark PortAventura. Na deze week zijn we met de auto naar Barcelona gereden en hebben we daar onze vakantie afgesloten met 3 nachten op hotel in deze bruisende stad. Onze zoon van 3 jaar was mee en heeft er zich ook geen moment verveeld. Er is heel veel te doen en te zien. Je kan het perfect afwisselen met wandelingen, bezoeken, en vertoeven op de speelpleintjes in het midden van het historische Barcelona.

Gereisd met gezin in augustus 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,8

Lanzarote, een uniek eiland!

  • Spanje
  • 22 January 2016

Ondanks dat het weer in februari in Lanzarote geen strandweer was, hebben wij genoten van alles in Lanzarote. De omgeving is prachtig, de dorpjes zijn leuk en de stranden zijn rustig en anders dan normaal. Ook kan er in Lanzarote goed gesurft worden en is er een redelijk grote shopping mall met de leukste Spaanse winkeltjes.

Zelf zaten wij in Arrecife, maar wij zochten meer de drukte op in Puerta del Carmen. Dit deden wij dagelijks met de lijnbus wat maar 1,50 euro per persoon kostte.
De natuur en omgeving van Lanzarote moet je ook zeker gezien hebben. Een auto of scooter huren is dan zeker ook een aanrader.

Dus zelfs al ben je in Lanzarote terwijl de weersomstandigheden niet fantastisch zijn; het is er geweldig!

Gereisd met partner in februari 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

5,5

Stedentrip madrid

  • Spanje
  • 22 January 2016

Prachtige stad. Gezellig en vooral veel mensen.
Via een kaart die wij kregen bij het hotel ,heerlijk lopend leuke bezienswaardigheden tegen gekomen . Echt een aanrader! Ook de gezellige restaurantjes met heerlijke tapas gerechten!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
6,0
Stranden
4,0
Steden
6,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

4,8

Zon en rust

  • Spanje
  • 22 January 2016

Mooi klein eiland! Mooi vulkanisch eiland. Je heb een paar mooie excursies. Verder een rustig eiland. Genieten van de zon en rust

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
5,0
Stranden
5,0
Steden
5,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
4,0
Reiziger icon

9,2

Een prachtige en onvergetelijk mooie reis

  • Spanje
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met D-reizen
  • 22 January 2016

Ik ben door Spanje getrokken. Begonnen als party vakantie in Lloret en Blanes. Vervolgens naar Girona, Estratit, Barcelona en Playa Da Aro. Een geweldige mooie, zonnige en indrukwekkende vakantie. Ik heb niet alleen gefeest, maar ook veel culturele dingen bezocht. Zo vond ik het bedevaartsoord Monserat zo mooi, om sprakeloos van te worden. Een echte aanrader. Playa Da Aro, als je van een mooie boulevard houd, en strand...dan is dit zekee een aanrader. Van brede stranden tot mooie kleine baaien. En Barcelona...ja Barcelona betekend veel voor mij. Veel gezien en meegemaakt.

Gereisd met vrienden in juli 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,2

Een ik-miste-mijn-zusje-heel-erg tripje.

  • Spanje
  • 21 January 2016

Afgelopen september ben ik voor de tweede maal afgereisd naar Mallorca. Mijn zusje liep daar stage, en ik miste haar zo vreselijk dat ik mijn baan opgezegd heb om naar toe te kunnen gaan. Zij verbleef in Cala d'Or. Het zuid-oostelijk gedeelte.. Daar kan El Arenal zeker niét aan tippen! We hebben enorm genoten samen van de prachtige 'cala's' oftewel baaitjes, de 'hippie'-achtige stranden, en de enorm fijne mentaliteit van de mensen op dit prachtige eiland.
We hebben een autotje gehuurd, zijn via 'route de soleil' naar Cape Formentor gereden, het einde van de wereld! Het begin van de hemel.. Adembenemend mooi.. Het ontroerd me als ik eraan terug denk.

Naast Palma zijn er nog ontzettend veel verassende bezienswaardigheden wat wel eens meer vermeldt zou mogen worden door reisorganisaties. Met zijn prachtige landschappen, hooge gebergte en romantische stranden blijft Mallorca voor mij favoriet.. Als vakantiebestemming, maar hopelijk over een tijdje ook als woonplaats!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,3

Heel mooi eiland

  • Spanje
  • 21 January 2016

auto gehuurd en het eiland verkend, helaas geen mooi weer

Gereisd met partner in april 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
6,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

5,5

Stedentrip Valencia

  • Spanje
  • 21 January 2016

Een stedentripje valencia is zeer aan te raden, mooie stad waar oud en nieuw word gescheiden door een super mooi en groot park waar je je iedere dag kan vermaken. Ons hostel dat in het oude gedeelte lag was mooi verzorgd. Op iedere hoek van de straat is wel iets te eten te vinden en er is een hoop te doen. Huur een fiets en verken de stad. Bezoek de mooie historische gebouwen of ga lekker na het strand. Of ga naar de dierentuin echt een aanrader!!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
5,0
Stranden
6,0
Steden
6,0
Eten & drinken
4,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

4,3

Amazing madrid

  • Spanje
  • 20 January 2016

Met moederlief alle schitterende kathedralen, kerken, parken en musea gezien. Alles is makkelijk bereikbaar met de metro. Vriendelijke mensen die ons graag op weg hielpen.

in mei 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
4,0
Cultuur
5,0
Stranden
1,0
Steden
6,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

8,5

Een vakantie om nooit te vergeten

  • Spanje
  • 19 January 2016

Heb veel aan het strand gelegen en genoten van de heerlijke zon en zee

Gereisd met partner in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Mooie familievakantie naar Meloneras Gran Canaria

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 16 January 2016

Het was een familievakantie naar Gran Canaria. Het hotel lag 15 minuten lopen van het gezellige Maspalomas.
Het H10-hotel was erg gastvrij en geen vraag was hun te veel. Wij hebben een geweldige vakantie gehad

Gereisd met partner in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,5

Schitterende strandvakantie

  • Spanje
  • 15 January 2016

Heerlijk op t strand gelegen en verschillende bezienswaardigheden bezocht.

