Spanje ervaringen

De Spanje ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Spanje.

Er zijn 126 Spanje ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
8,0
Totaalscore

126 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
8,2

Rondreis karakteristiek Andalusie

Spanje
Groepsrondreis met Kras Reizen
22-05-2017

Veel gezien, prachtige steden, geweldige Moorse cultuurschatten. Hotels en eten soms niet daverend goed, maar de reis is dan ook niet zo duur. Zeer tevreden over gids Merijn ! Een dikke 8!

Gereisd met partner in april 2017
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
6,5

Op zoek naar de zon in Tenerife

Spanje
Autorondreis met Corendon
12-02-2017

Onze grootste frustratie was aan het begin van onze reis. We hadden een auto gehuurd maar kregen deze niet mee omdat de visa kaart niet fysiek aanwezig was. Na lang, tevergeefs, proberen onze touroperator (Expedia, stond niet in jullie lijst) te contacteren, betaalden we opnieuw een auto cash die we dan wel meekregen.
Na deze tegenslag hadden we ook een meevaller. De dag dat we arriveerden was er een groots dorpsfeest waardoor we toch enige cultuur konden opsnuiven. De straten liepen vol van mensen en karren getrokken door ossen. Er werd gezongen, gedanst maar vooral gedronken en gegeten. We ontdekten de gastvrijheid en de openheid van deze Spaanse mensen. Achteraan hadden de karren een BBQ waarop er volop vlees gebakken werd. Dit samen met een soort verrimpelde Spaanse aardappel werd uitgedeeld aan de omstaanders. We spraken de mensen en aten hun voedsel.
We verbleven in Puerto de la Cruz. Het hotel was best aangenaam al liet de service te wensen over. We hadden slechte Wifi verbinding waardoor we onze vlucht niet konden checken. De dame aan de desk kon slecht Engels en hielp ons niet verder. Het kwam erop neer: trek je plan.
Tenerife zelf heeft zijn toerisme vooral te danken aan de steeds aanwezige zon. De stranden zijn er niet super, qua cultuur is er niet veel te zien. Geen mooie oude gebouwen, maar wel toeristische shops. Vooral in het zuiden van het land. De hoofdstad heeft niet veel meer te bieden. Volgens mij waren er wel geteld twee straatjes die een beetje gezelligheid te bieden hadden. Gelukkig was ons verblijfplaats aan de meer (voor ons in ieder geval) interessante kan. Puerto de la Cruz had zijn charmes. Geen massa-aanbod aan prullaria winkels. We bezochten de zoo van Tenerife, eigenlijk bij gebrek aan culturele uitstapjes. Zeer proper, groen en mooi onderhouden. Leuk als je niet weet wat doen. Natuurlijk zijn er de leuke watersporten die je kunnen entertainen maar dit was te duur voor onze portefeuille.
De highlight van onze reis was veruit de afdaling in Masca. De uitzichten hebben ons zeker kunnen bekoren. Het is een redelijke onderneming waarvoor je je best voorbereidt. Dit hadden wij echter niet gedaan. Enkel een half litertje water, geen zonnecrème en sneakers aan de voeten. We deden er zo'n 4 uur over om beneden aan te komen. Moe, maar voldoen.

Gereisd met partner in oktober 2015
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
8,0

Mijn eerste echte vakantie

Spanje
Autorondreis
11-02-2017

Ik ben voor het eerst op vakantie geweest naar Spanje......met mijn dochter en 2 vrienden.
We hadden via vakantieveilingen een vakantie gewonnen..... dat betrof 8 dagen op een camping in Calella'
We moesten wel op eigen vervoer, dus gingen we in de auto. De reis was best lang maar ik vond het wel een avontuur. Ik heb een leuke tijd gehad. We zijn in alle buurdorpen geweest en 2x naar Barcelona.
Dat is een geweldige stad met veel mooie gebouwen zoals sagrada familia....helaas heb ik dit niet van binnen kunnen zien omdat de toegangskaartjes uitverkocht waren.
Er is nog zoveel te zien in Spanje. Ik wil er dolgraag nog een keer naartoe met mijn dochter

Gereisd met gezin in juli 2015
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
9,5

En schitterend land de Spanje ,

Spanje
Familiereis met Corendon
10-02-2017

Prachtig land en zo mooi omgeving , eten en drinken ,,,, lekker ,,, prachtig land . ik zou iedereen aanraden om naar Spanje te gaan op vakantie ....

Gereisd met gezin in juli 2016
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
8,5

Een Fantastische trip met mijn kleinzoon en derde kleinkind nar BArcelona. Alleen ik reisde nu met drie kleinkinderen en heb er nog twee.

