Kandy

Culturele hoofdstad van Sri Lanka

Het centraal gelegen Kandy is de laatste stad van het Singalese koninkrijk en de culturele hoofdstad van Sri Lanka. Hier bekijk je het koninklijk paleis en de prachtige botanische tuinen, maar het hoogtepunt is een bezoek aan de Tempel van de Tand, de belangrijkste bedevaartsplek van het land.

Kandy

Kandy is gelegen in het hart van Sri Lanka en is het culturele hoogtepunt van een reis over het eiland. Kandy is de tweede stad van het land en prachtig gelegen in een bergachtige streek. De stad werd in 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet en was meer dan 2500 jaar het domein van de Singalese koningen.

Tempel van de Tand

De Tempel van de Tand is zonder twijfel de belangrijkste tempel van heel Sri Lanka en speelt bovendien een grote rol in het wereldwijde boeddhisme. De met een gouden dak bedekte tempel is de plaats waar ’s werelds belangrijkste boeddhistische relikwie is te vinden: een tand van boeddha. Of het ook daadwerkelijk de tand is van boeddha valt te betwisten, want volgens sommige verhalen is deze in de 16e eeuw verbrand door de Portugezen. Desondanks wordt de Tempel van de Tand drukbezocht door zowel toeristen als locals en zijn er twee keer per dag ceremonies waarbij je de kist van de tand kan bekijken.

Meer van Kandy

Naast de Tempel van de Tand ligt het Meer van Kandy. Een groot meer dat werd aangelegd in opdracht van de laatste koning van Sri Lanka, met een doorsnede van ruim 3 kilometer. In het midden ligt een eilandje dat werd gebruikt voor de harem, later was het door de Britten in gebruik als wapenopslag. Het meer wordt omringd door een hoop groen, en is de perfecte plek om een wandeling te maken. Langs het water zijn een paar zitjes waar je op kan uitrusten en rustig kan genieten van het serene sfeertje en de natuur.

Koninklijk Paleis van Kandy

Het paleis van Kandy was tot de 19e eeuw in gebruik door de koninklijke familie van Sri Lanka. Door de eeuwen heen is er een hoop gebouwd en verbouwd, en de diverse hallen en bouwwerken dateren uit verschillende periodes. Toen de Britten het land overnamen kwam er een einde aan het eeuwenoude koninkrijk, maar het paleis bleef bestaan. Tegenwoordig kun je een kijkje nemen in dit paleis dat tot hetzelfde complex behoort als de Tempel van de Tand. Neem een gids mee om een beetje duiding te krijgen bij alle verschillende ruimtes.

Bahiravokanda Vihara Buddha Statue

Het Bahiravokanda Vihara Buddha Statue is een hele mond vol, maar dit spierwitte boeddhabeeld is een van de bekendste plekken van Kandy. Het metershoge beeld is gelegen op een heuvel, en al vanuit de verte te zien. Wandel naar de voet van de heuvel, of regel een tuktuk om de korte afstand te overbruggen. Om er te komen moet je vervolgens nog een stukje klimmen tot je helemaal bovenaan staat, maar het uitzicht over de stad is het allemaal waard. Vanaf hier kun je alle bekende plekken van Kandy zien, waaronder het meer van Kandy en de gevangenis. Het beste moment om het beeld te bezoeken is aan het eind van de middag, wanneer de zon over zijn felste punt heen is en het buiten wat koeler is geworden.

Nationaal Museum van Kandy

Het Nationaal Museum van Kandy bevindt zich op hetzelfde complex als de Tempel van de Tand en het Koninklijk Paleis, op de plek waar vroeger de vrouwen van de koning verbleven. De collectie bestaat uit duizenden voorwerpen die verwijzen naar de culturele en historische gebeurtenissen van vroeger. Je kunt er onder andere wapens en sieraden van voor de Britse periode bekijken, maar ook een document uit 1815 waarmee de koning afstand deed van zijn troon en de regering overdroeg aan de Britten.

Royal Botanical Gardens

Op ongeveer 6 kilometer ten westen van de Kandy liggen de Royal Botanical Gardens. Deze botanische tuinen zijn de mooisten van heel Sri Lanka en dateren uit de 14e eeuw. De tuinen werden aangelegd door de oude koningen van Sri Lanka, maar zijn vervolgens ingrijpend aangepast onder het bewind van de Britten. Zij plantten er bomen en planten die niet op Engelse bodem konden groeien, met een prachtige tropische tuin met kleurrijke bloemen als resultaat. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de eeuwenoude banyan en de kas met orchideeën.