Gereisd met partner in juni 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
4,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

5,8

Fuerteventura: schitterende stranden, weinig te beleven

  • Spanje
  • 15 January 2016

Schitterende strandwandelingen gemaakt met een prachtige blauw zee op de achtergrond. Verder niet veel te beleven je kunt savonds niet naar een gezellig dorpje. Dus savonds vooral op het resort gezeten. Wel waren de resorts allemaal prachtig en zo groot dat het eigenlijk dorpen opzich waren. Dus kortom ga voor een super relaxte vakantie met mooie stranden naar Fuerteventura

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
1,0
Steden
4,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
4,0
Reiziger icon

9,8

Mallorca

  • Spanje
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met Corendon
  • 15 January 2016

In de zo'n gelegen en mooie dingen gezien zoals mooie bergen gezellige winkels en stranden

Gereisd met partner in september 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,5

Gran canaria was een échte vakantie

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 12 January 2016

Op Gran canaria is er voor ieder wat wils, voor jong en oud is het een geweldig eiland. De temperatuur is erg aangenaam, je bent er haast altijd verzekert van warm, droog en zonnig weer. Wij zelf hebben een auto gehuurd om de bergen in te gaan, dit was een unieke ervaring. Op het hoogste punt hebben wij Tenerife zien liggen, onderweg kwamen wij langs dorpjes en stadjes waar we het échte Gran canaria hebben ervaren.

Gereisd met partner in juli 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
10,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,2

Fuerteventura/ Lanzarote weekje zon in de winter!

  • Spanje
  • 12 January 2016

Samen met een vriendin naar Fuerteventura geweest om er even tussenuit te zijn in de winter.
Heerlijk weer voor de tijd van het jaar. Goede temperatuur om het eiland te bekijken.

Gereisd met partner in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,7

Een familie vakantie naar Spanje

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met TravelBird
  • 12 January 2016

Mijn oma woont er samen met haar partner en ik en mijn moeder gingen er heen voor iets langer dan een week, na het het opnieuw kopen van een vleigticket aangezien we perongeluk de verkeerde datum hadden (dit was onze eerste vakantie ooit) kon onze reis beginnen, en wat hebben we genoten, warm weer, lekker eten en een heerlijk zwembad. Lekker geshopt en tot rust gekomen. Ik zou graag naar italie gaan.

Gereisd met partner in juni 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
4,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

5,5

Van alles wat

  • Spanje
  • 12 January 2016

Spanje, een erg afwisselend landschap en voor ieder wat wils! Mooie uitgaans gebieden en heerlijke stranden. Maar ook voor de mensen die liever wat zien is het prachtig. Neem bijvoorbeeld Barcelona! Een stad waar je geweest moet zijn!

Gereisd met vrienden in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
5,0
Stranden
6,0
Steden
6,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

9,0

Love barcelona

  • Spanje
  • 12 January 2016

Barcelona is one of those innovate cities that can bring out the artist in anyone. All of a sudden we are photographers, painters, writers, film makers or just plain old philosophers. Read here as famous people have their say about Barcelona.

In Barcelona, things seem so different. For example, I know that it’s traditionally the least Spanish city, but you’d never know they had a monarchy, coming here as a tourist – as opposed to the U.K., where the Queen is probably the best-known animal, vegetable and/or mineral going when it comes to overseas visitors.


Best regards
Eefje smit

Gereisd met partner in juni 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,8

Een relaxe vakantie

  • Spanje
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Corendon
  • 12 January 2016

Wij zijn naar Mallorca geweest, het plaatsje calas de mallorca. Wat een natuur! De rotsen bij de stranden zo mooi en hoog waar je een keer vanaf móet springen. Het water zo helder en de mensen zo vriendelijk. Wat zou ik graag terug willen

Gereisd met vrienden in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
6,0
Stranden
8,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

9,2

Een zonovergoten, indrukwekkende vakantie in Spanje.

  • Spanje
  • 12 January 2016

In 2013 ben ik met vrienden in Spanje geweest. Dit was de leukste en mooiste vakantie die ik me kan herinneren. We hebben op scooters het eiland bekeken, van de natuur genoten en op verschillende stranden gelegen. Daarnaast hebben we verschillende steden bezocht en in elke stad natuurlijk wat gegeten of een drankje gedaan met hier en daar een feestje tot in de late uurtjes. Het was in een woord fantastisch! Ik zou dit graag met mijn vriend, die nog nooit in Spanje is geweest, nog eens over willen doen.

Gereisd met partner in mei 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,2

Stedentrip Barcelona

  • Spanje
  • 12 January 2016

Opzoek naar een leuke stedentrip? Ga dan zeker naar Barcelona. Bezoek het voetbalstadion Camp Nou, ga naar Park Güell, bezoek Segrada familia(dit is vanaf de buitenkant al mooi om fotos te maken) en wat zeker een aanrader is is Fonte Magica een indrukwekkende fontein! Je kunt winkelen op de Ramblas alleen is dit erg toeristisch. Een aanrader is winkelcentrum Maremagnum! En bij het strand zit een leuk (zitten er overigens meerdere)tapasrestaurantje Tapa Tapa. Veel plezier in Barcelona!

Gereisd met vrienden in augustus 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Heerlijk !

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met D-reizen
  • 12 January 2016

Samen met een vriend ben ik een week in Benalmadena geweest eind februari/begin maart. Zelfs deze tijd van het jaar was het hier heerlijk weer. Wij verbleven in hotel Sirocco. We zijn ook een dag naar Gibraltar geweest, een echte aanrader! Ik heb een fantastische vakantie gehad. We zijn ook nog een dag naar Ronda geweest, een oude stad op grote hoogte met onder andere een stierenring. Het eten was er lekker en het hotel waar we verbleven was ook heel mooi! Kortom een echte aanrader!

Gereisd met partner in februari 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,0

Genieten

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met Corendon
  • 11 January 2016

Strand op 20 meter van je hotel en genieten met een cocktail!

Gereisd met vrienden in juli 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

"De heerlijke samen-even-weg vakantie"

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 10 January 2016

De eerste vakantie samen met mijn lief naar Mallorca. Best spannend allemaal! Op schiphol aangekomen stond alles keurig aangegeven en de vliegreis was erg fijn.
Eenmaal op Mallorca aangekomen stond er een mannetje van TUI op ons te wachten om ons naar de bus te begeleiden. Het was een uurtje rijden naar het hotel door prachtige natuur. De busrit was gelijk een soort tour! We werd en voor ons hotel afgezet. We kregen een mooie kamer die er schoon uitzag. Die middag zijn we gelijk op ontdekking uit gegaan, want alle stranden en restaurantjes waren op loopafstand. Een dag later kwam de hostess allerlei informatie geven van dingen die er die week te doen waren. We hebben 2 uitstapjes geboekt: 1 dag naar Palma de Mallorca, en 1 dag met de bus naar het noorden van het eiland. Beide trips waren super geregeld! Voor de rest een heerlijke samen-even-weg vakantie gehad, die heel goed geregeld was. Aan het einde van de week werden we weer opgehaald bij ons hotel. De terugreis verliep ook fijn.