Spanje
09-02-2017

Barcelona bekeken ,een rondrit met cars en tram 28 waar we enige gids hebben ontmoet.Hotel iets minder maar dat schreef ik jullie al in gevraagde feed back.
Prachtig kasteel en enig om met een kind van 10 originele souvenirs te zoeken. Zo maak je jezelf wel onsterfelijker ...een reis met je oma is onvergetelijk.
Wil graag met al mijn kleinkinderen een trip maken maar na de pensioengerechtigde leeftijd is het budget wel wat schraler. Op een tweeling als nummer 4 en 5 had ik dan ook niet gerekend maar ook zij willen met omie op reis.
Zou dus de cheque goed kunnen gebruiken voor een tripje met mijn klein twins

in oktober 2016
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
6,3

Blanes

Spanje
31-01-2017

Ben hier met vrienden naar toegeweest. Het is echt een jongerenbestemming. Er hangt een leuke sfeer, je kan er goed uitgaan en heerlijk op het strand vertoeven.

Gereisd met vrienden in juli 2009
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
7,0

Calella

Spanje
31-01-2017

In Calella kan je goed uitgaan, maar ook als je rustig wil genieten is dit een leuke plaats en de stranden zijn niet overvol.

Gereisd met vrienden in augustus 2008
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
7,0

Gran Canaria

Spanje
31-01-2017

Gran Canaria is een leuk en mooi eiland. Het landschap varieert heel erg van zuid naar noord, dus huur zeker een auto! De Dunas van Maspalomas zijn ook mooi om te zien, maar neem voldoende water mee en wees voorbereid om gezandstraald te worden! Playa del Ingles is een druk plaatsje, het draait voornamelijk om het uitgaan. Overdag vond ik het wel leuk maar 's avonds last van irritante proppers.

Gereisd met partner in augustus 2010
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
7,3

Excursies naar o.a. Tarragona, kasteel Papa Luna en de wereldstad Barcelona

Spanje
Groepsrondreis
16-01-2017

Tarragona maakte veel indruk.
de ruïnes van het oude Tarraco uit de Romeinse tijd, staan zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De ruïnes bestaan uit 14 aparte bouwwerken, die als één archeologische verzameling worden beschouwd.

Gereisd met partner in september 2016
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
8,0

Heerlijk land,

Spanje
Familiereis
13-01-2017

Malaga is een super stad.
Vanuit hier kun je gemakkelijk naar andere plaatsen zoals Torremolinos, Gibraltar, Tarifa, Ronda, Cadiz, Cordoba, Granada, etc.
Malaga heeft een aantal mooie bezienswaardigheden en de terrasjes zijn goed en zeker niet duur.
Voor mij is september de beste maand. De tempratuuur van de zee (en het zwembad) is heerlijk en de temperatuur van de streek is goed vol ge houden (de zomermaanden zijn bijna te warm om iets te doen).
Als je nog nooit in Malaga bent geweest, dan moet je dat zeker een keer doen!

Gereisd met vrienden in september 2016
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
8,0

Fantastische Vakantie Valencia

Spanje
12-01-2017

Bruisende stad, heerlijke tapas, groot strand, shopping queens zitten goed, leuke uitgaansgelegenheid, enorm park, dierentuin voor de kids, architectuur bij het sciencepark, veel cultuur snuiven, en genoeg activiteiten om te ondernemen waaronder abseilen.. fantastische natuur gezien!

Gereisd met vrienden in september 2015
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
7,7

Was heel gezellig

Spanje
Familiereis
11-01-2017

Park geel
remblas
Barcelona

Gereisd met gezin
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
5,2

Mallorca een goede bestemming met kinderen

Spanje
Familiereis met TUI
10-01-2017

Mallorca is zon, zee en strand. Ideaal als je op vakantie gaat met (kleine) kinderen. Doordat de zee in het begin ondiep is kunnen kinderen volop plezier maken in de zee. Cultuur snuiven doe je in Palma de Mallorca. Een schitterende stad met leuke winkels, terrasjes en een schitterende kathedraal.

Gereisd met gezin in juli 2015
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
9,7

Heerlijk land

Spanje
Autorondreis met Kras Reizen
10-01-2017

Spanje heeft alles mooie stranden goed weer lekker eten vriendelijke mensen je kan er allerlei excursies doen van het ultieme opzoeken naar ontspanning en het is vooral maar een klein stukje van Nederland alles wat je zoekt zo dichtbij.

Gereisd met partner in augustus 2015
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
7,5

Prachtige rondreis door Spanje en Portugal

Spanje
Groepsrondreis met Kras Reizen
10-01-2017

Meerdere malen met Kras rondgereisd. De rondreis door Portugal en Spanje is prachtig. Goede combinatie van natuur en cultuur, prachtige oude steden bezocht. Bevlogen reisleidster, voor wie niets te veel was en de groep tijdens de uurtjes in de bus wist te boeien met haar kennis van beide landen.

Alleen gereisd in september 2015
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
9,0

Leuke combinatie strandvakantie + Citytrip

Spanje
Familiereis met TUI
09-01-2017

We zijn eerst een volle week gaan luilekkeren aan het strand van Cambrils met een 2-daagse naar het attractiepark PortAventura. Na deze week zijn we met de auto naar Barcelona gereden en hebben we daar onze vakantie afgesloten met 3 nachten op hotel in deze bruisende stad. Onze zoon van 3 jaar was mee en heeft er zich ook geen moment verveeld. Er is heel veel te doen en te zien. Je kan het perfect afwisselen met wandelingen, bezoeken, en vertoeven op de speelpleintjes in het midden van het historische Barcelona.