Reizen naar Kandy — Hoe kom je er?

Kandy is gelegen in het hart van Sri Lanka, op ruim 100 kilometer van de hoofdstad Colombo. Vanuit Nederland gaan geen directe vluchten naar Sri Lanka, maar met een overstapt in India of Qatar ben je ongeveer 13 uur onderweg. De prijs voor een retourtje begint bij € 500, afhankelijk van de periode waarin je boekt en vliegt. Eenmaal op de internationale luchthaven in Colombo is het nog ruim 3 uur reizen met de taxi of bus, maar minstens zo comfortabel is het reizen met de trein. De luxe intercitytreinen doorkruisen een prachtig landschap en doen iets minder dan 3 uur over de rit.

Kandy ervaringen & beoordelingen

De Kandy ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Kandy ervaring.

Er zijn 2 Kandy ervaringen geplaatst.

9
Totaalscore

2 beoordelingen

10

3 dagen in kendy

🇱🇰 Sri Lanka
Singlereis met Dades Reizen
04-06-2021

Het was mooi! maar ik ben in de ziekenhuis omdat ik me niet lekker voel door die warmte.Ik hoop dat u het snapt

8,0

Een leuk stadje bij een prachtig meer. De "Tempel van de Tand" een belevenis, zo sereen al die mensen die eten en/of lotusbloemen offeren op de offer-tafels. Ook prachtige beelden te zien, heel indrukwekkend!!!

🇱🇰 Sri Lanka
07-02-2017

De Siigirya-rots beklimmen is leuk om te doen en je wordt beloond met een fantastisch panorama-uitzicht.

De rots-tempels van Dambulla, boven op de berg. Al die kamers die je verwachtingsvol ingaat en elke kamer overtreft je verwachtingen met zo veel boeddha-beelden.

De Botanische tuinen in Peradeniya, heerlijk om hier een paar uur te lopen, zoveel moois aan planten en bloemen te zien en zóóó verzorgd.

De bevolking en de natuur beiden zo geweldig. Mensen vriendelijk, zwaaien, lachen naar je, zoeken kontakt. Stranden heerlijk door een altijd aanwezig briesje.

Overal zie je wel dieren, apen, gekko's, slangen, varanen etc. De mangrove-boottochten waar je je ogen uitkijkt aan dieren en natuur, een jeepsafarai door een natuurpark waar kudden olifanten lopen, kortom....een geweldig land.

Gereisd met partner

Bezienswaardigheden Sri Lanka

Werelderfgoed en hoogtepunt van Sri Lanka
Op safari in Sri Lanka
Het relaxte bergdorpje van Sri Lanka
Het startpunt van je reis door Sri Lanka
Het relaxte zuiden van Sri Lanka
Het ultieme Sri Lanka ervaren
Kustplaatsje ten zuiden van Galle
Ontdek het onbekende noorden van Sri Lanka

Reizen naar Kandy

Individuele Rondreis Klassiek Ceylon

Individuele Rondreis Klassiek Ceylon

Individuele rondreis
15 dagen

Tijdens deze rondreis met privéchauffeur/gids bezoekt u met uw eigen gezelschap de hoogtepunten van...

vanaf
€ 1.799
Eigenwijs Ceylon

Eigenwijs Ceylon

Individuele rondreizen
13 dagen

Heb je geen uitgebreid budget, maar wil je toch de hoogtepunten van Sri Lanka zien? Dan is dit de re...

vanaf
€ 1.049
Rondreis Sri Lanka, de culturele schatten van Ceylon (14 dagen) - Van Verre Reizen

Rondreis Sri Lanka, de culturele schatten van Ceylon (14 dagen) - Van Verre Reizen

Individuele rondreis
14 dagen

Avontuurlijke reis waarbij je reist langs de krokodillen in het Yala National Park, de theeplantages...

vanaf
€ 1.400
10-daagse rondreis Highlights van Sri Lanka

10-daagse rondreis Highlights van Sri Lanka

Groepsrondreis
10 dagen

Als je niet uitgebreid de tijd hebt om Sri Lanka intensief te verkennen, dan is deze rondreis de ide...

vanaf
€ 1.211

Reizen naar Sri Lanka

Wil je meer weten over reizen naar Sri Lanka? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Sri Lanka