Bedankt TUI voor de goede zorgen.

Gereisd met partner in april 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,7

Prachtige stranden!

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 10 January 2016

Als je graag naar bijzonder mooie, fijne en schone middellandse zee stranden wil... ga dan naar Mallorca. De prachtige rotspartijen aan de zijkanten van iedere 'cala' zijn indrukwekkend. Aanrader!

Gereisd met partner in april 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,0

Leuk voor jongeren

  • Spanje
  • 09 January 2016

Wij waren in El Arenal maar is echt wat je op internet overal kan vinden : een jongerenoord. Je hebt echte nederlandse uitgaansplekken en er is weinig moois en cultureels hier. We waren wel vanuit Palma met een historische tramlijn naar het mooie dorpje Port de Soller geweest, een echte aanrader!
Overigens was Corendon een prima vluchtmaatschappij en touroperator voor de prijs-kwaliteit verhouding.

Gereisd met partner in augustus 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
5,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

7,5

Mallorca met vriendinnen

  • Spanje
  • 09 January 2016

In de week dat wij gingen hebben we veel regen gehad. De dagen dat het wel mooi weer was, was het wel erg genieten aan de stranden. We hadden veel uitjes gepland, alleen dat was eigenlijk alleen te doen met mooi weer. Dus door pech hebben we minder kunnen doen. Er valt dus met slecht weer niet heel veel te doen. Qua uitgaansgelegenheden was het wel erg leuk. Veel Nederlanders en leuke kroegen.

Gereisd met vrienden in augustus 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
6,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,7

Een geweldige vakantie in Costa Brava

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 08 January 2016

Spanje is niet erg ver weg, maar toch een wereld van verschil met Nederland. Het klimaat is altijd goed en er zijn veel bijzondere bezienswaardigheden.

Gereisd met partner in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,8

Spanje een veelzijdig land

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis
  • 08 January 2016

In Spanje is het gemakkelijk om een auto te huren en lekker je eigen gang te gaan. Vraag aan de lokale bevolking wat de moeite waard is!!! Zo kom je op plekken die zo mooi zijn of je komt in restaurants waar je heerlijk kunt genieten van de Spaanse keuken. Spanje is compleet voor een super vakantie!!!

Gereisd met gezin in juni 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,5

Me gusta españa!!

  • Spanje
  • Autorondreis Autorondreis met TUI
  • 08 January 2016

Heerlijk rond getourd door zuid spanje echt de mooiste steden bezocht zoals sevilla en granada met een mix van strand vakantie maakte dit de reis perfect. Mijn vriend en ik zijn verliefd geworden op spanje en we keren nu heel vaak terug om even te genieten van de lekkere tapas y cervesas!

Gereisd met partner in augustus 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,3

Een te leuke familievakantie

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 08 January 2016

Wij hebben verschillende activiteiten gedaan tijdens onze reis. Alles was super goed geregeld en het eten was ook perfect! Een erg leuke vakantie voor herhaling vatbaar!

Gereisd met gezin in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

6,7

Fuerteventura met mijn zus

  • Spanje
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 08 January 2016

We hebben een jeepsafari gedaan en vulkanen bekeken op Lanzarote. Het was een hele leuke vakantie!

in juni 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
6,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,8

Heerlijke strandvakantie

  • Spanje
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 08 January 2016

auto huren en eiland verkennen

Gereisd met partner in september 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,8

Spanje is geweldig!

  • Spanje
  • 07 January 2016

Wij, een vriendin en ik, zijn samen naar Blanes geweest. Niet een typische stapvakantie. In tegendeel; we zijn naar een heel gaaf waterpark geweest mocht je van avontuur houden. We hebben genoten van de practige stad Barcelona. Dat moet je een keer hebben gezien! En dan hebben we het nog niet over de over heerlijke pasta's en pizza's. Wij hebben de beste vakantie van ons leven gehad!

Gereisd met vrienden in juli 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Super leuk

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met TravelBird
  • 07 January 2016

Ik vond daar super leuk omdat het daar zo veel te zien is en uiteraard mooi weer

Gereisd met gezin in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,2

Barcelona 2015

  • Spanje
  • 07 January 2016

Barcelona gecombineerd met een dagtrip naar Blanes. Goed te doen met de trein. De botanische tuin: Mar i murtra is echt de moeite waard. Prachtige natuur. Het kasteel sant Juan mag je ook niet missen! Ook hebben we een dagtrip gemaakt naar het klooster Montserrat, heel hoog in de bergen. Hier hebben we flink door de bergen gewandeld. Het was super! Een stedentrip gecombineerd met dagjes zon, zee en strand. Wat wil een mens nog meer.

Gereisd met gezin in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
6,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,0

Gran Canaria met mijn vriend, all inclusive hotel voor volwassenen.

  • Spanje
  • 07 January 2016

Ik zou deze bestemming zeker aanraden voor stelletjes, Gran Canaria is een prachtig eiland qua natuur en omgeving en het heeft meer entertainment dan je je kunt bedenken. Wat voor gezinnen met kinderen dus ook erg leuk kan zijn, mits je in een ander hotel verblijfd dan dat wij deden. We zijn over de vulkaan gereden wat echt prachtig was, en ook heel erg leuk. Ook zijn we naar de strand duinen van Maspalomas geweest, dat leek op een soort mini woestijn wat overliep in duinen en strand, erg leuk en mooi om te zien! Het eten beviel ons ook erg goed. Onze reisorganisatie was TUIfly en alles was perfect geregeld, al met al was deze vakantie dus zeker een aanrader!

Gereisd met partner in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Lekker weer en leuke natuur activiteiten op Tenerife

  • Spanje
  • 06 January 2016

Ik ben in Tenerife geweest. Een mooi eiland. Het noorden is groener en minder toeristisch omdat er meer kans is op regen. Het zuiden is droog en toeristisch. Ik verbleef in Puerto de la Cruz en heb een excursie naar el teide (vulkaan) gedaan. Was erg mooi. Het allerbeste van de vakantie was de Masca hike. Een fantastisch mooi natuurgebied waar je in een paar uur doorheen loopt met een gids. Goede schoenen zijn wel nodig. Je begint boven in de bergen en loopt helemaal naar beneden naar de kust. Vanuit daar ga je met de boot naar het eindpunt waar de bus staat te wachten. Echt een aanrader.

