Negombo

Het startpunt van je reis door Sri Lanka

Negombo is voor veel reizigers het begin- of eindpunt van een rondreis door Sri Lanka. Dat heeft vooral te maken met de gunstige ligging ten opzichte van de luchthaven en de aanwezigheid van een mooi strand. Hier kun je in alle rust bijkomen van de vliegreis en op een ontspannen manier kennismaken met Sri Lanka.

Negombo
Negombo is een goede eerste kennismaking met de kust van Sri Lanka. Hier dobberen vissersboten in de branding en kun je de dagelijkse vismarkt bezoeken. Negombo kent niet heel veel bezienswaardigheden, maar vanwege het vele VOC-erfgoed is het de moeite waard om een rondje te lopen door het historische centrum. 

Strand van Negombo

Negombo ligt aan de westkust van Sri Lanka en langs het strand vind je tal van leuke hotels en guesthouses waar je een paar dagen kan blijven hangen. Het strand ligt een stukje buiten het centrum van Negombo, maar dat is geen reden om je te vervelen. Tijdens je verblijf aan de kust van Negombo heb je een langgerekt zandstrand tot je beschikking en tal van restaurantjes waar je goed kan eten. Zet ’s ochtends de wekker om te zien hoe vissersboten terugkomen en geniet ’s avonds van een dagverse vis in een van de restaurants op het strand. Hotels zijn er voor elk budget, variërend van luxe resorts met mooie zwembaden, tot simpele guesthouses die pal aan het strand liggen. 
 
Negombo, Sri Lanka

Negombo, Sri Lanka

Vismarkt

Een van de hoogtepunten van je verblijf in Negombo is een bezoek aan de lokale vismarkt. Vissers varen voor dag en douw uit om een paar uur later terug te komen met boten vol verse vis. De vangst wordt vervolgens verhandeld op de vismarkt en dat levert mooie plaatjes op. De vissen liggen te drogen op het strand en het krioelt er van de mensen. Houd je van vis, dan is het zeker een aanrader om een kijkje te nemen. Je kunt gewoon op eigen gelegenheid een rondje lopen, maar er zijn ook altijd locals die je voor een klein bedrag kunnen rondleiden en alles vertellen over de lokale gewoontes. Kom vroeg in de ochtend, want dan is het meest te zien.

Het centrum van Negombo

Zoals gezegd ligt het centrum van Negombo een paar kilometer landinwaarts, dus om er te komen moet je een tuktuk of de bus nemen vanaf het strand. Er zijn niet bijster veel bezienswaardigheden in Negombo, maar het is wel leuk om er een rondje te lopen. Het centrum is compact en met een middagje struinen heb je de meeste straatjes wel gezien. Het centrum van Negombo staat bol van de Nederlandse invloeden, maar ook het grote aantal kerken en tempels zal opvallen. Negombo is grotendeels katholiek, maar er zijn ook een aantal kleurrijke hindoeïstische tempels te bewonderen. 
 
Negombo, Sri Lanka
 
Negombo, Sri Lanka

Nederlandse fort

De Nederlandse aanwezigheid heeft zijn sporen achter gelaten in Negombo, en er zijn dan ook tal van plekken die als Nederlander interessant zijn om te bezoeken. Een voorbeeld is het Nederlandse fort van Negombo, dat door de Hollanders werd ingenomen in 1672. Een stukje VOC-geschiedenis aan de Sri Lankaanse kust, met een poort, gevangenis en een Nederlandse begraafplaats. Verwacht er echter niet teveel van, want er staat ano nu niet heel veel meer overeind. Bovendien is de rest van het complex tegenwoordig nog steeds in gebruik als gevangenis, dus je kunt alleen binnen een kijkje nemen als je een misdaad hebt begaan… 

Grachten

Het zal je ongetwijfeld opvallen als je een rondje maakt door het centrum van Negombo: de oer-Hollandse grachten. Tijdens de VOC-periode werden grachten gegraven om specerijen en ander handelswaar te vervoeren, en dat is toch wel een bijzonder gezicht. Je kunt heerlijk wandelen langs de waterkant, maar het is ook leuk om een rondvaart te maken in een van de bootjes. 
 
Negombo, Sri Lanka
 
Negombo, Sri Lanka

Muthurajawela Moeras

Wil je een uitstapje maken vanuit Negombo, dan kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Muthurajawela Moeras. Dit schitterende natuurgebied ligt op een klein stukje rijden van Negombo en is met 6.000 hectare het grootste moerasgebied van Sri Lanka. Het omvat een ingewikkeld ecosysteem, met een bijzondere diversiteit aan wilde dieren. Tijdens een boottochtje vaar je langs mangrovebossen en heb je zomaar kans om dieren zoals waterleguanen, krokodillen en brilcobra’s te spotten. Een geweldig leuke ervaring.

Reizen naar Negomno — Hoe kom je er?

Negombo in Sri Lanka ligt op ongeveer 40 kilometer ten noorden van de hoofdstad Colombo en pal naast de internationale luchthaven. Vanwege die gunstige ligging kiezen veel reizigers ervoor om in Negombo te verblijven, en niet in Colombo. Om er te komen kun je een taxi nemen, maar er gaan ook bussen en tuktuks. 
 
Negombo zelf bestaat uit twee delen: het strand en het centrum, die een stukje van elkaar liggen verwijderd. Verblijf je op het strand, dan is het aan te raden om met de tuktuk naar het centrum te reizen. 

Negombo ervaringen & beoordelingen

De Negombo ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Negombo ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Negombo op de kaart

Bezienswaardigheden Sri Lanka

Culturele hoofdstad van Sri Lanka
Werelderfgoed en hoogtepunt van Sri Lanka
Op safari in Sri Lanka
Het relaxte bergdorpje van Sri Lanka
Negombo
Het startpunt van je reis door Sri Lanka
Het relaxte zuiden van Sri Lanka
Het ultieme Sri Lanka ervaren
Kustplaatsje ten zuiden van Galle
Ontdek het onbekende noorden van Sri Lanka

Reizen naar Negombo

Familiereis Sri Lanka, 23 dagen

Familiereis Sri Lanka, 23 dagen

Individuele rondreis
23 dagen

Sri Lanka is een land met vele gezichten en contrasten, prachtige stranden en een afwisselende natuu...

vanaf
€ 2.475
Eigenwijs Ceylon

Eigenwijs Ceylon

Individuele rondreizen
13 dagen

Heb je geen uitgebreid budget, maar wil je toch de hoogtepunten van Sri Lanka zien? Dan is dit de re...

vanaf
€ 1.049
18-daagse single groepsreis Sri Lanka: Treinen, tempels en theeplantages

18-daagse single groepsreis Sri Lanka: Treinen, tempels en theeplantages

Singlereis
18 dagen

De nieuwste singlereis in ons Sri Lanka aanbod neemt je mee naar het onontdekte noorden, de prachtig...

vanaf
€ 1.899
Original Sri Lanka

Original Sri Lanka

Individuele rondreis
21 dagen

De 21-dgs rondreis Original Sri Lanka is een van de meest complete reizen door Sri Lanka. Een pracht...

vanaf
€ 1.195

Reizen naar Sri Lanka

Wil je meer weten over reizen naar Sri Lanka? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Sri Lanka