Gereisd met gezin in augustus 2016
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
7,8

Lanzarote, een uniek eiland!

Spanje
22-01-2016

Ondanks dat het weer in februari in Lanzarote geen strandweer was, hebben wij genoten van alles in Lanzarote. De omgeving is prachtig, de dorpjes zijn leuk en de stranden zijn rustig en anders dan normaal. Ook kan er in Lanzarote goed gesurft worden en is er een redelijk grote shopping mall met de leukste Spaanse winkeltjes.

Zelf zaten wij in Arrecife, maar wij zochten meer de drukte op in Puerta del Carmen. Dit deden wij dagelijks met de lijnbus wat maar 1,50 euro per persoon kostte.
De natuur en omgeving van Lanzarote moet je ook zeker gezien hebben. Een auto of scooter huren is dan zeker ook een aanrader.

Dus zelfs al ben je in Lanzarote terwijl de weersomstandigheden niet fantastisch zijn; het is er geweldig!

Gereisd met partner in februari 2014
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
5,5

Stedentrip madrid

Spanje
22-01-2016

Prachtige stad. Gezellig en vooral veel mensen.
Via een kaart die wij kregen bij het hotel ,heerlijk lopend leuke bezienswaardigheden tegen gekomen . Echt een aanrader! Ook de gezellige restaurantjes met heerlijke tapas gerechten!

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
4,8

Zon en rust

Spanje
22-01-2016

Mooi klein eiland! Mooi vulkanisch eiland. Je heb een paar mooie excursies. Verder een rustig eiland. Genieten van de zon en rust

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
9,2

Een prachtige en onvergetelijk mooie reis

Spanje
Groepsrondreis met D-reizen
22-01-2016

Ik ben door Spanje getrokken. Begonnen als party vakantie in Lloret en Blanes. Vervolgens naar Girona, Estratit, Barcelona en Playa Da Aro. Een geweldige mooie, zonnige en indrukwekkende vakantie. Ik heb niet alleen gefeest, maar ook veel culturele dingen bezocht. Zo vond ik het bedevaartsoord Monserat zo mooi, om sprakeloos van te worden. Een echte aanrader. Playa Da Aro, als je van een mooie boulevard houd, en strand...dan is dit zekee een aanrader. Van brede stranden tot mooie kleine baaien. En Barcelona...ja Barcelona betekend veel voor mij. Veel gezien en meegemaakt.

Gereisd met vrienden in juli 2013
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
9,2

Een ik-miste-mijn-zusje-heel-erg tripje.

Spanje
21-01-2016

Afgelopen september ben ik voor de tweede maal afgereisd naar Mallorca. Mijn zusje liep daar stage, en ik miste haar zo vreselijk dat ik mijn baan opgezegd heb om naar toe te kunnen gaan. Zij verbleef in Cala d'Or. Het zuid-oostelijk gedeelte.. Daar kan El Arenal zeker niét aan tippen! We hebben enorm genoten samen van de prachtige 'cala's' oftewel baaitjes, de 'hippie'-achtige stranden, en de enorm fijne mentaliteit van de mensen op dit prachtige eiland.
We hebben een autotje gehuurd, zijn via 'route de soleil' naar Cape Formentor gereden, het einde van de wereld! Het begin van de hemel.. Adembenemend mooi.. Het ontroerd me als ik eraan terug denk.

Naast Palma zijn er nog ontzettend veel verassende bezienswaardigheden wat wel eens meer vermeldt zou mogen worden door reisorganisaties. Met zijn prachtige landschappen, hooge gebergte en romantische stranden blijft Mallorca voor mij favoriet.. Als vakantiebestemming, maar hopelijk over een tijdje ook als woonplaats!

Alleen gereisd
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
7,3

Heel mooi eiland

Spanje
21-01-2016

auto gehuurd en het eiland verkend, helaas geen mooi weer

Gereisd met partner in april 2015
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
5,5

Stedentrip Valencia

Spanje
21-01-2016

Een stedentripje valencia is zeer aan te raden, mooie stad waar oud en nieuw word gescheiden door een super mooi en groot park waar je je iedere dag kan vermaken. Ons hostel dat in het oude gedeelte lag was mooi verzorgd. Op iedere hoek van de straat is wel iets te eten te vinden en er is een hoop te doen. Huur een fiets en verken de stad. Bezoek de mooie historische gebouwen of ga lekker na het strand. Of ga naar de dierentuin echt een aanrader!!

Gereisd met vrienden
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
4,3

Amazing madrid

Spanje
20-01-2016

Met moederlief alle schitterende kathedralen, kerken, parken en musea gezien. Alles is makkelijk bereikbaar met de metro. Vriendelijke mensen die ons graag op weg hielpen.

in mei 2015
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0
8,5

Een vakantie om nooit te vergeten

Spanje
19-01-2016

Heb veel aan het strand gelegen en genoten van de heerlijke zon en zee

Gereisd met partner in juli 2015
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,6
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,0

Heb jij een rondreis door Spanje gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Spanje ervaring, reistips of reisverhalen.