Gereisd met vrienden in februari 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,0

Fuengirola Andalusie

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 06 January 2016

Ik ben al 20 keer in Fuengirola geweest en kan dan ook wel zeggen dat dit mijn favoriete vakantiebestemming in. Het is een gezellige stad in het zuiden van Spanje waar voor jong en oud veel te beleven is. Mooie stranden, heerlijke restaurants, veel winkels, uitgaansgelegenheid en een heerlijke vakantiesfeer. Alle omliggende steden zijn gemakkelijk te bereiken met de metro en het is allemaal betaalbaar. Echt een aanrader als je van zon zee en stand houdt.

Gereisd met partner in juli 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,8

Tenerife met gezin

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met D-reizen
  • 06 January 2016

Vooral veel zwembad en strand! Accomodatie was perfect. Reis en organisatie super. Eten buitengewoon goed. Ook omdat ik er gewoond heb was het leuk om weer "thuis" te komen!

Gereisd met gezin in mei 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,0

Een prachtige omgeving

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met Corendon
  • 05 January 2016

We hadden een appartement in Fuengirola. Een schitterende plaats met treinstation vlakbij waardoor je zelf leuke goedkope trips kunt maken. Hele vriendelijke en gastvrije bevolking en heerlijk eten en betaalbaar.
Ook zijn we naar Gibraltar geweest apart maar viel ons tegen.

Gereisd met partner in mei 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,5

Een gezellige vakantie met vrienden voor zon, zee, strand en drankjes!

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met D-reizen
  • 04 January 2016

Wij zijn samen naar Spanje gegaan om te genieten van het mooie weer en om lekker tot rust te komen, maar ook om 's avonds drankjes te drinken en te genieten van het uitgaansleven. Wij hebben voor Mallorca gekozen omdat dit geen zon - zuipen - ziekenhuis idee is, maar daarnaast ook veel mooie plekjes te bieden heeft. We hebben grotten bekeken en zijn met een auto het eiland gaan verkennen. Buiten dit bruisende uitgaansleven biedt Mallorca namelijk prachtige plekken zoals mooi baaien en ontzettend vriendelijke en lieve mensen op het eiland!

Gereisd met vrienden in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
6,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,5

Gezin s ries naar spanje

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 04 January 2016

lekker in de zon gelegen en een beetje de toerist uit gehangen

Gereisd met gezin in januari 2012
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

4,3

Lloret de mar

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 04 January 2016

Veel clubs en winkeltjes. Leuk om met een vriendengroep heen te gaan voor een echte feest vakantie. Daarnaast is Barcelona goed te bereiken met de bus, als leuk uitstapje tussendoor.

Gereisd met partner in augustus 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
4,0
Cultuur
4,0
Stranden
4,0
Steden
5,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
4,0
Reiziger icon

8,0

Heerlijke relaxte vakantie

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 04 January 2016

gezien: veel strand en veel zee. indrukwekkend: de Teide. natuur: La Gomera

Gereisd met partner in februari 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
6,0
Stranden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Week Tenerife

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 04 January 2016

Week zon, zee en.strand.
Heerlijk eiland ook om rond te toeren met de auto.
mooie natuur ,mooie stranden ,veel vertier ....we gaan zeker een.keer terug.

Gereisd met partner in april 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,8

Heerlijke strandvakantie

  • Spanje
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 04 January 2016

Mallorca heerlijk eiland, strand ,zon ,uitgaan voor iedereen jong en oud.
Goed verzorgde reis met tui.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,3

Van cultuur tot strand, van voetbal tot tapas!

  • Spanje
  • 09 March 2015

Barcelona is echt een aanrader! Je hebt daar alles! Strand, winkels, terrasjes, bezienswaardigheden, wandelroutes, bergen maar vooral de zon! Het openbaar vervoer is super geregeld. Met de metro kom je snel van de ene locatie naar de ander. Erg overzichtelijk als je eenmaal weet hoe dit werkt. Wij hebben een Hola BCN kaart (te koop bij metro stations) gekocht. Hier kun je onbeperkt mee reizen. Toen wij er waren was het gezellig druk. 's morgens en 's avonds is het in februari nog best fris in Barcelona. Overdag als de zon schijnt al echt voorjaarsweer! Aanrader: park guell (entree ticket is niet perse nodig.) Om het park heen liggen geweldige wandelroutes waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Ook de kabelbaan bij de haven richting de berg Montjuic is aan te bevelen. Schitterend uitzicht! Wij hebben ook een bezoek aan Camp Nou bezocht. Erg leuk om een keer een erg groot stadion van binnen te bekijken. Kortom Barcelona is echt een aanrader. Geweldige stad!!!. Mijn tip is een stadswandeling o.l.v. gids. Hij weet veel van de stad en gaf ons na de stadwandeling ook nog per mail informatie over bezienswaardigheden.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,7

Spanje is de ideale bestemming voor iedereen!

  • Spanje
  • 09 March 2015

Wij zijn naar Spanje geweest om te relaxen. Lekker genieten van het prachtige strand en uitzicht. Ook zijn wij naar verschillende Spaanse markten geweest waar we erg veel te weten zijn gekomen over de Spaanse cultuur. Ik vond dit erg indrukwekkend, dit omdat ze eten op een hele andere manier maken, maar ook dat ze een fiesta hebben (in de middag slapen). Ik zou deze bestemming (Cran Canaria) zeer zeker aanraden, en als tip geef ik mee, bezoek zeker de marktjes en geniet van het prachtige strand!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,2

Arke, gewoon goed! Top bestemmingen, top prijzen!

  • Spanje
  • 08 March 2015

Gran Canaria, Maspalomas. Heerlijk strand, uitwaaien op de boulevard, lekker eten en voldoende vertier in de omgeving! Altijd een prima temperatuur, echt genieten! Willen dit jaar graag Tenerife proberen.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,2

Een heerlijke vakantie op Tenerife

  • Spanje
  • 08 March 2015

Wij zijn naar de dierentuin geweest. Naar het strand! We hadden een heel mooi hotel, goeie service. Ook zijn we naar een waterpark geweest (dat was heerlijk)

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,2

Tenerife

  • Spanje
  • 08 March 2015

Hele leuke vakantie gehad. Veel excursies gedaan zoals jeepsafari, catamaran excursie op zoek naar dolfijnen en ook gezien! , bobdiving hele gave ervaring ! , Loro Parque met een rondleiding achter de schermen. Erg leuk om op terug te kijken en zeker een aanrader !

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,3

Heerlijke strandvakantie in Spanje!

  • Spanje
  • 08 March 2015

Als stel zijn we naar Santa Susanna geweest. Het was erg leuk. Mooi hotel, ze spreken er Nederlands wat altijd handig is! :) Arke organiseert veel activiteiten. Zijn naar Barcelona geweest en naar Marineland geweest. Zijn echt twee aanraders!!

Het strand is mooi, het eten is heerlijk we hebben echt genoten.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Ontspannen genieten uitrusten en heerlijk

  • Spanje
  • 08 March 2015

zon zee strand en eten

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,5

Andalusië is prachtig

  • Spanje
  • 07 March 2015

Andalusië is een prachtige omgeving. Lekker touren door de bergen, lunchen in de witte dorpen zoals Frigiliana en Comares. Op bezoek bij Alhambra of lekker wandelen door de dorpjes/steden aan de kust zoals Nerja, Málaga, Mijas. Echt genieten!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

10,0

Top vakantie, super land!

  • Spanje
  • 06 March 2015

Tenerife; het loro Parque en Siam park zijn een must see!! De orka show is geweldig! Daarnaast ook El Teide met de toeristische route als je een auto huurt, veel mooie uitkijkpunten en uiteindelijk met de kabelbaan naar boven voor een geweldig uitzicht. Strand is ook super, met activiteiten als dansen. Wij hebben ook de jetski en andere water activiteiten gedaan. Het was een onvergetelijke vakantie!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,8

Pubis atheïst place to be

  • Spanje
  • 06 March 2015

Ibiza is echt niet alleen voor party people . Je kunt er een heerlijke vakantie hebben .
Mooie stranden , mooie natuur , mooie stad , heerlijk eten en drinken . En wat ik heel belangrijk vindt op Ibiza hebben ze respect voor dieren . Er heerst nog echt een hippy mentaliteit . Alles kan en alles mag

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,8

Fantastische vakantie

  • Spanje
  • 05 March 2015

Fuerteventura in één woord fantastisch!
Super mooie stranden en een fantastisch hotel. Een aanrader is de katamaran.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,7

Spanje, Heerlijk warm en toch Europees

  • Spanje
  • 05 March 2015

Spanje, niet ver weg en toch heerlijk weer, heerlijk eten en super leuke mensen.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Heerlijk een weekje relaxen in de zon samen met dde kids , dat is een grote wens , beter dan een weekje Nederland en maar hopen op mooi weer !!

  • Spanje
  • 05 March 2015

De stranden van Gran Canaria ......

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,5

Heerlijke strandvakantie

  • Spanje
  • 05 March 2015

Niet veel gezien maar lekker geluierd aan het strand of bij het zwembad in Pals.Op de camping waren veel aktiviteiten voor de kinderen.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Gran Canaria melonaras

  • Spanje
  • 04 March 2015

Super leuke hotels voor kinderen. Leuke terrasjes en lekker eten. 'S avonds langs de mooie kustweg slenteren naar het centrum.
Heel gezellig, hoop er weer een keer naar toe te gaan.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Vliegen met Arke naar je bestemming top

  • Spanje
  • 04 March 2015

Ik ben in Barcelona geweest top stad vriendelijke mensen en veel mooie dingen te zien. Spanje heeft mooie stranden en een lekker klimaat. Aanrader !!!!!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,7

3 maanden vrijwilligerswerk in een zwerfhondenasiel in spanje

  • Spanje
  • 04 March 2015

IK heb 3 maanden vrijwilligerswerk gedaan in Spanje, bij Turre in de buurt. Het had geen adres i.v.m. honden die dan gedumpt worden.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

8,0

Strandvakanties Spanje

  • Spanje
  • 04 March 2015

Heerlijke strandvakanties in Spanje.
Overdag lekker zwemmen, snorkelen en siësta houden op het strand.
S avonds lekker uit eten, terrasje en slenteren over de boulevard.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
6,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,0

Heerlijke zonvakantie op Mallorca!

  • Spanje
  • 04 March 2015

Ik had vorig jaar een vakantie geboekt met mijn vriend naar Mallorca. Wij zaten in het hotel "Club Martha's". Een goed verzorgd hotel voor een niet al te dure prijs. Omdat we een auto hadden gehuurd, konden we het hele eiland rond. Zo zijn we elke dag ergens anders gaan eten, hebben we een berg beklommen en zijn we naar de mooie stranden toegereden! Ik kan in ieder geval zeggen dat er op Mallorca genoeg te doen is! Mijn tip is dan ook om wel een auto te huren, sommige activiteiten zijn te ver om naartoe te gaan als je geen auto hebt!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
6,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

4,3

Gewoon simpel misschien maar zelfs daar kun je op en top genieten daar hoef je niet de halve wereld voor over blij en dankbaar al dat je daar heen mag en kunt

  • Spanje
  • 04 March 2015

Spanje is gewoon een mooi om lekker samen te genieten wandele ondekken of gewoon een dagje strand samen. Savons langs de winkeltjes slenteren en op een terasje aan het water of bij zonsondergang heerlijk eten. En proosten op ons! Gewoon spanje omdat je er van kunt genieten

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
4,0
Cultuur
4,0
Stranden
5,0
Steden
4,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
4,0
Reiziger icon

8,7

Heerlijk met kinderen. Vanalles wat stad,strand,cultuur etc

  • Spanje
  • 03 March 2015

Barcelona erg mooie stad. Waar je na 1 keer niet bent uitgekeken.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,3

Een heerlijke gezins- vakantie naar zuid-spanje met altijd mooi weer heerlijk !!

  • Spanje
  • 03 March 2015

er is zoveel te doen en te zien ad Costa del sol voor iedere leeftijd van de mooie witten dorpen in mijas tot de heerlijk stranden van fuengirola en torremolinos maar natuurlijk ook de rijkdom vd de mensen in marbella met de prachtige haven met mooie boten,auto,s en winkels heerlijk om dit eens te zien maar ook de dierentuinen,pretparken en natuurlijk aquaparken zijn voor een vakantie met een gezin een echte aanrader !! kort om de Costa del sol heeft alles wat een geweldige vakantie nodig heeft ook de heerlijke boulevards met tal van leuke winkels en niet te vergeten de heerlijke restaurants voor heerlijke tapas en Spaans eten maar ook Nederlands eten is voldoende verkrijgbaar dus ik zeg op vakantie naar een heerlijk zonovergoten plek waar het zo mooi en echt fantastische is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,2

Stedentrip van 4 dagen

  • Spanje
  • 03 March 2015

Prachtige openbaar vervoer netwerken, veel te bezoeken, goedkoop eten, lekker winkelen.....Ja was zeker de moeite waard

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
6,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,8

Heerlijk eiland

  • Spanje
  • 03 March 2015

Gek van snorkelen?? Nou dan zit je op Mallorca goed, gezellig. Al is het 27 jaar geleden. Daarom zou ik met de reischeque er graag weer Naar toe gaan, nu samen met mijn dochter van bijna 13

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
6,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,5

Heerlijke vakantie tussendoor

  • Spanje
  • 03 March 2015

Heerlijk genoten van het mooie weer in januari. In 1 dag van 25 graden bij het hotel naar 3 graden op de top van de Teide.
Ook een bezoek aan het mooie Loro Parque mocht niet ontbreken, wat een super netjes onderhouden park is dit.
Logeren deden we niet in het drukke Playa de las Americas, maar een 20 minuten noordelijker in Playa arena,
Lekker rustig en een mooie omgeving.
Kortom een heerlijke vakantie zo tussendoor!!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Gewoon een heerlijk vaderland

  • Spanje
  • 03 March 2015

Ik heb veel gezien en gedaan, nu wil ik mijn dochtertje laten zien waar haar Spaanse opa vandaan komt

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,8

Heerlijke strandvakantie op Tenerife

  • Spanje
  • 03 March 2015

Heerlijke strandvakantie op Tenerife. De mensen op het eiland allemaal even vriendelijk geen last van mensen die vanalles verkoopen op het strand. Zwart zand maar ook dat niet storens, heel veel heerlijke restaurants en het is daar compleet genieten.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

7,7

Van mooie stedentripjes tot feestvakanties, Spanje heeft het allemaal.

  • Spanje
  • 02 March 2015

een weekje luieren en cultuur snuiven in Málaga. En een weekje losgaan op de beste beats in Salou!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,7

Heerlijke bestemming, dichtbij maar toch zo ver weg.

  • Spanje
  • 02 March 2015

Madrid en Barcelona zijn als Amsterdam en Rotterdam. Maar dan in spanje en met heerlijk weer. 2 totaal verschillende steden, maar door het heerlijke weer, eten en de taal toch zo hetzelfde. Het blijft een van mijn favoriete landen. Zelf heb ik een tijdje in Barcelona gewoond, dus dat blijft m'n nummer 1

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Te mooi om niet heen te gaan

  • Spanje
  • 26 February 2015

De beklimming van de preikestolen, de wandeling naar de gletsjer, de ooh momenten na elke bocht. Dit land is te mooi om nooit geweest te zijn!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Barcelona is lekker eten, cultuur en heerlijk weer!

  • Spanje
  • 26 February 2015

Wat ik me vooral van Barcelona kan herinneren; zijn de lekkere tapas-hapjes, de prachtige Sagrada Familia en andere Gaudi-gebouwen en natuurlijk het heerlijke weer. Een wandeling over het strand, flaneren over de Ramblas; shoppen in de winkelstraten: alles kan op loopafstand. Je hoeft je geen minuut te vervelen in Barcelona!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,5

Voor ieder wat wils in Benidorm

  • Spanje
  • 25 February 2015

Heel verassend is 'Benidorm ,

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,8

Ola

  • Spanje
  • 25 February 2015

Ik raad Benidorm aan

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,8

La Palma: Isla Bonita

  • Spanje
  • 24 February 2015

Wandelaars, rustzoekers en natuurliefhebbers opgelet... La Palma is voor jullie de bestemming. Hier vind je geen massatoerisme, witte zandstranden, een rijke cultuur of wild uitgaansleven. La Palma heeft wel een overweldigend mooie natuur die je uitnodigt je wandelschoenen aan te trekken of per boot de Atlantische Oceaan te verkennen. Ondanks dat La Palma een klein eiland is heeft het vele gezichten. Een bergketen splits als het ware het eiland in tweeën. Aan de westkant is het vaak zonnig, aan de oostkust vaak wisselvallig. Nog nooit zag ik ergens zulke mooie wolken als in Parque Nacional de Caldera de Taburiente. De zoutvlaktes bij de Fuencaliente tekenen prachtig wit af tegen de zwarte rotspartijen. De natuurzwembaden 'Charco Azul' en 'La Fajana' zijn fijne plekken om te zwemmen. Een bezoek aan de Roque de los Muchachos, het hoogste punt van het toch al steile eiland, is zowel overdag als 's avonds de moeite waard. Hier bevindt zich een grote sterrenwacht en niet voor niets. La Palma heeft door strikte regels over lichtvervuiling een prachtige sterrenhemel. Overdag kun je vanaf het uitkijkpunt buureilanden La Gomera en Tenerife zien liggen. Vanuit de haven van Tazacorte hebben we twee boottochten gemaakt met de Fancy II. Tijdens beide tochten speelden grote groepen dolfijnen rond de boot. Door de glazen wanden in de onderkant van de catamaran kun je de dolfijnen onder water zien spelen. La Palma is met niets te vergelijken dat ik ooit heb gezien. Misschien dat het eiland daarom wel een bijzonder plekje in mijn hart heeft gekregen.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Zon, stad, strand... Barcelona

  • Spanje
  • 24 February 2015

Barcelona bezit alle ingrediënten voor een perfecte stedentrip. Een heerlijk klimaat, aardige bevolking, mooie bezienswaardigheden, prachtige parken, een heerlijk strand en lekker eten. De stad is gemakkelijk per voet, openbaar vervoer en kabelbaan te verkennen. Vanuit de verschillende kabelbanen heb je prachtig uitzicht over de haven en de stad. Een kabelbaan brengt je naar Castell de Montjuic, een mooi kasteel, hoog boven de stad gelegen. In Parc de la Ciutadella kun je heerlijk mensen kijken en vind je de prachtige fontein de la Cascade. In Parc Guell waan je je in een tropische variant van de Efteling, met de schattige huisjes en prachtige versieringen. Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Camp Nou en het Olympisch stadion. Op warme dagen en zwoele zomeravonden is het goed toeven aan het strand.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,3

Spanje

  • Spanje
  • 23 February 2015

Naar Barcelona geweldig die kunstschatten en naar Palma ook heel mooi rondrit door de stad met een open bus Kerk bezocht in Spanje zijn kunstschatten die je niet vergeet

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,5

Spanje nr 1

  • Spanje
  • 22 February 2015

Allereerste buitenlandse vakantie was naar Spanje en blijft favoriet! Lekker weer, mooie omgeving en leuke bevolking!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,7

Sublime

  • Spanje
  • 21 February 2015

Voornamelijk veel steden gezien. Barcelona, Bilboa en Madrid hebben het meeste indruk gemaakt. Iedere stad heeft zijn eigen charme en warmte. Ik kan niet wachten om de rest van Spanje te ontdekken, want dit smaakt naar meer!

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Spanje is altijd mooi en leuk, wat je ook gaat doen!

  • Spanje
  • 21 February 2015

Spanje is een land waar ik mijn hart stiekem wel een beetje aan verpand heb. Wat je ook wil doen, het kan daar. Er zijn prachtige stranden, leuke steden, historische steden, culinaire plaatsen en een hele fijne cultuur. Ik ben in het zuiden geweest rondom Malaga en Granada, maar ook in Barcelona. Mijn partner is in Valencia geweest, Seville en ook Barcelona. Alles zag er stuk voor stuk prachtig uit. Vooral historisch/cultureel kun je hier veel zien, als je van oude gebouwen en geschiedenis houdt zit je goed in Spanje. Tevens culinair gezien vind ik het er fantastisch door de lokaal kleine (familie)restaurantjes die je er kan vinden en ook de tapas en pintxos, delicious! Winkelen, zonnebaden, cultuur snuiven, geschiedenis zien, lekker eten, vriendelijke mensen, lange vakantie of stedentrip, alles kan en ik zeg doen!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
6,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Fuerteventura

  • Spanje
  • 20 February 2015

Fuerteventura is echt een vakantie om bij te komen van alle drukte. Mooie witte stranden om van te genieten, heerlijke tapas restaurantjes en vriendelijke mensen.

Een auto huren is echt super om te doen. Van noord naar zuid trekken, wat een verschil in landschappen. Erg indrukwekkend!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,8

Gezellig naar Ibiza

  • Spanje
  • 19 February 2015

The place to be, en dat is al jaren zo. De sfeer op het eiland is niet te evenaren!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
6,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,7

Ibiza, San Antonio

  • Spanje
  • 19 February 2015

Indrukwekkend was de zonsondergang bij Mambo, echt kippenvel, mensen klappen als de zon ondergaat. Hippiemarkt bezocht, stranden bezocht en rondgereden, echt een geweldig eiland, waar ik mijn hart verloren heb.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Spanje is voor iedereen

  • Spanje
  • 19 February 2015

Voor jong en oud, Spanje is voor iedereen het perfecte vakantieland. Tevens fijn dat er in Spanje goed rekening wordt gehouden met glutenvrij eten.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Zo dichtbij maar zo veelzijdig

  • Spanje
  • 19 February 2015

Zuid spanje, cultuur, prachtige omgeving zoal bergen, en of stranden. Heerlijk eten vooral de verse vis. Pittoreske stadjes en musea. Voor heel ons gezin geweldig geweest.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

5,0

Surprise

  • Spanje
  • 19 February 2015

Met de camper afgereisd naar Spanje camping opgezocht aquarius in rosas. Daar hebben wij lekker gezwommen en spelletjes gedaan de omgeving verkend en wandelingen gemaakt rondom de camping.
Ook hebben wij uit gegeten en naar het centrum van Rosas geweest en iedere dag een paar uurtjes op het strand gelegen.
Ook zijn wiij aan de costa brave geweest en langs het strand gelopen souvenirs gekocht en de bergen ingeklommen. Ik moet zeggen dit is voor herhaling vatbaar. Deze vakantie was een surprise voor mijn moeders verjaardag en ook zij had ervan genoten.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
5,0
Stranden
5,0
Steden
5,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

8,7

Mallorca

  • Spanje
  • 18 February 2015

Mallorca, een prachtig eiland waar ik gelijk verliefd op ben geworden! Een heerlijke temperatuur met altijd een beetje wind. Zeer vriendelijke mensen, leuke winkeltjes en heerlijke restaurantjes. Prachtige stranden en baaien. Ik heb hier een super vakantie gehad en ik zou elk moment terug willen..

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,8

Barcelona.....heeeerlijke stad

  • Spanje
  • 18 February 2015

1x in Barcelona geweest en je wil weer terug.
Geweldige stad, tapas eten, slenteren door de straatjes, terrasjes
Een stad met alles. Strand, bergen, winkelen.
Ook het uitgaansleven is prima. Uit eten, dansen, wat je maar wil.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Heerlijk vakantie land!!!

  • Spanje
  • 18 February 2015

We gaan graag naar Spanje
voor de zon en cultuur we gaan graag iets bekijken of naar een markt
Het is telkens weer of we thuis komen
zo voelen wij ons op ons gemak in Spanje
alles kan en niets hoeft

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,5

Een ontdekkingstocht door Andalusië

  • Spanje
  • 18 February 2015

Afgelopen zomer heb ik een aantal weken in het adembenemende Andalusië doorgebracht. Dit gedeelte van Spanje barst van de historische bezienswaardigheden, mooie landschappen en het heeft een interessante cultuur. Ik heb o.a. Sevilla, Granada, Cordoba en Málaga bezocht. In deze steden is nog veel te zien van de Moorse overheersing die ooit heeft plaatsgevonden en daardoor heeft alles een Arabisch sfeertje. Bewonder het Plaza de España in Sevilla, dwaal rond in het Al Hambra in Granada, breng een bezoek aan de moskee/kathedraal La Mezquita van Córdoba en maak een fietstocht door de veelzijdige stad Málaga. Kortom een rondreis door Andalusië vergeet je nooit meer!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

5,2

Spaanse zon staat voor genieten

  • Spanje
  • 18 February 2015

Spanje is een heerlijk land om naartoe te gaan. Lekkere temperatuur, mooie stranden maar ook prachtige culturele steden. De mensen zijn ontzettend vriendelijk tegen kinderen en helpen je graag!

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
4,0
Cultuur
5,0
Stranden
6,0
Steden
6,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
4,0
Reiziger icon

7,3

Canarische eilanden Lanzarote en gran canaria

  • Spanje
  • 18 February 2015

Reeds 2 eilanden bezocht waarvan ik Lanzarote het mooist vond. Daar zaten we in hotel Fariones playa en dat is een heel goed hotel direct aan het strand en bij de boulevard. Veel leuke excursies gedaan waaronder het rond rijden door het vulkaanlandschap, ontwerpen van Cesar Manrique bekeken (ontwerper van het eiland) en met de onderzeeboot een duik gemaakt wat ook heel bijzonder was. Veel vissen gezien en wrakstukken. Op de boulevard heel veel lekkere restaurants waaronder een goede Mexicaan. Helaas wel veel proppers. Wil gewoon lekker rustig wandelen. Dat gaat ook wel als je de kant van de zee aan houdt. Gran canaria heeft ook super mooie stranden en je kunt er lekker goedkoop parfum kopen. Vond het een heerlijk eiland toen ik wat jonger was. Leuke uitgaansplaatsen en heb daar ook een kamelensafari gemaakt. Was ook erg leuk! Graag zou ik nog een keer naar Tenerife gaan. Mijn oom is er 5 keer geweest en vindt het er fantastisch

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
6,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,7

Bruisend Barcelona

  • Spanje
  • 18 February 2015

Al 2 maal naar Barcelona geweest. Super mooie stad waar je heerlijk kunt shoppen, naar de granda familia kerk kunt gaan, het fc Barcelona stadion met het voetbalmuseum kunt bekijken (wat ik als vrouw toch ook wist te waarderen) , de werken van dalie kunt bekijken en natuurlijk de fontein met watershow kunt bewonderen. Zeker de moeite waard.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,7

Barcelona Citytrip

  • Spanje
  • 17 February 2015

Barcelona een bruisende stad.
Zeker ook een musthave om van alles te bezichtigen.
Telkens zie je weer iets nieuws .
Een mooi balkon met bloemen , een mariabeeld op het dak.
Wij hebben rond gereden in kleine gele auto tjes van Go car .
Een aanrader om op een andere manier de stad te zien.
Het is heerlijk toeven op de Ramblas op de vele terasjes en je kan in Barcelona heerlijk eten.
Een Citytrip om nooit te vergeten

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,7

Een mooie rondreis in zuid spanje. Gezellig om met mijn man te doen die niet meer zo goed kan lopen.

  • Spanje
  • 17 February 2015

Ik heb dit nog niet gedaan, maar zou het graag doen.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,0

Geweldig

  • Spanje
  • 17 February 2015

Ik ben op verschillende plekken in Spanje geweest, maar een weekend Barcelona is toch ook een aanrader. 2 weken geleden nog gedaan. Meteen maar een citytrip gedaan, naar de dierentuin geweest en de wedstrijd Fc Barcelona - Villarreal mee gepikt. Super gaaf..

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,2

Familie vakantie Spanje

  • Spanje
  • 17 February 2015

veel aan het strand gelegen lekker gegeten en een paar culturele dingen gedaan.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Geweldig! Rondreizen in Andalusie!

  • Spanje
  • 17 February 2015

Als je van mooie natuur en stedenbezoek houdt, dan is Andalusië is zeer de moeite waard om in rond te trekken met de auto. De hoofdstad van Andalusië is Sevilla. Een geweldige stad. Cordoba overstijgt ieders verbeelding want deze stad heeft iets magisch over zich heen. Granada kent een rijke geschiedenis. Zo zie je in deze stad bijvoorbeeld invloeden uit de Moorse cultuur. Er zijn namelijk verschillende badhuizen, overblijfselen van Moskeeën en in Granada vind je het wereldberoemde Alhambra. Ronda is een prachtige stad gelegen in de bergen. Het is één van de oudste steden van Spanje en kent daarom een rijke geschiedenis met veel cultuur. En er zijn nog veel mooi steden te bezoeken. Een aanrader

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
6,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,2

Topvakantie op Ibiza gehad

  • Spanje
  • 17 February 2015

Ibiza is niet alleen een bestemming voor de partygangers en de rijke lui. Ik heb er een topvakantie gehad, en met een auto over het eiland getourd. Het eiland ademt een hippie sfeer wat zorgt voor een heerlijke relaxte vakantie! Het eten is heerlijk, lekker eten bij familie restaurant Destino, of heerlijk bij La Bodega in Ibiza Stad. Ook een dagje naar Formentera is aan te raden net als één van de hippie markten. Daarnaast is het ook leuk om naar de kofferbakmarkt in San Jordi te gaan en op zondag bij zonsondergang naar de trommelaars op het strand in het noorden. Autohuren is echt aan te raden want zo zie je veel van het eiland. En Es Vedra heefte cht iets magisch.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

10,0

Valencia

  • Spanje
  • 17 February 2015

Echt een aanrader, zo mooi, zoveel te zien! Heerlijke combinatie van stad en strand

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,0

Lanzarote

  • Spanje
  • 17 February 2015

Wauw! Dat is Lanzarote in 1 woord.
Prachtig vulkanisch eiland met onwijs mooie vergezichten, erg gastvrije bevolking en veel gelegenheden tot winkelen, eten, touren en sporten.
Wij hebben met onze huurauto alle toeristische plekken gezien op ons eigen tempo wat echt een aanrader is.
We hadden het niet verwacht maar Lanzarote is meer, véél meer dan alleen een vulkaan...!!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
4,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,2

Weekendje Barcelona

  • Spanje
  • 17 February 2015

Wat een leuke stad , alles te beleven , niet duur .. Daar heb Ik toevalijk het beste vegetarische Restaurant ontdek en was heel Goed koop Maar heerlijk , alles vers en smalvol .. Verder de sagrada familia was indrukwekend en alles van Gaudí in de stad was gewoon heel mooi .. Ik zag niet alles dus goedde reden om ooit terug te gaan

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,5

Sevilla

  • Spanje
  • 16 February 2015

Hoe vel Ik van nl Hou , is ook duidelijk dat Ben apen Trots van mijn afkomst .
Sevilla (seville) is een prachtig stad , Met de grootste katedraal van Europa dacht Ik , en ook het oude centrum ..sporen van andere culturen zie je overal ; de mensen, de gebouwen , de taal , het eten .. De route van de witte dorpen , ronda, la Alhambra , stranden van Cadiz .. Heel Andalucía is een schat waar je kAn zo wel rusten, sporten , zonnen, cultuur ontdeken en alles doen .. Zelfs skieen in sierra nevada

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Prachtig land!

  • Spanje
  • 16 February 2015

Dit is 1 van mijn favoriete landen!! Barcelona, Playa 'd aro, Lloret de Mar elk heeft een Heerljjk strand! Lloret de mar is 1 en al feest, Playa 'd aro heeft een hele leuke winkelstraat en is super leuk voor het hele gezin, en Barcelona, die stad is geweldig!! Je kan er shoppen, heerlijk eten, uitgaan in luxe maar ook de bruine cafés zijn er genoeg! In Barcelona is meer dan genoeg cultuur te snuiven en om lekker uit te rusten op het stand om vervolgens een lekkers visje te eten in de haven, echt een top stad!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Spanje gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Spanje ervaring, reistips of reisverhalen.